Cue Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Γουστάρω που πάνω απο όλα είμαστε οικογένεια. Σε σημείο που δε θέλω να σας γνωρίσω από κοντά και μου χαλάσει το image που έχω.
LuciferX Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Θεός δεν υπάρχει γενικότερα - πόσον μάλλον σε ένα επάγγελμα. Η ταινία του, εκτός του οτι προσφέρει μια απολαυστική βραδιά, ανοίγει δρόμους στον κινηματογράφο με νέες τεχνολογίες. Λίγη ταπεινότητα και σεβασμός (σε αντίθεση με την αλαζονεία που συναντάται) για την τεράστια προσπάθεια δεν θα έβλαπτε. Το θεος τροπος του λεγειν ... δεν το εννοουσα και με την κανονικη του εννοια.Μα οπως ειπες και μονος σου ανοίγει δρόμους στον κινηματογράφο με νέες τεχνολογίες αυτο ειναι ολο.Δεν ειναι η ταινια φοβερη,αλλα ο τροπος που θα την δεις και τα εφε της.Ειναι ακριβως αυτο που ειπες.Τωρα περι σεβασμου και δεους δε θα λεγα οτι εχω νιωσει ποτε ουτε για τον Μπιλ Γκετις,για τον απλουστατο λογο οτι ουτε αυτος θα νιωθε για μενα που πληρωνω τα μαλλιοκεφαλα μου για αυτους.Απο κει και περα ατομα που εχω παραδεχθει για τις ταινιες τους ειναι ελαχιστοι και κρινοντας απο τα προηγουμενα ποστς μου θα καταλαβεις πιστευω ποιοι Θα λεγα οτι ειναι πιο ευκολο να νιωσω δεος για εναν συγγραφεα βιβλιου ,μιας και διαβαζω αρκετα,παρα για τον Καμερον επειδη εβγαλε μια 3D ταινια.Οκ ενταξει δε θα κλαψω κιολας...
washcloud Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Πιε κάνα κρασί ρε μουντρούχο που τα παίρνεις όλα τοις μετρητοίς ναούμε. ....να πιω κρασί και μετά να ξεσηκώνω το μισό λεκανοπέδιο για τις τσάντες με τα ομόλογα και τα καπνά μου με το καθαρό, με το πληκτρολόγιό μου ε; Ένα bonus +1000 στο post counter του Λιοπύρ που κατάφερε και εκνεύρισε τον washcloud. ...άλλος απο 'κει. Όχι, δεν με "εκνεύρισε" ακριβώς. Ασ' το, άκυρος. (πάνε κα'να ταξιδάκι εσύ, και βγάζε σου και πόσταρε φωτός ) Γουστάρω που πάνω απο όλα είμαστε οικογένεια. Σε σημείο που δε θέλω να σας γνωρίσω από κοντά και μου χαλάσει το image που έχω. O Sellers έχει πάντως δηλώσει από κοντά είναι καλύτερος.
kalidor Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Η ταινια ηταν αριστη με εφε πρωτογνωρα στο ειδος!!! Αριστη σε ολα και απο υποθεση και απο γραφικα και ειδος.....το βλεπουν ΟΛΟΙ!!!
washcloud Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Έχω πάθει ζημιά. Στην τοποθεσία του kalidor διάβασα <<Sellers>>.
Sellers Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Έχω πάθει ζημιά.Στην τοποθεσία του kalidor διάβασα <<Sellers>>.
