Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 κατα κυριο λογο το ακουστικο μερος.....οχι οτι και το video clip ειναι ασχημο ετσι? cough cough...μούφα...cough cough! δικο μου λαθος σορρυ.Την Επιστροφη του Βασιλια εννοουσα... αστειευόμουν
Cue Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Βγηκε το making of σε HD για την ταινια. Βγήκε as in που?
FarCry Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 cough cough...μούφα...cough cough! καλα καλα....δε περιμενα κατι διαφορετικο....εισαι ακαρδος!
LuciferX Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Βγήκε as in που? Χμμ ειναι για κατεβασμα.Περισσοτερα σε pm
KaizerSoze Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Tι είναι το PG-13 rating ?Parental Guidence - 13Το αντιστοιχο "Καταλληλο για άτομα άνω των 13 ετων. Επιθυμητή η γονική συννένεση"
aris1986 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Πω πω, γέμισε ο τόπος επαναστατημένους ιδεολόγους οι οποίοι ντρέπονται να πουν φανερά ότι η ταινία τους άρεσε όσο τίποτα άλλο και ότι δεν κατάφερε ο μικρός τους εγκέφαλος να πιάσει το τι ήθελε να τους πει η ταινία. Έλεος δηλαδή με τους ψευτοκουλτουριάρηδες που άλλοι δουλειά δεν έχουν απο το να θάβουν σε όποιο φόρoυμ βρεθούν το Avatar. H ταινία έρχεται πρώτη παντού και εσείς το χαβά σας. Έχω αρχίσει και τα παίρνω σοβαρά με τις μαλακίες που ακούω για αυτήν την ταινία και δεν μιλάω για εδώ μέσα, όσο γύρω μου, στον real 3D world. Άντε να αποδείξεις με τέτοιο σάλο ότι το Avatar δεν είναι ελέφαντας. Συμφωνω ρε φιλε με σενα οσο δεν φανταζεσαι αλλα δεν μπορουμε παντα να βλέπουμε κουλτουριαρικα θελουμε να δουμε κατι της μαζας!Αλλιως θα βλεπαμε το μετεωρο βημα του πελαργου και την αγελαστος πετρα.
Sellers Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Και εγώ συμφωνώ μαζί σου φίλε μου, και μάλιστα μπορώ να πω πως πιο πολύ βλέπω τα της ''μάζας'' παρά αυτά που λανθασμένα αποκαλεί ο κόσμος ''κουλτουριάρικα''. Αλλά δεν μπορούμε να τα εξισώνουμε κι'όλας. Αφεντικά και δούλοι σκατα γινήκαμε ούλοι... Εκεί είναι η δική μου η ένσταση. Σαν να πηγαίνεις να δεις woody allen και να λες ''πωωω τι εφέ ήταν αυτά. Και γαμώ.'' Ε δεν πήγες για τα εφέ. Για άλλα πράγματα πήγες. Έτσι κι εδώ. Δεν πήγες για να προβληματιστείς. Για να περάσεις καλά πήγες. Ε, οπότε μην θίγεις θέματα προβληματισμού.
