washcloud Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 (ρώσικα ήταν/έχει κυκλοφορήσει μετάφρασή τους στ' αγγλικά - και 'γω σπίτι την έχω δει -αλλά ΕΙΜΑΙ αστέρι- και δεν ξέρω τί κάναν' στους σινεμάδες)...αφού λοιπόν δε μ' έπιασες πριν : Οι Γήινοι είχαν ήδη χρόνια (6-7) παρουσίας στην Πανδώρα με το που άρχισε η ταινία. Και από τα γεγονότα που παρακολουθούμε, και από όσα λέγονται, οι αυτόχθενες υπήρξαν γενικώς καλοπροαίρετοι απέναντί τους (όπως οι αυτόχθονες Αμερικάνοι, όταν έσκασε ο Κορτέζ με τα ρεμάλια του στις Αμερικανικές ηπείρους). Και γενικώς για χρόνια, οι Γήινοι το παίζαν' απλά "εξερευνητές". Και προσπαθούσαν να το παίξουν όμορφοι κι ωραίοι, παρέχοντάς τους προϊόντα της ανώτερής τους τεχνολογίας (πχ φάρμακα), στήνοντας...σχολεία (όταν πήγαν ο Jake και οι λοιποί Γήινοι στα βουνά για να κάνουν δουλειά με την κινητή μονάδα των ψυχο-link, βλέπει στις εκεί εγκαταστάσεις φωτογραφίες πάνω σ' ένα ψυγείο, με Να'βι και εκπαιδευτές). Καλή ώρα όπως οι "ιεραποστολοί" του κάθε πολιτισμού (Λατίνοι, Αγγλοσάξονες) έκαναν πριν από/παράλληλα με τις εισβολές. Με λίγα λόγια, προσπαθούσαν να "εκπολιτίσουν" (να τους κάνουν σαν τα μούτρα τους βασικά) τους "άγριους". Εξ' ου και μιλάνε τ' αγγλικά που μιλάνε, οι Πανδωριανοί. (Παράλληλα, ήδη ψιλοσκάβανε για το υπεραγώγιμο μετάλλευμα που ονόμαζαν "Αναπόκτητο" (Unobtainium) για το οποίο ήρθαν, και γενικώς ερευνάγαν τη φάση της Πανδώρας, κυρίως ψάχνοντας πού υπάρχει εν αφθονία. Κι ολ' αυτά "ψιλοδιακριτικά". Φαίνεται πως ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ κάποιους "κανόνες" που είχαν τεθεί από τη Γη ακόμα - δεν ρημάζαν' απλώς με τη μία) Μ' άλλα λόγια, τους καλοδέχτηκαν, μιας και οι άλλοι δεν φτάσαν' με "απειλητικές" διαθέσεις. Στην πορεία όμως, γινόντουσαν διάφορα (για τα οποία έχουμε αναφορές σε στυλ σπόντας - κάτι ψιλοσυγκρούσεις), και άρχισαν να τη μυρίζονται οι Πανδωριανοί την δουλειά. Άλλωστε όταν σκάει ο άλλος απ' τον ουρανό με "ανήκουστα" μηχανήματα, και 'συ είσαι από ψιλο- έως χοντροάγριος που το επίπεδο τεχνολογικής εξέλιξής σου είναι της τάξης της χρήσης τόξου, ε δεν τον παίρνεις κι απ' τα μούτρα
stefkos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Ρωσικα δεν ηταν, σιγουρα. Πως ξερεις τι γλωσσα ειχε η κόπια που εγω παρακολουθησα? Ωστε οι γηινοι το επαιζαν ιεραποστολοι σε στυλ Κορτεζ... Σε αντιθεση με αυτον ομως κατεληξαν δεσμιοι (οσοι επεζησαν) και διωχτηκαν κακην-κακως. Στο Avatar No2 φανταζομαι οτι θα οργανωσουν μια πολυπληθεστερη αποστολη και καλυτερα εξοπλισμενη, καθοτι αποδειχτηκε οτι το βαρυ ιππικο και η αεροπορια των ιθαγενων ειναι πολυ ισχυρα Καλα, που πηγαν ξυπολητοι στ αγκαθια οι φουκαραδες? Μου θυμισε το "Starhip Troopers". Αντε σιγα-σιγα ο "πολιτισμος" να μεταφερεται παντου
washcloud Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δεν το ξέρω σίγουρα-αυτό που ξέρω ψάχνοντας για να τη δω, είδα πώς κυκλοφόρησαν 2-3 διαφορετικά ΤS captures (DVD-rip -ή BR- ακόμα γιοκ), με καλύτερη ποιότητα ένα Ρώσικο. Αυτό (για το οποίο κυκλοφοράει κι srt όπως είπαμε). Και ήταν το μόνο που είχε μετάφραση στη γλώσσα των αυτοχθόνων. Και είναι και το πιο δημοφιλές release, γι' αυτό υποθέτω πως δεν έχει πολύ νόημα να κυκλοφοράνε και άλλα. Δεν ξέρω βέβαια "τί περίεργη γλώσσα είδες"-και δεν την αναγνώρισες κι όλας. Αγγλικά να ήταν, θα το καταλάβαινες. "Κινέζικα" κι Αράβικα, επίσης. Τεσπα. Όσο για το σήκουελ, δε στέλνεις ένα sms στον Κάμερον; Πού ξέρεις.
