Physics_Rulez Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 ΣΚΑΤΑ Κάνε μου μια LOST ανάλυση και πες μου γιατί το παθαίνω μόνο σε σένα. Κατά τα άλλα, να απολαμβάνεις τις τρισδιάστατες μικρές χαρές της ζωής. Πάω να κρυφτώ τώρα...
frenzy Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Ακόμα και στα '90 η πειρατεία δεν ήταν τόσο διαδεδομένη ελληνικά βιντεοκλαμπ τέλη '80s, άπειρα cams και screens σε VHS. Παλιά ο μόνος τρόπος διασκέδασης ήταν το σινεμά. Κι αυτό κάπως βαρύγδουπο ακούγεται. Δεν ήμασταν και σκλάβοι στις γαλέρες πριν την ανακάλυψη της LCD. Υπήρχε και χασίσι, και σεξ και ροκ. το να πετύχει σήμερα μια ταινία να μαζέψει τόσο κόσμο στο cinema κάτι ενδιαφέρον θα μυρίζει. Αυτό αρκούσε από μόνο του όμως για να είμαστε δίκαιοι. Αλλά κανείς δεν αποκάλεσε την ταινία αδιάφορη (νομίζω δηλαδή). Εγώ περιμένω την πρώτη ταινία σε 4D. Την βλέπεις και δεν την βλέπεις συγχρόνως.
Physics_Rulez Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 ελληνικά βιντεοκλαμπ τέλη '80s, άπειρα cams και screens σε VHS. Κι αυτό κάπως βαρύγδουπο ακούγεται. Δεν ήμασταν και σκλάβοι στις γαλέρες πριν την ανακάλυψη της LCD. Υπήρχε και χασίσι, και σεξ και ροκ. Αυτό αρκούσε από μόνο του όμως για να είμαστε δίκαιοι. Αλλά κανείς δεν αποκάλεσε την ταινία αδιάφορη (νομίζω δηλαδή). Εγώ περιμένω την πρώτη ταινία σε 4D. Την βλέπεις και δεν την βλέπεις συγχρόνως. Δεν απαντάω γιατί ο Sellers με έχει κάνει να ανησυχώ. Αλήθεια.
Fidelio Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Παλιά ο μόνος τρόπος διασκέδασης ήταν το σινεμά.Μιλάω για τις ταινίες του '39 , '77 , '65 κτλ που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις. Ακόμα και στα '90 η πειρατεία δεν ήταν τόσο διαδεδομένη (ταχύτητες internet κτλ), ούτε είχαν όλοι 32" TV στα σαλόνια τους με h264 και DVDRip και BDRip Γι' αυτό λέω ότι το να πετύχει σήμερα μια ταινία να μαζέψει τόσο κόσμο στο cinema κάτι ενδιαφέρον θα μυρίζει. Οπότε το να προσαρμόσεις τις τότε εισπράξεις σε σημερινές με τον τιμάριθμο κτλ είναι ότι πιο σωστό μπορείς να κάνεις αλλά όχι απόλυτο Ναι λογικό , να σκεφτούμε και την νοοτροπία του κόσμου και την εξοικείωσή του με το σινεμά ως μέσο συμβολισμού και διασκέδασης - καθώς και την ποιότητα ζωής τους ειδικά στην εξέλιξη της κοινωνίας μετά το '50 κτλ . πχ το '39 πρέπει η αίθηση του να βρίσκεσαι σε μια αίθουσα κινηματογράφου να ήταν πιο ενισχυμένη και ατομικά και συνολικά. [Ακόμα παλιότερα μπορεί να ήσαν οι πλανώδιοι θίασοι, όμως το τεράστιο πανί που απεικονίζει τους ήρωες έχει άλλη επίδραση προφανώς στα μάτια του θεατή. ] Ο κινηματογράφος τότε ήταν πιο επαναστατικός γιατι έδειχνε στον κόσμο μαζικά και για πρώτη φορά πράγματα για τον έρωτα, την θυσία και άλλα τέτοια. Που τα είχαν ξαναδεί αυτά; Και αυτά ήταν και ζητήματα τότε ταμπού, αντε να τα είχαν διαβάσει σε κάποιο βιβλίο ..όσοι ήξεραν βέβαια να διαβάζουν.