Members gsarig Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Members Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Sellers, έφτασε η στιγμή που τόσο περίμενες - την είδα κι εγώ στο Αθήναιον σε 3D (χαμός γινόταν) Τί μου άρεσε: Η 3D τεχνολογία. Κάποιος σε προηγούμενο μήνυμα (νομίζω ο Kaizer) έγραψε πως το 3D δεν ήταν και τόσο εντυπωσιακό. Εγώ πάντως, που η προηγούμενη εμπειρία μου σε τρισδιάστατες ταινίες περιοριζόταν μόνο σε κάτι μεταμεσονύχτιες τσόντες που έδειχνε παλιά το άλτερ, πρέπει να ομολογήσω ότι εντυπωσιάστηκα. Και δεν εντυπωσιάστηκα τόσο από τις σκηνές δράσης όσο από τα πιο στατικά πλάνα, όπου μπορούσες να μαντέψεις το πραγματικό βάθος του χώρου. Ειδικά όταν τα πλάνα ήταν στο σταθμό των ανθρώπων, ήταν στιγμές που νόμιζες πως βλέπεις θέατρο. Ωραίο θα είναι να καθιερωθεί ως πρότυπο και να γυρίζονται στο μέλλον όλο και περισσότερες ταινίες με αυτό τον τρόπο - όχι μόνο φαντασίας αλλά και πιο ρεαλιστικές (π.χ. σε πολεμικές ταινίες πιστεύω πως θα είχε πολύ καλά αποτελέσματα). Τί δεν μου άρεσε: Σε αντίθεση με το 3D της εικόνας, βρήκα τους χαρακτήρες υπερβολικά μονοδιάστατους. Αν σε ρωτούσε κάποιος ποιοί είναι οι καλοί και ποιοί οι κακοί, μπορούσες αμέσως να τραβήξεις μια γραμμή και να τους κατατάξεις όλους στη μία ή στην άλλη πλευρά, χωρίς δεύτερη σκέψη. Αυτό είναι κάτι που γενικά με χαλάει στις ταινίες, τις σειρές, τα βιβλία και οπουδήποτε το συναντώ. Τα μηνύματα της ταινίας τα βρήκα κι αυτά λίγο απλοϊκά: οι κακοί άνθρωποι που θέλουν να καταστρέψουν τη φύση και οι καλοί ιθαγενείς που ζουν τόσο αρμονικά μεταξύ τους. Χωρίς να έχω δει το Ποκαχόντας, το Avatar μου θύμισε το "Σμαραγδένιο δάσος" (Emerald Forest) του Μπούρμαν. Δεν με ενδιαφέρει το κατά πόσο η υπόθεση της ταινίας είναι πρωτότυπη ή όχι -πιστεύω πως μπορεί μια ταινία να είναι καλή ακόμη κι αν περιγράφει μια απόλυτα συνηθισμένη ιστορία. Αυτό που δεν μου άρεσε (και που με είχε χαλάσει λίγο και στο Σμαραγδένιο δάσος, αλλά σε μικρότερο βαθμό από ότι εδώ) είναι ότι ο σκηνοθέτης παίρνει θέση. Θα προτιμούσα τα όρια να ήταν λίγο πιο δυσδιάκριτα, οι άνθρωποι να είχαν κάποια ελαφρυντικά για τις πράξεις τους, οι ιθαγενείς να ήταν λίγο πιο βίαιοι μεταξύ τους και γενικά να φαινόταν λιγάκι και η σκοτεινή πλευρά της "πρωτόγονης" ζωής στη φύση (η οποία πιστεύω πως υπάρχει - δεν είναι όλα αρμονικά κι ευχάριστα). Η σκηνοθεσία. Και εξηγούμαι: βλέποντας την ταινία, μου έμεινε η εντύπωση πως πολλές σκηνές γυρίστηκαν μόνο και μόνο για να επιδείξουν την 3D τεχνολογία. Τις βρήκα, με λίγα λόγια, περιττές σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της ιστορίας, αφού τα ίδια πράγματα θα μπορούσε να τα πει και σε 2 ώρες. Κάποιες στιγμές προς το τέλος, μάλιστα, και αφού είχα συνηθίσει την εμπειρία του 3D, έπιασα τον εαυτό μου να ψιλοβαριέται, για να πω την αλήθεια. Το συμπέρασμα: Σε καμιά περίπτωση δεν κλαίω τα λεφτά μου. Η εμπειρία που προσφέρει η ταινία πιστεύω πως τα αξίζει. Δεν θα πήγαινα, ωστόσο, να την ξαναδώ, ούτε και θα την κατέβαζα για να την δώ σε dvd-rip στο σπίτι. Γενικά, αν η ταινία πάρει οποιοδήποτε άλλο όσκαρ εκτός από αυτό των ειδικών εφέ (και ό,τι άλλο σχετικό υπάρχει), ο θεσμός θα κατρακυλήσει ακόμη περισσότερο στην εκτίμησή μου. Όσο για την υστεροφημία της, εκτίμησή μου είναι πως σε μερικά χρόνια από τώρα το Avatar θα το θυμόμαστε απλώς ως την πρώτη ταινία που εφάρμοσε με πραγματική επιτυχία το 3D στον κινηματογράφο, και τίποτα παραπάνω... (για να πατήσω και μια προεπισκόπηση μηνύματος τώρα, για να δω το σεντονάκι που έφτιαξα...) (χμ... δεν είναι κακό... και με 3D γυαλιά φαίνεται ακόμα καλύτερο )
Sellers Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Sellers, έφτασε η στιγμή που τόσο περίμενες - την είδα κι εγώ στο Αθήναιον σε 3D (χαμός γινόταν) Ουυυυυυφ. Επιτέλους, θα κατουρήσω. Σε αντίθεση με το 3D της εικόνας, βρήκα τους χαρακτήρες υπερβολικά μονοδιάστατους. Τρώει την σκόνη σου ο Δανίκας μ'αυτό. Έλα παραδέξου το πρέπει να είσαι πολύ περήφανος... Και γενικά αν ξεγυμνώσουμε το μήνυμα του gsarig απο τον καθωσπρεπισμό και τον αφήσουμε να εκφραστεί ελεύθερα: Αν βάλετε και τα γυαλιά σας θα το δείτε και σε 3D.
