Προς το περιεχόμενο

jacknut

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Μερικές άλλες κριτικές :-):

Τρέχουσα "tomatometer" βαθμολογία στο rotten tomatoes : 82%. Σε σύνολο 241 reviews, οι 198 ήταν θετικές (θετική δεν σημαίνει άριστη, σημαίνει άνω του μετρίου/θετική εντύπωση) και 43 αρνητικές. (το tomatometer δεν είναι ο μέσος όρος όλων των reviews αλλά μόνο αυτών από approved critics)

Τρέχον metascore στο Metacritic: 84 (βασισμένο σε 35 reviews από critics)

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε ελεος ακομα καθεστε και γραφεται σεντονακια για τους λογους που σας αρεσε/ δε σας αρεσε. Κανεις δεν εχει λογο να αποδειξει σε κανεναν τιποτα,ουτε γιατι του αρεσε ουτε γιατι την βρηκε φολα.

Αντικειμενικα ομως και με βαση τις κριτικες(μην αρχισουμε τα "χεστηκα για τις κριτικες") αλλα και τις εντυπωσεις της ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ πλειοψηφιας του κοσμου, η ταινια αρεσε απο αρκετα εως πολυ.

Σε μια μειοψηφια δεν αρεσε. Fact

Η ταινια γαμησε :P

Δημοσ.

και.. γιατί να ψαρώσουμε?:-D

λέω για την περίπτωση που μετά θα αναρωτιώμαστε πως μπήκε η διαφήμιση στο πετσί μας κι δώσαμε 36x ευρώ για κάτι που δεν θα δίναμε αλλιώς

αν τα δίναμε, αν πήγαμε να δούμε και το transformers 3 φορές (που είχε οικολογικά μηνύματα:lol:) είναι σεβαστό

αυτονόητο είναι ότι ο καθένας θα κάνει ότι γουστάρει ελπίζω να μη χρειάζεται να εξηγήσω πως δεν προσπαθώ να επιβάλω σε κανένα τπτ, ούτε να πω αν θα του αρέσει κάτι τελικά εκτός αν με μπέρδεψες με κανέναν της δικτατορίας.. εντάξει με ξάφνιασε λίγο το σχόλιο..

Ε δεν νομίζω οτι η διαφήμιση είναι αυτή που θα σε κάνει να δεις την ταινία δύο φορές, Οκ τρίτη φορά σερί στην ίδια περίοδο είναι too much για μένα.

Η διαφήμιση μπορεί να σε επηρεάσει πριν δεις την ταινία με κάποιο τρόπο , αλλά όχι για να αποφασίσες τι θα κάνεις με την πάρτη της ,μετα την Α προβολή . Το κακό είναι οτι λόγο της καχυποψίας τα τελευταία χρόνια η διαφήμιση μπορεί να έχει και αντίθετα αποτελέσματα, γιατί έχει δημιουργηθει οπαδισμός , για την αμερική , την κουλτούρα κτλ κτλ. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα όσον αφορά την διαφήμιση με αφορμή το αβαταρ.

Από τότε που προβλήθηκε η ταινία δεν έχουμε δει και πολλές φωτογραφίες , ενώ ακόμα και απο το promotion είδαμε μόνο μερικές από τις αρτιστικες προσεγγίσεις του κόσμου της Πανδώρας. Εγώ προσωπικά δεν είδα τίποτα πριν την ταινία -ακόμα καλύτερα - το παραπάνω το διαπιστώνω απο κάποιο ψάξιμο που έκανα , γιατί οι πρήχτες χρησιμοποιουν το επιχείρημα του μαρκτενιγκ συνέχεια , σαν καραμέλα για τον βήχα ένα πράμα. Αν ψάξεις στο google ακόμα και τώρα θα βρείς πολύ λίγα πράγματα. Εγώ ας πούμε έχω βρεί αυτά μόνο και μερικά ειναι από το game:

500x_pandora.jpg

m_avatar_pandora.jpg

Prev_on_Pandora-avatar-431.jpg

Γιατί έγινε αυτό , γιατι πολύ απλά ο κόσμος της πανδώρας ειναι το ατού της ταινίας , είναι το μέσο με το οποίο ο σκηνοθέτης μπαίνει βαθειά στις αισθήσεις του θεατή για να ξεκινήσει παιχνίδι μαζί του και είναι κάτι που δεν θέλησε να αποκαλύψει σε κανένα promotion.