FarCry Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 παιδια να κανουμε ενα γκαλοπ ποσοι ειχαν πονοκεφαλο μετα το τελος της ταινιας... εγω παντως ειχα και διπλο μαλιστα....και στα 2 ημισφαιρια ηταν και δυνατος οχι αστεια Πονοκέφαλους – κυριολεκτικά – προκαλούν οι τρισδιάστατες ταινίες, σύμφωνα με αμερικανούς ειδικούς. Γι’ αυτό και προειδοποιούν πως μπορεί το Avatar του Τζέιμς Κάμερον να είναι μια τουλάχιστον εντυπωσιακή 3D ταινία, όμως οι θεατές πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί. Είναι γεγονός πως η τρισδιάστατη εικόνα είναι άκρως ελκυστική, καθώς η τεχνολογία βελτιώνεται. Όμως για ορισμένους θεατές που έχουν προβλήματα με τα μάτια τους, μια παρατεταμένη έκθεση σε τρισδιάστατο περιβάλλον μπορεί να φέρει πονοκεφάλους. Μια 3-D ταινία, είτε στον κινηματογράφο είτε στην τηλεόραση, αποτελεί μια τελείως νέα αισθητηριακή εμπειρία, κάτι που "μεταφράζεται" σε μεγαλύτερη εγκεφαλική και νοητική προσπάθεια, με πιθανή συνέπεια την εμφάνιση πονοκεφάλου, όπως δήλωσε ο καθηγητής οφθαλμολογίας Μάικλ Ρόζενμπεργκ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Northwestern στο Σικάγο, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ. Στην κανονική όραση, κάθε μάτι βλέπει γύρω του υπό ελαφρώς διαφορετική γωνία, πράγμα που επιτρέπει στον εγκέφαλο, όταν κάνει τη σχετική επεξεργασία των οπτικών ερεθισμάτων, να δίνει βάθος στα πράγματα. Όμως, σύμφωνα με την καθηγήτρια οφθαλμολογίας και νευρολογίας Ντέμπορα Φρίντμαν του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου Ρότσεστερ της Ν.Ύόρκης, οι οφθαλμαπάτες που δημιουργούν οι τρισδιάστατες ταινίες, διαταράσσουν τον τρόπο που τα μάτια και ο εγκέφαλος έχουν συνηθίσει να συνεργάζονται, με αποτέλεσμα σε μερικούς ανθρώπους, ειδικά αν έχουν προϋπάρχοντα οφθαλμολογικά προβλήματα, να προκαλείται πονοκέφαλος. Ο οφθαλμίατρος δρ Τζον Χέιγκαν, μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας, δήλωσε ότι ορισμένοι άνθρωποι που δεν έχουν φυσιολογική αντίληψη του βάθους στην όρασή τους, δεν μπορούν να δουν καθόλου τρισδιάστατες ταινίες. Επίσης άνθρωποι με προβλήματα στους μυς των ματιών, με συνέπεια τα δύο μάτια τους να μην εστιάζουν στο ίδιο αντικείμενο, έχουν κι αυτοί πρόβλημα να επεξεργαστούν 3-D εικόνες. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν μελέτες που να δείχνουν πόσο συχνοί είναι οι πονοκέφαλοι λόγω τρισδιάστατης παρακολούθησης, αλλά προφανώς είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν. Σύμφωνα με τον Ρικ Χάινεμαν, εκπρόσωπο της εταιρίας RealD παροχής τεχνολογικού εξοπλισμού 3-D σε αίθουσες κινηματογράφων, στην πραγματικότητα οι πονοκέφαλοι και η ναυτία που ένιωθαν αρκετοί θεατές ήταν η κύρια αιτία που παλαιότερα δεν είχαν εξαπλωθεί οι τρισδιάστατες ταινίες. Όμως πρόσθεσε ότι η νέα τεχνολογία έχει πια ξεπεράσει πολλά από αυτά τα προβλήματα. Στο παρελθόν, η τεχνολογία 3-D συνήθως χρησιμοποιούσε δύο προβολείς ταινιών, έναν για το αριστερό και ένα για το δεξί μάτι, ενώ τα τρισδιάστατα γυαλιά επέτρεπαν στον θεατή να βλέπει μια διαφορετική εικόνα σε κάθε μάτι του, αλλά αυτό συχνά προκαλούσε δυσφορία στον θεατή. Σήμερα, ένας μοναδικός ψηφιακός προβολέας εναλλάσσει μια εικόνα από το αριστερό στο δεξί μάτι 144 φορές το δευτερόλεπτο, κάτι που έχει καλύτερο αποτέλεσμα για τον θεατή. Απομένει πάντως να αποδειχτεί αν η τρισδιάστατη μόδα θα "πιάσει" αυτή τη φορά ή αν ξανά οι θεατές, μετά την αρχική έξαψη, θα τη βαρεθούν ή θα την αποφύγουν, επειδή πάλι δεν θα νιώθουν πραγματικά άνετα. http://www.cosmo.gr/Health/260146.html
Garnele Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Α κι εγώ φοβήθηκα ότι ήταν τα κρασιά και υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι δεν θα ξαναπιώ κόκκινο κρασί το μεσημέρι. Ευτυχώς! Επίσης, σόρρυ φανζ, αλλά αν δεν ήταν η πρώτη μου 3D εμπειρία θα είχα βαρεθεί θανάσιμα. Ειδικά από τη μέση και μετά.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 παιδια να κανουμε ενα γκαλοπ ποσοι ειχαν πονοκεφαλο μετα το τελος της ταινιας... εγω παντως ειχα και διπλο μαλιστα....και στα 2 ημισφαιρια ηταν και δυνατος οχι αστεια hahahahaha noobά!
mindtrapper Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Εγώ περιμένω την πρώτη ταινία σε 4D. Την βλέπεις και δεν την βλέπεις συγχρόνως. Από τα λίγα που ξέρω, νομίζω ότι ο χρόνος είναι η τέταρτη διάσταση; Οπότε την είδες ήδη σε 4D
Sellers Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Επίσης, σόρρυ φανζ, αλλά αν δεν ήταν η πρώτη μου 3D εμπειρία θα είχα βαρεθεί θανάσιμα. Ειδικά από τη μέση και μετά. Πω πω, γέμισε ο τόπος επαναστατημένους ιδεολόγους οι οποίοι ντρέπονται να πουν φανερά ότι η ταινία τους άρεσε όσο τίποτα άλλο και ότι δεν κατάφερε ο μικρός τους εγκέφαλος να πιάσει το τι ήθελε να τους πει η ταινία. Έλεος δηλαδή με τους ψευτοκουλτουριάρηδες που άλλοι δουλειά δεν έχουν απο το να θάβουν σε όποιο φόρoυμ βρεθούν το Avatar. H ταινία έρχεται πρώτη παντού και εσείς το χαβά σας. Έχω αρχίσει και τα παίρνω σοβαρά με τις μαλακίες που ακούω για αυτήν την ταινία και δεν μιλάω για εδώ μέσα, όσο γύρω μου, στον real 3D world. Άντε να αποδείξεις με τέτοιο σάλο ότι το Avatar δεν είναι ελέφαντας.