Members gsarig Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Members Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Ουυυυυυφ. Επιτέλους, θα κατουρήσω. Τρώει την σκόνη σου ο Δανίκας μ'αυτό. Έλα παραδέξου το πρέπει να είσαι πολύ περήφανος... Και γενικά αν ξεγυμνώσουμε το μήνυμα του gsarig απο τον καθωσπρεπισμό και τον αφήσουμε να εκφραστεί ελεύθερα: Αν βάλετε και τα γυαλιά σας θα το δείτε και σε 3D. Κοίτα, νομίζω πως είσαι υπερβολικά αυστηρός με την ταινία. Αν την έβλεπες χωρίς να έχεις τις τρομερές προσδοκίες που δημιούργησε όλος αυτός ο θόρυβος που ακολούθησε την προβολή της, πιστεύω πως μπορεί και να την έβρισκες συμπαθητική. Σαν εμπειρία αξίζει και δεν θα απέτρεπα κανέναν από το να πάει σινεμά και να την δει. Απλά αυτό που θα με ενοχλούσε είναι το να καταξιωθεί η ταινία σε τομείς που δεν το αξίζει. Σαν 3D κινηματογραφικό θέαμα, πάντως, που προβάλλεται τη σαιζόν 2009 - 2010 είναι πολύ καλό για κάποιον που δεν έχει ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Σε κάποια χρόνια που αυτός ο τρόπος κινηματογράφησης θα γίνει ενδεχομένως ο κανόνας, τότε ναι, πιστεύω πως η αξία της θα ξεφτίσει από κάθε άποψη, γιατί βασίζεται αποκλειστικά στην τεχνολογία της και αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα ξεπεραστεί. Βέβαια, από την άλλη, αν την έβλεπα κατευθείαν σε dvd-rip η αλήθεια είναι πως δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να ποστάρω τις εντυπώσεις μου, μόνο και μόνο γιατί δεν είναι το στυλ των ταινιών που με ενθουσιάζει...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 καλα καλα....δε περιμενα κατι διαφορετικο....εισαι ακαρδος! faggot...
washcloud Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Κοίτα, νομίζω πως είσαι υπερβολικά αυστηρός με την ταινία. Αν την έβλεπες χωρίς να έχεις τις τρομερές προσδοκίες που δημιούργησε όλος αυτός ο θόρυβος που ακολούθησε την προβολή της, πιστεύω πως μπορεί και να την έβρισκες συμπαθητική. εγώ είμαι βέβαιος πως αν ΓΙΝΟΤΑΝ "να μην ήξερε" ο κόσμος για την ταινία, και την "ανακάλυπτε" ο Sellers, πχ, "ρε μαλάκες, ΤΙ είδαμε σε κάποιο άσχετο σινεμαδάκι στην Πράγα! Καθίστε να σας πω" θα είχε να πει πολύ περισσότερα καλά... όπως επίσης είμαι βέβαιος πως η απλότητα "εύκολη πλοκή" "χιλιοειπωμένη ιστορία" "οι ρόλοι χολυγουντιανά προβλέψιμοι" του γαμούν τη μέρα, τρελλαίνεται, θέλει να σταυρώσει κόσμο και ΜΕΤΑ και τα λεφτά του πίσω. Τσ' ηλικίας είναι.... gsarig, μ' ήρεσε αυτό περί στατικών πλάνων, θεάτρου κτλ. Επιτέλους είδα και κάτι σοβαρό, μετά από πολλές σελίδες με ποστ του τύπου ΟΥΓΚ. (μ' άρεσε, γιατί τα έχω γράψει αυτά προτύτερα.....