Μπαίνεις μέσα στην αίθουσα , βλέπεις τον φυσικό κόσμο, μένεις μαλάκας , το λες στους φίλους σου και παθαίνουν το ίδιο κ.ο.κ. Αυτή είναι η καλύτερη διαφήμιση ,να είσαι ο σκηνοθετης και να ξέρεις απο πρίν οτι η ταινία σου θα γαμήσει για δυο -τρεις συγκεκριμένους λόγους. Οταν ξεκινάς να παρατηρείς αυτόν τον κόσμο ξεχνάς οτι βλέπεις ταινία , δεν προσπαθείς να εντοπίσεις ουτε τεχνολογίες , ούτε ατέλειες , ουτε να κάνεις τεχνική παρατήρηση, τίποτα. ΤΗΝ ΖΕΙΣ

Είναι σαν να είδες την τελευταία σου ταινία το 1900 ξέρω γώ που ήταν ο κινηματογράφος χωρίς ήχο και χρώμα , και ξαφνικά μετά το β παγκόσμιο πόλεμο αφού γύρησες από τους πολέμους :P είδες για πρώτη φορά χρώμα , ακουσες ήχο και άκουσες για πρώτη φορά τι είναι σκηνοθεσία.

Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί και ένας θεατής που ειναι λατρης του κινηματογράφου έτσι , και δεν σου λέω μόνο του science fiction , δεν μπορεί να νιώσει το adrenaline rush του αβαταρ. Είναι προφανές οτι πήγε προκατειλημμένος , κακοδιαθετος και δεν ξέρω γιατί πήγε τελικά στο σινεμα εκείνη την μέρα ή αν το παθαίνει συχνά δεν ξέρω γιατί μπαίνει καν στο κόπο να πηγαίνει σινεμα. Το γεγονός οτι αυτός μετά κρίνει μέτρια η κακή την ταινία δείχνει οτι δεν ξέρει να κάνει μια στοιχειώδη ενδοσκόπηση στον ψυχισμό του.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΕΓΩ συχένομαι την 2001 Odyssey του κιουμπρικ , με την έννοια οτι όταν την είδα κόντεψα να αυτοκτονήσω στον καναπέ μου ή θα έπρεπε να πάρω ναρκωτικά για να μπω στο ψυχεδελικό τριπ του σκηνοθέτη. Μια μαλακία και μισή με πιθήκους να χορεύουν στην αρχή, για 20 λεπτά , για 20 γαμημένα λεπτά, ουτε national geographic να έβλεπα για τους γορίλες της αφρικής, με φριχτους διαλόγους στην συνέχεια και μια αργή ροή που να σου σπανε τα @@δια Τέλος πάντων ΕΓΩ αυτήν την ταινία μετά απο κάποιο διάστημα την σεβάστηκα, γιατί είναι και ο arτhur clark στην μέση και στο κάτω κάτω η σκηνοθεσία τελικά είναι της επιστημονικο-κουλτούρας ,χρησιμοποίησε δηλαδή ο σκηνοθέτης το sci-fi για να μας πει οτι έιμαστε μια ματαιότητα. Υπέροχα , γαμώ τα μυνήματα .. !!!! [δεν μας χέζεις ρε νταλάρα λεώ γω.. λολ ] Αλήθεια όμως αναγνωρίζω την τεχνική της ταυτότητα και την σέβομαι για άλλους λόγους που βαριέμαι να εξηγήσω τώρα.

