Προς το περιεχόμενο

jacknut

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την είδα και εγώ σε 3D version(την έφεραν στην Πάτρα όποιος ενδιαφέρετε).Στην αρχή σε ζάλιζαν αρκετά οι υπότιτλοι αλλά μετά το συνήθιζες.Σαν plot δεν ήταν κάτι φοβερό,όπως είπε και ο soulis περίμενα περισσότερα.

Υ.Γ τα 3D spotakia και τα trailer από τα Animations στην αρχή όλα τα λεφτά. :P

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
To avatar πορνό! Σας έφτιαξα πάλι!... Μη ρωτάτε αν θα βγει 3D!

(πιστεύω πως θα πατήσει πάνω στο δράμα του πρωταγωνιστή που βρίσκεται καθηλωμένος στο καροτσάκι και πώς ξαναγνωρίζει τον έρωτα στο νέο του σώμα :-D)

Δημοσ.
To avatar πορνό! Σας έφτιαξα πάλι!... Μη ρωτάτε αν θα βγει 3D!

(πιστεύω πως θα πατήσει πάνω στο δράμα του πρωταγωνιστή που βρίσκεται καθηλωμένος στο καροτσάκι και πως ξαναγνωρίζει τον έρωτα στο νέο του σώμα :-D)

Η κοτσιδα καταλαβαμε ολοι τι ρολο παιζει.αντε να δουμε και την ουρα τι ρολο παιζει.:rolleyes::-D

• Members
Δημοσ.

Χμ, το ότι δεν υπάρχει κάποιο πιο "επίσημο" link και το ότι είναι από το troktiko με κάνει να αμφιβάλλω για την εγκυρότητα της είδησης...

Δημοσ.

6/10 απο μένα. Οσο πρωτότυπη και καλή ήταν τεχνολογικά, τόσο κακή ήταν σεναριακά. Δεν είδα τίποτα παραπάνω από μια απλή αμερικανιά μεγάλου budget. Καλά που υπήρχε και το όνομα του Κάμερον από πίσω και έγινε τόσος μεγάλος ντόρος. Αλλιώς..

Δημοσ.
Περίμενε τώρα. Ράβεται και σένα το κατωσέντονο σου..

Ραβεται το κατωσέντονο μου? Συγγνώμη, αν δεν μπορώ να εκφέρω την άποψη μου και τα πιστεύω μου. Αλλά ότι και να ακούσω αυτή είναι η αποψή μου. Δεν αλλάζει.

Δημοσ.

ουφ επιτελους i am back μετα απο οδυσσεια να στησω τα win.που ειχαμε μεινει; α ναι:

Avatar = Masterpiece οποιος επιμενει στο αντιθετο,ειναι τουλαχιστον αδαης.

end of line

για οσους τωρα επιμενουν οτι η ταινια ειναι σεναριακα αδυνατη η κλισε.ας τα επαναλαβω:

Καταρχας το αυθεντικο σεναριο δημοσιευτηκε και επισημα.Οποιος θελει μπορει ελευθερα να το κατεβασει και να το διαβασει απο το επισημο σαιτ:

ο Βασιλιας υποσχεθηκε οτι θα το διασκευασει και σε ιστορια βιβλιου,κατι που οπως ο ιδιος ειπε,δεν θα του παρει και πολυ χρονο,καθως το σεναριο ειναι ηδη πλουσιο και λεπτομερεστατο,και εχει δικιο.

αν το διαβασετε θα καταλαβετε οτι εχει κοψει παρα πολλα στοιχεια απο το αρχικο σεναριο και εχει κανει και αρκετες αλλαγες.ο λογος ειναι ο εξης:

1.κοστος παραγωγης.η Fox του ζητησε να κανει αλλαγες στο σεναριο ωστε να πεσει πιο χαμηλα το συνολικο κοστος,και φυσικα ετσι εγινε.ΠΧ εννοποιηθηκαν 3 χαρακτηρες σε εναν,αφαιρεθηκε τελειως το love story αναμεσα στον Norm και την Chacon,η Grace δεν πεθαινει,κτλ

επισης ακομα και σκηνες που κρατησε και γυρισε με τους ηθοποιους,δεν τις εβαλε,διοτι η προσθηκη των εφε,θα τιναζε παλι το συνολικο κοστος στα υψη. (Ελπιζω στο μακρινο μελλον,να τις δουμε σε καμια anniversary theatrical release οπως με τα ST:OT)

2.Λογω τεχνικου περιορισμου των Imax cinemas.Η μεγιστη χρονικη διαρκεια μιας ταινιας που μπορει να παιχτει σε ενα Imax cinema,εινα ο 2 ωρες και τα 40 λεπτα.Ο συγκεκριμενος τεχνικος περιορισμος των Ιmax εξηγειται εδω:

Τοση ειναι και η διαρκεια του Αβαταρ,υστερα απο το ψαλιδισμα του αρχικου cut που ηταν συνολικα 4.5 ωρες.!!!

3.Ο Βασιλιας φοβοταν οτι αν η ταινια ηταν πολυ μεγαλης διαρκειας,το 3D ισως κουραζε το κοινο.Ανεξαρτητως των Ιmax,το final theatrical cut θα ηταν συμπιεσμενο σε πιο ανεκτη χρονικη διαρκεια.

