Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 http://www.eizo.com/products/lcd/s2242w/index.asp EIZO S-2242W (1920x1200), περίπου 750 ευρώ, σε μαύρο χρώμα. Τι λέτε να την πάρω; Θα την χρησιμοποιώ για γενική χρήση και από παιχνίδια μόνο World of Warcraft. Η οθόνη που έχω τώρα είναι μια EIZO L685 / 18" από το 2004 και όσες σύγχρονες LG και SAMSUNG έχω δει, το χρώμα τους και η ποιότητα της εικόνας τους δε πιάνει μία μπροστά στην EIZO. Ίσως να οφείλεται ότι η ΕΙΖΟ που έχω έχει S-PVA panel, ενώ οι LG και οι SAMSUNG που βλέπω έχουν TN panel. Περιμένω τις απόψεις σας...
mimidon Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Προσωπική μου άποψη είναι επειδή έχεις μια οθόνη που δουλεύει κανονικά και άψογα, μην προβείς σε αλλαγή, απλώς για κάτι νεότερο... Γιατί δεν κάνεις υπομονή λίγο καιρό να πάρεις τεχνολογίας LED (να αξίζει η αλαγή); Το σχόλιό μου όσο αφορά τις LG και Samsung, είναι πως συμφωνώ, καθώς έχω μια 18" Viewsonic (VX-800, MVA panel), της οποίας τα χρώματα είναι κατά πολύ καλύτερα και καθατότερα από μερικά μοντέλα που είχα δει..! Η καημένη είχε καεί τον Δεκέμβρη του '07, πήρα μια Samsung 20" wide, η οποία παρέμεινε 6 μήνες εν ενεργεία, όσο ακριβώς χρειάστηκε για να διαπιστώσω πως είχε καεί μόνο ένας πυκνωτής στην Viewsonic!!!
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Προσωπική μου άποψη είναι επειδή έχεις μια οθόνη που δουλεύει κανονικά και άψογα, μην προβείς σε αλλαγή, απλώς για κάτι νεότερο... Γιατί δεν κάνεις υπομονή λίγο καιρό να πάρεις τεχνολογίας LED (να αξίζει η αλαγή); Και γω συμφωνώ μαζί σου, φαντάσου ότι αυτή την L-685, την είχα πληρώσει 3.500 ευρώ το 2004 (!!!) Είναι άψογη, αλλά έχω ένα φίλο που όποτε έρχεται στο σπίτι μου και την βλέπει, μου "τη λέει" γιατί είναι - σχετικά - μικρή και τετράγωνη... :-) Όσο για την τεχνολογία LED, νομίζω ότι είναι ένα ακόμα μαρκετινίστικο κόλπο, για να τονώσουνε τις πωλήσεις σε μία αγορά που τείνει να κορεστεί (αυτή των λεπτών οθονών / τηλεοράσεων). Σίγουρα φέρνει βελτίωση, αλλά πιστεύω ότι μια πραγματικά καλή οθόνη / τηλεόραση με προσεγμένα ηλεκτρονικά και καλό panel, δεν θα έχει τόοοοσο μεγάλη διαφορά από μία πιο φθηνή με LED backlight.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Θα την χρησιμοποιώ για γενική χρήση και από παιχνίδια μόνο World of Warcraft. για αυτούς τους λόγους ασφαλώς και ΟΧΙ! μην πετάς λεφτά για Eizo αν δεν είναι για δουλειά... http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=MO-028-DE&groupid=17&catid=1120&subcat= http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=MO-024-DE&groupid=17&catid=510&subcat= με S-PVA και αυτές και θα σου βγουν φτηνότερα... υπάρχουν και άλλες με IPS που πάλι βγαίνουν φτηνότερες...