Εγώ πραγματικά νόμιζα οτι στον άρχοντα των δακτυλιδιών είδα το τελευταίο παραμύθι με τα απίστευτα τοπία (νεα ζηλανδία και ..ψηφιακή τεχνολογία) - χάρηκα πάρα πολύ που τελικά μετά από τόσα χρόνια διαψεύθηκα. Πανυγηρικά κιόλας. Δεν έπιασε καμία διαφήμιση , δεν έπιασε κανένα promotion άνετα την βλέπω για δεύτερη φορά , τέτοια συναισθήματα μακάρι να μας χάριζε ο κινηματογράφος πιο συχνά.

Δημοσ.

Μακάρι όλες οι ταινίες δράσης να ήταν έτσι, αυτό να λέτε. Ήταν μια αξιοπρεπέστατη προσπάθεια και η δουλειά αλλά και το μεράκι των συντελεστών φάνηκε στο πανί. Αυτό μου αρκεί.

Δημοσ.
Γιατί η Ρόζα η Μπουλντόζα? Που ρίχνει τα δέντρα για να στήσει τις πολυκατοικίες του η κατασκευαστική ''Μπομπ ο Μάστορας.'' :P

Μπορεί να γράφετε το ένα κατεβατό μετά το άλλο για το πόσο γαμάτη ήταν η ταινία, αλλά αυτό το post έχει πολύ περισσότερο νόημα από όλα τα σεντόνια μαζί.

Δημοσ.
Ρε ελεος ακομα καθεστε και γραφεται σεντονακια για τους λογους που σας αρεσε/ δε σας αρεσε. Κανεις δεν εχει λογο να αποδειξει σε κανεναν τιποτα,ουτε γιατι του αρεσε ουτε γιατι την βρηκε φολα.

Ναι εντάξει, αλλά κουβέντα γίνεται. Αλλιώς δεν υπήρχε λόγος να ανοιχτεί και το θέμα. ;)

Αντικειμενικα ομως και με βαση τις κριτικες(μην αρχισουμε τα "χεστηκα για τις κριτικες") αλλα και τις εντυπωσεις της ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ πλειοψηφιας του κοσμου, η ταινια αρεσε απο αρκετα εως πολυ.

Σε μια μειοψηφια δεν αρεσε. Fact

Fact επίσης πως εν γένει η πλειοψηφία αρέσκεται στο σκουπιδαριό, στην εύκολη διασκέδαση και στην εύπεπτη τέχνη. Μπορείς να πείς πως έχω άδικο? Δεν εκπλήσομαι που η συντριπτική πλειοψηφία το επαινεί και το θεοποιεί. Θα ανησυχούσα για το αντίθετο.

Όποτε οι άνθρωποι συμφωνούν μαζί μου, αισθάνομαι πάντα πως πρέπει να κάνω λάθος.

Δημοσ.
Όποτε οι άνθρωποι συμφωνούν μαζί μου, αισθάνομαι πάντα πως πρέπει να κάνω λάθος.

Εμένα μου μοιάζει χαρακτηριστικό του εθισμού στην κοινωνική απομόνωση, όταν υπάρχει υπόνοια οτι κάτι καλό πάει να συμβεί αυτό ειναι λαθος. Παγίδα είναι μεσιέ sellers .. :P

Δημοσ.

Ο μουσακάς παραμένει πάντα ο ίδιος είτε στον περιγράφει ο μαμαλάκης ,είτε στον περιγράφει ο μποτρίνι, είτε κάποιος άλλος ειδήμονας ...

ο ίδιος είναι, δεν αλλάζει κάτι ο περιγράφων στα συστατικά του ...

