Προς το περιεχόμενο

jacknut

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Θέλω να ρωτήσω κάτι κι εγώ σχετικά με τη ταινία.Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι σημαίνει ότι η ταινία είναι 3d και οτι θα προβληθεί σε 3d αίθουσες κτλ.Δηλαδή ποια είναι η διαφορά από μία κανονική προβολή ταινίας σε κανονική αίθουσα;Και κάτι ακόμα.Δυστυχώς επειδη ζω σε νησί και πιθανότατα ο μοναδικός κινηματογράφος που έχουμε δε θα έχει αίθουσα 3d σκέφτομαι να έρθω να δω τη ταινία στην αθήνα αλλά πρέπει να ξέρω ποιος κινηματογράφος διαθέτει τέτοια αίθουσα...

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Η διαφορά σε αυτές τις αίθουσες είναι ότι χρησιμοποιείται διπλός προβολέας, ο οποίος προβάλλει 2 διαφορετικά καρέ ταυτόχρονα ή κάθε καρέ εναλλάξ νομίζω. Στην ουσία σχεδόν την ίδια εικόνα σου δείχνει κάθε καρέ, απλά υπό λίγο διαφορετική οπτική γωνία. Οπότε καταλαβαίνεις, για να γυριστεί τέτοια ταινία απαιτείται και κάμερα με 2 φακούς αντίστοιχα.

Από κει και πέρα τα ειδικά γυαλιά που σου δίνουν, περιέχουν κάτι φίλτρα τα οποία σου επιτρέπουν να βλέπεις εναλλάξ αυτές τις εικόνες, μια την αριστερή, μια τη δεξιά και ούτω καθεξής. Έτσι χάνεται η αίσθηση του πανιού προβολής και δημιουργείται η ψευδαίσθηση του βάθους, του τρισδιάστατου χώρου δλδ.

Στη πράξη βλέπεις πχ χαρακτήρες να βρίσκονται στο 1 μέτρο απόσταση, αντικείμενα να έρχονται κατά πάνω σου κλπ, έχει φάση γενικά.

Δε ξέρω αν τα εξήγησα καλά.

Παιδιά, ποια είναι η καλύτερη αίθουσα??? Δηλαδή, είναι καλύτερα να δεις την ταινία σε vMAX ή σε Real D ??

Νομίζω κάπου είχα διαβάσει ότι το RealD ανταποκρίνεται καλύτερα στη γρήγορη κινήση. Καμια φορά πχ θολώνει λίγο η εικόνα και χάνεται κάπως η τρισδιάστατη αίσθηση. Εκεί το RealD ίσως να έχει πιο καθαρή εικόνα, αλλά δεν είμαι και σίγουρος.

Δημοσ.

Έχω μία σημαντική ερώτηση!

Το 3D έχεις υπότιτλους ή όχι;

Και επίσης τα 3D γυαλιά δεν μπορούμε να τα φορέσουμε με μαζί με τα κανονικά ε; Θα πρέπει να έχουμε φακούς επαφής;

Δημοσ.

Οχι, μπορείς να φοράς από μέσα τα γυαλιά σου και απ έξω τα 3D. Εγώ το χω κάνει, μια χαρά γίνεται. Υπότιτλους πρέπει να χει, και τρισδιάστατους μάλιστα :P, αν και δεν έχω δει 3D ταινία στην Ελλάδα.

Παιδιά θα το δείτε σε 3D ή σε κανονική προβολή???

Υποτίθεται ότι η ταινία ποντάρει στο οπτικό μέρος, και ότι σε μεταφέρει σε άλλον πλανήτη και ότι είναι σα να το ζεις από κοντά κλπ και όχι στο σενάριο... Έτσι λένε τουλάχιστον. :P

Αν είναι να πας κινηματογράφο το 3D θα σου κοστίσει κανα 2€ (?) παραπάνω. Οπότε αφού τα σκας που τα σκας, γιατί να μη το δεις σε 3D;

Δημοσ.
Οχι, μπορείς να φοράς από μέσα τα γυαλιά σου και απ έξω τα 3D. Εγώ το χω κάνει, μια χαρά γίνεται. Υπότιτλους πρέπει να χει, και τρισδιάστατους μάλιστα :P, αν και δεν έχω δει 3D ταινία στην Ελλάδα.

Δυστυχώς έχω δει 3D ταινία στην ελλάδα, το σκαρ 3D και ασχέτως της πατατοταινίας, κουράστηκα αφόρητα με τους υπότιτλους. Με ζαλίσαν πολύ όπως και την υπόλοιπη παρέα που πήγα

Θα περιμένω να ακούσω εντυπώσεις απο την 3D βερσιον του Αβαταρ για να πάω να την δω γιατι δε το ρισκαρώ, 3 ώρες τέτοια ζαλούρα είναι πολυ...

