Προς το περιεχόμενο

jacknut

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Απο την μία σκέφτομαι, ναι όντως. Απο την άλλη για ποιο λόγο υπάρχουν οι κριτικοί κιν/φου για παράδειγμα?
...μην ρωτάς εμένα αυτό, μην το ρωτάς ... το ban θα είναι σίγουρο ...σίγουρα.

Διαφωνείς με λίγα λόγια μαζί μου. Δεν πιστεύεις πως η μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού ακολουθεί το εύκολο και όχι αυτό που πρέπει να το κουράσεις και λίγο.

...δεν είπα( έγραψα ) αυτό , όμως ...

υπάρχει και η άποψη του λάου τζε :

"Τα πολλά χρώματα συσκοτίζουν το μάτι

οι πολλοί ήχοι κουράζουν το αυτί

τα πολλά μπαχαρικά σκοτώνουν τη γεύση

το κυνήγι κάνει τον άνθρωπο μανιακό.

Οτι αποχτιέται σκληρά, είναι εμπόδιο"

η δική μου άποψη σε αυτό που ρωτάς είναι ξεκάθαρη, δεν μπορείς να ξεπετάς τα πάντα έτσι απλά, γιατί τότε θα μείνεις εσύ και ο εαυτός σου μόνο και αυτός τόσο γυμνός όσο ποτέ ,

όπερ σημαίνει πως ο καθένας αυτοπροσδιορίζει την ικανότητά του στο αντιλαμβάνειν και εξασκείται καθημερινώς σε αυτήν,

δηλαδή έχεις δίκιο.

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Υπαρχουν καποιοι που πανε cinema για διασκεδαση μετα απο ωρες δουλειας,κουρασης κλπ κλπ.Ουτε θελουν να σκοτιστουν με το τι θα πει ο "ποιητης", ουτε με αλλα δυσκολα κουραστικα νοηματα, που θα πρεπει να αφιερωσουν αλλες 5 ωρες σκεψης για να καταληξουν τι εννοουσε εκει που εδειξε...κλπ κλπ (εδω βαλε οτι θες)....

Υπαρχουν και αυτοι.Και οποιος τους κατηγορει για κατι απλα αυταπαταται οτι ο εαυτος του ανηκει σε καποιο ψαγμενο ειδος.

Ειναι τοσο δυσκολο να δεχτειτε οτι απλα μπορει να γουσταρουν μονο τετοιες ταινιες?Ισως ο κινηματογραφος ναρχεται 10ος στη ζωη τους και απλα να θελουν καμια φορα να γεμιζουν τη μερα τους...μη τρελενεστε με το τι κανουν οι πολλοι...

Καμία αντίρρηση. Μην πάνε όμως να μας πλασάρουν μία τέτοια ταινία, που δεν χρειάζεται να το κουράσεις, ως «αντιεξουσιαστική ελεγεία». Εκεί είναι το πρόβλημα, ελπίζω να με καταλαβαίνεις.

Δημοσ.

Διαφωνείς με λίγα λόγια μαζί μου. Δεν πιστεύεις πως η μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού ακολουθεί το εύκολο και όχι αυτό που πρέπει να το κουράσεις και λίγο.

Δεν ειναι θεμα επιλογης το τι θα ακολουθησεις αλλα αντιληψης. :P

Καμία αντίρρηση. Μην πάνε όμως να μας πλασάρουν μία τέτοια ταινία, που δεν χρειάζεται να το κουράσεις, ως «αντιεξουσιαστική ελεγεία». Εκεί είναι το πρόβλημα, ελπίζω να με καταλαβαίνεις.

Αυτο ακριβως. Γιατι εγω γι'αυτο πηγα να δω την ταινια και γι'αυτο εδωσα και 12 ευρω στους κλεφτες. Περιμενα να δω επανασταση αλλα μειναν στα μπαχαλα μονο. Τι σημασια εχει που ηταν μεγαλυτερης εκτασης απο προηγουμενα? Ανατροπη περιμενα.

