Προς το περιεχόμενο

jacknut

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Παιδιά το εισιτήριο για IMAX στα village πόσο κοστίζει; Για 3D πάντα

12 euroπουλα...

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Ο

Και φυσικά ρημάξανε το δεντρόσπιτο των Omaticaya. Τους γαμήσανε το σπίτι που λέμε - στην κυριολεξία. Και ως ζωντανό και αυτό (ακόμα και τα σπίτια τους, ήταν πιο ζωτανά απ' ό,τι ένα δυάρι ας πούμε στα Πατήσια), λογίζεται στους θανάτους, και γενικά στο ρημαδιό που παίχτηκε.

Την μπάλα πήρε και μπόλικη wildlife, σε φλόρα και σε φόνα, που είπαμε μέτραγε κάτι παραπάνω στην Pandora.

Καλα η σκηνη που ξεκιναει με την επιθεση στο δεντρο, συνεχιζει με την απιστευτη πτωση του την οποια στο σινεμα την ΒΙΩΝΕΙΣ σαν να εισαι μεσα(δεν εχω ξαναζησει κατι παρομοιο στο σινεμα) και τελειωνει με το θανατο του πατερα της Νειτιρι, αυτην να κλαιει, να τα βαζει με τον Τζεικ, αυτον να τον ξυπνανε - σε αργη κινηση και με φανταστικοτατη μουσικη- , γενικα ολος αυτος ο χαμος ηταν ισως η καλυτερη στιγμη της ταινιας.

Αλλα η πτωση του δεντρου.Πωωωω ακομα το θυμαμαι και τις 2 φορες. Ολη η δυναμικη του κινηματογραφου βγηκε σε αυτη τη σκηνη. Ηχοι απο παντου, οι καρεκλες να τριζουν απο το βουητο, το δεντρο να πεφτει, εκκωφαντικα ΚΡΑΚ απο τα κλαδια και τις βασεις που σπαζουν να σε χυπανε στο τυμπανο, τσιριδες - φωνες, ΠΑΝΙΚΟΣ, σκοτεινιασμα κλπ. Ολες οι αισθησεις(οκ οχι ολες :P ) δουλευαν στο φουλ σε αυτη τη σκηνη και ειναι λογος απο μονη της να δει κανεις την ταινια στο σινεμα :-)

Δημοσ.

Για την ακρίβεια έχασα το ενδιαφέρον μου από τη στιγμή που ο Τζέικ προσγειώθηκε με τον τεράστιο ιπτάμενο δράκο καταμεσής των νάβι, από το συγκεκριμένο σημείο και μετά ήξερα τί θα συμβεί στα επόμενα ~20 λεπτά που ήταν τυπική διαδικασία και η αγωνία μου μικρή. Δεν ψέγω το σπουδαίο δημιούργημα και τον δημιουργό του αλλά θα μπορούσε αν όχι να σκοτώσει έναν από τους δύο βασικούς ήρωες ώστε να έχουμε αναπάντεχο τέλος (ένας θάνατος μπορεί να δοθεί έντεχνα όπως άλλωστε συνέβει με το θάνατο της Σιγκούρνεϊ, σκηνή Kill Bill με κομμένα χέρια-πόδια-μέλη flying all over the place θα ήταν όντως αταίριαστη) τότε τουλάχιστον να μη με προϊδεάσει τόσο έντονα για το ευτυχές τέλος, να με παιδέψει λιιιίγο ακόμα.

Είναι αυτό που έχω γράψει πως όλα στην ταινία, μοιάζουν να είναι κατασκευασμένα για να υπηρετήσουν τα μηνύματα......δεν είναι το ανάποδο, δηλαδή μια περιπέτεια κι ένα λαβ στόρι, που εμπεριέχει ΚΑΙ μηνύματα.

Αν βγάλεις το "μοιάζουν να" τότε συμφωνούμε 100%. Δε μπορεί η ταινία να είναι τόσο μεστή από μυνήματα και νοήματα ώστε πιθανότατα δε θα μπορούσε να είναι πιο μεστή και αυτό να οφείλεται σε τύχη ή σε αναγκαιότητα: Το απίστευτο κάλλος που εμπνέει βαθιά κρυμμένα αισθήματα, η ινδιάνικη φιλοσοφία, ο ανατολικομυστικιστισμός & η πολύ έντονη αντίθεση του απoσκληρημένου ανθρώπινου μυαλού με τις αξίες της αγάπης για την ομορφιά, τη ζωή και την απλότητα των Νάβι. Έστω ξεχάστε τον ανατολικομυστικισμό γιατί θα κάνει κάποιους να δυσανασχετήσουν (παρόλα αυτά είναι ολοφάνερος), τα υπόλοιπα φτάνουν και περισσεύουν.