farseen Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Θα συμφωνησω και εγω με τα παλικαρια μην δωσεις τωρα λεφτα για μια νεα οθονη οταν βγουν πιο καλες σκεψουτο μονο αμα χαλασει αυτη που εχεις τωρα και εγω τωρα προσφατα αλλαξα επειδη η παλαια LG που ειχα χαλασε δν αναβε η οθονη αλλιως θα την ειχα για πολυ καιρο
johnny21a Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Φιλε μου εγω σου λεω να παρεις μια 24 με 250 ευρουλακια, απο αυτη που εχεις σιγουρα θα ειναι καλυτερη, και ειδικα αφου την θες για γενικη χρηση δεν αξιζει καν να πας σε EIZO, και μην πεφτετε ολοι θυματα της "ανωτεροτητας" των πανελ. Να ξερεις οτι μια οθονη π.χ με TN panel, μετα απο calibration εχει πολυ πολυ καλυτερη αποδοση απο οτι ερχεται με τις εργοστασιακες του ρυθμισεις, ,πραγμα που ειναι πιο προσεγμενο σε ακριβοτερες οθονες με "καλυτερα" panel. Ετσι λογικο ειναι οταν τις βλεπεις διπλα διπλα σε καποια βιτρινα να σου φαινεται καλυτερο. Το καλυτερο βεβαια ειναι παντα θεμα υποκειμενικο, γιατι οι περισσοτεροι χρηστεις νομιζουν οτι επειδη βλεπουν πιο ζωντατα ή εντονα χρωματα οτι αυτη η οθονη εχει "καλυτερα" χρωματα. Τεραστιο λαθος, αν μιλαμε παντα με απολυτους ορους... Δε θελω να ανοιξω θεμα με το πιο panel ειναι καλυτερο, ολα στην τελικη ειναι θεμα γουστου και αναγκων, απλα η γνωμη μου για την χρηση που λες οτι την θελεις ειναι οτι θα μεινεις υπερευχαριστημενος με μια νορμαλ και σχετικη φτηνη οθονη. Και κατι τελευταια, τα panel S-PVA και ΙPS δεν ειναι παντα οτι καλυτερο για παιχνιδια, λογω latency, αν και απο μοντελο σε μοντελο διαφερουν, θελει λιγο ψαξιμο. Καλες αγορες!!!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Το καλυτερο βεβαια ειναι παντα θεμα υποκειμενικο, γιατι οι περισσοτεροι χρηστεις νομιζουν οτι επειδη βλεπουν πιο ζωντατα ή εντονα χρωματα οτι αυτη η οθονη εχει "καλυτερα" χρωματα. Τεραστιο λαθος, αν μιλαμε παντα με απολυτους ορους...Δε θελω να ανοιξω θεμα με το πιο panel ειναι καλυτερο, ολα στην τελικη ειναι θεμα γουστου και αναγκων, απλα η γνωμη μου για την χρηση που λες οτι την θελεις ειναι οτι θα μεινεις υπερευχαριστημενος με μια νορμαλ και σχετικη φτηνη οθονη. ναι η καλύτερη οθόνη για έναν χρήστη πάει ανάλογα με την χρήση που κάνει, αλλά οι οθόνες με τις καλύτερες χρωματικές αποδόσεις είναι αυτές που έχουν PVA/MVA/IPS panel... διαφωνώ στο ότι θα μείνει υπερευχαριστημένος με το φτηνό panel, αν το μάτι του έχει συνηθίσει σε PVA/MVA/IPS το TN θα του κακοφανεί...
mimidon Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 ναι η καλύτερη οθόνη για έναν χρήστη πάει ανάλογα με την χρήση που κάνει, αλλά οι οθόνες με τις καλύτερες χρωματικές αποδόσεις είναι αυτές που έχουν PVA/MVA/IPS panel... διαφωνώ στο ότι θα μείνει υπερευχαριστημένος με το φτηνό panel, αν το μάτι του έχει συνηθίσει σε PVA/MVA/IPS το TN θα του κακοφανεί... Συμφωνώ με τον Tresh και θα δώσω και παράδειγμα... Βαttlefield 2 σε Viewsonic VX-800 και Samsung SM-2032BW. Στην δεύτερη όχι μόνο δεν έχει την ποιότητα και απόδοση χρωμάτων της πρώτης, αλλά και λιγότερα (συγκρίναμε ίδιους χάρτες με τον αδερφό μου)!!! Και το εν λόγω παιχνίδι παίζει ο αδερφός μου, που δεν έχει καμία απαίτηση σε σύστημα (αρκεί να υπάρχει δίκτυο!), ο οποίος άρχισε τα παράπονα για την ποιότητα και με έβαλε στο τρυπάκι να επισκευάσω την Viesonic.. An η οθόνη είναι (πολύ) καλή και δουλεύει, δεν την αλλάζουμε επειδή είναι τετράγωνη...
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Να ξερεις οτι μια οθονη π.χ με TN panel, μετα απο calibration εχει πολυ πολυ καλυτερη αποδοση απο οτι ερχεται με τις εργοστασιακες του ρυθμισεις, ,πραγμα που ειναι πιο προσεγμενο σε ακριβοτερες οθονες με "καλυτερα" panel. Και πως γίνεται το calibration ρε παιδιά; Και από ποιον;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 για απλό calibration υπάρχουν software tools, για ΚΑΛΟ calibration υπάρχουν αυτά... http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=ACCESSORIES&category2=MONITOR%20CALIBRATORS
johnny21a Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Για ΚΑΛΟ calibration υπαρχουν και ετοιμα profil για τα περισσοτερα monitor, θελει απλα λιγο ψαξιμο
circadian Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 καλα ας μη λεμε οτι θελουμε για ποιοτητα panel και κατασκευης eizo. τα tn ειναι μακραν χειροτερα panel ακομα και οταν κοιτας την επιφανεια εργασιας. αλλα 750 για eizo 22αρα δε λεει. εγω εδωσα τοσα για την 24αρα της και εχω να πω πως αν και πολλα δε το μετανιωνω. ακομα και για καθημερινη δουλεια βοηθαει η καλη ποιοτητα panel. βλεπω μια lg του αδερφου μου και δε χρειαζετε καν να τις βαλω διπλα για να φανει η διαφορα. lg θα μου πεις αλλα αυτη πηγε και πηρε...
Draculina Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 καλα ας μη λεμε οτι θελουμε για ποιοτητα panel και κατασκευης eizo. τα tn ειναι μακραν χειροτερα panel ακομα και οταν κοιτας την επιφανεια εργασιας.αλλα 750 για eizo 22αρα δε λεει. εγω εδωσα τοσα για την 24αρα της και εχω να πω πως αν και πολλα δε το μετανιωνω. ακομα και για καθημερινη δουλεια βοηθαει η καλη ποιοτητα panel. βλεπω μια lg του αδερφου μου και δε χρειαζετε καν να τις βαλω διπλα για να φανει η διαφορα. lg θα μου πεις αλλα αυτη πηγε και πηρε... +1. Σαφώς και φαίνεται η διαφορά. S-PVA πάνελ στο σπίτι, ΤΝ στη δουλειά (3 οθόνες στο χώρο που είμαι, + οι 3 η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με την PVA.) Η δική μου γνώμη είναι πάντως πως 18αρα οθόνη με καλό πανελ έχει ακόμα πολύ ψωμί. Είναι κρίμα να αλλαχτεί.
disqualified Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Φιλε μου εγω σου λεω να παρεις μια 24 με 250 ευρουλακια, απο αυτη που εχεις σιγουρα θα ειναι καλυτερη, και ειδικα αφου την θες για γενικη χρηση δεν αξιζει καν να πας σε EIZO, και μην πεφτετε ολοι θυματα της "ανωτεροτητας" των πανελ. Να ξερεις οτι μια οθονη π.χ με TN panel, μετα απο calibration εχει πολυ πολυ καλυτερη αποδοση απο οτι ερχεται με τις εργοστασιακες του ρυθμισεις, ,πραγμα που ειναι πιο προσεγμενο σε ακριβοτερες οθονες με "καλυτερα" panel.Ετσι λογικο ειναι οταν τις βλεπεις διπλα διπλα σε καποια βιτρινα να σου φαινεται καλυτερο. Το καλυτερο βεβαια ειναι παντα θεμα υποκειμενικο, γιατι οι περισσοτεροι χρηστεις νομιζουν οτι επειδη βλεπουν πιο ζωντατα ή εντονα χρωματα οτι αυτη η οθονη εχει "καλυτερα" χρωματα. Τεραστιο λαθος, αν μιλαμε παντα με απολυτους ορους... Δε θελω να ανοιξω θεμα με το πιο panel ειναι καλυτερο, ολα στην τελικη ειναι θεμα γουστου και αναγκων, απλα η γνωμη μου για την χρηση που λες οτι την θελεις ειναι οτι θα μεινεις υπερευχαριστημενος με μια νορμαλ και σχετικη φτηνη οθονη. Και κατι τελευταια, τα panel S-PVA και ΙPS δεν ειναι παντα οτι καλυτερο για παιχνιδια, λογω latency, αν και απο μοντελο σε μοντελο διαφερουν, θελει λιγο ψαξιμο. Καλες αγορες!!! δεν ισχυουν αυτα που λες, τοσο απλα και μαλλον δεν εχεις δει μπροστα σου αλλο panel απο TN. Κι αν κανεις calibration στα αλλα panel; Το ΤΝ σκοτεινιαζει μολις σκυψεις λιγο. Μονο αυτο φτανει. Χωρις να μπουν καν τα χρωματα στη μεση ή η πιο ξεκουραστη εικονα. Μη λεμε ο,τι θελουμε λοιπον και δινουμε παραπλανητικες συμβουλες. Εχω μεινει εντυπωσιασμενος απο εικονα EIZO ακομα και με TN panel Και φυσικα αξιζει να δωσεις λεφτα για τη συγκεκριμενη EIZO αφου τα εχεις. Βεβαια υπερβολικα τα χρηματα που εδωσες για την οθονη που εχεις ηδη...Υπαρχουν βεβαια και φθηνοτερες επιλογες στα υπολοιπα panel
dermitzakis Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 εμενα η sumsung 2333hd με fullhd αναλυση δεν σκοτεινιακει οσο και εαν σκυψεις και δεν χανει πολυ φωτεινοτητα οταν κοιτας απο το πλαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.