4.αυτο οσο αφορα την καλλιτεχνικη πλευρα των επιλογων του: Καποιος θα μπορουσε να αντιπροτεινει πως ναι μεν ο Βασιλιας ηταν υποχρεωμενος να συμβιβασει το οραμα του με εξωτερικους παραγοντες,αλλα θα μπορουσε μεσα στις 2.40 ωρες τις ταινιες,να δωσει περισσοτερη χρονο στους χαρακτηρες και λιγοτερο στα εφε,και να φτιαξει μια ''καλυτερη'' ταινια.

Δεν ειναι λαθος η αποψη,ειναι ομως ακυρη και μονο καποιος που δεν εχει κατανοησει καθολου τον πραγματικο σκοπο του Αβαταρ,μπορει να την εκφρασει.Ας παει να την ξαναδει,να καταλαβει το μεγιστο κατορθωμα της ταινιας,και εδω ειμαστε να το ξανασυζητησουμε το θεμα.

Εν ολιγοις,αυτο που θελω να πω ειναι το εξης: Ωραια και καλα να θαβουμε ταινιες,αλλα πρεπει μερικες φορες να βλεπουμε τα πραματα και απο την αλλη πλευρα.Οχι για να τις δικαιολογησουμε ,αλλα τουλαχιστον να παρουμε μια ιδεα για την ολη δημιουργικη διαδικασια πριν ολοκληρωθει μια ταινια.Ετσι και μια καλυτερη εικονα θα εχουμε για την ταινια και τοςυ δημιουργους της,και μια πιο βασιμη κριτικη της.Και ποιος ξερει ισως στο τελος να αλλαξουμε και τελειως αποψη.

αυτα

• Members
Δημοσ.

Ευτυχώς που δεν πέρασε η έκδοση των 4,5 ωρών πάντως γιατί ήδη στην 2,5ωρη προς το τέλος άρχισα να ψιλοβαριέμαι :P

Δημοσ.

α οχι,10 με 20 λεπτα το πολυ, μεγαλυτερη θαναι η Directors Cut η Fan Edition οπως την λεει ο Βασιλιας.Θα χει την δεκαλεπτη σκηνη στην Γη η οποια ειναι και η μοναδικη πληρως rendered (η οποια απο τα concept art που κυκλοφορουν θαναι παρα πολυ εντυπωσιακη),τα 10sec που λειπουν απο την love scene,την σκηνη που τσακωνεται ο Quaritch με τον Singfred,των Jack να βρισκει το νεκρο σωμα του Tsu'tey, και λιγος προσθετος χρονος που αφαιρεθηκε απο καποιες απο τις υπαρχουσες σκηνες στην θεατρικη εκδοση.

αν ψαξεις στο νετ,θα βρεις πολλες φωτος απο τις παραπανω σκηνες,ειτε με τους ηθοποιους,ειτε fully rendered.Oi υπολοιπες σκηνες απο το 4.5h cut,δεν εχουν ψηφιακα επεξεργαστει,δηλαδη δεν εχουν μπει τα τελικα εφε και ουτε προκειται διοτι το κοστος θα υπερβαινε κατα πολυ το μπατζετ.

Δημοσ.
Avatar = Masterpiece οποιος επιμενει στο αντιθετο,ειναι τουλαχιστον αδαης.

Killik αυτη ειναι η αποψη σου, δεν μπορεις να αντικειμενοποιεις υποκειμενικα θεματα ομως. Δεν με νοιαζει τι ψαλιδισματα εφαγε, εγω εκρινα αυτο που ειδα. Και ηταν πολυ λιγο γι αυτο που περιμενα. Ισως ο ολος ντορος να με εκανε να περιμενω κατι πολυ καλυτερο, πχ ακουγονταν η πιο πολυαναμενομενη ταινια ολων των εποχων etc etc. Πιστεψε με εγω το μονο που ειδα ηταν θεαμα, θεαμα οπτικο, γιατι η δραση να σου πω την αληθεια δεν με ξετρελανε κιολας. Η ταινια ηταν μια απλη αμερικανια, μην λεμε τωρα και οτι θελουμε. Πιστευω και ο Καμερον ομως αυτο ηθελε να προωθησει, βλεπε ηθοποιους οπως αυτη η μελαχρινη που οδηγουσε το ελικοπτερο, και η γιατρος, τις οποιες μου διαφευγουν τα ονοματα. Δες και την σκηνη με τον αναπηρο που λεει : βαρεθηκα να μου λενε τι δεν μπορω να κανω. Αυτο δεν Lostιζει? Αρα βλεπουμε και αυτοσαρκασμο των αμερικανιων, τουλαχιστων στα δικα μου ματια ετσι φανηκε.

Οσο για το αδαης.

Αδαης για μενα ειναι αυτος που λεει οτι μπορει να υπαρχει ανθρωπος που δεν επιασε το βαθυτερο νοημα οπως λες του Avatar.

Offtopic : Και στην τελικη και ο Richard Kelly ψαλιδισε ακομα περισσοτερο το "Southland Tales" και το εβγαλε κομμενο και ραμμενο στο ποδι, αλλα δεν βγηκε κανεις να τον δικαιολογησει. Ισως επειδη αυτη ειναι ταινια με βαθυτερο νοημα οπως λες και αρκετα δυσνοητη, και οχι μπλε ανθρωπακια, θεαμα και μπαμ μπουμ.

Παντα φιλικα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...