Sugizo Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Ο κολλητός μου δεν το είχε δει κ είπα να πάω κ εγώ κ αν μη τι άλλο μην έχω κάνει κ λάθος ή έχασα κάτι. δεν κάνουμε τέτοια λάθη 2 φορες.. εκτος κι αν είσαι μέγας fan τον εφε.
john2gr Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 παντως μην παρασυρθειτε απο ολες αυτες τις ανακοινωσεις για τις 3D ταινιες.Οι περισσοτεροι πιο πολυ σαν gimmick θα το χρησιμοποιησουν,παρα σαν εργαλειο για το immersion της ταινιας. O Kαμερον εξαρχης γυρισε τα πλανα του ετσι ωστε να ενισχυονται απο το 3d. (θυμηθειτε την σκηνη με την Νευτιρι να πεταει γυρω απο τον Τζεικ,η την τελικη μαχη με την καμερα να κανει στροφη 180μοιρες γυρω απο την Βαλκυρια) Τωρα μια ταινια που ηδη εχει γυριστει με τον κλασικο τροπο και απλως μπαινει το 3D εφε κατοπιν εορτης,θα ειναι ακριβως αυτο: ενα 3D εφε. Bullshits. Και εξηγούμαι. Εκτός από το βάθος που δίνεται στους χαρακτήρες και τα αντικείμενα, το νόημα του 3D είναι κυρίως τα pop-out effects. Στο συγκεκριμένο θέμα των pop-out πήραμε από τα τρία το μακρύτερο. Αυτό που εν μέρει κατάφερε ο Cameron είναι να μην φαίνονται οι χαρακτήρες σαν κωμικοτραγικά 2D sprites (όσοι έχουν δει το Final Destination 4 ξέρουν για τι πράγμα μιλάω). Κάτι που εδώ και μήνες γίνεται de-facto στα παιχνίδια με το 3D Vision αλλά πάμε παρακάτω. Τα περισσότερα πλάνα ήταν γυρισμένα κυρίως για 2D και η στροφή των 180 μοιρών δεν έχει καμία, μα καμία σχέση. In fact, αν βγάλεις τα γυαλιά σε εκείνο το σημείο θα δεις ότι φαίνεται κανονικά η σκηνή (λίγο μεγαλύτερο brightness/contrast έχει αλλά φαίνεται κανονικά. Αν ήταν σε 3D stereoscopic θα τα έβλεπες "διπλά' ). Σαφώς και όσοι δεν έχουν εμπειρία από το 3D που πάνε να δουν το Avatar με την τόση διαφήμιση θα πουν ότι τα σπέρνει τεχνολογικά η ταινία. Όταν όμως ένα 3D Vision προσφέρει εμπειρία σε παιχνίδια που κυριολεκτικά ποδοπατάει το Avatar (σε παιχνίδια που ούτε καν ήταν κατασκευασμένα ώστε να είναι συμβατά μαζί του), επίτρεψε μου να λέω ότι ο Cameron δεν έκανε τίποτα το ιδιαίτερο για το 3D μέρος. Σκέψου τώρα πόσα λεφτά λένε ότι έσκασε ο Cameron για το 3D και πόσο κοστίζει το 3D Vision της Nvidia. PR bullshits σας πασάρουν τόσο καιρό και ακόμα δεν το έχετε καταλάβει αλλά τέσπα! PS: Όταν δεις το Ocean World 3D (έστω και trailer του), θα καταλάβεις πως πρέπει να είναι οι 3D ταινίες
status Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 δεν κάνουμε τέτοια λάθη 2 φορες.. εκτος κι αν είσαι μέγας fan τον εφε. Ασώψεται που είναι κολλητός...αλλιώς, ούτε σε ντιβιντι δεν το ενοικίαζα Εντάξει από εφέ ήταν υπέροχα, αλλά κρίνω την ταινία σαν σύνολο, τα εφέ είναι μόνο ένα μέρος. + ότι ο πιο ενδιαφέρον χαρακτήρας του σεναρίου ήταν ο Συνταγματάρχης.
stefkos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 KilliK χάριν ενός φίλου και του συγκεκριμένου thread είπα να πάω να την δω 2η φορα την ταινία να δω τι έχασα που εσείς το πιάσατε, από ότι φαίνεται ή εγώ είμαι ζώο ή [Β]ως η ταινία δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ απολύτως ενδιαφέρον, τουλάχιστον ως προς τα δικά μου γούστα που δεν με κράτησε στην πρώτη ώρα να ανοίξω μάτι.Λυπάμαι η ταινία είναι ένα ριμέϊκ της Ποκαχόντας με τα Στρουμφάκια και ή εσείς πήρατε lsd και τριπάρατε σε όλη την ταινία κ βλέπατε ότι θέλατε ή εγώ πολύ παράξενος. Εκτός από το eye candy τίποτα το πρωτότυπο, τίποτα το ενδιαφέρον. Μα φιλε μου, η πρωτη ωρα οντως δεν ειχε ενδιαφερον. Ολο το ζουμι ειναι στη 2η ωρα!
status Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Μα φιλε μου, η πρωτη ωρα οντως δεν ειχε ενδιαφερον. Ολο το ζουμι ειναι στη 2η ωρα! Θα σε γελάσω, στην πρώτη ώρα κοιμόμουν, δε κοιμόμουν...και την 2η ώρα δεν άλλαζε κ πολύ από την ποκαχόντας (σόρρυ αλλά την έχω δει την ταινία της ντίσνευ:Ρ).
stefkos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δηλ. ποιο μοντελο ταινιων σου αρεσει εσενα? Ο Πολιτης Κεην? (εκει κοιμηθηκα εγω)
status Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δηλ. ποιο μοντελο ταινιων σου αρεσει εσενα? Ο Πολιτης Κεην? (εκει κοιμηθηκα εγω) Δεν έχω θέμα συγκεκριμένο θέμα ταινιών που μου αρέσει αλλά αντικειμενικά το Πολίτης Κέην είναι κορυφή:Ρ
stefkos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Εγω πιστευω οτι ειναι υπερτιμημενο και δεν λεει τιποτα. Δυο φορες προσπαθησα να το δω αλλα δεν τα καταφερα, πολυ βαρετο και ανουσιo:p Εσυ δηλ. τι το ενδιαφερον βρηκες? Παντως εκανα αυτη την επισημανση γιατι πολλοι θεατες χωρiζονται σε 2 κατηγοριες, αυτοι που προτιμουν δραση(συνηθως μικρες ηλικιες) και αυτοι που δεν προτιμουν δραση(αλλα βαθυτερα νοηματα...) Μηπως εσυ υπαγεσαι στη 2η κατηγορια?
Ελπίδα Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 εγώ το είδα!είναι ίδια η κατάσταση "Αμαζόνιος":-)
ravend Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Εγώ πάντως το είδα και ώντας φαν γενικότερα των ιστοριών με ιθαγενείς και μιας και μου αρέσουν ταινίες που έχουν έντονο το στοιχείο της φύσης κτλ μπορώ να πω οτι μου άρεσε,πέρασαν ευχάριστα δηλαδή οι δυόμιση ώρες της προβολής..Εντάξει απο σενάριο μπορεί να ήταν ρηχό αλλα μη ξεχνάμε οτι ο ντόρος για την ταινία αυτή έγινε οχι για το τέλειο και άρτιο σενάριό της αλλα για τα ειδικά εφέ που χρησιμοποιήθηκαν και σε προσωπικό επίπεδο μου άρεσε το όλο συναίσθημα που άφηναν αυτά τα χρώματα,οι "λήψεις" και η μουσική επένδυση,ειδικά αυτο,που με εντυπωσίασε πιο πολύ απο το τρισδιάστο κομματι..
kirileman Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Ε τώρα φτάσαμε στο άλλο άκρο, ότι δεν μας εντυπωσίασε τίποτα στη ταινία. Υπερβολή και άδικο για τους δημιουργούς που έφτιαξαν έναν πολύ εντυπωσιακό κόσμο ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα το δεις, σε 3D ή 2D σε καλή TV.
status Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Ε τώρα φτάσαμε στο άλλο άκρο, ότι δεν μας εντυπωσίασε τίποτα στη ταινία. Υπερβολή και άδικο για τους δημιουργούς που έφτιαξαν έναν πολύ εντυπωσιακό κόσμο ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα το δεις, σε 3D ή 2D σε καλή TV. Ήσουν στην παραγωγή της ταινίας κ τα λες τόσο μελό τα πράγματα; Δεν γίνεται να μας αρέσουν σε όλους οι ίδιες ταινίες, δε σας είπε κανείς χαζούς που την είδατε, γιατί εμεις τι κάναμε; Άλλοι το θεώρησαν χάσιμο χρόνου (εγώ) κ άλλοι την θεοποίησαν (klikliklik:P).
kirileman Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Ήσουν στην παραγωγή της ταινίας κ τα λες τόσο μελό τα πράγματα; Δεν γίνεται να μας αρέσουν σε όλους οι ίδιες ταινίες, δε σας είπε κανείς χαζούς που την είδατε, γιατί εμεις τι κάναμε; Άλλοι το θεώρησαν χάσιμο χρόνου (εγώ) κ άλλοι την θεοποίησαν (klikliklik:P). Βρίσκω την απάντησή σου εντελώς άσχετη με αυτό που έγραψα. Ενιγούει, εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως κάποιοι δούλεψαν για να φτιάξουν έναν κόσμο εντυπωσιακά όμορφο όπως οι περισσότεροι παραδέχονται, αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί το συζητάμε. Σε άλλους άρεσε, σε άλλους όχι, είπα εγώ τίποτα; Χαρακτήρισα εγώ κανέναν χαζό; Μόνο το οπτικό κομμάτι σχολίασα και έκρινα υπερβολικές και άδικες τις αφοριστικές απόψεις που εκφράστηκαν ακόμα και για κάτι τόσο εξόφθαλμα πετυχημένο όπως ο κόσμος του πλανήτη Πανδώρα. edit: εδώ φαίνεται να συμφωνείς, πάντως Εκτός από το eye candy τίποτα το πρωτότυπο, τίποτα το ενδιαφέρον.
KilliK Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 εγώ το είδα!είναι ίδια η κατάσταση "Αμαζόνιος":-) μιας και το αναφερες: 'Avatar' in the Amazon http://www.pri.org/arts-entertainment/movies/avatar-in-the-amazon1863.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.