the_end Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 ...KATI λέγαμε περί "κενού", περί αψυχιάς κτλ πριν.Effective here as well. αν δε σε είχα για πιο έξυπνο θα έλεγα ότι ανάλωσες: 70% του σεντονιού σου σε χαρακτηρισμούς για εμένα (που δεν ξέρεις ούτε καν τι σινεμά βλέπω, πόσο μάλλον κάτι πέρα απ'αυτό...) 15% για την "κριτική" μου και το υπόλοιπο για τις γνωστές σάλτσες σου (if you don't mind) επιγραμματικά: δεν έχω "αντι-σκηνές", δεν έχω εναλλακτικό avatar by the_end και ούτε θέλω να φτιάξω. τον Cameron ναι, τον εκτιμώ ως μεγάλο παραμυθά αν και θα δεχτώ ότι ο όρος ταιριάζει περισσότερο στην Άβυσσο παρά στα υπόλοιπα. quote σε κάτι που μάλλον έδωσες λιγότερη σημασία κατακερματίζοντας το post μου Τα υλικά όμως για να κάνεις μια οποιαδήποτε ταινία είναι πάνω κάτω περιορισμένα. Finite τέλος πάντων. Προφανώς η πρωτοτυπία σπανίζει, ούτε και γίνεται να την αποζητάς σε κάθε νέα ταινία που βλέπεις. Αυτό που καταλογίζω στον Cameron δεν είναι τόσο η έλλειψη πρωτοτυπίας, αλλά α) η έλλειψη φαντασίας και β) η βουτιά στο κλισέ, στο χιλιοειπωμένο και κακοειπωμένο. Στην τελευταία πρόταση βρίσκεται και το ζουμί. Στο σινεμά το σημαντικό είναι πώς λες κάτι, όχι απαραίτητα αυτό που λες. με bold αυτά που θα προτιμούσα να σχολιάσεις ps: 3) Τί είναι τότε; Συνταγή για πρασόρυζο; video game. ακόμα και οι πίστες κάνουν μπαμ
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Αριστη σε ολα και απο υποθεση wait...wat?!
washcloud Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 ...Επειδή όντως ούτε τί σινεμά βλέπεις (και δε με νοιάζει κι όλας εδώ που τα λέμε : μπορεί σε οποιοδήποτέ σου σχόλιο για οποιαδήποτε άλλη ταινία να συμφωνούμε 99%. Σο γουάτ. Εγώ με βάση τη συγκεκριμένη, και τα σχόλιά σου σχολίασα), αλλά ούτε και "ποιός είσαι", δεν σε χαρακτήρισα πουθενά. Αν θεωρείς χαρακτηρισμό το περί αψυχιάς, απλά μου την έδωσε η ευκολία (μάλλον δεν είσαι καλός με την κουζίνα) με την οποία ΕΣΥ της φόρτωσες το "άψυχο", κι απλά στο επέστρεψα. Η "κριτική" σου, συνοψίζεται στο "δε μου είπε κάτι καινούριο, τα ξέρω αυτά". Άντε συν "τα άψυχα πλάσματα" (προφανώς αν ήξερες από σάλτσες, θα έγραφες έστω περί "μη εκτενώς ενεπτυγμένων χαρακτήρων"). Για το περί πρωτοτυπίας, τα έχουμε πει και ξαναπεί. Όποτε θυμάται κάτι κανείς και χαίρεται, έρχεται και ποστάρει, ότι πχ ο αρχηγός των Να'βι του θύμισε τον παππού του τον Δημοσθένη - έτσι λιανός ήτανε κι αυτός. Και 'γω, όπως έχω γράψει, έχω δει ταινίες κι έχω διαβάσει κόμιξ παλιότερα, που ο κεντρικός σκελετός -αλλά και κατά περίπτωση όχι μόνο- είναι παρόμοιος. Και λοιπόν; Το ζήτημα