Προς το περιεχόμενο

jacknut

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλο ραβδι επαιφτε αλλα το σεναριο πολυ ναιβ για να σε κρατησει

βασικα ειναι η 3η φορα που βαρεθηκα sci fi ταινια,το αβαταρ το σταρσιπ και εινα plaguers σε br το οποιο το b c d movie ηταν κοπλιμεντο

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

οταν λεω σαν το Ρομποκοπ,εννοω στο τροπο που χειριστικε την θεματολογια ο σκηνοθετης: και οι δυο ταινιες ηταν ultra violent,σατιρικες με dark humor.διεθεταν και παρομοιες σκηνοθετικες τεχνικες οπως πχ την ενημερωση του κοινου στα τι συμβαινει στον κοσμο της ταινιας μεσω των ειδησεων.

και το Total Recall ειναι παρομοιο σκηνοθετικα,αφου εξαλλου για τον ιδιο σκηνοθετη μιλαμε.

η διαφορα ειναι στο θεμα.στο Ρομποκοπ εχουμε σατιρα μιας καταναλωτικης κοινωνιας που ελεγχεται απο το κεφαλαιο ενω μιλαει για τη προσωπικηα ταυτοτητα του ατομου,στο Total Recall εστιαζει κυριως στην προσωπικη ταυτοτητα του ατομου και στο Troopers σατιριζει τον στρατιωτικο μηχανισμο και μιλαει για μελλοντικες φασιστικες κοινωνιες.

περισσοτερο υλικο για επιμορφωση εδω:

http://en.wikipedia.org/wiki/Starship_troopers_%28film%29'>http://en.wikipedia.org/wiki/Starship_Troopers_%28film%29

http://en.wikipedia.org/wiki/Starship_troopers

προτεινω να διαβασετε το βιβλιο στο οποιο βασιστηκε η ταινια,ειναι πολυ καλο,φυσικα καλυτερο απο την ταινια.

Δημοσ.
Αυτο ειναι λαθος. Γιατι σημαινει οτι εισαι προκατειλημμενος με κατι που θα δεις, πριν το δεις.

Μα πως γινεται να ξερεις απο πριν χωρις να εχεις δει κατι αν θα ειναι καλο ή οχι?

Γιατι ρε φιλε ο καθε ανθρωπος εχει προτιμησεις. Πχ δε μπορω καθολου τα western, για αυτο και δε τα βλεπω.. Γιατι ξερω οτι πανω απο 4 δε θα τα βαλω. Βλεπεις το trailer, διαβαζεις την υποθεση και κριτικες, και αν σου αρεσει την βλεπεις. Αυτος που εβαλε μια ταινια 1 ή 2, ειτε το εκανε για σπασιμο/πλακα ( εδω βαλανε 1 στο Kill bill και στον lotr για παραδειγμα! ), ειτε δε ειχε καθολου ιδεα για το τι παει να δει.
Δημοσ.
Γιατι ρε φιλε ο καθε ανθρωπος εχει προτιμησεις. Πχ δε μπορω καθολου τα western, για αυτο και δε τα βλεπω.. Γιατι ξερω οτι πανω απο 4 δε θα τα βαλω. Βλεπεις το trailer, διαβαζεις την υποθεση και κριτικες, και αν σου αρεσει την βλεπεις. Αυτος που εβαλε μια ταινια 1 ή 2, ειτε το εκανε για σπασιμο/πλακα ( εδω βαλανε 1 στο Kill bill και στον lotr για παραδειγμα! ), ειτε δε ειχε καθολου ιδεα για το τι παει να δει.

χεχε θυμηθηκα εναν κριτικο σε γνωστο περιοδικο για pcgames,που ειχε γραψει κριτικη για το Afrika Korps vs Desert Rats,ενα ww2 rts pc game.Ξεκιναγε την κριτικη του ετσι: 'Προτου προχωρησω στην κριτικη του παιχνιδιου,να ξεκαθαρισω οτι δεν μου αρεσει ο WW2 και οτιδηποτε εχει σχεση με αυτον.''

ε μετα απο αυτο,πως μπορεις να παρεις την κριτικη του στα σοβαρα,ακομα και αν εβαζε αριστα στο παιχνιδι;.και αυτο ειναι το πιο τρανταχτο παραδειγμα που θυμαμαι,απο τα εκατονταδες που δειχνουν ποσο 'αμεροληπτες' ειναι οι κριτικες που διαβαζουμε για τα παιχνιδια,τις ταινιες,την μουσικη κτλ απο υποτιθεται 'επαγγελματιες' κριτικους.

Δημοσ.

Τι εχουμε εδω ακομα φαγωνοσαστε για το Avatar? Τωρα που το ξανασκεφτομαι, μπορει να μην μου αρεσε η ταινια γιατι ειδα πρωτα το District 9 και μετα το Avatar.

Δημοσ.
αν εβλεπες πρωτα το Μουν δεν θα σου αρεσε ουτε το D9

Τhanx για την επισημανση, την εχω στο σκληρο αλλα δεν εκατσα ακομα να το δω. Ειναι "βαρια" η ταινια, η' βλεπετε ευχαριστα? Παντως διαβασα πολυ καλες κριτικες και μου εχει κινησει το ενδιαφερον.

• Moderators
Δημοσ.
Τhanx για την επισημανση, την εχω στο σκληρο αλλα δεν εκατσα ακομα να το δω. Ειναι "βαρια" η ταινια, η' βλεπετε ευχαριστα? Παντως διαβασα πολυ καλες κριτικες και μου εχει κινησει το ενδιαφερον.

