Προς το περιεχόμενο

jacknut

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Απο αυριο προβαλλεταιη ΤΑΙΝΙΑΡΑ!!

οποιος την δει να ποσταρει εντυπωσεις.

εγω θα την δω προς τα τελη του μηνα.

ΤΖΕΗΜΣ ΚΑΜΕΡΟΝ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ!

james_cameron.jpg

ΤΑΙΝΙΑΡΑ πριν τη δεις;

ελπίζω να έχει plot της προκοπής...

meh...

Πολύ εντυπωσιακή, καλογυρισμένη, προσωπικά δε μ' αρεσε η αισθητική των χαρακτήρων και των ζώων (υποκειμενικά μιλάω, όχι σαν ποιότητα, το στυλ), και το πιο τρισάθλιο ΤΙΓΚΑ στα κλισέ σενάριο που δυστυχώς εμένα μου έφερε όλη την ταινία κάτω σε επίπεδο. Καρακαταραμένο hollywood την παναγία σου, έχει που έχει το άπειρο budget μια ταινία, πέφτουν λεφτά σε απίστευτα εφέ και στήσιμο ενός φανταστικού κόσμου, έχει ένα αρκετά ουσιαστικό και σημαντικό "οικολογικό" θέμα (πιο πολύ σχέση με φύση, σκατένιος εγωισμός ανθρώπου έναντί της) αν και χιλιοπαιγμένο, ΧΑΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ να εστιάσεις στο σενάριο ώστε να ναι κάτι χωρίς άθλιες ατάκες και άπειρα κλισε που ρίχνουν το κατά τα άλλα κορυφαίο επίπεδο.

Επειδή έκανα ήδη παρα πολύ κουβέντα με φίλους πάνω σε αυτά που λέω, ας πούμε ότι καταλήξαμε ότι είμαι πολύ απαιτητικός από τις ταινίες. Αρα, αν πάτε να τη δείτε με τη γνώση ότι έχει κλισέ και το σενάριο παρακολουθείται και προβλεπεται πανεύκολα, θα αφεθείτε και θα την απολαύσετε πραγματικά. Αν πάτε να δείτε σπουδαία σε όλα τα επίπεδα ταινία (όπως φημίζονταν και νόμιζα από τις κριτικές), παίζει να απογοητευτείτε σαν εμένα.

Το 3D ήταν πολύ ικανοποιητικό, δεν είμαι ο καλύτερος να το κρίνει γιατί ήμουν κάπως άκρη και ψηλά, ενώ καλύτερα πρέπει να φαίνεται κέντρο και πιο χαμηλά, να μη φαίνονται οι άκρες της οθόνης πολύ.

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

soturin, απλά σ'ευχαριστώ. Ειλικρινά ήξερα ότι το σενάριο θα είναι κάπως απλοϊκό αλλά αυτό ήταν το κάτι άλλο. Ανυπόφορο. Δεν ξέρω γιατί τα έβαλες σε spoiler (ίσως για καλό και για κακό) αλλά αν και στα οπτικά δεν έχω ουσιαστικά πρόβλημα - ήταν θεϊκά - στο σενάριο με σκότωσε. Παίζει ρόλο που το 3D εκεί που το είδα σίγουρα δεν ήταν αυτό που θα έπρεπε να είναι. Θέλω να πω το σινεμά για να προειδοποιήσω αλλά δεν ξέρω μήπως θεωρηθεί δυσφήμιση. Δεν είμαι και 100% σίγουρος ότι φταίει το συγκεκριμένο σινεμά. Είμαι όμως 99%.

Δημοσ.

Την είδα και εγώ την ταινία και ήταν εξαιρετική αλλα έχω μερικές αντιρρήσεις για το 3D που λέτε ότι κάνει τόσο την διαφορά. πριν πω τις αντιρρήσεις μου να πω ότι την είδα στο village του ρέντη με real-d 3D το λέω γιατί υπάρχει και το dolby 3D . το πρώτο πράμα που με χάλασε στο 3D ήταν ότι λόγο τον γυαλιών που ήταν σκούρα η ταινία έχανε πολύ σε φωτισμό και στα απίστευτα χρώματα που είχε ναι μεν φαινόντουσαν ωραία αλλά σε κάποιες σκηνές έριχνα κάποιες κλεφτες ματιές χωρίς γυαλιά και πραγματικά έπαθα πλακα μιλάμε για απίστευτη πανδαισία χρωμάτων με τα γυαλιά ένιωθα λίγο λες και έβλεπα την ταινία με γυαλιά ηλίου. η άλλη παρατήρηση που έχω να κάνω είναι ότι είχε κάποιες ωραίες σκηνές 3D αλλα το κραυγαλέο 3D που να νιώθεις ότι το αντικείμενο πραγματικά βγαίνει έξω από την οθόνη το ένιωσα σε κάτι απλές σκηνές λίγο με τα τόξα και με τις άσπρες νιφάδες και σε κάποια αλλα μικροπράγματα ενώ όταν γινόταν ο πραγματικός χαμός δεν είδα κάποια τρομερή σηνή 3D εκτος από κάποιες εξαιρείς δευτερολέπτων. πάντως κρατάω μια επιφύλαξη μήπως το dolby 3D τις odeon είναι λίγο καλύτερο και αν κάποιος φίλος το έχει δει σε dolby 3D να μας πει την γνώμη του