ήταν αυτό που θα έφτιαχνε ο Κάμερον, να το έφτιαχνε καλά. Κι όχι απλά το παραέφτιαξε - τα έσβυσε όλα τα σχετικά. Περί "ανάπτυξης χαρακτήρων", εκτός του ότι το θέμα του δεν ήταν αυτό, αν προσπαθούσε να χώσει το παρελθόν πχ του Jake, ή περισσότερα σχετικά με τη φάση του ψυχο-λινκ, ή να κάνει πιο πειστική την αρχική του αποδοχή από τους Να'βι, θα έφτανε χαλαρά το 4ωρο, και κατά τη γνώμη μου -ακόμα κι αν ειδικά η τελευταία περίπτωση κάνει κρα για "φτώχεια"- μια χαρά έκανε και δεν το τράβηξε τόσο. (λες και δε θα βρισκόταν μετά αστέρια να πουν "μα τί είναι αυτά...4 ώρες ταινία;" ή και ακόμα-ακόμα ΑΛΛΑ αστέρια που θα τους βρώμαγε που δεν μάθανε ποτέ πού και πώς και ΑΝ η Chris έχασε την παρθενιά της). Κατά τ' άλλα, κοροϊδευμόμαστε : μου τονίζεις τί θα ήθελες να...είχα, λες, σχολιάσει, τη στιγμή που το μεγαλύτερο κομμάτι των σχολίων μου, στο σημείο με τα "bold" σου ήταν. Χαλόου; Τα διάβασες άραγε; (ίσως είναι αυτά που πέρασες για σάλτσες. Μακαρόνια είχες σήμερα; ) Και γενικώς, την "κριτική" μου για την ταινία, την έχω κάνει ήδη σε διάφορα ποστ μου που προηγήθηκαν. Το δήλωσα εξ' αρχής πως προς εσένα, δεν ήταν παρά σαν μια αντι-φωνή, στη φωνή του καφενείου, έτσι γιατί μου την έδωσε. Και, καλή η φάση με "τα σεντόνια (και τις σάλτσες) του wash" : έμαθε ένας ακόμα, και τα ενδύεται για να κάνει ελιγμούς. Φίλος, τα όσα έγραψα, περίπου την ίδια έκταση με τα δικά σου είχαν. Αν προσμετράς για δαντέλα ξερωγώ, το quote στα δικά σου, τί να σου πω. Video game ε; Αν δεν σε είχα για πιο έξυπνο (από αυτά που κατάλαβα από το αρχικό σου ποστ), θα έλεγα "μα και συ στο σινεμά πήγες για να παίξεις video game; Το Beowolf και το Final Fantasy τα βλέπεις δηλαδή για ταινίες στο pc;"
the_end Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 ...Επειδή όντως ούτε τί σινεμά βλέπεις (και δε με νοιάζει κι όλας εδώ που τα λέμε : μπορεί σε οποιοδήποτέ σου σχόλιο για οποιαδήποτε άλλη ταινία να συμφωνούμε 99%. Σο γουάτ. Εγώ με βάση τη συγκεκριμένη, και τα σχόλιά σου σχολίασα), αλλά ούτε και "ποιός είσαι", δεν σε χαρακτήρισα πουθενά. Αν θεωρείς χαρακτηρισμό το περί αψυχιάς, απλά μου την έδωσε η ευκολία (μάλλον δεν είσαι καλός με την κουζίνα) με την οποία ΕΣΥ της φόρτωσες το "άψυχο", κι απλά στο επέστρεψα. ...