Δημοσ.

Απο αυριο προβαλλεταιη ΤΑΙΝΙΑΡΑ!!

οποιος την δει να ποσταρει εντυπωσεις.

εγω θα την δω προς τα τελη του μηνα.

ΤΖΕΗΜΣ ΚΑΜΕΡΟΝ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ!

james_cameron.jpg

Δημοσ.

"Μοναδικό θέαμα, σκηνές που κόβουν την ανάσα και συναρπαστική αφήγηση. Δώδεκα χρόνια μετά τον "Τιτανικό", ο Κάμερον παρουσιάζει ξανά μια ταινία με παγκόσμια απήχηση, την οποία θα πρέπει να δει κάθε άνθρωπος που πηγαίνει στον κινηματογράφο." Todd McCarthy, Variety

"Μία απόλυτα πιστευτή, με σάρκα και οστά (έστω κι αν αυτά δεν είναι ανθρώπινα), ερωτική ιστορία αποτελεί την καρδιά του Avatar. Ο Κάμερον δεν έχει γυρίσει ποτέ ταινία με σκοπό να επιδείξει απλά οπτικά πυροτεχνήματα: Η τεχνολογία στο Avatar υπηρετεί απόλυτα τον απώτερο σκοπό μιας δυνατής ερωτικής ιστορίας." Kirk Honeycutt, The Hollywood Reporter

Οι Times έδωσαν τέσσερα στα πέντε αστέρια και χαρακτήρισαν την ταινία ως ένα "συγκλονιστικό θέαμα"

"Φορώντας τα 3D γυαλιά, η ταινία γίνεται μια ανυπέρβλητη εμπειρία πέντε αστεριών - από τα τέσσερα αστέρια που της αναλογούν ως 2D - και είναι ότι πιο κοντινό μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος στο να πατάει το πόδι του σε έναν παράξενο νέο κόσμο. Μόνο μην αφήσεις να περάσει τόσος καιρός την επόμενη φορά, ε Τζιμ;" Chris Hewitt, Empire

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:27 ----------

ελπίζω να έχει plot της προκοπής...

ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΜΕΡΟΝ!

Δεν ειναι σκηνοθετης ο μαικλ μπει, ο ρολαντ εμεριχ και τετοια πραγματα .Ειναι ο ΤΖΕΙΜΣ ΚΑΜΕΡΟΝ

και γι αυτο το λογο η δραση και τα εφε θα ειναι ενα μονο μερος της ταινιας.Ουσιαστικα πιστευω οτι θα κανει ακριβως κατι σαν τον Τιτανικο.Θα συνδιασει θεαμα με μια πανεξυπνη αισθηματικη ιστορια,φτιαχνωντας ενα σεναριο τσιμεντο, πραγματα που μονο ενας σκηνοθετης του επιπεδου του μπορει να φτιαξει.

Δημοσ.
Αν προσεχατε στο σχολειο (και στο φροντιστηριο) τα αγγλικα, τωρα δεν θα ειχατε προβληματα με τους υποτιτλους. :P

Δυστυχώς δεν μπορούσαν όλοι να πάνε φροντιστήριο ή απλά δεν τα έπαιρναν. Όπως και να έχει δεν είναι ωραίο αυτό που λες. Δεν ρώτησα για μένα αλλά για έναν φίλο μου.

Αυτή θα είναι μια ταινία που θα αξίζει πραγματικά το 3D της.

Πάντως παντού λένε ότι είναι πολύ καλή. Εξάλλου από ότι διαβάζω το σενάριο είναι κλεμμένο από βιβλίο άρα καλό θα είναι :devil:

Δημοσ.

BaLsAmoMenos, προφανώς κάνεις πλάκα αλλά περιέχονται και διάλογοι σε μια γλώσσα που φτιάχτηκε αποκλειστικά για την ταινία. Οι εξωγήινοι δε μιλλάνε αγγλικά.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 06:40 ----------

jacknut να προσθέσω ότι ο Ebert έδωσε 4 στα 4 αστέρια ενώ στο Star Trek που άρεσε γενικά στους κριτικούς έδωσε 2,5 νομίζω. Επίσης ο Berardinelli έδωσε έδωσε 4 στα 4 και είναι μόνο μία από τις δύο ταινίες φέτος που πήραν 4. Η άλλη είναι οι Μπάσταρη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...