Προς το περιεχόμενο

Ποιος ο καλύτερος και ποιος ο χειρότερος μετακαταχωριτής?

rambias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το papaki.gr ανήκει μέσα στις 3 καλύτερες εταιρίες κατοχύρωσης domain στην Ελλάδα και αυτό γιατί παρέχει πραγματικά πολυ καλές υπηρεσίες.

Όσον αφορά τον χειρότερο .... δεν θέλω να εκφέρω αρνητική άποψη για κανέναν.

:-)

Δημοσ.

Εγώ έχω περίπου 35 domains στο domain24 και δεν έχω συναντήσει ποτέ πρόβλημα εκτός από μια φορά που έκανε μ@λ@κία η ΕΕΤΤ και με βοήθησαν άμεσα.

Δημοσ.
Εγώ έχω περίπου 35 domains στο domain24 και δεν έχω συναντήσει ποτέ πρόβλημα εκτός από μια φορά που έκανε μ@λ@κία η ΕΕΤΤ και με βοήθησαν άμεσα.

Και γώ. Ενάμιση χρόνο είμαι στο domains24.gr και δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.
Καλό θα ήταν να πεις και δυο λόγια για αυτά τα συμπεράσματα σου για τις εταιρίες αυτές…

Papaki γιατί προσφέρει στην ουσία διαμεσολάβηση άρα όχι ακριβώς δικιά του υπηρεσία σε άψογη ποιότητα αλλά είναι το φθηνότερο.

Domains24 γιατί σε μια επικοινωνία που είχα όταν τελικά μίλησα με των ιδιοκτήτη μου είπε "και που θες να ξέρει ο κάθε υπάλληλος - πιτσιρικάς που μιλάτε στην υποστήριξη" άρα βάζουν ανήξερους - ανίκανους για να μας εξυπηρετούν... και για άλλα πολλά....

Δημοσ.
Papaki γιατί προσφέρει στην ουσία διαμεσολάβηση άρα όχι ακριβώς δικιά του υπηρεσία σε άψογη ποιότητα αλλά είναι το φθηνότερο.

Domains24 γιατί σε μια επικοινωνία που είχα όταν τελικά μίλησα με των ιδιοκτήτη μου είπε "και που θες να ξέρει ο κάθε υπάλληλος - πιτσιρικάς που μιλάτε στην υποστήριξη" άρα βάζουν ανήξερους - ανίκανους για να μας εξυπηρετούν... και για άλλα πολλά....

Αυτό ισχύει γενικά για της υπηρεσίες που σχετίζονται με το hosting όπως και τα domains. Αναρωτήθηκε κανείς ποτέ γιατί σχεδόν όλοι οι hosters πουλάνε σε Cpanel, Plesk και λοιπά control panels? Για να μπορούν να πουλάνε 3 ευρώ το μήνα και να έχουν υποστήριξη από το Cpanel, SWsoft κτλ και να προσλαμβάνουν προσωπικό με 700 ευρώ που δεν ξέρει την τύφλα του και που φυσικά αυτοί είναι οι μόνοι που δεν φταίνε. Στα domains το καλό και κακό δεν μπορώ να το καταλάβω. Από τη στιγμή που όλοι τα καταχωρούν μέσω της ΕΕΤΤ όποιος έχει ένα στοιχειώδη control panel να μπορεί να αλλάξει ο πελάτης κυρίως τους nameservers όποτε χρειαστεί τι περισσότερο να θέλει;

Δημοσ.
Αυτό ισχύει γενικά για της υπηρεσίες που σχετίζονται με το hosting όπως και τα domains. Αναρωτήθηκε κανείς ποτέ γιατί σχεδόν όλοι οι hosters πουλάνε σε Cpanel, Plesk και λοιπά control panels? Για να μπορούν να πουλάνε 3 ευρώ το μήνα και να έχουν υποστήριξη από το Cpanel, SWsoft κτλ και να προσλαμβάνουν προσωπικό με 700 ευρώ που δεν ξέρει την τύφλα του και που φυσικά αυτοί είναι οι μόνοι που δεν φταίνε.

Υπάρχουν και webhosts, λίγοι βέβαια, με δικό τους control panel. Όπως υπάρχουν και webhosts που στην τεχνική υποστήριξη υπάρχουν άτομα που ξέρουν να απαντήσουν σχεδόν σε όλες τις πιθανές ερωτήσεις και δεν δουλεύουν μέσω συγκεκριμένου "σεναρίου".