Έτσι φάνηκε. Αλλά οκ, no harm done. Η "κριτική" σου, συνοψίζεται στο "δε μου είπε κάτι καινούριο, τα ξέρω αυτά". Άντε συν "τα άψυχα πλάσματα" (προφανώς αν ήξερες από σάλτσες, θα έγραφες έστω περί "μη εκτενώς ενεπτυγμένων χαρακτήρων"). Για το περί πρωτοτυπίας, τα έχουμε πει και ξαναπεί. Όποτε θυμάται κάτι κανείς και χαίρεται, έρχεται και ποστάρει, ότι πχ ο αρχηγός των Να'βι του θύμισε τον παππού του τον Δημοσθένη - έτσι λιανός ήτανε κι αυτός. Και 'γω, όπως έχω γράψει, έχω δει ταινίες κι έχω διαβάσει κόμιξ παλιότερα, που ο κεντρικός σκελετός -αλλά και κατά περίπτωση όχι μόνο- είναι παρόμοιος. Και λοιπόν; Το ζήτημα ήταν αυτό που θα έφτιαχνε ο Κάμερον, να το έφτιαχνε καλά. Κι όχι απλά το παραέφτιαξε - τα έσβυσε όλα τα σχετικά. Περί "ανάπτυξης χαρακτήρων", εκτός του ότι το θέμα του δεν ήταν αυτό, αν προσπαθούσε να χώσει το παρελθόν πχ του Jake, ή περισσότερα σχετικά με τη φάση του ψυχο-λινκ, ή να κάνει πιο πειστική την αρχική του αποδοχή από τους Να'βι, θα έφτανε χαλαρά το 4ωρο, και κατά τη γνώμη μου -ακόμα κι αν ειδικά η τελευταία περίπτωση κάνει κρα για "φτώχεια"- μια χαρά έκανε και δεν το τράβηξε τόσο. (λες και δε θα βρισκόταν μετά αστέρια να πουν "μα τί είναι αυτά...4 ώρες ταινία;" ή και ακόμα-ακόμα ΑΛΛΑ αστέρια που θα τους βρώμαγε που δεν μάθανε ποτέ πού και πώς και ΑΝ η Chris έχασε την παρθενιά της). Κατά τ' άλλα, κοροϊδευμόμαστε : μου τονίζεις τί θα ήθελες να...είχα, λες, σχολιάσει, τη στιγμή που το μεγαλύτερο κομμάτι των σχολίων μου, στο σημείο με τα "bold" σου ήταν. Χαλόου; Τα διάβασες άραγε; (ίσως είναι αυτά που πέρασες για σάλτσες. Μακαρόνια είχες σήμερα; ) Και γενικώς, την "κριτική" μου για την ταινία, την έχω κάνει ήδη σε διάφορα ποστ μου που προηγήθηκαν. Το δήλωσα εξ' αρχής πως προς εσένα, δεν ήταν παρά σαν μια αντι-φωνή, στη φωνή του καφενείου, έτσι γιατί μου την έδωσε. Και, καλή η φάση με "τα σεντόνια (και τις σάλτσες) του wash" : έμαθε ένας ακόμα, και τα ενδύεται για να κάνει ελιγμούς. Φίλος, τα όσα έγραψα, περίπου την ίδια έκταση με τα δικά σου είχαν. Αν προσμετράς για δαντέλα ξερωγώ, το quote στα δικά σου, τί να σου πω. Παρότι μάλλον σε ενόχλησαν οι χαρακτηρισμοί "σεντόνια" και "σάλτσες", σοβαρά δεν είχαν κακή προαίρεση. Απλά σου'χει βγει το όνομα. Στη σούμα σου τώρα. Μόνο που αναφέρεις ξανά τη λέξη "πρωτοτυπία" δείχνει ότι δεν πιάνεις αυτό που λέω. Δε με ενόχλησε η εν λόγω απουσία. Με ενόχλησε το "κακοειπωμένο". Το πώς είπε ο Cameron αυτό που είπε, μου φάνηκε υπό του μετρίου. Οι χαρακτήρες μου φάνηκαν ψεύτικοι και χάρτινοι. Btw ανάπτυξη (ή βάθος) χαρακτήρων δε σημαίνει απαραίτητα flashback ή μεγαλύτερη διάρκεια. Video game ε; Αν δεν σε είχα για πιο έξυπνο (από αυτά που κατάλαβα από το αρχικό σου ποστ), θα έλεγα "μα και συ στο σινεμά πήγες για να παίξεις video game; Το Beowolf και το Final Fantasy τα βλέπεις δηλαδή για ταινίες στο pc;" Συνήθως κρίνω μια ταινία αφού τη δω. I mean, come on...