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=315164&highlight=moon

Δημοσ.
οταν λεω σαν το Ρομποκοπ,εννοω στο τροπο που χειριστικε την θεματολογια ο σκηνοθετης: και οι δυο ταινιες ηταν ultra violent,σατιρικες με dark humor.διεθεταν και παρομοιες σκηνοθετικες τεχνικες οπως πχ την ενημερωση του κοινου στα τι συμβαινει στον κοσμο της ταινιας μεσω των ειδησεων.......και στο Troopers σατιριζει τον στρατιωτικο μηχανισμο και μιλαει για μελλοντικες φασιστικες κοινωνιες.

Στο Ρομποκοπ υπηρχε μόνο ενα ρομποτ-ανθρωπος, στο troopers υπαρχουν 100δες κομπαρσοι και χιλιαδες τερατα πολλων μορφων, αραχνοειδη, ιπταμενες σφηκες, πελωριες κατσαριδες κλπ., γιαυτο λεω οτι δεν συγκρινονται.

Σατιρα και dark humor δεν ειδα στους Troopers. Μπορεις να μου πεις που την ειδες εσυ?

Επισης δεν ειδα νυξη για μελλοντικες φασιστικες κοινωνιες.

και το Total Recall ειναι παρομοιο σκηνοθετικα,αφου εξαλλου για τον ιδιο σκηνοθετη μιλαμε.

Μπορει να μιλαμε για τον ιδιο σκηνοθετη αλλα αυτο δε σημαινει οτι ολες οι ταινιες του ειναι στο ιδιο στυλ, πχ. στη καλυτερη ταινια του, τον "τεταρτο ανθρωπο" που ειναι ενα ψυχολογικο θριλερ παιζουν ολοι-ολοι 5-6 ατομα.

Βλεπεις το trailer, διαβαζεις την υποθεση και κριτικες, και αν σου αρεσει την βλεπεις. Αυτος που εβαλε μια ταινια 1 ή 2, ειτε το εκανε για σπασιμο/πλακα ( εδω βαλανε 1 στο Kill bill και στον lotr για παραδειγμα! ), ειτε δε ειχε καθολου ιδεα για το τι παει να δει.

Aφου λοιπον οι κριτκες συχνα ειναι μουφα, γιατι να τις διαβαζεις?

Θυμαμαι οτι για τον Εξολοθρευτη το 1984 ειχα δει μια κριτικη στο τοτε περιοδικο "Ταχυδρομος", ο τυπος εγραψε την υποθεση και στο τελος εβαλε ενα αστερι...(*) Που να ηξερε βεβαια τι επιτυχια θα γινονταν, αν το ηξερε προφανως θα εβαζε περισσοτερο και δεν θα εκτιθονταν.

Μιας και μιλαμε για αξιολογησεις φιλε Luxx, κι εγω επιμελως βαθμολογουσα παλια, αλλα οχι με 1-10 οπως εσυ αλλα με αστερια, 1-4. Βεβαια πολλες απ τις ταινιες που σαν εφηβος εβαζα 3 ή 4 αστερια σημερα εχουν ξεπεσει στο 1 ή κανενα...:-D

Λιγες ειναι οι σταθερες αξιες. Στο Αβαταρ βαζω 2,5.

Δημοσ.
Στο Ρομποκοπ υπηρχε μόνο ενα ρομποτ-ανθρωπος, στο troopers υπαρχουν 100δες κομπαρσοι και χιλιαδες τερατα πολλων μορφων, αραχνοειδη, ιπταμενες σφηκες, πελωριες κατσαριδες κλπ., γιαυτο λεω οτι δεν συγκρινονται.

Σατιρα και dark humor δεν ειδα στους Troopers. Μπορεις να μου πεις που την ειδες εσυ?

Επισης δεν ειδα νυξη για μελλοντικες φασιστικες κοινωνιες.

Μπορει να μιλαμε για τον ιδιο σκηνοθετη αλλα αυτο δε σημαινει οτι ολες οι ταινιες του ειναι στο ιδιο στυλ, πχ. στη καλυτερη ταινια του, τον "τεταρτο ανθρωπο" που ειναι ενα ψυχολογικο θριλερ παιζουν ολοι-ολοι 5-6 ατομα.

Aφου λοιπον οι κριτκες συχνα ειναι μουφα, γιατι να τις διαβαζεις?

Θυμαμαι οτι για τον Εξολοθρευτη το 1984 ειχα δει μια κριτικη στο τοτε περιοδικο "Ταχυδρομος", ο τυπος εγραψε την υποθεση και στο τελος εβαλε ενα αστερι...(*) Που να ηξερε βεβαια τι επιτυχια θα γινονταν, αν το ηξερε προφανως θα εβαζε περισσοτερο και δεν θα εκτιθονταν.

Μιας και μιλαμε για αξιολογησεις φιλε Luxx, κι εγω επιμελως βαθμολογουσα παλια, αλλα οχι με 1-10 οπως εσυ αλλα με αστερια, 1-4. Βεβαια πολλες απ τις ταινιες που σαν εφηβος εβαζα 3 ή 4 αστερια σημερα εχουν ξεπεσει στο 1 ή κανενα...:-D

Λιγες ειναι οι σταθερες αξιες. Στο Αβαταρ βαζω 2,5.

Γενικότερα το πολιτικό κατεστημένο που περιγράφουν και οι 2 ταινίες δεν είναι και το πλέον δημοκρατικό(corporated democracy)...

Όσον αφορά τους Ελληνες κριτικούς κινηματογράφου ειναι εντελώς για κλωτσιές...

Πάνε να δουν το τρανσφορμερς και το κρίνουν λες και πήγαν να δουν το νόημα της ζωής να ξετυλίγεται μπρος τα μάτια τους...Απλά ελεεινοί..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...