Καμμιά πρωτοτυπία στην κριτική σου δλδ, μου θύμισε washcloud και μπλαμπλαμπλα ) Kι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και κάποιος βλέπει μια ταινία όχι σαν συμμετοχή σε διαγωνισμό πρωτοτυπίας. Μια ψιλοδιαφωνία μόνο : υπάρχουν ταινίες που ο σκηνοθέτης όχι μόνο δεν παίρνει θέση, αλλά στέκεται και κινηματογραφεί με τους άλλους να αυτοσχεδιάζουν, λες και τραβάει αγέλη λιονταριών στη ζούγκλα. Άλλη φάση αυτό. Βεβαίως και υπάρχουν και ενδιάμεσες καταστάσεις, αλλά το θέμα είναι -όπως ξανάπα- να μην πηγαίνει κανείς να δει κάτι συγκεκριμένο, κι όταν δεν το βλέπει να τρελλαίνεται. Στυλ πάει Κύπριος να δει το Νήσος, και μετά χτυπιέται πως η ταινία δεν μίλησε καθόλου για τη διχοτόμηση του Αττίλα. Ο Κάμερον το πήγε εκεί που ήθελε να το πάει, για να δώσει το "απλοϊκό" του μήνυμα. Και δεν το έκανε καθόλου άτεχνα, αυτό είναι το θέμα. Ναι, δεν είναι Ιρανικός κινηματογράφος, ναι, είναι χολυγουντιανή ιλουστρασιόν, ναι, είναι παραμύθι. Από οτιδήποτε άλλο της ίδιας κατηγορίας έχω όμως δει, τα βάζει κάτω και τα τσαλαπατάει, από ΟΛΕΣ τις μεριές. Είναι ίσως η ταινία "αυτού του είδους", που ποτέ δεν γυρίστηκε κι όλοι θα θέλαμε να βλέπουμε συχνότερα, αναφορικά με επιμέρους ζητήματα (θεατρική σκηνοθεσία, ερμηνείες, σκριπτ κτλ). ΚΑΙ εγώ "αναρωτήθηκα" "μα καλά, αυτοί οι Να'βι, δεν χέζουν, δεν κατουράνε, δεν αρπάζονται μεταξύ τους - τί διάλο times of great sorrow έλεγε η άλλη, αφού ζουν τόσο αρμονικά με τη φύση και μεταξύ τους;". Αυτο ακριβώς είναι το θέμα όμως : το μήνυμα που έχω μπαφιάσει να γράφω : ΕΙΝΑΙ "εξιδανικευμένοι", ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΕΝΑ όμως. Όχι που είτε θα ήθελε, είτε θα καθόταν μερικά χρόνια ακόμα ο Κάμερον να προσθέσει και ολίγον τί από cinema verite στην ιστορία. Γιατί να το κάνει άλλωστε; Για να μας "πείσει" περισσότερο; Το να περνάει "απλοϊκά"τα μηνύματά του, ΣΧΕΔΟΝ ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΑ όμως, νομίζω ότι ήταν η καλύτερη φάση. Δεν βλέπω νόημα στο να αφήνει υπαινιγμούς που να δικαιώνουν ερωτήματα "μα καλά, αυτοί οι Να'βί, έτσι μια ζωή ξεβράκωτοι θα γυρνάνε; Πότε θ' ανακαλύψουνε τα τζηνς; Πότε ο Flem'Ing τους θα ανακαλύψει καμμιά πενικιλλίνη;". Όχι ρε, να μην την ανακαλύψουν. Ας είναι μια ζωή στούρνοι. Εμείς δηλαδή που την ανακαλύψαμε και φτάσαμε στο σημείο να πάμε να τους ρημάξαμε το σπίτι (και για να φτάσουμε στο σημείο αυτό σκοτωθήκαμε μεταξύ μας, ρημάξαμε και το δικό μας σπίτι), τί καταλάβαμε; "Προχωρήσαμε;". Πολιτισμός και τεχνολογία είναι όσοι έχουν πεθάνει σε χαρακώματα, όσοι πεθαίνουν στον "Τρίτο Κόσμο", για να παίρνει πχ ο μεγαλοπάπαρδος προτεραιότητα πρόπερσι να πάει στο Αμέρικα να του αλλάξουν το συκώτι; Κάτι δεν πάει καλά με τον "πολιτισμό" μας μου φαίνεται. Και τον κόσμο της Pandora τον δίνει εσκεμμένα ως παράδειγμα προς μίμηση ο Κάμερον (μαζέυοντας βέβαια και τις δολλαριάρες του παράλληλα, δε λέω). Γι' αυτό και δεν νομίζω πως χρειάζεται να μας δώσει περισσότερα "αρνητικά" των Να'βι, που να μας θυμίζουν...