Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα εκκίνησης Vista

cumulus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κλωνοποιησα τον δισκο των Windows με Acronis σε μια συστοιχια raid.Ξεκινησα τον υπολογιστη απο τον κανουργιο δισκο και εμφανιστηκε το μηνυμα bootmgr is missing.Απο το cd των windows εκανα repair εκτελωντας τις εντολες fixmbr και fixboot χωρις αποτελεσμα αφου εμφανιζεται παλι το ιδιο μηνυμα λαθους.Αν τωρα αφησω το cd των vista μεσα και βαλω σειρα εκκινησης πρωτα απο το cd και μετα απο τον δισκο και οταν εμφανιστει το μηνυμα "press a key to start from cd/dvd" δεν πιεσω τιποτα και αφησω τον υπολογιστη να ξεκινησει απο τον δισκο ξεκιναει κανονικα.Καμια ιδεα τι τρεχει;

Δημοσ.

Μήπως στον κλώνο που έφτιαξες δεν πέρασε το mbr? Εγώ έκανα την περασμένη εβδομάδα clone το δίσκο ενός λαπτοπ σε έναν USB και δεν μπούταρε, ψάχνωντας στο νετ βρήκα έναν οδηγό για cloning με Acronis, όπου διάβασα οτι - για τη δική μου περίπτωση τουλάχιστον- θα πρέπει να τρέξω Acronis από το cd του, ώστε να κάνει τον κλώνο χωρίς να φορτώσει win, γιατί τα win δεν επιτρέπουν έναν usb να είναι bootable. Και όντως ο νέος κλώνος που έφτιαξα με αυτό το τρόπο μπούταρε άμεσα και χωρίς πρόβλημα.

Μήπως λοιπόν ο ίδιος περιορισμός που υπάρχει για usb δίσκους υπάρχει και για συστοιχία raid?

Δημοσ.
Μήπως στον κλώνο που έφτιαξες δεν πέρασε το mbr? Εγώ έκανα την περασμένη εβδομάδα clone το δίσκο ενός λαπτοπ σε έναν USB και δεν μπούταρε, ψάχνωντας στο νετ βρήκα έναν οδηγό για cloning με Acronis, όπου διάβασα οτι - για τη δική μου περίπτωση τουλάχιστον- θα πρέπει να τρέξω Acronis από το cd του, ώστε να κάνει τον κλώνο χωρίς να φορτώσει win, γιατί τα win δεν επιτρέπουν έναν usb να είναι bootable. Και όντως ο νέος κλώνος που έφτιαξα με αυτό το τρόπο μπούταρε άμεσα και χωρίς πρόβλημα.

Μήπως λοιπόν ο ίδιος περιορισμός που υπάρχει για usb δίσκους υπάρχει και για συστοιχία raid?

Το προβλημα τελικα ηταν το εξης.Οταν εκανα κλωνοποιηση τον c επρεπε να βαλω τον καινουργιο δισκο στο motherboard εκει που ηταν πρωτα ο c.Aυτο ομως δεν γινοταν γιατι ηταν 2 δισκοι.Τελικα μετα απο διαφορες αλχημειες εγινε η δουλεια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...