Στα domains το καλό και κακό δεν μπορώ να το καταλάβω. Από τη στιγμή που όλοι τα καταχωρούν μέσω της ΕΕΤΤ όποιος έχει ένα στοιχειώδη control panel να μπορεί να αλλάξει ο πελάτης κυρίως τους nameservers όποτε χρειαστεί τι περισσότερο να θέλει;

Πάντα ήμουν υπερ της απλότητας. Να μπορεί να κάνει ο πελάτης αυτά που χρειάζεται χωρίς να έχει ένα σωρό πράγματα το control panel που θα τον μπερδέψουν. Πάντως μη νομίζεις υπάρχουν και άτομα που δεν ξέρουν τι είναι οι nameservers, αυτοί ακόμα και να τους παρέχεις τη δυνατότητα να τα αλλάζουν μόνοι τους θα στείλουν e-mail για να τους το κάνεις εσύ για αυτούς, οπότε ακόμα και για θέματα domains χρειάζεται κάποια υποστήριξη.

Ως παράδειγμα θα σου φέρω έναν συνδρομητή μας, που φιλοξενεί την ιστοσελίδα του σε εμάς, έχει κάποια domains σε εμάς και έχει και ένα domain σε άλλο καταχωρητή. Ήθελε λοιπόν να αλλάξει τους nameservers για να φιλοξενήσει και αυτή την ιστοσελίδα σε εμάς και έψαχνε επι μια βδομάδα τον άλλο καταχωρητή για να του αλλάξει τους nameservers.

Δημοσ.
Υπάρχουν και webhosts, λίγοι βέβαια, με δικό τους control panel.

Αυτό τις περισσότερες φορές είναι αρνητικό παρά θετικό. Αν εγώ έχω καμιά 20ριά domains, 30 scripts κτλ κτλ και πρέπει να φύγω πχ από τον πάροχο με το δικό του control panel γιατί δεν είμαι ευχαριστημένος (συμβαίνουν αυτά, άσε δε που κάποιοι είναι τόσο παράξενοι που ποτέ δεν είναι ευχαριστημένοι) τότε έχετε migration/export scripts από το control panel σας σε Cpanel, Plesk, Virtualmin κτλ? Προσωπικά αν δεν υπάρχουν το θεωρώ την κάκιστη επιλογή.

Όπως υπάρχουν και webhosts που στην τεχνική υποστήριξη υπάρχουν άτομα που ξέρουν να απαντήσουν σχεδόν σε όλες τις πιθανές ερωτήσεις και δεν δουλεύουν μέσω συγκεκριμένου "σεναρίου".

Αυτό φίλε μου ισχύει μόνο αν:

α) μιλάς με τον ιδιοκτήτη που τυγχάνει να έχει και τεχνικό υπόβαθρο

β) αφορά κυρίως ατομική επιχείρηση με το πολύ 2-3 άτομα προσωπικό (και πολλά είπα).

γ) πληρώνεις πάρα πολλά για το hosting σε σχέση με τον ανταγωνισμό για να μπορείς να πληρώνεις και systems administrator της προκοπής γιατί με 700,1000,1300 ευρώ, administrator που να ξέρει τι του γίνεται ΔΕΝ βρίσκεις, βρίσκεις αυτούς που νομίζουν ότι ξέρουν.

Πάντα ήμουν υπερ της απλότητας. Να μπορεί να κάνει ο πελάτης αυτά που χρειάζεται χωρίς να έχει ένα σωρό πράγματα το control panel που θα τον μπερδέψουν.

Συμφωνώ απόλυτα.

Πάντως μη νομίζεις υπάρχουν και άτομα που δεν ξέρουν τι είναι οι nameservers, αυτοί ακόμα και να τους παρέχεις τη δυνατότητα να τα αλλάζουν μόνοι τους θα στείλουν e-mail για να τους το κάνεις εσύ για αυτούς, οπότε ακόμα και για θέματα domains χρειάζεται κάποια υποστήριξη.

Αυτοί συνήθως δεν βιάζονται οπότε δεν δημιουργούν και ιδιαίτερο πρόβλημα.

Ως παράδειγμα θα σου φέρω έναν συνδρομητή μας, που φιλοξενεί την ιστοσελίδα του σε εμάς, έχει κάποια domains σε εμάς και έχει και ένα domain σε άλλο καταχωρητή. Ήθελε λοιπόν να αλλάξει τους nameservers για να φιλοξενήσει και αυτή την ιστοσελίδα σε εμάς και έψαχνε επι μια βδομάδα τον άλλο καταχωρητή για να του αλλάξει τους nameservers.

Αυτό συνέβη γιατί ο άλλος καταχωρητής είτε δεν έχει live control panel για αλλαγές των domains, είτε ήταν διακοπές είτε ο πελάτης σας δεν γνώριζε ποιος είναι!

Δημοσ.

Επειδή έχουμε custom control panel θα σου απαντήσω.