Γη. ΉΔΗ μας έδωσε ένα είδος ξενοφοβίας τους - η άλλη ήταν έτοιμη να τον καθαρίσει τον άλλον όταν τον πρωτόδε πάνω απ' τα δέντρα. Οι αρχηγοί τους ήθελαν να να του κόψουν τον σβέρκο όλη την ώρα (much like όπως θα συνέβαινε με "άγριες" φυλές εδώ). Αλλά χώθηκαν ΑΙ ΓΚΟΜΕΝΑΙ (άλλη σπόντα του Κάμερον, περί μητριαρχικών κοινωνιών κτλ, και γενικά πως είναι πιο "σοφές") και τη σκαπούλαρε. Δεν είναι καθόλου κακό πράγμα η κατήχηση (διότι περί αυτού πρόκειται,οκ, το είπα, φχαριστηθήκατε;), ΑΡΚΕΙ να είναι σωστή. Τεσπα ηνάφ. G, εγώ πάλι σου προτείνω μετά από καιρό (καλοκαίρι, ή τον άλλον χειμώνα ξερωγω), κι αφού θα έχει βγει σε ριπ, να τη δεις ΚΑΙ χωρίς θρηντιά. * ρε μλκ, άλλαξ' το εκείνο το "banned" - κάθε φορά που το βλέπω φλασάρω...
Sellers Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Ρε συ washy (και gsarig) μεταξύ σοβαρού και αστείου μιλάω πάντα σε αυτό το θέμα. Δεν κρίνω την ταινία αυστηρά. Μέσα στην πλάκα λέω ότι λέω κια 2-3 σοβαρά πραγματάκια τα λέω και αυτά με μια μικρή χάρη και τελειώνει εκεί το θέμα. Γιατί πάντα το γυρνάς στην ηλικία και στην εφηβεία και στην επανστατικότητα κ.λ.π? Θα μπορούσα να αρχίσω κι εγώ τέτοια γνωστά για οποιαδήποτε ηλικία αλλά δεν νομίζω ότι έχει κάποιο νόημα στην κουβέντα μας. εγώ είμαι βέβαιος πως αν ΓΙΝΟΤΑΝ "να μην ήξερε" ο κόσμος για την ταινία, και την "ανακάλυπτε" ο Sellers,πχ, "ρε μαλάκες, ΤΙ είδαμε σε κάποιο άσχετο σινεμαδάκι στην Πράγα! Καθίστε να σας πω"θα είχε να πει πολύ περισσότερα καλά... Και απο που προκύπτει αυτή η βεβαιότητα? Απο την κριτική μου πάνω σε μία ταινία? Επειδή δεν μου άρεσαν κάποια πράγματα στα οποία συμφωνεί μαζί μου (ή συμφωνώ μαζί τους αν θες) και ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό κόσμου? (Σίγουρα μικρότερο απο όσο ποσοστό διαφωνεί πάντως, άλλα μεγάλο ποσοστό). Ακόμα και για αστείο να το λες, είναι κακό αστείο. Αυτομάτως μου λες πως είμαι άνθρωπος, που για να του αρέσει μια ταινία πρέπει να μην αρέσει στον πολύ κόσμο, ή να είναι άγνωστη. Και έτσι (τι ωραία τι καλά) όλα τα επειχειρήματα μου πέφτουν στον βρόντο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ. Δεν είναι ούτε της δικιάς μου ηλικίας, ούτε της δικιάς σου. όπως επίσης είμαι βέβαιος πως η απλότητα "εύκολη πλοκή" "χιλιοειπωμένη ιστορία" "οι ρόλοι χολυγουντιανά προσβλέψιμοι" του γαμούν τη μέρα, τρελλαίνεται, θέλει να σταυρώσει