Δημοσ.
Μα πέθανε! :-D

Το σώμα του. Το πνεύμα μετανάστευσε σε άλλο σώμα. Δηλαδή και το πνεύμα του "πέθανε" και ξαναγεννήθηκε όταν μυήθηκε από τους Νάβι σε έναν εντελώς καινούριο τρόπο ζωής και σκέψης οπότε τελικά πολύ σωστά τα λες ;)

Δημοσ.

Χτές είδα την ταινία στην αίθουσα 7 Vmax στα village, μεταμεσονύχτια με απίστευτο κόσμο...Λοιπόν δεν είχα διαβάσει τι είχε γραφτεί εδώ για να μην επιρεαστώ.

Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι απο σενάριο δεν έλεγε και πολλά απο τα πρώτα 10' ήξερα τι θα γίνει,κι αυτό γτ δίνεις ενα μικρό περιθώριο μήπως και...... κατι διαφορετικό. Δε μπορώ όμως να αγνοήσω τα εφέ και φυσικά το μεγαλιώδες σύστημα του 3D.Καταρχήν η ταινία ειναι επική και ο ντόρος έγινε πιο πολλύ για το 3D παρά για το σενάριο.Εχω δεί ξανά 3D στο εξωτερικό και αυτο που είδα χθές με ικανοποίησε,οι τίτλοι κουράζουν γτ δεν είμαστε συνηθησμένοι σε κατι τέτοιο.Μην είστε σκληροί κρητές και απαξιοτικοί σ'αυτούς που δέχονται την τεχνολογία πολλυ πιο εύκολα. Σίγουρα δε κατατάσω την ταινια δίπλα στα ιστορικα Star Trek, αυτό θα ηταν προσβολή, δε μπορώ όμως να κλείσω τις "θύρες" στο μέλλον.......Χτές π.χ. είδαμε trailer ταινιών που έρχονται σε 3D απο το Φεβρουάριο.Αυτό μας επιφηλλάσει το μέλλον...καλώς ή κακός, οι λάτρεις του καλού σινεμά θα υποφέρουμε λίγο αλλά....

Δημοσ.
Από τότε που προβλήθηκε η ταινία δεν έχουμε δει και πολλές φωτογραφίες...κτλ
η ταινία μπήκε στα περισσότερα δελτία ειδήσεων ως θέμα και όχι σε ενότητα κινηματογράφου μαζί με άλλες ταινίες... αν πιστεύεις πως δεν έγινε promotion και μόνο επειδή είναι πετυχημένο προϊόν από μόνο του διαδόθηκε από το κοινό αποκλειστικά εντάξει τι να πω :lol: εντάξει μπορεί να μην ξέρεις από marketing, μπορεί εγώ να ξέρω αλλά δεν μπορεί να μου λες πως δεν έγινε promotion

έγινε με μαθηματική ακρίβεια promotion όπως γίνεται πάντα σε όλες τις ταινίες γιατί υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται για αυτή τη δουλειά, εταιρίες ολόκληρες που μετράνε μέχρι και το πως θα ξυπνήσει ο κάθε θεατής την ημέρα που θα πρωτοακούσει για την ταινία.. χωρίς πλάκα.. καθημερινά προσπαθούν να βρουν φόρμουλες για να προσπεράσουν τους απροσδιόριστους παράγοντες μη μου λες τώρα λες και είμαστε πιτσιρίκια και πιστεύουμε ότι υπάρχουν μεγάλες προσωπικότητες και όχι μεγάλα χρήματα.. σε όλες τις ταινίες γίνεται αυτό και στις ταινίες που θεωρώ εγώ αριστουργήματα και σε αυτές που θεωρείς εσύ

Οταν ξεκινάς να παρατηρείς αυτόν τον κόσμο ξεχνάς οτι βλέπεις ταινία , δεν προσπαθείς να εντοπίσεις ουτε τεχνολογίες , ούτε ατέλειες , ουτε να κάνεις τεχνική παρατήρηση, τίποτα. ΤΗΝ ΖΕΙΣ
ε ακριβώς αυτό εννοούν όσοι γράφουν για τις ταινίες με fx... το απόδοσες με εξαιρετική ακρίβεια

