Προς το περιεχόμενο

jacknut

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγω για φαινομενο μιλησα οταν αναφερα το boxoffice,οχι για καλυτερη ταινια ολων των εποχων.

αλλα φαινεται ο καθενας οτι θελει καταλαβαινει...

καθαρά θέμα διαφήμισης και περιέργειας, επίσης ένα πολύ σημαντικό είναι ότι δεν σου είπα ότι δεν άρεσε σε όλο τον κόσμο, αλλα για κάποιον ψαγμένο στο cinema και πάνω απ'όλα ΛΟΓΙΚΌ κι όχι άτομα του στυλ "OOHH ΤΟ AVATAR OOH Ο HARRY POTTER" σ'άυτον λοιπόν δεν άρεσε γιατί δεν κοιτάει μονο αυτό που βλέπει αλλα εκβαθύνει και αναλύει τις εικόνες που βλέπει και το νόημα τους.

κι εγώ εξάλλου από περιέργεια πήγα μιας κι είχα ακούσει είδη άσχημες γνώμες.

ω μα δεν ειπες αυτο.ειπες αυτο: "ένα #1 όμως που παρα πολλοί το βρίζουν (αφού το είδαν φυσικά άρα του στάξαν τα 12e ) για μένα αυτό και μονο φτάνει για να αντίκρουση τα περί top."

εγω σαν νοημων ανθρωπος το πρωτο πραμα που καταλαβαινω απο την παραπανω προταση ειναι οτι σχεδον οσοι το ειδαν δεν τους αρεσε η ταινια και δωσανε τα λεφτα τους τζαμπα.δηλαδη αν δεχτουμε οτι τα 1.8b dollars αντιστοιχουν , τελειως χοντρικα σε 100m aνθρωπους τοτε το νοημα της παραπανω προτασης ειναι πως μεσα σε ενα διαστημα 7 εβδομαδων,ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ απο τους 100m ανθρωπους που πηγαν και την ειδαν την ταινια,δεν τους αρεσε και ουσιαστικα πιαστηκανε κοροιδα,παρολο που ολοι την βριζανε την ταινια απο την week no1. ο μαζοχισμος εχει αποκτησει νεα σημασια με την παραπανω προταση.

τα υπολοιπα τα λες τωρα κατοπιν εορτης.τεσπα για να μην μακρηγορούμε,εκανες γκαφα,το συνειδητοποιησες και πας να την διορθωσεις.ενταξει συμβαινουν αυτα ,απλως καλα θα ειναι να σκεφτομαστε αρκετα πριν δωσουμε απαντηση σε κατι.ετσι παει.

γίαυτό και βαθμολογικά στο πιο επίσημο site του κόσμου σε ότι αφορά τις ταινίες (imdb) έπεσε από την ημερα κυκλοφορίας του ? από νούμερο 10κάτι που ήταν τώρα είναι 40.

αλλα όπως λέω πάντα περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

επισημο ως προς τι; οταν λες οτι καποιος ειναι επισημος,σημαινει οτι ειναι εγκυρος σε κατι.το imbd ΔΕΝ ειναι ειναι επισημο οσο αφορα τις βαθμολογιες διοτι αυτες ψηφιζονται και απο την κουτση Μαρια.Εγκυρο σαιτ για βαθμολογιες θεωρειται το Rottentomatoes.com αφου συγκεκρωνει τις βαθμολογιες απο τους πιο αναγνωρισμενους επαγγελματιες σινε-κριτικους,τοσο του εντυπης οσο και της ηλεκτρονικης δημοσιογραφιας.Προσωπικα δεν θεωρω οτι και οι βαθμολογιες των ''επαγγελματιων'' κριτικων ειναι μετρο της αξιας των ταινιων,αλλα ρε αδερφε να θεωρει καποιος τις βαθμολογιες του Imbd ως σημειο αναφορας για την ποιοτητα μιας ταινιας,ειναι το λιγοτερο ακυρο.

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

και το θερμοκηπιο

---------- Προσθήκη στις 21:06 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:43 ----------

Τελικα προκυπτει πως το Gone with the Wind ειναι απο αποψη εισπρακτικης επιτυχιας,κατω απο το Αβαταρ και οχι νο1 οπως ηταν η επισημη θεση.

http://boxofficemojo.com/forums/viewtopic.htm?t=82668&sid=e949fbc54afdfb3bc9cb65a81e2de0fe

Δημοσ.
εγω σαν νοημων ανθρωπος το πρωτο πραμα που καταλαβαινω απο την παραπανω προταση ειναι οτι σχεδον οσοι το ειδαν δεν τους αρεσε η ταινια και δωσανε τα λεφτα τους τζαμπα.δηλαδη αν δεχτουμε οτι τα 1.8b dollars αντιστοιχουν , τελειως χοντρικα σε 100m aνθρωπους τοτε το νοημα της παραπανω προτασης ειναι πως μεσα σε ενα διαστημα 7 εβδομαδων,ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ απο τους 100m ανθρωπους που πηγαν και την ειδαν την ταινια,δεν τους αρεσε και ουσιαστικα πιαστηκανε κοροιδα,παρολο που ολοι την βριζανε την ταινια απο την week no1. ο μαζοχισμος εχει αποκτησει νεα σημασια με την παραπανω προταση.