Δημοσ.
Υπαρχουν καποιοι που πανε cinema για διασκεδαση μετα απο ωρες δουλειας,κουρασης κλπ κλπ.Ουτε θελουν να σκοτιστουν με το τι θα πει ο "ποιητης", ουτε με αλλα δυσκολα κουραστικα νοηματα, που θα πρεπει να αφιερωσουν αλλες 5 ωρες σκεψης για να καταληξουν τι εννοουσε εκει που εδειξε...κλπ κλπ (εδω βαλε οτι θες)....

Μαζί σου.

Είναι ένας λόγος ο οποίος ενισχύει το επιχείρημα μου. Υπάρχουν και άλλοι. Δεν κατηγορώ κανέναν. Μια γενική αλήθεια διατύπωσα.

Υπαρχουν και αυτοι.Και οποιος τους κατηγορει για κατι απλα αυταπαταται οτι ο εαυτος του ανηκει σε καποιο ψαγμενο ειδος.

Αυτό είναι λάθος. Δεν μπορεί κάποιος που όντως ανήκει σε ένα ψαγμένο είδος να κατηγορήσει και αυτούς τους οποίους αναφέρεις? Το ένα είναι άσχετο με το άλλο. Αυτός που το κάνει αυτό είναι χαζός, όχι μη ψαγμένος.

Απλά μετά ΔΕΝ μπορούν να εκφέρουν σωστή άποψη για μια ταινία λόγο περιορισμένης γνώσης. Εγώ π.χ δεν βλέπω καθόλου ποδόσφαιρο. Είχα δει μια φορά την Εθνική. Ε λογικό είναι να μην μπορώ να εκφέρω άποψη για το πως παίξαν, αν το παιχνίδι είναι καλο κ.λ.π Αφού δεν γνωρίζω.

Δημοσ.

Μπαινεις σε ζητημα το τι θεωρει ψυχαγωγια ο καθενας μας και καταλαβαινεις οτι στο 2010 ο ορος εχει πεσει σε χαμηλα επιπεδα...Ναι απαιτει κοπο και επιμονη αλλα οι ρυθμοι αλλαξαν εδω και 20 χρονια....οποτε παμε σε αυτο που λες ευκολο.Και γω μαζι σου..αλλα με τιποτα δεν μπορω να κατηγορησω τον κοσμο (τουλαχιστον την πλειοψηφια).Και επισης καταλαβαινεις οτι η συζητηση παει αλλου..

Οσο για το τι πανε να μας πλασαρουν δεν ακουσα απο καποιον φιλο η απο κανεναν μεσα στην αιθουσα να λεει "πωωωω επανασταση στις ταινιες,τεραστια τα μηνυματα που περασε κλπ κλπ".Οι πιο πολλοι εκτιμησαν την ταινια για τα εφε της και το 3d της.

Δημοσ.
Και επισης καταλαβαινεις οτι η συζητηση παει αλλου..

Ναι αλλά σε αυτό το θέμα, έχουμε συζητήσει απο το Avatar μέχρι και πόσο μας ενοχλούν οι άλλοι στο σινεμά. Οπότε δεν πειράζει, ας συνεχίσουμε την κουβέντα. Στο κάτω κάτω όλα αυτά που συζητάμε προβληματισμοί είναι, που είμαι σίγουρος ότι κάπου αναφέρθηκαν και στο Avatar.

cartman-gets-an-anal-probe-20071121032210186.jpg

Δημοσ.

Αντρέα μέχρι τώρα (με λίγες εξαιρέσεις τυπικών κομπλεξικων που έτσι κι αλλιώς γενικεύουν σε κουλτουριάρηδες και σκουπιδιάρηδες) η συζήτηση ήταν για να μάθει ο μεν τι είδε ο δε. Ανθρώπινο ενδιαφέρον δηλαδή, σε απαντήσεις του τύπου "εγώ είδα", "εγώ ένιωσα", "εσύ πως έβγαλες αυτό το συμπέρασμα" και τέτοια. Μια χαρά είναι η συζήτηση, έχω διαβάσει πολύ χειρότερες.

