Προς το περιεχόμενο

jacknut

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ο μονος που βρηκε κατι στο avatar περα απο εφε ειναι ο wash

βασικα πρεπει να τον πετυχε σε μερα που ηθελε κατι easy going που να σε παρει απο το χερι και να σου πει οτι εχει να σου πει ευκολα χωρις μπιρι μπιρι αναζητησεις και πολλα μπερδεματα,παιζει να του μιλησε και το love story

σε παρομοια φαση ημουν και στα moon,pandorum και εκτιμησα αφανταστα την απλοτητα τους

μονο που στα παραπανω υπηρχε οντως κατι να σου πουν το οποιο μπορει να μην ειπωθηκε αριστοτεχνικα αλλα βγηκε ευκολα,αξιοπρεπως και ηταν και αξιομνημονευτο

ps για να μην παρεξηγηθω βλεπω πολλες ταινιες οι περισσοτερες απο τις οποιες δεν ειναι αυτο που θα ελεγε κανεις βαθυστοχαστες αλλα τουλαχιστον δεν τις περναω για τετοιες

million, όσο την έβλεπα πρώτη φορά, απλά πρόσεξα μικρά πραγματάκια, κι όπως όλοι οι ασεληνίαστοι, έτσι κι εγώ απλά τη χάρηκα (θα μπορούσε να έχει συμβεί και το ανάποδο, σε μια άλλη περίπτωση, σ' άλλη ταινία δηλαδή).

Αν έχω κάτσει να αναλύσω στο θρεντ και μπλαμπλαμπλα, τί σημαίνει το ένα, και που κάνει αναφορά το άλλο, είναι έχοντάς την δει 1-2 ακόμα φορές, και επιλεκτικά ξαναγυρνώντας σε σημεία της κάποιες άλλες.

Το ζήτημα είναι πως αυτά που είδα, δεν τα είδα "καπνίζοντας". Εκεί είναι και τα είδα.

Και όπως έχω πει, με διακριτικούς συμβολισμούς είναι περασμένα (όταν λέμε περί μηνυμάτων, διότι ερμηνείες και λοιπά, είναι άλλη ιστορία, ε; ). Ούτε ιδιαίτερα βαθυστόχαστους. ΕΥΣΤΟΧΟΥΣ όμως. Δε χρειάζεται να λυώσει κανείς εγκεφαλικά παντελόνια, για να καταλάβει τα "περήφημα μηνύματα" του Κάμερον. Και ίσως να είναι ο λόγος που κάποιοι τσινάνε που μιλάω γι' αυτά (Sellers, καλή ώρα). Σου λέει, εντάξει ρε φίλε, στέλνει μήνυμα ότι είναι κακό να ξεσπιτώνεις/ξεκοιλιάζεις ινδιάνους. ΜΑΣ ΤΟ 'ΠΕ ΗΔΗ Η ΠΟΚΑΧΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ, ΧΑΛΛΟΟΥ! Ε για 'μενα όποιος ακριβώς το έχει δει έτσι, είναι που χάνει το νόημα. Δεν τον αγγίζει κάτι. Και κακώς δεν τον αγγίζει, γιατί ο τρόπος που το περνάει το Avatar, είναι σκάλες ανώτερος από την Ποκαχόντας. Και αυτό είναι το θέμα για 'μενα.

