Προς το περιεχόμενο

jacknut

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρόλο που πήγα να δω την ταινία με πολύ επιφύλαξη (μόνο για τα εφέ πήγα βασικά), τελικά αυτή η φουτουριστική έκδοση του κυνηγητού των ινδιάνων από τους ανθρώπους, άξιζε! Καλή ταινία.

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βγήκε κι ενα βιντεάκι, το ύφος του οποίου μου θύμισε το ντοκιμαντέρ "home" και όπου ο χαρακτήρας της Sigourney παρουσιάζει τη Πανδώρα. Δε μας δείχνει κάτι καινούριο, αλλά το βρίσκω πετυχημένο καθώς ενισχύει τον ρεαλισμό του κόσμου αυτού.

http://www.apple.com/trailers/fox/avatar/

(experience the world of pandora)

Δημοσ.

@ million_voices :

Aδρεφέ, χθες τον έκανα τον κόπο να τσεκάρω και τις δυο ταινίες που είπες, κι έχω να πω τα εξής, αναφορικά με αυτό :

μονο που στα παραπανω υπηρχε οντως κατι να σου πουν το οποιο μπορει να μην ειπωθηκε αριστοτεχνικα αλλα βγηκε ευκολα,αξιοπρεπως και ηταν και αξιομνημονευτο

Άρχισα να βλέπω πρώτα το Moon όπως έλεγα (με πρόθεση να δω μόνο αυτό), περιμένοντας να είναι η καλύτερη επιλογή (Κέβιν Σπέισι έβλεπα στο καστ, και αυτό έλεγα παίζει να αποδειχτεί συν). Το πρώτο ξενέρωμα ήρθε με το ότι ο Σπέισι ήταν φωνή μόνο. Το εμέσως επόμενο, ότι η χροιά και το ύφος ήταν ταυτόσημη του Ηal9000 - και όχι του amdinistrator του Insomnia, καλά θα ήταν, αλλά του Douglas Rain. "Ξέρει τί κάνει μάλλον", σκέφτηκα για τον σκηνοθέτη, και είπα ας δω πρώτα παρακάτω, μη μπω κατευθείαν να γράψω "και μετά λένε οι άλλοι περί Ποκαχόντας". Βασικά περίμενα με κάποιο σκηνοθετικό τζουμ-ταραταζούμ, να δικαιολογήσει το...τόλμημα (εκτός από παρωδίες, δε θυμάμαι αλλού να έχουν αποτολμήσει κάτι τέτοιο), ως "tribute to...". Δεν ένιωσα κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον που σαν "χαρακτήρας" ο (!) GERTY ήταν το τελείως άλλο του Hal9000. Ένιωσα μάλιστα το voiceover του Spacey, να μην προσφέρει κανένα ιδιαίτερο thrill με τη ώρα, και για την ακρίβεια όσο αυτή πέρναγε, να γίνεται όλο και πιο διεκπεραιωτική. Κρίμα και το επίθετό του, δηλαδή, μιας και φαινόταν η φάση (της αρχικής σκηνοθετικής σύλληψης) τελικά να ήταν ένα απλό copy paste. Σα να βάζει ένας σκηνοθέτης πχ τη Johansson στην ταινία του, να στέκεται φορώντας φόρεμα πάνω από την έξοδο αεραγωγού και να γουστάρει.

Τεσπα χέσ' το λέω, και προσπαθώ να επικεντρώσω στα υπόλοιπα της ταινίας, η οποία μοιάζει να έχει επίσης οικοιοποιηθεί τον "αργό" ρυθμό του Space Odyssey, και ολίγον τι δε ΚΑΙ κάτι από τα μακρυνά της πλάνα (στυλ πολλά καρέ να θυμίζουν πίνακα κτλ). Όλα καλά παρ' ολ' αυτά, και με την κάμερα δεν μπορώ να πω το πήγαινε άσκημα ο σκηνοθέτης, μέχρι όμως που γύρισε στη βάση με τον...εαυτό του. Όχι τίποτ' άλλο δηλαδή, αλλά από εκεί και πέρα, αυτό που ακολούθησε ήταν μια κουραστική έως ενοχλητική συμπεριφορά "των δυο τους". Σα......ρομπότ κάνανε οι κλώνοι, καμμιά δυνατή σκηνή δεν έβγαινε (ψυχικές αναταράξεις κλπκλπκλπ), για να πει κανείς ότι μιλάμε για κάποιο "δράμα". Όταν μάλιστα είδα τον "δεύτερο Σαμ", αραχτό στην πολυθρόνα σε κάποια φάση, τα πήρα, μπήκα σε γουικιπήντιες να δω τί σκ... γίνεται πιο πέρα, τα διάβασα μέχρι ένα σημείο και ψήθηκα να δω και παρακάτω, είδα μέχρι το σημαίο που αποκάλυψαν την όλη φάση με το στοκ των κλώνων, και κάπου εκεί αποφάσισα, όχι για σεναριακούς λόγους, αλλά για σκηνοθετικούς ΚΑΙ ερμηνευτικούς, ότι αρκετό χρόνο έχασα με την ταινία......(κι αναρωτιέμαι, αν εσένα που σου άρεσε το BR, πως και δεν ξενέρωσες. Τουλάχιστον το BR είχε μία ορίτζιναλ ζοφερή ατμόσφαιρα, μέσω σχετικής φωτογραφίας κτλ, και γενικά τη φάση human cloning κτλ την απέδωσε και πολύ πιο πειστικά, και προδιέθετε για προβληματισμούς..........).