stefkos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Kαλα, θα βαλω ενα image να δεις τη γλωσσα και να μου πεις. Σε βιντεο/dvd δεν εχει κυκλοφορησει ακομα ε. Και οι κοπιες που κυκλοφορουν στα τορρρενταδικα πως βγηκαν? (το TS τι ειναι? transvestite?) Και μιας και ανεφερα το Starship Troopers, ποιο σας αρεsε περισσοτερο, το Avatar ή το Starship Troopers?... Για μενα το 2o terminator ηταν καλυτερο απ το πρωτο, τον Τιτανικο τον θεωρω αριστουργημα, και παρα πολυ καλη ταινια το Aliens. Aυτα Ειναι ο σκηνοθετης που δεν κανει συχνα ταινιες, αλλα οτι ταινια βγαζει κανει το μπαμ. Eγω θα ελεγα οτι το 2ο Terminator δε συγκρινεται με το 1ο, απλα ακολουθησε τη συνταγη του 1ου. Μαλλον εντυπωσιαστηκες απ τα επιπλεον εφφε του. Το Αliens1 επισης ηταν πρωτοπoρειακο και οι 2 συνεχειες του ακολουθησαν παλι τη συνταγη. O Tιτανικος απεχει πολυ απ το να χαρακτηριστει "αριστουργημα", μια πολυδιαφημιζιομενη και πολυδαπανη παραγωγη ηταν σε ενα θεμα που εχει γυριστει κι αλλες φορες στο παρελθον. Μου αρεσε και το True Lies που ηταν action/comedy. Μπαμ γενικα κανουν ολες οι ταινιες που εχουν τρελλη διαφημιση, γινονται pc game, ξοδεουν τεραστια ποσα, παιζουν χιλιαδες κομπαρσοι. Και συνηθως αυτου του ειδους οι ταινιες πετυχαινουν και εισπρακτικα, το Avatar επιασε ηδη 1,8 δις δολλαρια και ξεπερναει τον Τιτανικο που ειναι απ το 1997... Λογικο ειναι να μην κανει συχνα τετοιες ταινιες ο μαστορας, ειναι μια κατασταση που χρειαζεται χρονια προετοιμασιας.
washcloud Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Σε βιντεο/dvd δεν εχει κυκλοφορησει ακομα ε. Και οι κοπιες που κυκλοφορουν στα τορρρενταδικα πως βγηκαν? (το TS τι ειναι? transvestite?) ...πέσ' το ρε αφεντικό πιο νωρίς.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 προφανώς δεν έχει κυκλοφορήσει σε video/dvd/bluray, τόσα λεφτά βγάζουν από τα εισητήρια και θα το βγάλουν τόσο νωρίς να κόψει από τις εισπράξεις? TS= Telesync http://en.wikipedia.org/wiki/Telesync κοινώς με camera μέσα στην αίθουσα...
stefkos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 κοινώς με camera μέσα στην αίθουσα... Πως/που τη στερεωνουν τη καμερα? και ο αιθουσαρχης το επιτρεπει? προφανώς δεν έχει κυκλοφορήσει σε video/dvd/bluray, τόσα λεφτά βγάζουν από τα εισητήρια και θα το βγάλουν τόσο νωρίς να κόψει από τις εισπράξεις? Μα το dvd/blu-ray ειναι ακριβοτερο απο ενα εισητηριο κιν/φου!
Members gsarig Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Members Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Πως/που τη στερεωνουν τη καμερα? και ο αιθουσαρχης το επιτρεπει? Μα το dvd/blu-ray ειναι ακριβοτερο απο ενα εισητηριο κιν/φου! εννοείται πως είναι παράνομο (αν και φαντάζομαι πως σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσε να γίνει με την κρυφή συναίνεση του αιθουσάρχη - με το αζημίωτο φυσικά)...
stefkos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Αυτο λεω, εννοειται πως ειναι παρανομο. Η απορια μου ειναι ΠΩΣ γινεται. Χάρη don't, he's addictive... Πραγματι... ολα τα πιανεις εσυ!
washcloud Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 XAΡΗ ΡΙΞΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΓΙΟΥΝΙΒΕΡΣΑΛ ΦΕΗΣΠΑΛΜ! ΤΩΡΑ! νβψδψβ
KilliK Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 what the fuck Ναι, σιγά μην κατεβάσουμε και τον σέρβερ. Λες εκεί πέρα και 'συ ένα "μήπως εσύ έχεις πολλά νεαντερτάλια γονίδια και βλέπεις πολύ βαθειά στη σπηλιά;" και τελειώνεις. Χαχα θεος και πολυ σωστος ΣΕΗ ΓΟΥΑΤ;;; Ελπίζω να εννοείς το The Thing from Another World του '51,,,γιατί αν έχουν γυρίσει ρημέηκ του The Thing του Κάρπεντερ, πάω Μόσχα να πατήσω το κουμπί, ΤΩΡΑ. ναι βρε αυτο εννοω. Ρημεηκ της ταινιας του Καρπεντερ ειναι αδυνατον να γινει,δεν μπορεις να κανεις ρημεηκ στην τελειοτητα.Και μολις θυμηθηκα οτι την HD εκδοση δεν την εχω,ωρα να επισκεπτω τον θειο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 XAΡΗ ΡΙΞΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΓΙΟΥΝΙΒΕΡΣΑΛ ΦΕΗΣΠΑΛΜ! ΤΩΡΑ!νβψδψβ universal? Πως/που τη στερεωνουν τη καμερα? και ο αιθουσαρχης το επιτρεπει? με τρίποδο και δεν το επιτρέπει, παράνομα το κάνουν και άμα τους πιάσουν los poulos.. Μα το dvd/blu-ray ειναι ακριβοτερο απο ενα εισητηριο κιν/φου! όχι τιμή ενικίασης, χώρια ο "κίνδυνος" ότι θα πέσει η copια της χρονιάς σοβαρά τώρα έχεις δει ποιότητα που έχει το CAM/Telesync και νόμιζες ότι ήταν rip από video/dvd?
washcloud Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 universal? έλα ρε, ένα που ήταν καμμιά χιλιάδα μαζεμένα μαζί.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.