κόσμο και ΜΕΤΑ τα λεφτά του πίσω. Τσ' ηλικίας είναι.... Δέν είναι της ηλικίας. Δεν μου άρεσε μια ταινία, έγραψα 2 πράγματα παραπάνω, και είναι της ηλικίας? Επαναλμβάνω πως ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ έγραφα ότι έγραφα με τέτοιο ύφος, μέχρι που καταλαβαίνω ότι και εδώ (αλλά και γύρω μου) δεν το βλέπουν τόσο στην πλάκα. gsarig, μ' ήρεσε αυτό περί στατικών πλάνων, θεάτρου κτλ.Επιτέλους είδα και κάτι σοβαρό, μετά από πολλές σελίδες με ποστ του τύπου ΟΥΓΚ. (μ' άρεσε, γιατί τα έχω γράψει αυτά προτύτερα.....Καμμιά πρωτοτυπία στην κριτική σου δλδ, μου θύμισε washcloud και μπλαμπλαμπλα ) Kι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και κάποιος βλέπει μια ταινία όχι σαν συμμετοχή σε διαγωνισμό πρωτοτυπίας. Οκ, τι θες να σε πω δηλαδή? Δεν σου αρέσαν όσα διαφώνησαν μαζί σου και ήταν και λίγο ΟΥΓΚ. Μάλιστα.
washcloud Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 ...και το ότι αρπάζεσαι τόσο εύκολα......κι αυτό της ηλικίας είναι (πειράζει ΤΟΣΟ που το τονίζω; ) ...To "OYΓΚ" λοιπόν, δεν πήγαινε σε 'σένα, ΦΙΛΕ ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΕ ΣΕΛΛΕΡΖ Δεν μπορώ να πω πως τρελλάθηκες και σε εμπεριστατωμένες αναλύσεις - αλλά σαφώς από τότε που άρχισες να γράφεις στο θρεντ, είπες (άσχετο αν συμφωνώ ή όχι με την οπτική σου), πολύ περισσότερα από ΑΛΛΑ ΟΥΓΚ που είδα. και τεσπα όπως λέει ο ΘΕΟΣ Καρβέλας, "μ' αρέσει που τσιμπάς γι' αυτό σου κάνω πλάκα" ...αυτό πάει στο περί ηλικίας ...λίγο πιο σοβαρά όμως, όταν λέω για ηλικία, δεν υποννοώ τίποτα του στυλ "έλα μωρέ, το μωρό τώρα;". Και συ μετά από καμμιά δεκαπενταρού, λιγότερο αυθόρμητος θα είσαι απέναντι στα πράγματα (γενικώς), και περισσότερο θα το ζυγιάζεις κάτι. Όπως επίσης, λιγότερο "αντιδραστικός" θα είσαι (been there-experienced that), σε καταστάσεις όπως αυτή που περιέγραψα ("αν η ταινία ήταν άγνωστη, και ο Sellers..."). Eγώ στα 20κάτι, άνθρωπο δεν ήθελα να δω, τί μου λες τώρα (εσύ πάλι καλά είσαι). Και όχι, δεν χρησιμοποιώ το αποπάνω, για να θάψω τα επιχειρήματά σου. Ξεκάθαρα είπα, πως σε άλλες συνθήκες, είμαι βέβαιος πως θα ήσουν λιγότερο αρνητικά φορτισμένος απέναντί της (πρόσεξε, δεν λέω πως ήσουν προκατειλλημένος πριν καν την δεις), και θα την εκτιμούσες διαφορετικά και περισσότερο. Για την ακρίβεια όμως, μιας και λες για επιχειρήματα, ναι, δεν λέω είπες κάποια πράγματα, σαφώς και δεν βγήκες απλά να την κράξεις, αλλά για παράδειγμα, ειδικά εγώ το έχω ψοφήσει στην ανάλυση επιμέρους στοιχείων της ταινίας, και πως λειτουργούν (ή τουλάχιστον ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ για να λειτουργούν έτσι, και φτιάχτηκαν ΠΟΛΥ σωστά), σε προηγούμενα