Δημοσ.
Την είδα και εγώ την ταινία και ήταν εξαιρετική αλλα έχω μερικές αντιρρήσεις για το 3D που λέτε ότι κάνει τόσο την διαφορά. πριν πω τις αντιρρήσεις μου να πω ότι την είδα στο village του ρέντη με real-d 3D το λέω γιατί υπάρχει και το dolby 3D . το πρώτο πράμα που με χάλασε στο 3D ήταν ότι λόγο τον γυαλιών που ήταν σκούρα η ταινία έχανε πολύ σε φωτισμό και στα απίστευτα χρώματα που είχε ναι μεν φαινόντουσαν ωραία αλλά σε κάποιες σκηνές έριχνα κάποιες κλεφτες ματιές χωρίς γυαλιά και πραγματικά έπαθα πλακα μιλάμε για απίστευτη πανδαισία χρωμάτων με τα γυαλιά ένιωθα λίγο λες και έβλεπα την ταινία με γυαλιά ηλίου. η άλλη παρατήρηση που έχω να κάνω είναι ότι είχε κάποιες ωραίες σκηνές 3D αλλα το κραυγαλέο 3D που να νιώθεις ότι το αντικείμενο πραγματικά βγαίνει έξω από την οθόνη το ένιωσα σε κάτι απλές σκηνές λίγο με τα τόξα και με τις άσπρες νιφάδες και σε κάποια αλλα μικροπράγματα ενώ όταν γινόταν ο πραγματικός χαμός δεν είδα κάποια τρομερή σηνή 3D εκτος από κάποιες εξαιρείς δευτερολέπτων. πάντως κρατάω μια επιφύλαξη μήπως το dolby 3D τις odeon είναι λίγο καλύτερο και αν κάποιος φίλος το έχει δει σε dolby 3D να μας πει την γνώμη του

Τα ίδια και σε Dolby 3d αλλά χωρίς τα γυαλιά, όλα γίνονται φλατ. Μπορεί να μην πεταγονταν έξω από την οθόνη αντικείμενα συχνά κ να έχανες λίγο σε φωτεινότητα, έβλεπες όμως χώρο και βάθος παντού.

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Δημοσ.
προσωπικά δε μ' αρεσε η αισθητική των χαρακτήρων και των ζώων (υποκειμενικά μιλάω, όχι σαν ποιότητα, το στυλ),

Έχω σκοπό να την δώ απο βδομάδα, αλλα έχω ήδη δει πάρα πολλά κλιπάκια δεξιά και αριστερά.

Συμφωνώ απόλυτα με την αισθητική. Οι χαρακτήρες (οχι τεχνικά), αλλα αισθητικά, φαίνονται απαίσιοι.

Δημοσ.

3D IS ALL THE EURO !

Δεν έχω ξαναδει ποτέ κάτι παρόμοιο.

Πάντως εγώ παρατήρησα ότι άμα κατέβαζες τα 3d γυαλιά λίγο πιο χαμηλά , δηλαδή λίγο πιο μακριά από τα μάτια τότε το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο καλό και δεν ζαλιζόσουν.

Η ταινία ήταν καλή, αλλά το 3d την έκανε εξωπραγματική.

Δημοσ.

Μια χάρα είναι η ταινία και βλέπετε πολυ ευχάριστα με τα γυαλιά στην 2 του Mall. Λίγο προσοχή όσοι διαβάζουνε υπότιτλους γιατί χάνεις λίγο με το κοίτα υπότιτλο, σηκωσε μάτια να δεις σκηνή.

Συγκριτικά με άλλη 3D που έχω δει, νομίζω οτι το Beowulf είχε "πιο πολλές" σκήνες που έβλεπες αντίκειμενα να έρχονται πάνω σου αλλά υπάρχει συνέχεια (σχέδον) ενα 'βάθος' στις σκηνές και μία 'καθαρότητα' στην εικόνα πού στό 70% της διάρκειας το 'νίωθεις' οτί εξελίσετε μπροστά σου. Αλλά μην ζητάμε και υπερβολές, δεν γίνετε έπι 2μιση ώρες να βλέπεις ακόντια και πυράυλους να έρχονται πάνω σου. Ντακς, ρελαξ ρε μαγγίτες.

