Προς το περιεχόμενο

jacknut

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ρε παπαρίδη, τί σεληνιασμένος.........Εσείς με σεληνιάζετε.

Η ταινία είναι σούπερ.

Όμορφη, στρωτή, χωρίς υπερβολές, ωραίο σενάριο, με τα μηνύματά του, ωραία σκηνοθεσία, καλές ερμηνείες, η τεχνική αποτύπωσης του πραγματικού κόσμου σε γραφικά γαμεί και δέρνει, όλα καλά :-)

Δεν πιάνουν ρε συ αυτα σε fans της δυστοπίας. Δεν λέω για σένα sellers , ...αν και οχι, για εκεί σε κόβω τελικά. :P

Η ανταμοιβή ενός τέτοιου θεατή είναι η οτι έχει σχέση με καταστροφή, πεσιμισμό και απαισιοδοξία. Δεν διαπραγματεύεται εναλακτικές προτάσεις στο sci-fi γιατί πολύ απλά ΔΕΝ τον ντοπάρουν.

:P

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δεν είδα ακόμη την ταινία αλλά αμφιβάλλω αν θα με ψυχαγωγήσει τόσο όσο η ανάγνωση του παρόντος thread. Πετάει η ομάδα, έχω λιώσει στο γέλιο.:-D

• Members
Δημοσ.
δεν είδα ακόμη την ταινία αλλά αμφιβάλλω αν θα με ψυχαγωγήσει τόσο όσο η ανάγνωση του παρόντος thread. Πετάει η ομάδα, έχω λιώσει στο γέλιο.:-D

Και πού να το διαβάσεις και με 3D γυαλιά - η εμπειρία θα είναι πρωτόγνωρη :P

Δημοσ.
Όμορφη, στρωτή, χωρίς υπερβολές, ωραίο σενάριο, μπλά μπλά μπλά...

Μμμμμμ,

ξέρεις

και

τι

σημαίνει

η

λέξη

υπερβολή?

Ρε παπαρίδη...

:cry::cry::cry:

Ωωωωχ θέε μου, τουλάχιστον έβγαλα λίγο γέλιο απο την θέαση αυτής της παπαρδέλας. Ε όχι και παπαρίδη ρε μλκ... χαχαχαχαχαχα

Δεν πιάνουν ρε συ αυτα σε fans της δυστοπίας. Δεν λέω για σένα sellers , ...αν και οχι, για εκεί σε κόβω τελικά. :P

Το περίμενα απο σένα αργά η γρήγορα αυτό... :P

...η εμπειρία θα είναι πρωτόγνωρη :P

Και που να δεις και τι μηνύματα που θα λάβεις...

Δημοσ.

... λοιπόν,,,,

πες ο ένας πες ο άλλος ψήθηκα να την δω ,,,

επηρεασμένη από τα μύρια όσα σχόλια τόσο εδώ , όσο και αλλού και σίγουρα όχι αντικειμενική 100%

και την είδα...

ήμουν σίγουρη ότι θα συμφωνούσα με τον washcloud (...σε ότι αναφέρει περί μηνυμάτων) και ΔΕΝ διαψεύστηκα ( εδώ να τονίσω πως σίγουρα ο wash με έκανε να το δω πιο υποψιασμένα...), όπως ήμουν σίγουρη εξαρχής ότι θα διαφωνήσω μαζί του για τον τρόπο που περνά αυτά τα μηνύματα ο σκηνοθέτης (απλά ...η μεσημεριανή του αναφορά στον λαζόπουλο με επιβεβαίωσε)...

η ταινία είναι καλή... τα μηνύματα που περνά ,όπως τα περνά είναι μία καλή υπενθύμιση για αυτούς που θα τα αφουγκραστούν και χτυπά ένα καμπανάκι τόσο μα τόσο σιγά που ίσα ίσα θα ακουστεί και γρήγορα θα ξεχαστεί .

...αυτή δεν ξεχνιέται όμως ... ;)

• Members
Δημοσ.

...αυτή δεν ξεχνιέται όμως ... ;)

Offtopic: καλά που μου το θύμισες... την έχω εδώ και καιρό και ακόμα δεν κάθισα να τη δω... έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια για τη συγκεκριμένη.

Δημοσ.
Το περίμενα απο σένα αργά η γρήγορα αυτό... :P

Μαυρίλα και γκοθίλα γουστέρνω και εγώ που και που...

