Προς το περιεχόμενο

jacknut

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Members
Δημοσ.
εγώ είμαι βέβαιος πως αν ΓΙΝΟΤΑΝ "να μην ήξερε" ο κόσμος για την ταινία, και την "ανακάλυπτε" ο Sellers,

πχ, "ρε μαλάκες, ΤΙ είδαμε σε κάποιο άσχετο σινεμαδάκι στην Πράγα! Καθίστε να σας πω"

:P

θα είχε να πει πολύ περισσότερα καλά...

όπως επίσης είμαι βέβαιος πως η απλότητα "εύκολη πλοκή" "χιλιοειπωμένη ιστορία" "οι ρόλοι χολυγουντιανά προβλέψιμοι" του γαμούν τη μέρα, τρελλαίνεται, θέλει να σταυρώσει κόσμο και ΜΕΤΑ και τα λεφτά του πίσω. Τσ' ηλικίας είναι....:-)

gsarig, μ' ήρεσε αυτό περί στατικών πλάνων, θεάτρου κτλ.

Επιτέλους είδα και κάτι σοβαρό, μετά από πολλές σελίδες με ποστ του τύπου ΟΥΓΚ.

(μ' άρεσε, γιατί τα έχω γράψει αυτά προτύτερα.....Καμμιά πρωτοτυπία στην κριτική σου δλδ, μου θύμισε washcloud και μπλαμπλαμπλα :P)

Kι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και κάποιος βλέπει μια ταινία όχι σαν συμμετοχή σε διαγωνισμό πρωτοτυπίας.

Μια ψιλοδιαφωνία μόνο : υπάρχουν ταινίες που ο σκηνοθέτης όχι μόνο δεν παίρνει θέση, αλλά στέκεται και κινηματογραφεί με τους άλλους να αυτοσχεδιάζουν, λες και τραβάει αγέλη λιονταριών στη ζούγκλα. Άλλη φάση αυτό. Βεβαίως και υπάρχουν και ενδιάμεσες καταστάσεις, αλλά το θέμα είναι -όπως ξανάπα- να μην πηγαίνει κανείς να δει κάτι συγκεκριμένο, κι όταν δεν το βλέπει να τρελλαίνεται. Στυλ πάει Κύπριος να δει το Νήσος, και μετά χτυπιέται πως η ταινία δεν μίλησε καθόλου για τη διχοτόμηση του Αττίλα. Ο Κάμερον το πήγε εκεί που ήθελε να το πάει, για να δώσει το "απλοϊκό" του μήνυμα. Και δεν το έκανε καθόλου άτεχνα, αυτό είναι το θέμα. Ναι, δεν είναι Ιρανικός κινηματογράφος, ναι, είναι χολυγουντιανή ιλουστρασιόν, ναι, είναι παραμύθι. Από οτιδήποτε άλλο της ίδιας κατηγορίας έχω όμως δει, τα βάζει κάτω και τα τσαλαπατάει, από ΟΛΕΣ τις μεριές. Είναι ίσως η ταινία "αυτού του είδους", που ποτέ δεν γυρίστηκε κι όλοι θα θέλαμε να βλέπουμε συχνότερα, αναφορικά με επιμέρους ζητήματα (θεατρική σκηνοθεσία, ερμηνείες, σκριπτ κτλ). ΚΑΙ εγώ "αναρωτήθηκα" "μα καλά, αυτοί οι Να'βι, δεν χέζουν, δεν κατουράνε, δεν αρπάζονται μεταξύ τους - τί διάλο times of great sorrow έλεγε η άλλη, αφού ζουν τόσο αρμονικά με τη φύση και μεταξύ τους;". Αυτο ακριβώς είναι το θέμα όμως : το μήνυμα που έχω μπαφιάσει να γράφω : ΕΙΝΑΙ "εξιδανικευμένοι", ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΕΝΑ όμως. Όχι που είτε θα ήθελε, είτε θα καθόταν μερικά χρόνια ακόμα ο Κάμερον να προσθέσει και ολίγον τί από cinema verite στην ιστορία. Γιατί να το κάνει άλλωστε; Για να μας "πείσει" περισσότερο; Το να περνάει "απλοϊκά"τα μηνύματά του, ΣΧΕΔΟΝ ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΑ όμως, νομίζω ότι ήταν η καλύτερη φάση. Δεν βλέπω νόημα στο να αφήνει υπαινιγμούς που να δικαιώνουν ερωτήματα "μα καλά, αυτοί οι Να'βί, έτσι μια ζωή ξεβράκωτοι θα γυρνάνε; Πότε θ' ανακαλύψουνε τα τζηνς; Πότε ο Flem'Ing τους θα ανακαλύψει καμμιά πενικιλλίνη;". Όχι ρε, να μην την ανακαλύψουν. Ας είναι μια ζωή στούρνοι. Εμείς δηλαδή που την ανακαλύψαμε και φτάσαμε στο σημείο να πάμε να τους ρημάξαμε το σπίτι (και για να φτάσουμε στο σημείο αυτό σκοτωθήκαμε μεταξύ μας, ρημάξαμε και το δικό μας σπίτι), τί καταλάβαμε; "Προχωρήσαμε;". Πολιτισμός και τεχνολογία είναι όσοι έχουν πεθάνει σε χαρακώματα, όσοι πεθαίνουν στον "Τρίτο Κόσμο", για να παίρνει πχ ο μεγαλοπάπαρδος προτεραιότητα πρόπερσι να πάει στο Αμέρικα να του αλλάξουν το συκώτι;

