ivdimentia Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Γεια χαρά παιδιά. Εδώ και λίγο καιρό αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα με το pc τα οποία έχω την εντύπωση ότι προέρχονται από πρόβλημα στο motherboard. Για παράδειγμα μερικές φορές ανοιγω το pc αλλά δεν μπουτάρει (ενώ δείχνει να δουλευει δεν κάνει το χαρακτηριστικό μπιπ ώστε να ξεκινήσει), οπότε στη περίπτωση αυτή το κλείνω περιμένω λίγο και μετά όταν το ξανανοίγω δουλέυει κανονικά. Επίσης αρκετές φορές την ώρα που κάνει loading για να μπεί στα windows μου πετάει μια πολύ σύντομη μπλε οθόνη, κάνει απευθείας επαννεκίνηση και το πρόβλημα επαναλαμβάνεται μέχρι να κλείσω το pc και να περιμένω λίγη ώρα. Το συγκεκριμένο πρόβλημα μου το έχει κάνει και στα xp αλλά και στα vista. Θεώρησα ότι με format μπορεί να λυθεί το πρόβλημα μιας και το pc το τελευταίο καιρό δεν τη πάλευε και πολύ και κολλούσε το σύμπαν. Δυστηχώς όμως το πρόβλημα εμφανίστηκε και μετά το φορμάτ (για την ακρίβεια restore απο ghost και σε xp αλλά και σε vista). Επίσης παρατηρώ μερικές φορές να τραβάει κάποια τρελά κολλήματα τα οποία τα παρατηρούμε σε φάσεις που λέμε ότι το pc θέλει φορμάτ, αλλά όπως είπα και πριν μόλις το έχω κάνει restore. Βέβαια θα κάνω και φορμάτ προκείμένου να δώ αν θα υπάρχει κάποια διαφορά αν και δεν το πιστεύω. Ποια είναι η γνώμη σας? Τα προβλήματα που αναφέρω σε hardware δεν παραπέμπουν? Υπάρχουν κάποια συμπτώματα ώστε να βεβαιώθώ ότι πρόκειται για πρόβλημα στο motherboard προκειμένου να την αντικαταστήσω? Ευχαριστώ. Το σύστημά μου: CPU: Pentium quad core 9300 2.5 ghz Motherboard: Asus Maximus Extreme Ram: Team Group 2x1 Gb 7-7-7-21 Vga: Sapphire hd 3870x2 Sound Card: Creative Audigy 2ZS Platinum Pro HD: WD 2x500 + 1 x640
fabio Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Ετσι οπως εκανε φορματ δεν κερδισες τιποτα ! σε τετοιες περιπτωσεις το θεμα ειναι να γινει νεα εγκατασταση οχι απλα να φορμαρεις τον δισκο Αν το προβλημα ειναι θεμα software με το ghost το κουβαλησες και στο φορμαρισμενο δισκο
vasi Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 είναι καθαρά θέμα hardware, ρυθμίσεις bios,μνημες κ.α βασικά δεν θα βρεις άκρη με rma στην μητρική σου,σε παρουσιάστηκε από την αρχή?
ivdimentia Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 είναι καθαρά θέμα hardware, ρυθμίσεις bios,μνημες κ.α βασικά δεν θα βρεις άκρη με rma στην μητρική σου,σεπαρουσιάστηκε από την αρχή? Κοίτα, το pc το έχω γύρω στο 1,5 χρόνο. Το πρόβλημα με το boot το έκανε από την αρχή αλλά πολύ σπάνια οπότε δε με χαλάει και τόσο. Το άλλο με τις μπλε οθόνες αρχίσε να το κάνει πριν κανα δυο μήνες, γιαυτό θεώρησα κίολας ότι μάλλον είναι θέμα windows και ότι απλά θέλει φορμάτ. Επίσης κάτι που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι φλάσαρα και τη τελευταία έκδοση bios που έβγαλε η asus αλλά το πρόβλημα παραμένει. Λές δηλαδή να πάω να την αλλάξω; Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι δεν υπάρχει πλέον στην αγορά (τουλάχιστον στο πλαίσιο που την αγόρασα) οπότε μάλλον θα πάω για την striker II extreme και δεν ξέρω τι παίζει για Motherboard που δεν υποστηρίζουν crossfire αλλά sli. Βέβαια δεν έχω σκοπό να πάρω 2η κάρτα γραφικών αλλά θα αποδίδει το ίδιο καλά σε αυτό το motherboard? Όλα αυτά τα αναφέρω επειδή ισχύει ακόμα η εγγύηση οπότε μιλάω μόνο για ότι διαθέτει το πλαίσιο. Α και κάτι άλλο... τι είναι το rma?
vasi Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 rma είναι επιστροφή ελαττωματικού προϊόντος για αντικατάσταση. To λειτουργικό το έχεις σε raid 0 ? αν ναι μπορείς να αυξήσεις τα kb της συστοιχίας μήπως και γλιτώσεις την μπλε οθόνη. Το δύσκολο που κάνει για να ανοίξει μπορεί να φταίει το chipset Intel X38 ,παράλληλα με την 3870χ2.Μου το έκανε και σε μένα η μητρική commando με chipset 65,με την 3870χ2 και έλεγε η ένδειξη ότι φταίει το bios της 3870x2,οπότε σβήσιμο από τον διακόπτη τροφοδοτικού και ξανά άνοιγμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.