Αν ήθελα να φτιάξει ένα μαύρο animation ο καμερον με τον τρόπο που έφτιαξε το αβαταρ , θα ήθελα να είναι αυτό:

13773_katedra-x-500.jpg

... μην ξενερώνετε , θα δούμε παπάδες λεμε στο μέλλον !! ;)

Δημοσ.

Βασικά αυτό που λένε οι περισσότεροι που τη βλέπουν έχοντας διαβάσει, δει και ακούσει για δαύτη τα μύρια όσα, είναι πως αν ΔΕΝ τους είχαν φλομώσει στο hype θα την είχαν ευχαριστηθεί. Με τόσες προσδοκίες που όμως τους δημιούργησαν τα όσα είδαν/άκουσαν/δει για το Avatar, έμειναν με μια κάπως γλυκόπικρη γεύση. Και δεν το 'χω ακούσει από 1-2 αλλά 5-10 άτομα.

Λογικότατο θα συμπλήρωνα εγώ.

Δημοσ.

ρε sos δεν το πιστευω οτι χρηματιστηκες τοσο ευκολα :P

ει ψιτ wash εγω προσφερθηκα πρωτος ρει,να τηρηθει μια στοιχειωδης σειρα προτεραιοτητας,θηλυκοι και μετα αρσενικοι εστω :P :p

ps ψηνομαι να ανεβασω συζητηση-προβληματισμο "τα ζουζουνια και η μεταβιομηχανικη κοινωνικη εξελιξη υπο το πρισμα της θεωρησης κατα Dora the explorer" :P :p :P

Δημοσ.

Ρε Σέλερζ, θα σταματήσεις να με δακτυλοδείχνεις;

Ρόμπακοπ μ' έκανες...

ρε μήπως είσαι ανηψάκι του πάρσιφαλ;

όπως ήμουν σίγουρη εξαρχής ότι θα διαφωνήσω μαζί του για τον τρόπο που περνά αυτά τα μηνύματα ο σκηνοθέτης

η ταινία είναι καλή... τα μηνύματα που περνά ,όπως τα περνά είναι μία καλή υπενθύμιση για αυτούς που θα τα αφουγκραστούν και χτυπά ένα καμπανάκι τόσο μα τόσο σιγά που ίσα ίσα θα ακουστεί και γρήγορα θα ξεχαστεί .

...με τον "τρόπο", μάλλον εννοείς γενικά την ταινία (τη φόρμα της, το στόρι, το τί τέλος πάντων διεξάγεται και αναδεικνύει τα "μηνύματα");

Αν ναι, κατ' αρχάς να πω ότι την συγκεκριμένη οφείλει να καταλάβει ο καθ' ένας ότι δεν είναι ένα...καθαρά πολιτικό μανιφέστο (yuck........θα φάω ξύλο.......). Μια mainstream χολυγουντιανή παραγωγή είναι, οπότε πρέπει να αξιοποιηθεί ως κάτι τέτοιο. Και παραμύθι είναι, και φαντασία είναι, και λαβ στόρι είναι, και ο κεντρικός ήρωας ολίγον Μεσσίας είναι, και όλα στημένα είναι. Το καλό όμως, είναι πως είναι στημένα για να υπηρετήσουν κάποιους σκοπούς. Αφ' ενός του "τελειομανή"-τεχνολογόπληκτου Κάμερον - εφ' ετέρου όμως (και εδώ είναι το καλό) για να περάσει τα μηνύματά του. "Ζμπούτσατ ρε φίλε του Κάμερον τα μηνύματα - για τα λ7 τα κάνει όλα, μαμαλάκας είσαι;" θα λένε κάποιοι. Όχι ρε παίδες, δεν είναι έτσι. Μπορεί ο Κάμερονμαν να μην είναι από αυτούς που θα κάνουν απεργία πείνας για να περάσουν μηνύματα, αλλά έχει τον δικό του τον τρόπο. Τον ψωνισμένο ίσως. Τον "μέσα από την τέχνη του". Και υποθέτω αν του λέγανε "κοίτα να δεις, κάνε το Άβαταρ, αλλά να ξέρεις ότι δε θα βγάλεις. Το πολύ-πολύ να ρεφάρεις" πως παίζει πολύ το να μην το έκανε. Απ' την άλλη είναι έξυπνος, εξυπνότατος, ξέρει ότι αυτό που θα φτιάξει "δεν υπάρχει περίπτωση ν' αποτύχει", οπότε είναι μονόδρομος η φάση, χωρίς διλήμματα...Το σίγουρο πάντως είναι ότι θα μπορούσε κάλλιστα να φτιάξει μια ταινία καθαρή περιπέτεια, χωρίς καμμία πολιτικο-ιστορικο-οικολογική αναφορά, να επικεντρώσει στο CGI και στο 3D, και να μην έχει ν' ακούει γκρίνιες από κανέναν. Έλα που δεν το 'κανε όμως.