τα υπολοιπα τα λες τωρα κατοπιν εορτης.τεσπα για να μην μακρηγορούμε,εκανες γκαφα,το συνειδητοποιησες και πας να την διορθωσεις.ενταξει συμβαινουν αυτα ,απλως καλα θα ειναι να σκεφτομαστε αρκετα πριν δωσουμε απαντηση σε κατι.ετσι παει.

:-D ο μα ούτε καν είδα τι γκάφα έκανα, ποσο μάλλον να μπαλώσω κάτι που είπα. Προσπαθείς με το ζόρι να μας πεις ότι η επιτυχία του Avatar είναι επειδή είναι καλή ταινία κι όχι επειδή πολύ-διαφημίστηκε.

ps. την 10 χρόνη ανιψια μου να έβαζα να δει το Avatar θα μου έλεγε πως τελειώνει στο πρώτο μισάωρο. Οι ταινίες Πόκεμον που βλέπει έχουν περισσότερο suspense

Δημοσ.

ε αν ετσι θελεις να νομιζεις και παλι κανενα προβλημα

παντως και στο οτι πολυ-διαφημιστικε εισαι λαθος.

πρωτον διοτι ειναι γεγονος πως δεν πολυ-διαφημιστικε συγκριτικα με αλλες big-budget ταινιες,ακομα και μετα την πρεμιερα πολυς κοσμος δεν ηξερε τι εστι Αβαταρ.

και δευτερον ακομα και την μεγαλυτερη διαφημιση ολων των εποχων να εχεις κανει,αυτη θα σε βοηθησει να τα κονομησεις μονο το πρωτο τριημερο της πρεμιερας.

απο κει και υστερα την μοναδικη διαφημιση την κανει το word of mouth.και μαντεψε τι θα σου ξαναπω:

ο ρυθμος πωλησης εισιτηριων του Αβαταρ εχει μειωθει ελαχιστα στην περιοδο των 7 εβδομαδων,δηλαδη το word of mouth,η εμμεση διαφημιση που λεγαμε ειναι παρα πολυ δυνατη.τωρα βεβαια εσυ ειπες πως ο πιο πολυς κοσμος εβριζε την ταινια αφου την ειδε,δηλαδη το word of mouth ηταν αρνητικο,αλλα ενταξει Ματριξ ειναι αυτο οτι θελει κανει. :lol:

Δημοσ.
ο ρυθμος πωλησης εισιτηριων του Αβαταρ εχει μειωθει ελαχιστα στην περιοδο των 7 εβδομαδων,δηλαδη το word of mouth,η εμμεση διαφημιση που λεγαμε ειναι παρα πολυ δυνατη.τωρα βεβαια εσυ ειπες πως ο πιο πολυς κοσμος εβριζε την ταινια αφου την ειδε,δηλαδη το word of mouth ηταν αρνητικο,αλλα ενταξει Ματριξ ειναι αυτο οτι θελει κανει. :lol:

τι να πω μάλλον έχεις δίκιο, περνώ λάθος ως δείγμα τους φίλους μου που στην πλειψηφία δεν τους άρεσε (ίσως φταίει η ηλικία τι να πω), αλλα θα μου πεις εδώ βγαίνοντας από το cinema κάποιοι χειροκροτούσαν... ίσως εγώ είμαι υπερβολικά ρεαλιστής.

αλλα την κακια μου θα την ξαναπώ, από τις μεγαλύτερες πατάτες που έχω δει στο cinema ότι αφορά το σενάριο, θα μου πεις γνώμη μου είναι αυτή. ok το δέχομαι, μην προσπαθείτε όμως να το θεοποιήσετε, ποσο μάλλον να μειώσετε τις υπόλοιπες ταινίες.

και κάτι ακόμα, εάν δεν βλέπουμε τις ταινίες για το σενάριο τους, τότε γιατί τις βλέπουμε? ίσως θα έπρεπε το Hollywood απλά να μας παρουσιάζει διαφορα video με state of the art graphics χωρίς κανένα απόλυτος νόημα (κάτι σαν τα demos πχ) και εμείς σαν τα αποβλακωμένα να χειροκροτάμε επειδή είναι 3D

• Moderators
Δημοσ.

και κάτι ακόμα, εάν δεν βλέπουμε τις ταινίες για το σενάριο τους, τότε γιατί τις βλέπουμε? ίσως θα έπρεπε το Hollywood απλά να μας παρουσιάζει διαφορα video με state of the art graphics χωρίς κανένα απόλυτος νόημα (κάτι σαν τα demos πχ) και εμείς σαν τα αποβλακωμένα να χειροκροτάμε επειδή είναι 3D

Αυτό όμως είναι υπερβολικό. Το άβαταρ έχει σενάριο. Άλλο αν είναι γνώριμο -που όπως τόνισαν αρκετοί (κι εγώ μαζί) έχει τις δικές του διαφοροποιήσεις-, άλλο αν είναι "παιδικό" και απλό για κάποιους, άλλο αν κάποιοι χαρακτήρες (ένας δηλαδή) είναι μονοδιάστατοι κλπ.

Το σενάριο υπάρχει, δεν έχει λογικά κενά, έχει συνοχή και για δύο ώρες και 40 λεπτά καταλαβαίνεις πλήρως την ακολουθία των γεγονότων, τους διαλόγους, τους διακριτούς χαρακτήρες και την αιτιότητα στα συμβάντα και τις πράξεις των χαρακτήρων.

Και εμένα με ενόχλησαν πολλά στοιχεία στο σενάριο. Δεν θα πω όμως ότι δεν υπήρχε, ούτε θα αρχίσω να αναρωτιέμαι γιατί το Hollywood δεν μας δίνει πλέον ασυνάρτητες ψυχεδέλειες από χρώματα και 3d τοπία.

Ναι, είναι υπερβολή να λέμε ότι το avatar ήταν αριστούργημα/υπέρτατη ταινία όλων των εποχών, αλλά ήδη αυτό δεν το λέει κανείς σε αυτό το thread. Γιατί να λέμε 200 φορές τα ίδια πράγματα;

Δημοσ.

Παιδες μη χτυπιεστε, αλλο εμπορικη ταινια, αλλο καλη ταινια. Δηλαδη, δε σημαινει οτι μια ταινια που κανει ρεκορ εισπραξεων θα ειναι και αναλογως καλη! Υπαρχουν πολλα παραδειγματα επ'αυτου. Πολλες αριστες ταινιες εχουν περασει απαρατηρητες. Στη συγκεκριμενη εχουμε μια τεραστια προωθηση και διαφημιση δισεκατομμυριων, οποτε θα ηταν μαθηματικως αδυνατον να αποτυχει εισπρακτικα!

Δημοσ.

Λοιπόν, έτυχε και την ξαναείδα προχθές σε village (τραβάτε με και ας κλαίω φάση). Δυο παρατηρήσεις.

1) Καλύτερη ποιότητα εικόνας από Cinepolis.

2) Η ταινία βλέπεται και χωρίς διαλόγους. Οι εικόνες μιλούσαν από μόνες τους μια χαρά.

Δημοσ.
Παιδες μη χτυπιεστε, αλλο εμπορικη ταινια, αλλο καλη ταινια. Δηλαδη, δε σημαινει οτι μια ταινια που κανει ρεκορ εισπραξεων θα ειναι και αναλογως καλη! Υπαρχουν πολλα παραδειγματα επ'αυτου. Πολλες αριστες ταινιες εχουν περασει απαρατηρητες. Στη συγκεκριμενη εχουμε μια τεραστια προωθηση και διαφημιση δισεκατομμυριων, οποτε θα ηταν μαθηματικως αδυνατον να αποτυχει εισπρακτικα!

αυτο το ''μαθηματικως'' μου αρεσε :-D

Δημοσ.

Αυριο παντω ςνακοινωνονται οι υποψηφιοτητες για τα οσκαρ και σημερα να δεν κανω λαθος για τα χρυσα βατομουρα.Σιγουροι ειναι οι συνηθεις πελατες-διδυμο της συμφορας Μαικλ μπει- ρολαντ εμεριχ για το δευτερο τρανσφορμερς και το ανεκδιηγητο 2012, το Μπρουνο, τα σικουελ του halloween και το ανεκδιηγητο ριμεικ του παρασκευη και 13.

---------- Προσθήκη στις 21:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:31 ----------

Oπως ειπα και πιο πανω αναμενομενα σαρωσε το αθλιο Transformers 2 του επισης αθλιου Μαικλ μπει στις υποψηφιοτητες για χρυσα βατομουρα (χειροτερη ταινια,χειροτερο σεναριο,χειροτερο σικουελ,χειροτερη γυναικεια ερμηνεια η παντελως αταλαντη μεγκαν φοξ) ενω ο μιχαλης ο μπει τσεπωσε και μια υποψηφιοτητα για χρυσο βατουμο χειροτερης σκηνοθεσια για το αλλο φιλμ του TRANNIES TOO

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...