...Ευκαιρία λοιπόν να δω είπα αν τελικά είχες δίκιο με την πρόβλεψη ότι το Pandorum θα μου άρεσε περισσότερο. Όμως, million, άλλο η Pandora, άλλο το Pandorum.......

Kαι αυτή μάλιστα τη φορά, μπήκα ΠΡΩΤΑ στη wiki, να προετοιμαστώ, και είδα και γενική απήχηση της ταινίας κτλ....κι άρχισα να βλέπω. Όσο άντεξα, κατάλαβα μια SciFi φάση, με την έννοια της περιπέτειας στο διάστημα. Καμμία σχέση φυσικά με την προηγούμενη, σαν ταινία, και σαφώς προσπαθώντας να κινηθεί σε ατμόσφαιρα παρόμοια του Alien κτλ. Μη βλέποντας ούτε εδώ χαΐρι, τσέκαρα και κάτι ελληνικές "κριτικές" bloggers που πήρε το μάτι μου, διάβασα κάτι για...ninja και καράτε (πώς λέμε "Μίνι Φούστα Και Καράτε"), ξενέρωσα κι άλλο θεωρητικά, ψιλοέτρεξα την ταινία, και αφού έπεσα στη φάση ενός τύπου που μασούλαγε κάτι σαν ποντίκι που του έδωσε για "πρωτεΐνη" μια über-γκόμενα (τα στήθη της αξιομνημόνευτα, δεν μπορώ να πω), αποφάσισα να έρθω κάτω απ' το παράθυρό σου και να φωνάζω, να σου χαλάσω τον ύπνο (μιας και ήταν χαράματα) για "αντίποινα". Αλλά εκτός του ότι δεν ξέρω που μένεις, υποθέτω θα είναι αρκετά μακρυά από εμένα. Τυχερέ.

Δημοσ.

wash αδερφε

τα παντα τελικα ειναι στα ματια του παρατηρητη <--- κρατα το γερα αυτο

η συντριπτικη πλειοψηφια των ταινιων που βλεπω ειναι divx των 700mb,BR υπαρχει αλλα δεν το κυνηγαω σχεδον καθολου γιατι με νοιαζει η ιδια η ταινια η υποθεση η ατμοσφαιρα της το feeling που βγαζει βρε αδερφε και οχι ποσο καλο ειναι το 3d rendering η αν βλεπω 1080 κινουμενες γραμμες,με το τεχνικο κομματι της καθε ταινιας δεν ασχολουμαι σχεδον καθολου (και καλα θα εκανες να κανεις το ιδιο αν θες να βλεπεις ταινιες και οχι εξοπλισμο av η αρτιοτητα παραγωγης)

αλλο το να θελω να τις βλεπω αξιοπρεπως και αλλο το κωλυμα-ψωνιο με το av (γιατι μαλλον για av enthusiast θα με περασες)

λοιπον σου προτεινα ταινιες που δεν ειναι κουλτουριαρικες αλλα μιλανε και μιλανε στρωτα και ωραια,το αν απετυχες να δεις το animal inside στο Pandorum δεν φταιω εγω,η ταινια το βροντοφωναζε

αυτα γιατι νοιωθω οτι με περιμενες στην γωνια

ps η ολη φαση μου θυμιζει κατι φωτογραφους με εξοπλισμο χιλιαδων ευρω και συζητησεις επι συζητησεων για το καλιμπραρισμα η την ταδε τεχνικη και ολα αυτα για να τραβανε μλκες

ps2 κακως μπλεχτηκα για αλλη μια φορα,που θα παει θα μαθω

Δημοσ.

Kακώς λες ότι...κακώς μπλέχτηκες. Μια χαρά έκανες (κουβέντες άλλωστε κάνουμε, δεν προσπαθούμε ν' αποδειχτούμε κάτι). Το προτιμάω το να μου προτείνει κάποιος τα γούστα του, και να τονίζει με έστω επιγραμματική ανάλυση τί του άρεσε και τί όχι, απ' το να χρησιμοποιεί γενικούς χαρακτηρισμούς. Άλλο βέβαια το ότι δεν συμβάδισαν τα γούστα μας.