washcloud Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Από τα λίγα που ξέρω, νομίζω ότι ο χρόνος είναι η τέταρτη διάσταση; Οπότε την είδες ήδη σε 4D Κατά τα φαινόμενα μάλιστα, κάποιοι την είδαν σε 5D (="δεν κατάλαβα πότε πέρασαν 2.5 ώρες"-time acceleration) κάποιοι σε 6D (="βγήκα από το σινεμά και όλο το βράδυ έβλεπα την Pandora μπροστά μου"-time stretching) κάποιοι σε 7D (="την έχω δει δύο/τρεις/τέσσερις/κτλ φορές ως τώρα"-time loop) και ο Sellers σε 8D (="δεν άντεξα κι έφυγα πριν το τέλος"-time deceleration) (@ million_voices : έκατσα τελικά και είδα χθες όλο το Pandorum, και πέρα από μια πλέον εμπεριστατωμένη γνώμη για το ότι είχε πολύ καλά σκηνικά, και ότι η σκηνοθετική "διαχείριση του χώρου" ήταν αξιόλογη, δεν μπορώ να καταλάβω πως σου "μίλησε" για το "animal inside". Eιδικά όσο πλησίαζε στο τέλος η ταινία, έχασε την όποια αίσθηση είχε περάσει μέχρι τότε, καθώς -ως είθισται- διεκπαιρεωτικά μάζευε τα ασυμάζευτα για να τελειώνει. Τραγικά δε μεγάλο το κοντράστ με το πρώτο βάρβαρα αργόσυρτο και σκοτεινό μισάωρο. (Τουλάχιστον βέβαια δεν έφαγα τη φρίκη που είχα φάει με το Event Horizon, που ήθελα να σπάσω την οθόνη, το pc, έναν κουμπαρά και κάτι ρόδια ΚΑΙ τον σκηνοθέτη...). All in all, an έχεις δει το Alien του Scott (σιγά που δεν το 'χεις δει), θα έπρεπε να μη σου λέει κάτι το SciFi κομμάτι του Pandorum -μιας και δεν προχώρησε κάτι- κι αν έχεις δει το Jacob's Ladder δε θα έπρεπε όχι να σου έχει μιλήσει, αλλά να σου ψιθυρίσει καν το "animal inside"... Χαχαχαχαχα... Τρίτωσε το κακό. ...welcome to the club.
telarin Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Πω πω, γέμισε ο τόπος επαναστατημένους ιδεολόγους οι οποίοι ντρέπονται να πουν φανερά ότι η ταινία τους άρεσε όσο τίποτα άλλο και ότι δεν κατάφερε ο μικρός τους εγκέφαλος να πιάσει το τι ήθελε να τους πει η ταινία. Έλεος δηλαδή με τους ψευτοκουλτουριάρηδες που άλλοι δουλειά δεν έχουν απο το να θάβουν σε όποιο φόρoυμ βρεθούν το Avatar. H ταινία έρχεται πρώτη παντού και εσείς το χαβά σας. Έχω αρχίσει και τα παίρνω σοβαρά με τις μαλακίες που ακούω για αυτήν την ταινία και δεν μιλάω για εδώ μέσα, όσο γύρω μου, στον real 3D world. Άντε να αποδείξεις με τέτοιο σάλο ότι το Avatar δεν είναι ελέφαντας. αν ολόκληρος cameron με προυπολογισμό για την ταινία πάνω από 200 μύρια δολάρια "κατάφερε" να μας δώσει πλοκή, χαρακτήρες και διαλόγους όχι απλά κατώτερους αλλά επιεικώς ελεεινούς μπροστά στους αντίστοιχους του video game (μιλάω για το final fantasy vii το οποίο βασικά έχει ξεσκίσει) και κάποιοι σκύβουν να τον προσκυνήσουν αντί να τον γιουχάρουν, τι άλλο να πει κάποιος πέρα από το κλασικό του einstein ότι η ανθρώπινη βλακεία δεν έχει όρια..
Sellers Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 και ο Sellers σε 8D (="δεν άντεξα κι έφυγα πριν το τέλος"-time deceleration) Και πλήρωσα και μόνο 12 ευρώ. ...welcome to the club. Όχι αυτό αλλού πήγαινε, παρερμήνευσες. Εγώ πάντως ακόμα περιμένω την κριτκή του ζηλιάρη. Φίλε telarin καλά τα λες (μάλλον, γιατί δεν έχω ιδέα απο το παιχνίδι που αναφέρεις) αλλά ας σταθώ σε αυτό: αν ολόκληρος cameron εντάξει μην τρελαθούμε κι'όλας ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ κάμερον. Δεν είναι και καμιά ιέρεια της σκηνοθεσίας.
million_voices Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 wash ειπαμε αλλο decode, βαριεμαι να αναλυω (δεν βγαζω και ιδιαιτερα καλα αυτα που σκεφτομαι), ειμαι και λιγο εσωστρεφης, αστο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.