Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Hi insomniacs, σε ένα άλλο τόπικ έλεγα πως εδώ στο εξοχικό μου έχουμε μερικές πτώσεις ρεύματος οι οποίες είναι κάπως επικίνδυνες για το PC μου.. Με UPS δεν είχα ξανασχοληθεί, ζω στην Αθήνα και δεν είχα ποτέ την ανάγκη τους, έτσι δεν γνωρίζω και πολλά.. δεν έχω ιδέα ποιό θα ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα.. Τι θα βάζω πάνω στο UPS? Έναν QuadCore O/c'd στα 2.7Ghz μαζί με μια 8800GT για την ώρα, αλλά για να είμαστε μέσα.. το PSU μου είναι 550w το οποίο δεν θα το αλλάξω ποτέ.. Πείτε ότι φτάνω το Full Load του λοιπόν.. 550w + 32" PC Monitor = Πόσα VA UPS ? Τα 1000VA αντιστοιχούν περίπου σε 600watts.. Παίζει με τo Monitor που θα Plugάρω να θέλω 1400VA+? Αν μπορείτε να προτείνετε μια καλή μάρκα και ένα καλό μοντέλο από Πλαίσιο ή E-shop που θα μείνει, θα έχει φθηνές μπαταρίες, και θα είναι και όσο πιο Value επιλογή γιατί δε λέει να σκάσω 150 ευρά για τέτοιο μαρτζαφλάρι.. τότε θα ήταν καλά.. Ty in advance! /Koritsi_Gia_PC
Heatspreader Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Όσα παραπάνω σκάσεις, τόσο το καλύτερο. Τα APC δυστυχώς είναι τα καλύτερα, αλλά είναι πάρα πολύ ακριβά. Ρίξε μία ματιά σε διάφορα καταστήματα και θα δεις. Με ένα 1000VA είσαι παραπάνω από εντάξει.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 (επεξεργασμένο) Άρα να που κάτι έμαθα.. Πήρα τηλέφωνο μια στους Πλαισιάδες και μου είπαν ότι χρειάζομαι 1400VA λόγω μεγάλου Monitor..... Αν ΣΙΓΟΥΡΑ μου φτάνουν τα 1000VA, μάνι μάνι γλητώνω ένα 40ρι ευρά.. Να πάω για αυτό? MUSTEK 1000VA PowerMust Edit: Ή μήπως για αυτό? AccuPower 1000VA Γνωρίζει κανείς τίποτα γι' αυτά? Τις μάρκες? (Btw, πόσα plugs έχουν πάνω? ) /Μαρία Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2009 από Koritsi_Gia_PC
Heatspreader Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Η οθόνη δεν έχει κάποια σοβαρή κατανάλωση. Παρόλα αυτά τι Monitor έχεις και είναι 32"??? Αν μας πεις πιο είναι τότε θα δούμε τι κατανάλωση έχει. To Mustek έχει όπως γράφει και στο Site, 4 εξόδους τύπου Schuko (σούκο), οι οποίες είναι όπως είναι οι πρίζες του σπιτιού μας. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και πολύπριζο και να τις κάνεις παραπάνω (δεν πρέπει να είναι ασφαλείας, ένα πολύ απλό πολύπριζο, έτσι και αλλιώς όλες οι εξόδοι του UPS παίρνουν από την ίδια γραμμή), αλλά φαντάζομαι ότι με PC,οθόνη και Router είσαι μια χαρά δεν χρειάζεται να βάλεις κάτι άλλο. Το Accupower έχει όπως γράφει και στο Site, 4 εξόδους εκ των οποίων οι δύο είναι Schuko (σούκο), όπως σου έγραψα και πιο πάνω και οι άλλες δύο είναι IEC 320 C13 Ισχύουν τα ίδια και με το πρώτο για πολύπριζο αν και το UPS σου δίνει καλώδια για να συνδέσεις οθόνη και PC με IEC 320 C13. Και με τα δύο θα κάνεις τη δουλειά σου. Έχω μία συμπάθεια στα Mustek γιατί είχα κάποτε και ήταν από τα πολύ καλά, αλλά αν και εφόσον δεν ακούγεται πολύ ο ανεμιστήρας που έχει για να ψύχεται. Κάποιοι έλεγαν ότι δεν σταματάει ποτέ και κάνει αρκετό θόρυβο.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Vitenheim 800VA ???? Είναι για 480watt.. Παιδιά με ένα Gamer PC με 550w PSU και μια 32" PHILIPS θα αντέξει? Είμαι μεταξύ αυτού και του Vitenheim 1200VA.. Αλλά τα 1200VA δεν ξέρω αν θα είναι αθόρυβα, ενώ για το 800ρι έχω πληροφορία.. Το MUSTEK 1000VA είναι πολύ θορυβώδες άκουσα και το ξανασκέφτηκα =/ /Μαρία