Αλλά πώς να τον αγγίξει, όταν με το που θα εντοπίσει "γνωστή θεματολογία", βγάζει σπυριά; Lost case. Γούστο του βέβαια και καπέλο του του καθ' ένα να έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις από ταινίες. Άλλος πχ μπορεί να του γυρνάνε τ' άντερα και μόνο που είναι γυρισμένη σε έγχρωμο σινεμασκόπ. Γενικά δεν συμπάσχω με αυτή τη φάση πάντως, που εγώ την καταλαβαίνω (και το 'χω ξαναπεί) ως, "θέλω νέα και πιο δυνατή ντρόγκα" (σοβαρά είναι και θέμα ανθρώπου και αντιμετώπισης των πραγμάτων - εγώ πχ δεν είμαι από αυτούς που "βαριούνται εύκολα καταστάσεις". Πάντα κάτι νέο βρίσκω, και στάνταρ παλινδρομώ στα παλιά όλη την ώρα, γιατί και πάλι πάντα βρίσκω έναν τρόπο να δω κάτι ΚΑΙ αλλιώς. Άλλος δεν μπορεί το ίδιο σαλόνι για πάνω από 5 χρόνια, άλλος δεν μπορεί την ίδια γκόμενα πάνω από 6 μήνες, άλλος δεν μπορεί το ίδιο πουλόβερ τον επόμενο χειμώνα).

Τεσπα, τη μόνη "βαθυστόχαστη" αλληγορία που μπορώ να σκεφτώ out of the hat, είναι ότι "η ιδέα του άβαταρ", είναι σημαντική σημειολογικά, καθώς έτσι υποδηλώνει ότι μπαίνει κάποιος στο πετσί του άλλου. Δεν το σκέφτεσαι και με το που βλέπεις τον τίτλο, αλλά σε κάποια φάση σου 'ρχεται. Και δεν είναι να κάθεσαι να βλέπεις την ταινία με αυτά όλα στο μυαλό. "Να ο Τζέηκ τώρα, που μπαίνει στο link, και στην ουσία μπαίνει στο πετσί τ' αλλουνού". Έλεος. Αυτή είναι μια ανάλυση και μια συνειδητοποίηση που προκύπτει κατόπιν. Υπάρχει όμως σαν συνθήκη, είναι εκεί. Και λειτουργεί υποδόρια. Όπως ένα ανέκδοτο που αν το εξηγείς, την ώρα που το λες, γαμιέται. Ανάλυση σηκώνει μετά, όμως. Όταν ξεραίνεται ο άλλος, δεν τα σκέφτεται όλ' αυτά που τον κάνουν να γελάσει. Και βεβαίως, υπάρχουν και αυτοί που δεν το πιάνουν καν, ε. Ακόμη και κατόπιν ανάλυσης. Αν πχ ο άλλος, όπως μου έλεγε χθες εμεσενικά γνωστός super-postης, βλέπει "το Δέντρο Των Ευχών" των Νάβί, και σχολιάζει "...ατσά οπτικές ίνες!", ε τί να περιμένεις από αυτόν. Γι' αυτόν είναι σα να βλέπει στρουμφάκια με μακρυά ουρά και χωρίς καπέλο. Επικεντρώνει εκεί, και τέλος.

Όσο για το

αριστοτεχνικα αλλα βγηκε ευκολα,αξιοπρεπως και ηταν και αξιομνημονευτο

που είπες, τί να σου πω φίλε μου, δεν έχω δει τις ταινία που ανέφερες, και δεν αμφισβητώ το ότι βγάζουν κάτι τέτοιο - πάντως αυτά ακριβώς ένοιωσα εγώ με το Άβαταρ : εύκολα, αξιοπρεπώς, αξιομνημόνευτο. Και δεν περίμενα καθόλου να το νιώσω μάλιστα, γι' αυτό και εξεπλάγην.

Το ότι το λοβ στόρι μου μίλησε - μου μίλησε. Ήταν πολύ όμορφα δωσμένο. Αλλά δεν πιάνομαι από αυτό, για να χτίσω ιστορίες γύρω του. Το ίδιο όμορφα βλέπω να είναι κι όλα τα υπόλοιπα δωσμένα. Κι όπως είπα, δεν ήταν "θέμα μέρας". Την ξανάδα και την ματαξανάδα και την τσέκαρα/τσεκάρω ακόμα, επιμέρους.

Αν θεωρείς πως "το πέρασα" για "βαθυστόχαστο" το Άβαταρ, εγώ απλά σου λέω από την άλλη πέρασε από μπροστά σου και δεν ήσουν εκεί.

Ξέρω 'γω, που λες και 'συ, μπορεί να είχε κα'να καλό κομμάτι ο σινεμάς και να είχες βγάλει τα γυαλιά, και δε θες να μας το πεις; :P

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Από όλα τα μηνύματα σου που έχω διαβάσει, σε δύο περιπτώσεις καταλήγω. Ή δεν βλέπεις γενικώς ταινίες, με αποτέλεσμα με το που δεις μία ταινία να ''βρείς'' σε αυτήν τα χίλια μύρια αγνοόντας ότι όλα αυτά που βλέπεις υπάρχουν και αλλού πολύ καλύτερα περασμένα ή ότι σε έχει πορώσει τόσο πολύ το έργο που βρίσκεις σε αυτό όλα τα καλά που μπορεί να έχει μια ταινία.

Προσωπικά ψιλοκουράστηκα να λέμε τα ίδια και τα ίδια, καμιά φορά νιώθω πως δεν διαβάζεις τα μηνύματα μου απλά αναπαράγεις τα δικά σου. Προσπαθώ να βρω την λογική σου στα ποστ και να σε καταλάβω, ενώ από ότι γράφω εγώ, εσύ κολλάς στα περί ''Ποκαχόντας'' και τα ''σεληνιασμένος'', τα χρησιμοποιείς ειρωνικά και όλα καλά. Έγραφα κι'άλλα όμως. Εκεί ήτανε και αυτό που ήθελα να πω.

Με την δικιά σου λογική πρέπει να βρίκσεις μηνύματα ΠΑΝΤΟΥ. Παντού όμως. Τα ίδια απαιτούμενα και ρηχά μηνύματα βρίσκονται σε όλες τις ελαφρές χολιγουντιανές ταινίες του είδους του Αβατάρ αλλά δεν σε είδα ποτέ να τα σχολιάζεις. Και ο λόγος είναι ότι δεν χρειάζεται. Όπως δεν σχολιάζουμε ποτέ π.χ τους στίχους και την μουσική σε ένα σκυλάδικο τραγούδι. Είναι ανούσιο. Υπάρχουν εκεί απλά επειδή πρέπει να υπάρχουν και όχι επειδή ο δημιουργός ήθελε. Έτσι και στο Αβατάρ. Αυτά που ''θέλει'' να περάσει (ε είναι αστείο πραγματικά) δεν έκαιγαν την ψυχή του Κάμερον επι εποχής Τιτανικού και μπόρεσε τελικά και τα εξωτερίκευσαι εδώ. Απλά έφτιαξε μια ταινία 3D και έβαλε την πετυχημένη συνταγή: Καλός, Κακός, Love Story, Απαιτούμενη Ιστορία, Απαιτούμενα Μηνύματα και τέλος. Και ήρθες τώρα εσύ και κόλλησες σε αυτά που ο Κάμερον τα έβαλε εκεί επειδή ΕΠΡΕΠΕ να τα βάλει. Σαν να προσπαθείς να βρεις νόημα σε τραγούδια του Πλούταρχου. Σε άγγιξαν λες. Καλά έκανες. Ούτε ρηχός είσαι ούτε τίποτα. Έτυχε. Για αυτό και είσαι ο μόνος που τα αναφέρει. Έγραφε κάποιος εδώ μέσα: ''Βγήκα απο το σινεμά και μου είπε η φίλη μου : Ωραία 3D. Και της λέω, τόσα κατάλαβες.'' Τόσα υπάρχουν φίλε μου να καταλάβει.. Στην αφίσα έγραφε ''3D'' όχι ''Γαμάτοι προβληματισμοί''.

Εν ολίγοις όλα αυτά που σε ''μάγεψαν'' ρε συ washy υπάρχουν Π.Α.Ν.Τ.Ο.Υ περασμένα με τον Ι.Δ.Ι.Ο τρόπο που τα πέρασε και το Avatar. Δεν είχε το District 9 μηνύματα? Γιατί δεν μιλάει κανείς για αυτά δηλαδή? Δεν έχει το Lost? Το παρακολουθώ τόσες σεζόν, έχει πάμπολα. Του κώλου όλα. Έχεις δει σε κανένα τόπικ να συζητάμε για τα μηνύματα που μας πέρασε? Όχι φυσικά. Δεν είναι αυτό είναι το νόημα. Πάρε το αντίθετο άκρο. Δες π.χ ταινίες του Lynch, του Κιούμπρικ και σία... Έχει νόημα το μην κάτσεις να προβληματιστείς? Τι την είδες τότε? Συνεπώς τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Αλλάχ τω Αλλάχ. Υπάρχουν ταινίες για διασκέδαση και ταινίες για προβληματισμό. Το αβατάρ ανήκει στην πρώτη. Και παίζει να είναι και στην κορυφή της λίστας. Στην άλλη λίστα δεν μπαίνει ούτε τελευταίο. Οι ''προβληματισμοί'' του ήταν υποχρεωτικοί για να φτιάξεις την ταινία όπως τα αυγά είναι υποχρεωτικά για να φτιάξει κέικ. Αν δεν τους ανέφερες κανείς δεν θα μιλούσε για αυτούς. Προκαλώ όποιον θέλει να παραδεχτεί ότι θα τους ανέφερε αν δεν μιλούσε ο wasy για αυτούς.

Όπως και να έχει θα αφήσω να περάσουν 2 μήνες, να ηρεμήσει και ο αναπόφευκτος σάλος για την ταινία και να κάτσω να την δω με άλλο μάτι. Θα προσπαθήσω να διώξω όλες τις προκαταλήψεις και να την δω

ήρεμα και απλά στο σπίτι μου. Μακάρι να βρω, όλα αυτά τα πράγματα που σου ξύπνησε η ταινία.

Δημοσ.

Ρε sellers πες μου έναν γαμάτο προβληματισμό από μια ταινία sci-fi που άρεσε σε εσένα.

Δεν είναι παγίδα για να σου ξεσκίσω τον μύθο , απλά έιμαι περίεργος...

και πολλούς ρωτήσαμε επικριτές να μας δώσουν ανάλογο παράδειγμα αλλά δεν ..

Δημοσ.

Δεν προσπαθώ να χτίσω κάποιον μύθο ρε συ Fidelio. Μην με παρεξηγείς.

Αν και δεν μ'αρέσει η ερώτηση σου ωστόσο θα σου απαντήσω με το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό όταν με ρωτάν κάτι τέτοιο, μιας και που είναι και το πρώτο πράγμα που θυμάμαι να μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση σε ταινία (όταν ήμουν μικρός) και βρέθηκε τελικά σε μια μεγάλη κουβέντα όταν μεγάλωσα.

Και μιλάω για αυτό:

monolith.jpg

απο την Οδύσσεια του Διαστήματος.

Δημοσ.

Και μόνο ότι αναφέρεται η Οδύσσεια σε τοπικ του Avatar είναι υποτιμητικό για την ταινία :P

Η Οδύσσεια ήταν, είναι (και από ότι φαίνεται) θα είναι για καιρό η απόλυτη sci-fi ταινία.

Δημοσ.

sellers, fair enough παρόλο που δεν σου άρεσε η ερώτηση - και καταλαβαίνω το γιατί, εκτιμώ πολύ την απαντησή σου, αλήθεια στο λέω όχι μόνο γιατί απάντησες αλλά και για την επιλογή σου.