με τα fx ξεχνάς την ταινία κι επικεντρώνεσαι στα fx αυτό λέμε, δεν είπε κανείς ότι τα fx δεν ήταν καλά.. αφού συμφωνούμε:-) ούτε κρίνω όποιον του αρέσουν τα fx γιατί είμαι σίγουρος πως εμένα μου αρέσουν πιο πολύ και ασχολούμαι, η γενίκευση είναι άκυρη καλά fx καλή ταινία

εσύ 'ζεις' μια ταινία λόγω της εικόνας, εντυπωσιάζεσαι από τα fx και άμα ριχτεί καμιά άσχετη ατάκα εσύ έχεις το μυαλό σου στα περίεργα όντα στην οθόνη

εγώ 'ζω' μια ταινία όταν οι χαραχτήρες και επομένως το σενάριο και οι ερμηνείες αποδίδονται ρεαλιστικά και όχι σε στυλ sketch

τα fx δεν σημαίνει πως δεν ασχολούμαι απλά δεν υπερκαλύπτουν την κριτική μου για την ταινία

στις ταινίες με fx οι εκρήξεις διαρκούν περισσότερο και οι θρήνοι λιγότερο ενώ κανονικά οι εκρήξεις είναι σύντομες και οι θρήνοι διαρκούν, πρέπει να αποδοθεί το σοκ οι προσωπικές σχέσεις

για όσους λένε ότι δήθεν ζητάμε φιλοσοφημένη ταινία, ε εγώ δεν ζήτησα τπτ τέτοιο, δεν θέλω πλοκή ή να με κάνει να λύνω γρίφους, λίγο ρεαλισμός παραπάνω όμως θα ήταν καλό

για αυτό και μεμονωμένες παλιότερες ταινίες που είχαν μικρότερες δυνατότητες σε fx φαίνονται πιο ζωντανές παρά την αδυναμία τους στην εικόνα

Είναι σαν να είδες την τελευταία σου ταινία το 1900 ξέρω γώ που ήταν ο κινηματογράφος χωρίς ήχο και χρώμα , και ξαφνικά μετά το β παγκόσμιο πόλεμο αφού γύρησες από τους πολέμους είδες για πρώτη φορά χρώμα , ακουσες ήχο και άκουσες για πρώτη φορά τι είναι σκηνοθεσία.
κόσμους, fx κλπ είχαν και άλλες ταινίες και με τον παράγοντα του χρόνου κυμαίνονται όλες στο ίδιο και καλό επίπεδο, εκτός αν όντως έχεις να δεις ταινία από το 1900..

εγώ είδα king kong, είδα lotr, είδα matrix, είδα star wars είδα ένα σωρό ταινίες που τότε ήταν ότι είναι σήμερα το avatar, μου άρεσαν τα fx αλλά δεν θα πω αριστούργημα το star wars (το καινούριο) επειδή ήταν η πρώτη ταινία που έβαλε τόσα instances από στρατιώτες μέσα σε μία σκηνή και αναρωτιόμουν πως διάολο το κάνανε τότε :-)

Δημοσ.

Είδα κι εγώ την ταινία χθες και εντυπωσιάστηκα από τα εφε. Τα μηνύματα που περνούσε ήταν όντως ευκολονόητα και απλά, δεν έπαυε όμως να τα περνάει με επιβλητικό τρόπο και σίγουρα Ποκαχόντας και άλλες δεν συγκρίνονται. Στην Ποκαχόντας δεν δάκρυσε η μισή αίθουσα (εκτός αν έπεσα εγώ σε too sensitives).

Το 3D νομίζω δεν το ευχαριστήθηκα όσο έπρεπε, αφενός γιατί καθόμουν τέρμα πίσω, τέρμα δεξιά αφετέρου γιατί οι υπότιλοι έμπαιναν λίγο ξεκάρφωτοι στο όλο σκηνικό και σε έκαναν να χάσεις το μέτρο σύγκρισης. Αντιθέτως όταν υπήρχαν βαθιά τοπία, γυάλινες επιφάνειες ή τα σπόρια του δέντρου στην οθόνη απολάμβανες το μεγαλείο..

Disclaimer: Βρισίδι

Το μόνο που μου χάλασε την χθεσινή βραδιά ήταν ένας μέγιστος παπάρας ΚΟΠΑΝΟΣ που επι πέντε λεπτά (μετρημένα) προσπαθούσε να σπάσει τα 3D γυαλιά. Επειδή ήταν πολύ ανθεκτικά κατέβαλε σκληρές προσπάθειες ο μανιαμούνιας και στο τέλος τα κατάφερε. Γύρισε τότε στην γκόμενα δεξιά του και της είπε με ύφος πηδήκουλα: "Εγώ τα γυαλιά τα πλήρωσα κι αφού τα θέλουν πίσω θα τους αφήσω κάτι να με θυμούνται".