washcloud Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Το ότι μου έχει βγει "όνομα", δε με πειράζει. Δεν θίχτηκα λοιπόν. Αν με πειράζει κάτι, είναι να χρησιμοποιείται αυτό, για κουκούλωμα, και για αποφυγή τη ουσίας. Από 'κει και πέρα, ούτε αναφέρθηκα στο αρχικό σου ποστ για να "τσακωθούμε", ούτε για να μην πεις την άποψή σου κλτ κτλ. Μπορεί να μην γίνομαι και πολύ συμπαθής ώρες-ώρες "με τον τρόπο που χώνομαι" (κάποιος μάλιστα με είχε προ καιρού χαρακτηρίσει.........εμπαθές άτομο), αλλά η ένταση που μπορεί να βγάζει ένα χώσιμο, δε σημαίνει δα και κάτι. Για να εξηγούμαι δηλαδή. ...Τώρα, επί της ουσίας, και επί της...ώρας, μόνο ένα μου βγαίνει και θέλω να σχολιάσω στο τελευταίο σου ποστ (γιατί άλλωστε είπα και πριν, πως ναι, από τη ΜΙΑ λες "δε με χαλάει τόσο η έλλειψη πρωτοτυπίας", ΑΛΛΑ μετά και πάλι λες-ΕΙΧΕΣ μάλλον πει, περί "χιλιοειπωμένου" και "με έλλειψη φαντασίας"....ΚΑΤΙ δεν κολλάει, δεν το βλέπεις; ) : Οκ, μπορεί εσύ και ΠΟΛΛΟΙ, το ΔΕΧΟΜΑΙ, να έχετε απαιτήσεις από μια ταινία, όσον αφορά τους χαρακτήρες, την ανάπτυξή τους κτλ. ...ΕΚΤΟΣ όμως του όπως έχω ξαναπεί, ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, η ταινία το ΦΩΝΑΖΕΙ ότι δεν είναι τέτοια φάση, ΑΛΛΟΥ είναι το νόημά της, οπότε ΜΗ ζητάτε άσχετα πράγματα, απλά να επιμείνω στο ότι "ό,τι ήτανε να δείξει, το έδειξε", από χαρακτήρες. Πόσο πια δηλαδή. Συν μερικά ακόμα πράγματα : Αυτό που λέτε "απλοϊκότητα", ΑΠΛΟΤΗΤΑ είναι. Η ταινία δεν έχει "φανφάρες". Ο βασικός ήρωας (όνομα και πράμμα ), είναι από την ΑΡΧΗ "λιγομίλητος". Eξ' ου και η άλλη του την λέει όλη την ώρα, θερώντας τον "jarhead", και "just another goon with a gun". Kαι το "περελθόν" του, τα ίδια μας λέει : ένας πεζοναύτης, καμμία σχέση με τον αδερφό του την αστεράκλα με PhD και σουξουμούξου, καθηλωμένος σε μια αναπηρική, χωρίς παρελθόν, παρόν και μέλλον. Του λένε "κάνε αυτό", κι αυτός το κάνει, κι αντιδράσεις γιοκ. Και γενικά έτσι κυλάει η φάση. ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ όμως σιγανοποταμάκιας, καθώς όσο περνάει ο καιρός, τόσο δένεται με τις καταστάσεις. Και στην πορεία, ενώ "όλοι" για βλήμα τον έχουνε (η Chris που του τη λέει ενελλιπώς, η Neytiri που τον έχει για "μωρό", ο "συναβαταριστής" του ο Νorman που προσπαθεί να του μάθει Να'βίτικα, αλλά αυτός γρι, ο Tsu'tei που στο φτύσιμο τον έχει, και κάθε τρεις και λίγο τον πάει για σφάξιμο ή γκρέμισμα) ή του χεριού τους (Quaritch), δείχνει απλά πως είναι ωραίος τύπος, δεν λέει πολλά, δεν "επαναστατεί", δεν το ένα, δεν το άλλο. Κάθεται και ρουφάει, κάθεται και πιάνει την ευκαιρία που του δίνεται να ξαναέχει πόδια, από τα μαλλιά. Δε μας έχει ψοφήσει καν στους