Αλλά αυτό που σκεφτόμουνα είναι όταν κάποιος έχει την όρεξη να τα χώσει για μια ταινία θα πρέπει να είναι έτοιμος να "εκθέσει" και τον εαυτό του, βασικά είσαι ο μόνος που το έχει κάνει σε αυτό το thread.

cheers :-)

• Super Moderators
Δημοσ.
ο μονος που βρηκε κατι στο avatar περα απο εφε ειναι ο wash

ναι γιατί την είδε σε TS που έπνιξε τα effects άρα έπρεπε να ψάξει για κάτι πέρα από αυτά :P :p :P

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν το ανέφερα πιο πίσω και όχι οτι δεν φαίνεται αλλά ασπάζομαι στα πάντα τον washy - πλην βέβαια ενος μικρού σχόλιου για τον λούκας (μου έκατσε στο λαιμό μόνο για 2 δευτερόλεπτα , μετά το ξεπέρασα :-D )

• Super Moderators
Δημοσ.
Όντως, ωραία εφέ στο a Space Odyssey :P

μια από τις ελάχιστες ταινίες αν όχι η μοναδική που στις σκηνές στο διάστημα δεν έχει ήχο...

Δημοσ.
ναι γιατί την είδε σε TS που έπνιξε τα effects άρα έπρεπε να ψάξει για κάτι πέρα από αυτά :P :p :P

αχ πως θέλω να σε πνίξω τώρα :P

Fidelio, ωραία η επισήμανση πως και εσύ είδες παρόμοια πράγματα στο Avatar (λέω παρόμοια για να μη μας βγάλουν ζευγάρι :P), και όχι μόνο εσύ, και άλλοι πριν και ακόμα πιο πριν είπανε περί μηνυμάτων, ωραίας ταινίας κτλ.

Το τονίζω, γιατί ο Sellers -έτσι όπως έγραψε το τελευταίο του ποστ- με κάνει να νιώθω σαν τον τρελλό του χωριού :P.

Kαι κάτι περί Λούκας, μιας και σου έκατσε στραβά : Το saga του Star Wars (και αναφέρομαι μόνο στην πρώτη τριλογία), όταν το έβλεπα πιτσιρικάς στα 80ies, γούσταρα. Και δικαίως γούσταρα : τη SciFi φάση την είχα από μικρός στο αίμα μου (ήμουν από τους πιτσιρικάδες που θέλαν να γίνουν όχι πυροσβέστες, αλλά αστροναύτες). Και το SW είχε μπόλικο πράμμα από εικόνα. Η πλοκή δε με πολυέκοφτε-τη δεχόμουν όπως ήταν. Οι ατάκες το ίδιο, τί να σκάμπαζα από ερμηνείες, ο όρος σκηνοθεσία μου έλεγε τόσα όσα λέει πχ στη Μπεζεντάκου ο όρος maxi φούστα κλπ.

Η Λέια ήταν μία κάβλα και μισή, ο Χάρισον Φορντ ήταν ο μεγάλος αδερφός που θα μπορούσα να έχω, αλλά ποτέ δεν είχα, ο Λουκ ο τυχερός μπάσταρδος που πέταγε τα αστρόπλοια που εγώ δεν μπορούσα να πετάξω, το light saber κάτι που θα ήθελα να έχω για να το βάλω στον κώλο μερικών στο σχολείο, και να μπω έτσι και στο μάτι ολονών, κι ο Darth Vader ευχόμουν να μην αναλάβει ποτέ διευθυντής στο εν λόγω σχολείο.