Ρε παλιομαλάκα ΓΥΦΤΟΥΛΑ άμα ήθελες γυαλιά να πήγαινες να αγοράσεις να μην πληρώσεις, ποιος ο λόγος να τα σπάσεις? Θα τον έλεγα μες στη μούρη γύφτουλα αφού καθόταν πίσω μου, αλλά ήταν ασπρομάλλης είχε και την γκόμενα δίπλα λέω ντάξει δεν πηδάει που δεν πηδάει άστο να εκτονώσει την τεστοστερόνη του στα γυαλιά ο κομπλεξικός. Ρε τι μαλάκες κυκλοφορούν ολούθε..

• Super Moderators
Δημοσ.

σε μας ελάχιστοι τα έδωσαν πίσω, έφυγα με το πάσο μου από τους τελευταίους μόνο και μόνο για να δω πόσοι τα επέστρεψαν :P

Δημοσ.
"Εγώ τα γυαλιά τα πλήρωσα κι αφού τα θέλουν πίσω θα τους αφήσω κάτι να με θυμούνται"

Kόμπλεξ υστεροφημίας

Δημοσ.

oneofthem

Ένα δύο πραγματάκια :

Περι promotion δεν κατάλαβες τι είπα. Δεν είπα λοιπον οτι δεν έγινε διαφήμηση , είπα οτι η επιτυχία της ταινίας δεν οφείλεται στην συστηματοποιημένη διαφήμηση και στο εξήγησα γιατί δίνοντας παράδειγμα με φωτογραφίες.Πολύ απλά το ατου της ταινίας ήταν ο κόσμος της πανδώρας - κάτι για το οποίο στο promotion της ταινίας ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ και πολλά πράγματα. (φυσικά είναι και άλλοι παράγοντες , χονδρικά στο οτι ο καμερον ξέρει να πει μια ιστορία,τόσο απλό.)

Ελπίζω τώρα να το ξεκαθάρησα. Επίσης είναι κάτι που μπορεί να φανεί με απλή παρατήρηση της αγοράς, η απήχηση του κοινού στην ταινία ήταν τέτοια που μέσα σε μια δύο βδομάδες η ταινία έβγαλε τα εξοδά της. Ποιά άλλη ταινία το έχει καταφέρει αυτό; Μα όλες οι blockbusters την ίδια πολιτική ακολουθούν στο μαρκετινγκ. Τι είναι αυτό που έκανε την διαφορά , πέρα από τις δικές σου εντυπωσεις, γιατί πέρασε τόσο πολύ στο κοινό; Ε , σου ειπα γιατί. Οταν ικανοποιούνται και οι 300 θεατές μια αιθουσας, η φήμη της ταινίας εξαπλώνεται πολύ γρήγορα. Ειδικά σήμερα.

(...)εγώ 'ζω' μια ταινία όταν οι χαραχτήρες και επομένως το σενάριο και οι ερμηνείες αποδίδονται ρεαλιστικά και όχι σε στυλ sketch(...)
Ρεαλιστική - ταινία , αυτό είναι τόσο οξύμωρο όσο ο συνδιασμός φακιές με φράουλες. Σκέψου το λίγο γιατι ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ οι αγπαημένες σου ταινίες δεν είναι τίποτα άλλο από ένας μεθοδευμένος μύθος. Πάρε μια ταινία που γουστάρεις και βάλε όσο ρεαλισμό θέλεις στην πλοκή (κανονικά θα είχες πεθάνει απο βαρεμάρα) , ο σκηνοθέτης παίζει μαζί σου δεν σου πασάρει καμία πραγματικότητα. Ταυτίζεσαι με τον μύθο του και πιστεύεις σε αυτόν - μετά αυτό το βαφτίζεις ρεαλισμό γιατί ο σκηνοθέτης έχει παίξει με τους κανόνες που εσύ αποδέχεσαι και έρχεσαι να το υπερασπιστείς στα καθιερωμένα debates για να μην καταρεύσει.

Ρεαλισμό στην εικόνα δεν θα βρείς ούτε στο πιο ανυπόφορο ντοκυμαντερ.

Δημοσ.