έχει όμως την ίδια νοστιμιά όταν τα συστατικά του έχουν περιγραφεί θαυμάσια;

σημασία μεγαλύτερη έχει το ΠΩΣ αντιλαμβάνεσαι κάτι αφού το δεις,

έτσι αντιλήφθηκε το άβαταρ ο washcloud έτσι το περιέγραψε,

ο sellers το αντιλήφθηκε αλλιώς ...

διαφορετική μεθοδολογία σκέψης

διαφορετική περιγραφή ,

αυτό που μένει είναι το ότι σε τέτοια καθαρά υποκειμενικά ζητήματα υπάρχει η "διεξοδική ρήση" : " περί ορέξεως κολοκυθόπιτα".

Όσο για το επιχείρημα : " εν γένει η πλειοψηφία αρέσκεται στο σκουπιδαριό, στην εύκολη διασκέδαση και στην εύπεπτη τέχνη...." αυτό από μόνο του καταρρίπτεται από το πως το υποκείμενο βλέπει στοιχεία του εαυτού του μέσα στις όποιες σκηνές διαδραματίζονται ή εξελίσσονται μπροστά στα μάτια του .( μετά ταυτίζεται και με τους απέναντι, άμα λάχει ...αλλά αυτό θα γίνει κάμποσο αργότερα όταν θα έχει ξεχάσει τα ...προηγούμενα ψυχανεμίσματά του ;) )

Δημοσ.
αυτό που μένει είναι το ότι σε τέτοια καθαρά υποκειμενικά ζητήματα υπάρχει η "διεξοδική ρήση" : " περί ορέξεως κολοκυθόπιτα".

Απο την μία σκέφτομαι, ναι όντως. Απο την άλλη για ποιο λόγο υπάρχουν οι κριτικοί κιν/φου για παράδειγμα?

Όσο για το επιχείρημα : " εν γένει η πλειοψηφία αρέσκεται στο σκουπιδαριό, στην εύκολη διασκέδαση και στην εύπεπτη τέχνη...." αυτό από μόνο του καταρρίπτεται από το πως το υποκείμενο βλέπει στοιχεία του εαυτού του μέσα στις όποιες σκηνές διαδραματίζονται ή εξελίσσονται μπροστά στα μάτια του .( μετά ταυτίζεται και με τους απέναντι, άμα λάχει ...αλλά αυτό θα γίνει κάμποσο αργότερα όταν θα έχει ξεχάσει τα ...προηγούμενα ψυχανεμίσματά του ;) )

Διαφωνείς με λίγα λόγια μαζί μου. Δεν πιστεύεις πως η μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού ακολουθεί το εύκολο και όχι αυτό που πρέπει να το κουράσεις και λίγο.

Δημοσ.

Υπαρχουν καποιοι που πανε cinema για διασκεδαση μετα απο ωρες δουλειας,κουρασης κλπ κλπ.Ουτε θελουν να σκοτιστουν με το τι θα πει ο "ποιητης", ουτε με αλλα δυσκολα κουραστικα νοηματα, που θα πρεπει να αφιερωσουν αλλες 5 ωρες σκεψης για να καταληξουν τι εννοουσε εκει που εδειξε...κλπ κλπ (εδω βαλε οτι θες)....

Υπαρχουν και αυτοι.Και οποιος τους κατηγορει για κατι απλα αυταπαταται οτι ο εαυτος του ανηκει σε καποιο ψαγμενο ειδος.

Ειναι τοσο δυσκολο να δεχτειτε οτι απλα μπορει να γουσταρουν μονο τετοιες ταινιες?Ισως ο κινηματογραφος ναρχεται 10ος στη ζωη τους και απλα να θελουν καμια φορα να γεμιζουν τη μερα τους...μη τρελενεστε με το τι κανουν οι πολλοι...

Δημοσ.

Προφανώς, επειδή η ψυχαγωγία απαιτεί κόπο, δεν επιθυμεί να "κουράζεται" εκτός δουλειάς και καταλήγει στην εύκολη διασκέδαση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...