Και πληροφοριακά Washcloud τα σκουπίδια τα βγάζω κατά τις 10 :P.

Δημοσ.

Γιατί να μην είναι εύκολο αυτό που πραγματικά αξίζει; Συμβαδίζει πάντα το βαθιά φιλοσοφημένο μπλα μπλα με το ποιοτικό; Ένα ωραίο λουλούδι δεν είναι τουλάχιστο τόσο ποιοτικό όσο τα πιο ωραία και πολύπλοκα λόγια αν όχι απείρως ποιοτικότερο; Και όμως το όμορφο λουλούδι δεν το αναλύεις με τη σκέψη (αν καθήσεις να αναλύσεις την ομορφιά του χάνεις το νόημα) απλά το κοιτάς.

Αυτό είναι που προσφέρει απλόχερα η συγκεκριμένη ταινία, μπόλικη ομορφιά που σε αφήνει άφωνο και σε αναγκάζει θέλοντας και μη να "δεις". Αυτό μου είχε αρέσει και sτον πρώτο άρχοντα τον δαχτυλιδιών με τα πανέμορφα τοπία της Νέας Ζηλανδίας που ανέφερε κάποιος φίλος. Μήπως να πάμε καμία βολτούλα στη φύση; ;)

---------- Προσθήκη στις 18:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:46 ----------

Η ταινία έχει πολλά στοιχεία (ανατολικής) φιλοσοφίας. Ο τίτλος πρώτα απ' όλα είναι ινδουιστικός και σημαίνει ενσαρκωμένη θεότητα, ακριβώς σαν τον αναπηρο ήρωα που ενσαρκώνεται σε κάποιο σώμα. Η ενέργεια που διαπερνάει την πλάση και τα ζωντανά όντα, η σύνδεση μεταξύ των πάντων, ο σεβασμός στα άλλα είδη ζωής είναι στοιχεία που ο σεναριογράφος δεν έβγαλε απ' το κεφάλι του. Αυτός ο μυστικισμός είναι πηγή έμπνευσης για κάποιες από τις πιο δημοφιλείς και groundbreaking ταινίες όλων των εποχών, όπως το star wars και το matrix τα οποία όσο φανταστικά και αν μοιάζουν έχουν δανειστεί από θρησκείες και φιλοσοφίες τα βασικότερά τους στοιχεία. Θυμηθείτε μόνο την εκπαίδευση του Skywalker στον πλανήτη Ντάγκομπα και την περιγραφή της (life) force από τον yoda (yoga?). Λέει τα ίδια πράγματα που ακούμε και στο avatar. Και πάλι, ότι αξίζει δεν κατακτιέται αναγκαστικά μέσω κουραστικότατης σκέψης, ίσως μάλιστα να συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Όπως και να 'χει η ταινία διαθέτει στοιχεία βαθιάς φιλοσοφίας, τα τοπία και απλός τρόπος ζωής των εφυών όντων που δε χρειάζονται τίποτα από τους ανθρώπους και εμφανής αντίθεση μεταξύ των δύο κοινωνιών είναι φιλοσοφία από μόνη της και αφορμή για ενδοσκόπηση προσωπική και κοινωνική. Καλή συνέχεια :-)

Δημοσ.

ο μονος που βρηκε κατι στο avatar περα απο εφε ειναι ο wash

βασικα πρεπει να τον πετυχε σε μερα που ηθελε κατι easy going που να σε παρει απο το χερι και να σου πει οτι εχει να σου πει ευκολα χωρις μπιρι μπιρι αναζητησεις και πολλα μπερδεματα,παιζει να του μιλησε και το love story

σε παρομοια φαση ημουν και στα moon,pandorum και εκτιμησα αφανταστα την απλοτητα τους