Σε κάποια φάση όμως, κι αφού είχαν περάσει μπόλικα χρονάκια από τότε, ξαναείδα σε πιο ώριμη ηλικία το SW. Kαι στράβωσα πολύ. Διότι ήταν για 'μενα πλέον φουλ στις σεναριακές ευκολίες, στις ερμηνείες διέκρινα υπερβολή και κάτι τέλος πάντων "ψεύτικο", τα πλάνα, το camera rolling, οι εναλλαγές των σκηνών, και γενικά όπου ήταν έκδηλη η παρουσία του σκηνοθέτη από πίσω, μου φαινόντουσαν επίσης αναιτίως πομπώδεις διαδικασίες, και μέσα σ' όλ' αυτά, είχες και τα ακτινοπίστολα να κάνουν ζβαπ ζιιιπ και ΜΠΟΥΜ στο διαστημικό κενό.....Εντάξει, είχα ξενερώσει. Είχα βέβαια αρχίσει να δίνω παράλληλα και περισσότερη προσοχή στο σενάριο, τις ατάκες, την πλοκή. Η οποία πλοκή, είχε αυτό το εφηβικό "βουρ και τους φάγαμε", αλλά οκ. O C3PO είχε αρχίσει να μ' εκνευρίζει αφάνταστα -ενώ μικρός και μόνο που τον έβλεπα φτιανόμουνα- με την προσωπικότητά του, οι ατάκες εκτός από κουραστικά κλισέ, ήταν καμμιά φορά κι αστόχως εξυπνακίστικες (Χαν Σόλο...). Γενικά, αν και πάντα "με τους καλούς ήμουνα",,,πλέον μόνο ο Darth φαινόταν να έχει κάποια αξιοπρέπεια εκεί μέσα.

Η ιστορία βέβαια, έμενε μια "ηρωική ιστορία", αλλά δε μου έφτανε. Ούτε και το οπτικό θέαμα πλέον έφτανε, που ακόμα κι αυτό είχε χάσει την αίγλη του για 'μενα. Και, συν τοις άλλοις, γενικά παρατήρησα πως η ουσία παιζόταν στον τζερτζελέ που γινόταν, μεταξύ των χαρακτήρων. Τα "διαστημικά πλάνα", δεν ήταν αρκετά χορταστικά.....Ε τί να το κάνω εγώ, αν σε μία SciFi ιστορία, το ζουμί βγαίνει μόνο από τα κλωτσομπουνίδια, και το μπλαμπλα μεταξύ των χαρακτήρων. Πιο πολύ με πρόφαση το διάστημα μου έμοιαζε, για να στήσει κάποιος μία σαπουνόπερα. Επίσης, δε θυμάμαι καν δράμα. Όλα περνούσαν στο πολύ απαλό, κι απλά διεκπεραιωνόντουσαν μέχρι το τέλος και τα χαμόγελα. ΟΚ, είχαν τρέξει λίγο παραπάνω όλοι, αλλά όλοι πάνω-κάτω και τερμάτιζαν.....Το "φιλοσοφικό" δε κομμάτι, με την "δύναμη", έρχονταν τόσο σε στυλ από μηχανής θεού, σα στημένη αρχαιοελληνική τραγωδία, που σχεδόν μ' ενοχλούσε. Η πλάκα είναι, πως ολ' αυτά δεν τα ήθελα να είναι έτσι. Τα έβλεπα όμως μπροστά μου, κι όσο κι αν ζόριζα τον εαυτό μου να τα κάνει στην άκρη, δεν τα γλύτωνα.

Καλά το κορυφαίο ήταν που είδα και μία (την τελευταία και καλύτερη υποτίθεται) από τις της συνέχειας της τριλογίας : εκεί ήθελα να πασαλείψω τον Λούκας με πίσσα και πούπουλα. Αν μου ξύνιζε και βρώμαγε πλέον κάπου η τριλογία των 20 χρόνων πίσω, αυτό το νέο φρούτο ήταν απάλευτο. Ας έμενε στα παλιά, με όλα τα μείον που είχανε, είχανε παρ' ολ' αυτά κάπου μια αυθεντικότητα, μια ζωντάνια. Στην κυριολεξία σαν σκύλεμα της πάλαι ποτέ δόξας αυτών των ταινιών την ένιωσα τη νέα "συγκομιδή". Πα-πα-πα.

Ένα μόνο έμεινε αναλλοίωτο για 'μενα από το SW : το επικό του music score.