Οι βραδινές 'λήψεις' έχουν τρομερά χρώματα και θα είναι πολυ εντυπωσιακές σε HD σε μεγάλη TiBi και από τον 'θείο' ακόμα.

Σε καμία περίπτωση δέν "κλαίω" τα 12 γιούροζ (σε αντίθεση με το '2012' που με πήγανε ενώ δεν ήθελα να το δώ και έλεγα άντε να τελειώσει αυτή η υπερ-μα***ία να παώ σπίτη μου).

Ήτανε 2μίση ωραίες ώρες που πέρασανε ευχάριστα(αν εξαιρέσεις την ανάγκη για πι-πι πού μου ήρθε προς το τέλος).

Στα σχολια περι απλοικου σεναριου, ντάκς ... Όποιος πήγε μέσα περιμένοντας να δει The Usual Suspects, The Deer Hunter, Godfather, Citizen Kane σε 3D Η' δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, νο κομμεντ. 'Αστο να μείνουμε φίλοι.

Δημοσ.

Πάντως εγώ παρατήρησα ότι άμα κατέβαζες τα 3d γυαλιά λίγο πιο χαμηλά , δηλαδή λίγο πιο μακριά από τα μάτια τότε το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο καλό και δεν ζαλιζόσουν.

ΣΩΣΤΟΣ. Το ίδιο έκανα και με βόλεψε.

Δημοσ.

Τελικά εχει καταλήξει κανείς που αξίζει να το δούμε ποιος εχει το καλύτερο 3D ; Βλέπω οτι και το ΑΘΗΝΑΙΟΝ 3D DIGITAL το εχει που είναι ποιο αγνωστο.Αραγε το Ster να εχει και αυτό 3D ; Πρέπει να βρούμε ποιός εχει το καλύτερο σύστημα και για μελοντικές προβολές.

Δημοσ.

Η ταινία είναι υπέροχη, ό,τι πιό άρτιo τεχνικά έχω δει εδώ και πολλά χρόνια (τηρουμένων των αναλογιών). Όντως, απλοϊκό σενάριο και απίστευτα ρηχοί χαρακτήρες, αλλά ο πρωταγωνιστής ήταν άλλος (τα εφέ) και για αυτά πήγα. Την είδα σε RealD στο Village Cosmos, όλα πήγαν ρολό, δεν πήρα χαμπάρι πότε πέρασαν 2:40, και ήμουν και πτώμα. Τα ψηφιακά εφέ δεν φαίνονταν φτηνιάρικα, και το 3D της υπόθεσης δούλεψε μια χαρά (κάπου πετάχτηκα και πίσω στο κάθισμα και μετά γελούσα μόνος μου σαν ηλίθιος :-)) αλλά αν πάτε στην ίδια αίθουσα σε 3D καθίστε στο κέντρο και πάνω από τη μέση γιατί από το πλάι βλέπεις τα αντικείμενα να στενέυουν σε πλάτος, πράγμα που έρχεται σε οπτική αντίθεση με το 3D και γίνεται ενοχλητικό. Μου πήρε 10' περίπου να συνηθίσω την εικόνα αλλα ήταν σούπερ.

Πραγματικά θέλωνα δω με τι @@ θα γυρίσει κανείες άλλη ταινία με "ψηφιακά εφφέ" το προσεχές διάστημα :-)

Δημοσ.

αν μπορεί κάποιος που το είδε ας κάνει κάποιες συγκρίσεις και με άλλα blockbuster σε συνολική εικόνα - και για σενάριο δλδ (πχ matrix, lotr, black knight κλπ ή με transformers, 2012, terminator salvation κλπ, οτιδήποτε νομίζετε) για να καταλάβουμε και οι πιο δύσκολοι πού περίπου κυμαίνεται αν είναι ωμό εντελώς ή αν βλέπεται - ο καθένας κρίνει με δικά του κριτήρια δεν έχουμε και την ίδια ηλικία αλλά μπορεί να βγει συμπέρασμα αν έχουμε κοινή βάση άλλες ταινίες που έχουμε δει όλοι

Δημοσ.
Τι χρωμα υποτιτλους βλέπατε?

Εχω διαφωνία με το διπλανό μου?

κάτι προς σκούρο κίτρινο νομίζω, παίζει να είχε και shadow...

Δημοσ.
Χαζή ερώτηση.

Στη 3D προβολή, μπορείς να βγάλεις τα γυαλιά και να την παρακολουθήσεις απροβλημάτιστα 2D;

Αν είναι η RealD του Village, όχι, τα βλέπεις όλα πολύ θολά. Δεν βλέπεται με τιποτε χωρίς γιαλιά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...