ηρωισμούς. Παρά μόνο όταν έρχεται η ύστατη στιγμή, εκεί τραβάει διαχωριστική γραμμή και αντιτίθεται στους ομόφυλούς του. Ακόμα και όταν καβαλάει το ιπτάμενο Πάντσερ, μας "λέει" πως με λίγο μυαλό (και μπόλικη αναισθησία, αλλά ήταν τετοια η στιγμή, που ήταν όλα για όλα) του την έπεσε για αν το δαμάσει. Δεν είναι πανγαμάτωρ. Ό,τι κάνει, με καρδιά το κάνει. Και μάλιστα σαν μικρού παιδιού, όπως όταν "εκστασιάζεται" από τις ομορφιές της Πανδώρας, ή "παίζει" με την χλωρίδα της. Τί παραπάνω να λέει; Ειδικά σε έναν κόσμο όπως αυτόν των Να'βι; Μερικές όμως γκριμάτσες του, όπως όταν "παίζει" με τη Νειτίρι πάνω στα Ικράν, τα λένε όλα....Κι ολ' αυτά μόνο "τυχαία" και "ανέμπνευστα" δεν δίνονται από τον Κάμερον. Οι μόνοι "τζούφιοι", και με "ενοχλητικά διαδικαστική λειτουργία", σαν "άψυχες παρουσίες", είναι o "Ντόκτορ Μαξ" (ο μαυρούλης με τα γυαλάκια), και ολίγον και ο Νόρμαν, ο χρήστης του έτερου Άβαταρ που βλέπουμε in action. Για "παραπάνω" λοιπόν ανάπτυξη (όχι ότι πολυβλέπω εγώ τον λόγο, αλλά λέμε), νομίζω πως ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θα χρειαζόταν χρόνος. Κατά τ' άλλα, το "βάθος" των χαρακτήρων, μια χαρά εμφανές είναι, για τη φάση τους. Τί άλλο χρειαζόταν να πει πχ ο Tsu'tei, εκτός από εκείνο το "Σανσιγιού...Τοπουραάτσι σανσιγιού!" για να μας δηλώσει ότι σαν "εκπαιδευτής" δεν...χαρίζει κάστανα, και γενικώς χέστηκε άμα τα καταφέρει ή όχι ο "ξένος"; Άσε που και αυτό να μην έλεγε...........ΤΟ ΕΒΛΕΠΕΣ ΣΤΗ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ τί είχε μέσα του. Ή ποιός να "μίλαγε" παραπάνω για να τον "νιώσουμε"; Ο Quaritch; ΓΑΜΗΘΗΚΕ στο μπλαμπλα ήδη, αυτός! Τεσπα, ΓΝΩΜΗ μου, όσοι την είδατε μια φορά, και μάλιστα σινεμά, καθήστε να την δείτε ΚΑΙ στο pc.....αλλά ΚΟΛΛΗΣΤΕ πάνω στους "ήρωες", στις γκριμάτσες τους, στη γλώσσα του σώματός τους, και θα δείτε ότι χάσατε πολλά την πρώτη φορά. Αν βέβαια είστε από αυτούς που γουστάρουν στο τέλος να σκάσει ο Χόμερ Σίμπσον και να να πατήσει το κουμπάκι που θα τινάξει την Pandora στον αέρα, δεν πρόκειται ΟΥΤΩΣ ή άλλως να πιάσετε τίποτα.
kalidor Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Παιδες ηρεμηστε την ταινια ειπαμε να κριτικαρουμε οχι τους εαυτους μας... και ποσο μαλλον τους απεναντι μας... παντως εμενα μάρεσε η υποθεση της οικολογικης συνειδησης....
pappous_soulis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Λοιπόν την είδα χθες δεύτερη φορά, αυτή όμως σε 3D. Ωραία εμπειρία, όμως δεν μπορώ να πω πως με εντυπωσίασε. Περίμενα περισσότερα. Επίσης, σε πολλά σημεία βαριόμουν σε τέτοιο βαθμό που μόνο τα εφέ με κρατάγαν ξύπνιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.