tzotzo Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 ups calculator http://www.hellascams.gr/grc/products/ups/calculator.html http://www.csgnetwork.com/upssizecalc.html http://bugclub.org/beginners/miscellaneous/upscalc.html παρακαλω
andreaslfc Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Vitenheim 800VA ???? Είναι για 480watt.. Παιδιά με ένα Gamer PC με 550w PSU και μια 32" PHILIPS θα αντέξει? Είμαι μεταξύ αυτού και του Vitenheim 1200VA.. Αλλά τα 1200VA δεν ξέρω αν θα είναι αθόρυβα, ενώ για το 800ρι έχω πληροφορία.. Το MUSTEK 1000VA είναι πολύ θορυβώδες άκουσα και το ξανασκέφτηκα =/ /Μαρία Εχω πάρει ένα 800άρι apc και έχω επάνω: Τηλεόραση 32άρα Sony. Εναν δορυφορικό δέκτη. PC με 750 Watt. και με οθόνη 24άρα. Και όλα αυτά καταναλώνουν 237 Watt από τα 540 Watt που δέχεται το 800άρι ups. Οπότε με ένα 800άρι θα είσαι παραπάνω από μια χαρά.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Παρήγγηλα το VITTENHEIM 800VA.. Ελπίζω να έχετε δίκιο... ευχαριστώ πολύ! /Μαρία
hartzoua Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 please στειλε εντυπώσεις όταν μπορέσεις. Σκέφτομαι για το VITTENHEIM 1200 αλλά είμαι επιφυλακτικός. Αν μπορούσες να μου πεις (ή κάποιος άλλος που ξέρει φυσικά) για θόρυβο και αξιοπιστία. (οκ δεν είναι APC αλλά κάνει αυτά που πρέπει να κάνει; )
firewalker Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Σε έναν φίλο μου που έχει τηλεόραση Philips 32" ένα ups γνωστής εταιρίας των 1000 VA δεν μπορούσε να την κρατήσει on. Με το που κοβόταν το ρεύμα έκλεινε η οθόνη ενώ το λαμπάκι έδειχνε ότι ήταν on.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 31 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2009 Σε έναν φίλο μου που έχει τηλεόραση Philips 32" ένα ups γνωστής εταιρίας των 1000 VA δεν μπορούσε να την κρατήσει on. Με το που κοβόταν το ρεύμα έκλεινε η οθόνη ενώ το λαμπάκι έδειχνε ότι ήταν on. Έλα μη με τρελαίνετε τώρα.....! Όταν λες γνωστής εννοείς? Γνωστή είναι η Mustek αλλά γνωστή είναι και η Trust που βγάζει όλο μουφιές..! Για γίνε πιο συγκεκριμένος, γιατί δεν θέλω πολύ να διακόψω την παραγγελία για 1200VA..! /Μαρία
Heatspreader Δημοσ. 31 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2009 Γνωστή είναι η Mustek αλλά γνωστή είναι και η Trust που βγάζει όλο μουφιές..![/quoteΣωστό...!!!! Ότι και να πάρεις επώνυμο ή όχι τελείως μούφα, θα τη κάνεις τη δουλειά σου. Μην αγχώνεσαι... APC είναι εγγύηση, αλλά.... Πολύ χρήμα... Και στη χειρότερη περίπτωση που δεν θα συμβεί, αλλά λέμε, εσένα σε ενδιαφέρει η προστασία του PC και όχι τόσο να σώσεις την εργασία σου. Και να σβήνει στη τελική, ή να κρατάει λίγο δεν σε νοιάζει. Που αποκλείεται...
firewalker Δημοσ. 31 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2009 Έχω την εντύπωση ότι ήταν Trust. Είχε μεγάλη πορτοκαλί οθόνη που απεικόνιζε το φορτίο και διάφορα άλλα. Τροφοδοτούσε τηλεόραση όμως των 32" και όχι οθόνη.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Αγόρασα το VITTENHEIM 800VA και είναι εντελώς αθόρυβο!! Το μόνο πράγμα που παρατήρησα είναι ότι εδώ και 2 μέρες, τα 2 από τα τρία λαμπάκια είναι συνεχώς αναμένα! Το πράσινο, το οποίο είναι το Power Και το κίτρινο το οποίο ανάβει όταν γεμίζει η μπαταρία. Λεω όκ, θα γεμίζει επειδή θα είναι άδεια.. αλλά 2 μέρες?? Μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα? /Μαρία
firewalker Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Το manual γράφει κάτι σχετικό; Δοκίμασε να το βάλεις να φορτίσει χωρίς να έχει κάποια συσκευή πάνω. Τελικά το σύστημά σου το "σηκώνει" εύκολα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα