Προς το περιεχόμενο

Παει να με τρελανει η καρτα γραφικών μου...

Tigra Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον το θεμα που αντιμετώπισα εχεις ως εξής.Κυριακή βράδυ παίζω Monkey's Island και ξαφνικά το παιχνίδι κολλαει,μαυρη οθόνη και τα σχετικά.Υποχρεωτικά reset και οταν φτάνει ο υπολογιστής εκει που φορτώνουν τα windows ξανακολλάει.Ξανά reset.Το περίεργο οτι μπάινοντας στα windows με safe mode ολα καλα.Οταν επιλέγο κανονική λειτουργια των windows κολλάει στο ίδιο σημείο με την μπαρίτσα.Δευτρα πρωί τρώω φλας και μπάινω safe mode και καταργώ τον driver της καρτας γραφικών.Restart και στην κανονική λειτουργία ολα καλα.Μπαίνω κανονικά στα windows.Κατεβάζω τον νέο driver απο την σελίδα της κάρτας(GeForce 7600),τον παιρνάω ξανα τα ίδια.Κολλήματα και παλι reset.Τον καταργώ και παλι αμεσως ολα διορθώνονται...Δουλέυω ετσι μεχρι Τετάρτη πρωί και σημερα ξαναπερνάω τον driver και..........ΘΑΥΜΑ:shifty:Ο υπολογιστής τον δεχτηκε.ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΤΙΜΟ,ΝΑ ΜΕ ΤΡΕΛΑΝΕΙ?Εχετε καμια ιδέα?Να πω οτι πριν απο το προβλημα που δημιουργηθηκε ο υπολογιστης δουλευε μαι χαρα εδω και 3 μήνες(Τελευταίο format)....

Δημοσ.

Aπο την στιγμη που σου δουλευει απλα ξεχνα το.

Φτυστο κ μια για να μην το ματιασεις και θα σαι μια χαρα...

Δημοσ.

Όταν θα κάνεις ξανά φορμάτ, κάθε φορά που θα περνάς τους drivers για μητρική, κάρτα γραφικών κλπ θα κάνεις επαννεκίνηση και παρατήρησε αν καθυστερεί να μπει μετά την εγκατάσταση κάποιου driver ή κάποιου προγράμματος.

Δημοσ.

Παιδια παλι τα ιδια...Εκανα ενα τεστ με 3DMark 2006 και κολλησε ξανα.Με τρωει και εμενα αλλα το θεμα ειναι οτι υπαρχει προβλημα.Τι λετε να φταιει?Μηπως ηρθε η ωρα για αλλαγή?Σαν προεκλογική φραση δεν ακουγεται?:-D

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει στην περίπτωσή σου αλλά θα καταθέσω την πρόσφατη εμπειρία μου με μια καινούγια κάρτα γραφικών. Σε εμένα δεν υπήρχαν κολλήματα, αλλά απότομες απενεργοποιήσεις του υπολογιστή, συνήθως κατά τη διάρκεια παιχνιδιού(και του NBA συγκεκριμένα).

Με λίγο ψάξιμο και αφού κατά τη δοκιμή του Crysis, το οποίο δεν κολλούσε αλλά κατά τη διάρκεια του ένας συγκεκριμένος αριθμός μπιπ ακουγόταν σταθερά από το μεγαφωνάκι, υποπτεύθηκα ότι το πρόβλημα είχε να κάνει με υπερθέρμανση της κάρτας. Τρέχοντας λοιπόν το παιχνίδι που οδηγούσε στα shutdown, με alt tab μεταφερόμουν στο hw monitor και έλεγχα τη θερμοκρασία της κάρτας, η οποία αυξανόταν, από 40-50, μέχρι του 90 βαθμούς πριν γίνει το κρας. Επειδή ή κάρτα είναι καινούργια όπως είπα αρχικά σκέφτηκα ότι ήταν ελλατωματική. Το δεύτερο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν μήπως δε λειτουργούσε ο ανεμιστήρας. Αυτό λοιπόν ήταν και το πρόβλημα, έλεγξα τον ανεμιστήρα και δε λειτουργούσε. Το φισάκι σύνδεσης με τον ανεμιστήρα δεν κούμπωνε καλά. Σπρώχνοντας το λίγο πιο μέσα, ή θερμοκρασία άρχισε να κατεβαίνει πολύ γρήγορα. Δοκίμασα και πάλι το συγκεκριμένο παιχνίδι, ελέγχοντας κάθε τόσο τη θερμοκρασία της κάρτας η οποία δεν ξεπερνούσε τους 60-65 βαθμούς.

Κοίταξε λοιπόν και αυτό, μήπως είναι τόσο απλό τελικά.

Δημοσ.

πες μας θερμοκρασιες καρτας,αν εχει φαει overclock αν ο cpu εχει φαει overclock. μηπως σε αφηνει το τροφοδοτικο σου ? μετρα το κ αυτο να εισαι σιγουρος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...