μονο που στα παραπανω υπηρχε οντως κατι να σου πουν το οποιο μπορει να μην ειπωθηκε αριστοτεχνικα αλλα βγηκε ευκολα,αξιοπρεπως και ηταν και αξιομνημονευτο

ps για να μην παρεξηγηθω βλεπω πολλες ταινιες οι περισσοτερες απο τις οποιες δεν ειναι αυτο που θα ελεγε κανεις βαθυστοχαστες αλλα τουλαχιστον δεν τις περναω για τετοιες

Δημοσ.
Όσο για το επιχείρημα : " εν γένει η πλειοψηφία αρέσκεται στο σκουπιδαριό, στην εύκολη διασκέδαση και στην εύπεπτη τέχνη...." αυτό από μόνο του καταρρίπτεται από το πως το υποκείμενο βλέπει στοιχεία του εαυτού του μέσα στις όποιες σκηνές διαδραματίζονται ή εξελίσσονται μπροστά στα μάτια του .( μετά ταυτίζεται και με τους απέναντι, άμα λάχει ...αλλά αυτό θα γίνει κάμποσο αργότερα όταν θα έχει ξεχάσει τα ...προηγούμενα ψυχανεμίσματά του ;) )

Ε ναι.

Γιατί να μην είναι εύκολο αυτό που πραγματικά αξίζει; Συμβαδίζει πάντα το βαθιά φιλοσοφημένο μπλα μπλα με το ποιοτικό; Ένα ωραίο λουλούδι δεν είναι τουλάχιστο τόσο ποιοτικό όσο τα πιο ωραία και πολύπλοκα λόγια αν όχι απείρως ποιοτικότερο; Και όμως το όμορφο λουλούδι δεν το αναλύεις με τη σκέψη (αν καθήσεις να αναλύσεις την ομορφιά του χάνεις το νόημα) απλά το κοιτάς.

Ε ναι.

Πολλά συμπυκνωμένα ερεθίσματα του περιβάλλοντος συν βιωματικές εμπειρίες δημιουργούν αισθήσεις χωρις να καταλαβαίνεις συνειδητά το γιατί και το πως, και αυτό δεν γίνεται μόνο μέσα σε μια αίθουσα κινηματογράφου. Το να περιγράψεις με λόγια την διαδικασία αυτή και να ερεθίσεις συναισθηματικά τον άλλον , είναι και αυτό τέχνη και τέλος πάντων τα λόγια από μόνα τους δεν μπορούν να αποτυπώσουν εύκολα αυτό που σου δίνουν μαζί ο ήχος , η εικόνα , η κίνηση (μιλώντας για αισθησεις να βάλουμε και καμιά ντουζίνα ακόμα υποδιαιρέσεις των βασικών αισθήσεων, δηλαδή το πως αλληλεπιδρούν μεταξύ τους ).

Περι μάααααζας τώρα , :P είναι λογικό να έχει τεράστια αξία ο γενικός παλμός του κόσμου για να το συγκρινεις με αυτό που ένιωσες, γιατί όλοι έχουμε τους ίδιους ακριβώς μηχανισμούς σαν είδος να αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και με αυτό τον τρόπο να πορευόμαστε ξέρω γω. Δεν χρειάζεται να είσαι λόγιος ή να πεις κάτι πολύπλοκο για να πεις οτι είσαι της ...τέχνης ( ένα παλιό μέλος που έχει εξαφανισθεί δυστυχώς , έλεγε στο περίπου οτι τέχνη είναι ο,τι κάποιος πει ότι είναι τέχνη είναι ο,τι κάποιος πει ότι είναι τέχνη) , αρκεί το " ΝΑΙ ήταν φανταστική ταινια η καλύτερη που έχω δει εδώ και χρόνια". Αυτό από πίσω κρύβει νευρικές/νοητικές διαδικασίες αρκετά πολύπλοκες , αλλά έχουμε μάθει να υποτιμούμε αυτήν την ικανότητα. Βασικά αυτό κάνει και ο υπερμετρος σαρκασμός+ πολύ βασικό, το σύνολο των βιωμάτων όχι μόνο στην σκέψη , αλλά σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης ύπαρξης).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...