Κάτι δεν πάει καλά με τον "πολιτισμό" μας μου φαίνεται. Και τον κόσμο της Pandora τον δίνει εσκεμμένα ως παράδειγμα προς μίμηση ο Κάμερον (μαζέυοντας βέβαια και τις δολλαριάρες του παράλληλα, δε λέω). Γι' αυτό και δεν νομίζω πως χρειάζεται να μας δώσει περισσότερα "αρνητικά" των Να'βι, που να μας θυμίζουν...Γη. ΉΔΗ μας έδωσε ένα είδος ξενοφοβίας τους - η άλλη ήταν έτοιμη να τον καθαρίσει τον άλλον όταν τον πρωτόδε πάνω απ' τα δέντρα. Οι αρχηγοί τους ήθελαν να να του κόψουν τον σβέρκο όλη την ώρα (much like όπως θα συνέβαινε με "άγριες" φυλές εδώ). Αλλά χώθηκαν ΑΙ ΓΚΟΜΕΝΑΙ (άλλη σπόντα του Κάμερον, περί μητριαρχικών κοινωνιών κτλ, και γενικά πως είναι πιο "σοφές") και τη σκαπούλαρε.

Δεν είναι καθόλου κακό πράγμα η κατήχηση (διότι περί αυτού πρόκειται,οκ, το είπα, φχαριστηθήκατε;:P), ΑΡΚΕΙ να είναι σωστή.

Τεσπα ηνάφ.

G, εγώ πάλι σου προτείνω μετά από καιρό (καλοκαίρι, ή τον άλλον χειμώνα ξερωγω), κι αφού θα έχει βγει σε ριπ, να τη δεις ΚΑΙ χωρίς θρηντιά.

* ρε μλκ, άλλαξ' το εκείνο το "banned" - κάθε φορά που το βλέπω φλασάρω...:P

ξέρω ότι σου το είπαν κι άλλοι αλλά ας το επαναλάβω γιατί αξίζει να το κάνεις: από τη στιγμή σου άρεσε τόσο πολύ η ταινία βλέποντάς τη σε TS, βρες οπωσδήποτε τρόπο να τη δεις σε 3D - θα εκστασιαστείς.

Για να καταλαβείς, εγώ λέω ότι δεν μετανιώνω σε καμία περίπτωση τα λεφτά που έδωσα, αποκλειστικά λόγω του 3D - γιατί το Avatar σαν ταινία γενικά δεν μου άρεσε (για τους λόγους που εξήγησα ήδη).

Και μια διευκρίνιση: όταν αναφερόμουν στο θέατρο εννοούσα πως η 3D τεχνολογία είναι τέτοια που σε βάζει μέσα στην ταινία έτσι που σε κάποιες σκηνές νομίζεις πως οι ηθοποιοί είναι στα αλήθεια μπροστά σου, σαν να βρίσκεσαι σε θέατρο (σε κάποια φάση που οι στρατιώτες πετούσαν κάτι καπνογόνα, όλοι κάναμε στην άκρη νομίζοντας ότι ένα από αυτά θα έπεφτε πάνω μας :lol:).

Δημοσ.
= Worldwide: $1,603,067,000

In Release: 31 days / 4.4 weeks

παμε για epic, παμε για legendary :shock::shock::shock:

θα ξεπερασει τον τιτανικο 100000000000000%

Δημοσ.

Lord of the rings?

Dark Knight? με αυτα τι αριθμοι παιζουν,ξερουμε?Γιατι θυμαμαι ειχε γινει πανικος τοτε...

Μακαρι να τα ξεπερασει βεβαια.Πολλα χρηματα βρε αδερφε,ωρες ωρες σκευτομαι αν θα πρεπε να τα δωσουμε ολα αυτα στα φτωχα παιδακια και ας μη σωζαμε να δουμε την Pandora... :/

Δημοσ.

Μολις το ειδα και γω το σκετσακι απο το SNL πριν λιγο.θεικο.εχει ομως αλλα δυο ακομα σκετσακια,τα οποια μπορειτε να τα δειτε εδω:

http://tinyurl.com/y8j6hha

αχαχαχα,o Βασιλιας και η Weaver ειναι θεοι :D

Δημοσ.

Καλά αυτό μαλακία ήταν :P

...Στο τελευταίο όμως (που αυτό κάαααααααατι λέει) έχει το..."εύστοχο" "Dances With Smurfs" :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...