ποστ, και δεν έχω δει "αντεπιχείρήματα". Το "είναι ολόιδιο το στόρι της Ποκαχόντας", δεν είναι αντεπιχείρημα για το αν η ταινία κάνει σωστά τη δουλειά της. Μην μου απαντήσεις πάλι "τα περί Ποκαχόντας ήταν μεταξύ σοβαρού και αστείου", γιατί το έχω ξεκαθαρίσει πως ναι, ο σκελετός της ιστορίας παραμένει παρόμοιος, δεν κάνω το κορόιδο, η ομοιότητα είναι έκδηλη. Όπως όμως είπε ΚΑΙ ο gsarig, δεν είναι απαραίτητο μια ταινία να μην έχει θεματολογία που έχει ξαναειπωθεί. Ή τουλάχιστον, κρίμα να το βλέπει κανείς έτσι. Πόσο μάλλον όταν έτσι όπως φτιάχτηκε το Avatar, εγώ θα έλεγα πως όχι αυτό δεν θα θυμάται ο κόσμος τα επόμενα χρόνια,,,,,,,,,,,την ΠΟΚΑΧΟΝΤΑΣ είναι που θα ξεχάσει. "Μίλησα" επίσης για την αξία της απλότητας (όταν κάτι λειτουργικά είναι σχεδόν άρτιο), στην διαδικασία περάσματος μηνυμάτων. Είπα και για το ότι ΑΚΡΙΒΩΣ του ότι λειτουργεί σαν κοκακόλα η ταινία, είναι σημαντικό. Το 90φεύγα τοις εκατό του κόσμου, αναμφίβολα δε θα μιλάει για τα μηνύματα, αλλά για την φοβερή CGI τεχνική, για τις grandiose εικόνες της Πανδώρας κτλ. Έχει όμως περάσει μέσα του το "βρε τί μαλακίες κάναν'/κάνουν στον κόσμο μας οι Αμερικάνοι, οι καπιτάλες και οι μιλιταριστές". Εσύ δε λέω, δεν το χρειάζεσαι. Εσύ επίσης χρειάζεσαι κάτι και πιο "σοβαρό", και πιο "έντεχνο", και πιο "δυνατό" για να σε καθηλώσει και να σε προβληματίσει, είτε για θέματα που ξες, είτε για άλλα που σου είναι και καινούρια. Δεν φτιάχτηκε όμως για 'σενα, έτσι όπως φτιάχτηκε, το Άβαταρ. Σε αυτά (κι άλλα παρόμοια), τί αντέταξες; Ότι ψάχνω εγώ και βρίσκω νοήματα εκεί που δεν υπάρχουν αν θυμάμαι καλά; Τεσπα γενικώς περί...ηλικίας (για να το κλείσουμε αυτό, κι άμα είναι να πειράζεσαι τόσο γαμώτ, δε σε ξαναπειράζω. "Είναι κακό αστείο" λέει......) - το συνέχισα όχι για "κόντρα", αλλά γιατί εγώ σαν άνθρωπος, γουστάρω να πειράζω και να με πειράζουν και καλοπροαίρετα, και...όχι βάρβαρα : ΔΕΝ είναι κανένα μου "επιχείρημα" αυτό : απλά μια παρατήρηση είναι (πραγματική πάντως), ένα σχόλιο βρ' αδερφέ, που ούτε σε μειώνει, ούτε πιο μάγκα εμένα κάνει - ούτε τίποτα. Το τραβάς πολύ πιο μακρυά, από τον ουσιαστικό σκοπό του. Αμάν πια
Sellers Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 και τεσπα όπως λέει ο ΘΕΟΣ Καρβέλας, "μ' αρέσει που τσιμπάς γι' αυτό σου κάνω πλάκα" [Your wife want to ask you new clothes mode on/] Εντάξει... Συγνώμη τότε... [Your wife want to ask you new clothes mode off/] Αμάν πια Oh wait, you mothafuckar. Αι στο διάλο μαλάκα, σοβαρά τώρα κουρδιστήρι νεύρων είσαι. Να στείλεις ΤΩΡΑ πικ σου με π.μ να την επεξεργαστώ κατάλληλα να δεις εσύ. ΣΕΛΗΝΙΑΣΜΕΝΕ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.