Fidelio έγραψες τόσα για το πως διαφημίζεται αυτή η ταινία από στόμα σε στόμα από ανθρώπους που δεν έχουν συμφέρον και επομένως είναι ειλικρινείς

σε εκλιπαρώ, διάβασε άλλη μια φορά το πρώτο post που γράφτηκε από άνθρωπο που δεν έχει δει την ταινία.. όπως και από άλλους δλδ

αφού το διαβάσεις πες μου ξανά ότι το promotion δεν έπιασε σε τέτοια έκταση γιατί δεν διαφήμισε τα κατ' εσένα δυνατά της σημεία όπως τον κόσμο της pandora, τα fx δλδ..

δεν έπιασε.. από τη στιγμή που έχεις κόσμο που να τη διαφημίζει ως ταινιάρα πριν ακόμη την δουν, τι κόσμο θα έχεις μόλις βγει? υπάρχει μια ορολογία για αυτό που εκφράζει πως ο άνθρωπος αντιδρά όταν έχει επηρεαστεί αλλά δεν τη θυμάμαι

για να απαντήσω και στο προηγούμενο post το κομμάτι που προσπέρασα γιατί έβαλες χαραχτηρισμούς, εγώ απλώς λέω πως δεν είναι ότι καλύτερο και δεν μπήκα επηρεασμένος αρνητικά στην αίθουσα αλλιώς θα έγραφα ότι είναι ότι χειρότερο

σκέψου ποιος μπήκε θετικά επηρεασμένος μέσα αφού διαφωνείς που δεν συμφωνώ πως είναι ότι καλύτερο..

Ποιά άλλη ταινία το έχει καταφέρει αυτό; Μα όλες οι blockbusters την ίδια πολιτική ακολουθούν στο μαρκετινγκ. Τι είναι αυτό που έκανε την διαφορά , πέρα από τις δικές σου εντυπωσεις, γιατί πέρασε τόσο πολύ στο κοινό; Ε , σου ειπα γιατί. Οταν ικανοποιούνται και οι 300 θεατές μια αιθουσας, η φήμη της ταινίας εξαπλώνεται πολύ γρήγορα. Ειδικά σήμερα.
έλεος αν βγει 3d τσόντα με την pamela και τη fox στους κινηματογράφους το record αυτό θα καταρριφθεί 30 φορές αυτό είναι το κριτήριό σου?

αν είναι δυνατόν να αναφέρεις αυτό ως παράγοντα για το πόσο καλή είναι μια ταινία

δλδ τα παλιά blockbuster που πρωτοέφεραν τα fx και πήγαμε όλοι να τα δούμε πρέπει να ήταν οι καλύτερες ταινίες όλων των εποχών τότε..

9 στα 10 blockbuster έχουν κάνει όλο και κάποιο record.. το πότε θα βγει, πόσα record θα κάνει, πόσα βραβεία θα πάρει, είναι ένα μέρος του αγώνα της εταιρίας στο marketing

Ρεαλιστική - ταινία , αυτό είναι τόσο οξύμωρο όσο ο συνδιασμός φακιές με φράουλες. Σκέψου το λίγο γιατι ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ οι αγπαημένες σου ταινίες δεν είναι τίποτα άλλο από ένας μεθοδευμένος μύθος. Πάρε μια ταινία που γουστάρεις και βάλε όσο ρεαλισμό θέλεις στην πλοκή (κανονικά θα είχες πεθάνει απο βαρεμάρα) , ο σκηνοθέτης παίζει μαζί σου δεν σου πασάρει καμία πραγματικότητα. Ταυτίζεσαι με τον μύθο του και πιστεύεις σε αυτόν - μετά αυτό το βαφτίζεις ρεαλισμό γιατί ο σκηνοθέτης έχει παίξει με τους κανόνες που εσύ αποδέχεσαι και έρχεσαι να το υπερασπιστείς στα καθιερωμένα debates για να μην καταρεύσει.

Ρεαλισμό στην εικόνα δεν θα βρείς ούτε στο πιο ανυπόφορο ντοκυμαντερ.

ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ ή ισοπεδώνεις ταινίες τύπου 2012 που χάνονται δισεκατομύρια και οι πρωταγωνιστές λένε αστειάκια με σοβαρές ταινίες και λες πως είναι το ίδιο ρεαλιστικές?

τότε ok φαίνεται πως έχουμε πολύ μεγάλη διαφορά ηλικίας οπότε αδυνατώ να σου εξηγήσω πως δεν είναι έτσι, πάντως καταλαβαίνω τώρα γιατί κόλλησες με το avatar

φιλικά, νομίζω πως και να θες δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβεις τι γράφω αν ισοπεδώνεις τα φρούτα με τις κομπόστες οπότε ας το αφήσουμε:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...