Πάντως, για το Άβαταρ (γενικά μιλάμε, διότι δεν είναι "συγκρίσιμες" οι προανεφερόμενες ταινίες, και ειλικρινά, όντως με την Ποκαχόντας μόνο μπορώ να το συγκρίνω θεματολογικά - μόνο που την αφήνει έτη φωτός πίσω, από κάθε άλλη άποψη) , ελπίζω να έχεις ήδη προσέξει, πως το έχω δει όχι στο σινεμά, αλλά σε "άθλιο" TS capture που κυκλοφόρησε, γι' αυτό και δεν είναι ότι έχω εντυπωσιαστεί από την "μαγεία της εικόνας". Ούτε εσένα σε πέρασα για πρεζάκι της εικόνας, αλλιώς θα έλεγες θετικότατα πράγματα για το Άβαταρ,,,και απλά θα έμενες εκεί.

Φαίνεται όμως πως "αποκωδικοποιούμε" διαφορετικά κάποια πράγματα, όσον αφορά το σενάριο, τον σκηνοθετικό ρυθμό, τις ερμηνείες κτλ. Ο Ρόκγουελ πχ στο Moon, μου έβγαλε κάτι....αξιολύπητο (καμμία σύγκριση πχ με τον Χάουερ του ΒR). Ίσως ήταν...."κατόρθωμα" του σκηνοθέτη βέβαια αυτό. Και γενικώς,,,είδες την ανάλυσή μου για το τί είδα. Όσο για το άλλο, είναι αλήθεια ότι δεν έδωσα πολλή βάση (πολύ χρόνο βασικά), λιγότερη πάντως από το Moon, και ίσως το ξαναδοκιμάσω κάποια στιγμή. Υποθέτω όμως δεν προσφέρει κάτι περισσότερο από "δράση", και πολύ -όπως προείπα- αμφιβάλλω για την "ποιότητά" της.

Για το "animal inside" που είπες (μιας κι έχω πιάσει το "ζουμί" της ταινίας), έχεις δίκιο, υπό την έννοια ότι δεν της έδωσα τον χρόνο που ίσως να χρειάζεται. Από το μισάωρο όμως που περίπου είδα, και απ' όσα διάβασα γι' αυτήν για να συμπληρώσω όσο γινόταν τα κενά.........φοβάμαι πως δε θ' αλλάξω γνώμη, ακόμα κι αν την δω φουλ (πχ ο χρόνος που "άστοχα" χάνανε οι 2 βασικοί στην αρχή, βγαίνοντας από stasis, μου χτύπησε καμπανάκι πως δεν θα.....πάμε καλά παρακάτω....Τεσπα)

Δημοσ.

Washcloud τάξε μου φίλε :)

Εγινες διάσημος! Δες εδώ : ΕΔΩ

Ο "Μαύρος Σκώληξ του Ευρίπου " με το νικ , DinoHajiyorgi είναι άξιο μέλος της κοινότητας SFF.gr , διάβασέ τον γενικότερα. Επίσης το thread κλειδώθκε γιατί σκοτωθήκανε . :-D

Δημοσ.
Επίσης το thread κλειδώθκε γιατί σκοτωθήκανε . :-D

χμμμ ,κάτι με θυμίζ... εεε, wait!!! Τι γίνετ? Κάτι με λέει αυτό...

ΑΑΑΑ ναι. Ναι, ναι. Τίποτα τίποτα. Γκόου ον...

Δημοσ.

Εεει, πρόσεχε τα λόγια σου. Δεν χτίζω εγώ τόσο καιρό όνομα εδώ μέσα για να έρθεις εσύ και να με πεις φιλελεύθερο έτσι στο χαλαρό σου. Αλήτη.

Δημοσ.

Παιδια στο Αθηναιον στους Αμπελοκηπους λεει οτι το παιζει 3d. Τι οθονη εχει; Κανονικα γυαλια; Εχει παει κανεις;

Δημοσ.
Παιδια στο Αθηναιον στους Αμπελοκηπους λεει οτι το παιζει 3d. Τι οθονη εχει; Κανονικα γυαλια; Εχει παει κανεις;

ενα πραγμα δε καταλαβα. γιατι στο αθηναιον λεει εισιτηριο 12.40 ευρω αντι για 12? :o

αυτο παει στον thresh που ελεγε για τα εισιτηρια

http://boxofficemojo.com/alltime/adjusted.htm

gone by the wind (οσα παιρνει ο ανεμος)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...