...Tώρα για τί τα 'γραψα ολ' αυτά; Όχι για να σε χαλάσω περισσότερο, που είπες ότι τα περί Λούκας που είχα πει σου κάτσαν' στο λαιμό........αλλά κάτι σαν παράπονο είναι - τον...πόνο μου σα να σου λέω, και πραγματικά δεν έχω καμμία εμπάθεια.

Sellers, να.......ετοιμάζεσαι :P

Μλκες, έκατσα και διάβασα όλο το thread με τη μία. Σας μισώ για πάντα.

..δεν βάζουμε και πολλά σπόιλερς ε

Δημοσ.

Ρε σεις σοβαρά τώρα, παίζει να καλύψατε σε έκταση όλο το σκριπτ του άβαταρ καμιά πενηνταριά φορές.

..δεν βάζουμε και πολλά σπόιλερς ε

Όχι, καμία σχέση, δεν είναι το θέμα τα σπόιλερς. Το θέμα είναι το πολιτιστικό σοκ.

Δημοσ.

λολ, washcloud προσυπογράφω σε όσα λες ή μάλλον καταλαβαίνω γιατί στο ξανα-μανα σκανάρισμα της ταινίας έπαθες αυτό που έπαθες. Κατέρρευσε ο μύθος , όπως γίνεται με όλες τις όμορφες εμπειρίες μερικές φορές. Βασικά αυτός ο κύνδινος συνοψίζεται σουρεαλιστικά και με αφορμή τον πόλεμο των αστρων στην παρακάτω εντύπωση σου :

Γενικά, αν και πάντα "με τους καλούς ήμουνα",,,πλέον μόνο ο Darth φαινόταν να έχει κάποια αξιοπρέπεια εκεί μέσα.

λολ. πόσο χαρακτηριστικό είναι οτι παρασυρθηκες απο την σκοτεινή πλευρά της δύναμης :P = ΕΧΑΣΕΣ την παιδική σου αθωότητα. (αλλά δεν την έχασες κατα τα φαινόμενα βλεπε αυτό το thread , άλλαξες του όρους μόνο.)

Την πρώτη τριλογία την είδα πρώτη φορά σε VHS και μετά στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 τα village στο μαρούσι (δεν υπάρχουν πλέον) έπαιξαν κανονικά στις οθόνες τους με THX. (Lukas προτοπωρία.)

Μετα τα γνωστά με την δεύτερη τριλογία.

Οταν προσπαθείς μεγαλώνοντας να ερμηνεύσεις τον μύθο αυτόματα ρισκάρεις ή διακυνδυνεύεις να ανεραίσεις ή να διαστρεβλώσεις ο,τι ήσουν στο παρελθόν και αυτή η πουστιά παίζει τελείως ύπουλα ε , μα τελείως ύπουλα. Το κόλπο για να μην ξενερώνεις με την απομυθοποίηση είναι να ευγομονείς για τα συναισθήματα που σου έδωσε η ταινία και που σε καθόρισε στην συνέχεια (συνέβαλε). Τεσπά δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα.

...Tώρα για τί τα 'γραψα ολ' αυτά; Όχι για να σε χαλάσω περισσότερο, που είπες ότι τα περί Λούκας που είχα πει σου κάτσαν' στο λαιμό........αλλά κάτι σαν παράπονο είναι - τον...πόνο μου σα να σου λέω, και πραγματικά δεν έχω καμμία εμπάθεια.

Οχι ρε , είσαι τρελός ποιά εμπάθεια. Δεν χαλάστικα καθόλου ούτε με κανέναν , ξέρω πολύ καλά τι εννοείς.

- Και όσον αφορά τον κιουμπρικ και την οδύσσεια σχετικά με τα εφέ , ναι το 1960τόσο , πόσο ήταν, καινοτόμησε με τεχνικές που αργότερα χρησιμοποιθηκαν ευρέως στις κινηματογραφικές παραγωγές.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...