Αυτό τις περισσότερες φορές είναι αρνητικό παρά θετικό. Αν εγώ έχω καμιά 20ριά domains, 30 scripts κτλ κτλ και πρέπει να φύγω πχ από τον πάροχο με το δικό του control panel γιατί δεν είμαι ευχαριστημένος (συμβαίνουν αυτά, άσε δε που κάποιοι είναι τόσο παράξενοι που ποτέ δεν είναι ευχαριστημένοι) τότε έχετε migration/export scripts από το control panel σας σε Cpanel, Plesk, Virtualmin κτλ? Προσωπικά αν δεν υπάρχουν το θεωρώ την κάκιστη επιλογή.

Το backup γίνεται με τέτοιο τρόπο που είναι εύκολο κάποιος αν και χειροκίνητα να μεταφέρει τα e-mail, αρχεία, βάσεις δεδομένων σε άλλο webhost που έχει οποιοδήποτε control panel. Βέβαια από το 2003 μέχρι και σήμερα δεν έχει φύγει ούτε ένας συνδρομητής μας για να πάει σε άλλο webhost. Εάν ποτέ συμβεί αυτό δεν έχω κανένα πρόβλημα να του κάνω εγώ προσωπικά δωρεάν τη μεταφορά αν και πιστεύω ότι εκεί θα δείξει ο νέος του webhost το πόσο εκτιμάει το νέο του συνδρομητή και θα του κάνει αυτός τη μεταφορά.

Για την αντίστροφη διαδικασία που συμβαίνει και συχνά, δηλαδή κάποιος νέος συνδρομητής να μεταφέρει την ιστοσελίδα του σε εμάς, αναλαμβάνουμε πλήρως τη μεταφορά εμείς (δωρεάν) ή εάν θέλει κάποιος να μάθει πώς γίνεται η διαδικασία του στέλνουμε οδηγίες (πολλές φορές και βήμα βήμα) για το τι πρέπει να κάνει. Αυτό μπορούν εάν θέλουν να στο επιβεβαιώσουν όσοι μπαίνουν στο insomnia και τους βοηθήσαμε με τη μεταφορά των ιστοσελίδων τους.

Από Plesk σε Cpanel (τα 2 πιο γνωστά control panels) ή και το αντίστροφο υπάρχει αξιόπιστο script για να κάνει τη μεταφορά; Απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει. Επίσης το plesk έχει δικό του σύστημα για backups που αναγνωρίζεται μόνο από plesk. Δηλαδή δεν μπορείς να το κατεβάσεις στον υπολογιστή σου και να δεις τα αρχεία σου, πόσο μάλλον να δημιουργήσεις μόνος σου backup που να αναγνωρίζεται από το plesk. Τέλος να αναφέρω ότι πολλές φορές webhosts ακόμα και το ίδιο control panel να έχουν, έχουν διαφορετικές του εκδόσεις που τα backups δεν είναι πάντα συμβατά.

Δημοσ.
Αυτό φίλε μου ισχύει μόνο αν:

α) μιλάς με τον ιδιοκτήτη που τυγχάνει να έχει και τεχνικό υπόβαθρο

β) αφορά κυρίως ατομική επιχείρηση με το πολύ 2-3 άτομα προσωπικό (και πολλά είπα).

γ) πληρώνεις πάρα πολλά για το hosting σε σχέση με τον ανταγωνισμό για να μπορείς να πληρώνεις και systems administrator της προκοπής γιατί με 700,1000,1300 ευρώ, administrator που να ξέρει τι του γίνεται ΔΕΝ βρίσκεις, βρίσκεις αυτούς που νομίζουν ότι ξέρουν.

Δεν μιλάμε για hosting λέμε για domain name. Και για αυτό ξεχωρίζει ο καλός από των κακό καταχωρητή. Από το προσωπικό του και τησ γνώσεις του , από τον σεβασμό ακόμα και αυτόν που έχουν μόνο ένα domain name , και από τον σεβασμό στον πελάτη.

Για αυτό δεν είναι για εμένα όλοι η καταχωρητές το ίδιο και άρα υπάρχουν καλύτεροι και χειρότεροι!

Δημοσ.

Εφτιαξα για ενα πολυ μικρο στατικο site απο domains24 για να δω πως ειναι..

Μεσα σε λιγοτερο απο μια ωρα δουλευε το domain.Ομως απο οτι εχω δει πρεπει να εχω δικο μου nameserver δε βρηκα επιλογη να αλλάξει τα mx records κτλ ουτε να οριζω ip κτλ..

Επίσης το Minipanel τι ειναι; Παντως ακομα δεν εχω βρει τι θέλει το plesk για το χωρο που δινουν για να δουλέψει!

Δημοσ.

To minipanel είναι αν θες να δόσεις περιορισμένη access σε ένα domain σε κάποιον. Πχ αν έχεις 30 domains, μπορεί να θες ένα να το χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...