Με λίγα λόγια, και ο σκύλος ολόκληρος - και η πίττα χορτάτη.

Και το ψώνιο του έκανε, και μαλλί θα βγάλει (...μου θυμίζει αυτό).

Και, θα περάσει και τα μηνύματά του, όχι σε μια χούφτα νοματαίους, αλλά σε πολύ περισσότερους. Διότι δεν γίνεται κυρία μου, ν' αρχίζεις να κράζεις ευθέως τους Αμερικάνους, και να περιμένεις ανταπόκριση από αυτούς. Άμα το πας λάου-λάου και πλαγίως, όλο και κάτι περισσότερο θα τους μείνει. Διότι άμα ο στόχος δεν ήταν η αυτοκριτική, απλό ήταν : πχ θα έβαζε τον Jake να είναι ένας τάχαμου τυχαίος Γήινος, αλλά στην πορεία θα αποκαλυπτόταν πως ήταν άλλης ανθρωπόμορφης ράτσας (απ' τον πλανήτη Σουξουμούξου ας πούμε, κι οι πρόγονοί του είχαν σκλαβωθεί από Γήινους κλπκλπ) - γι' αυτό και τους ξεπουλάει έτσι στο απαλό. Αλλά είπαμε, ο Jake και Γήινος είναι, και τέως marine είναι, και εντολές απλά εκτελεί,,,,,,μέχρι που θα μπει στο άβαταρ/"στο πετσί των αλλονώνε". Και θα "νιώσει".

Λες πως το όποιο αυτό καμπανάκι θα ξεχαστεί.

Δε διαφωνώ πως στην πλειονότητα των θεατών, αυτό που θα μείνει δεν θα είναι ένα πολιτιστικό σοκ, αλλά η αίσθηση των εφφέ - όλης αυτής της τεχνολογίας τεσπα.

Όπως όμως είμαι σίγουρος, ότι τα μηνύματα του Κάμερον περαστήκαν σαν τα διαφημιστικά της κοκακόλας, που έλεγε κι o frenzy πιο πριν (έστω κι αν αυτός το έλεγε με άλλο σκεπτικό). Υποσυνείδητα. Μπορεί να μην συζητάν για τα επόμενα χρόνια, για τα μηνύματα του Κάμερον μέσα από το Avatar, είμαι όμως σίγουρος πως όλα όσα απλά και όμορφα πέρασαν από τα μάτια τους και τα τσερβέλλα τους, καταστάλαξαν και μέσα τους. Έδειξε ο Κάμερον ποιό είναι "το σωστό", και το κουβαλάνε μαζί τους. Και μπορεί καν να μην θυμούνται που το είδαν/άκουσαν, και να μην έχουν ως σημαίο αναφοράς, ή και αντικείμενο λατρείας και σπουδής την εν λόγω ταινία - ίσως όμως παίξει καθοριστικό ρόλο την επόμενη φορά που θ' ακούσουν πολιτικό που θα προφασίζεται πως θα καταπολεμήσουν την τρομοκρατία με τρομοκρατία, και τον στείλουν νωρίτερα από εκεί που ήρθε. Γιατί ίσως και να 'χουν χωνέψει πως πίσω από τέτοια λόγια, βρωμάει η δουλειά.

million, τί έγινε ρε μλκ, τόσα πολλά έχασες στην τριανταμία; :P

Δημοσ.
Μία ερώτηση που πιθανότατα να έχει χιλιοειπωθεί, αλλά επειδή δεν ψήνομαι να κάνω search και να φάω κάνα spoiler στην μάπα, μήπως έχετε να προτίνεται σε πιό 3d cinema να δω την ταινία?
κλασσικά εκεί που σε βολεύει από άποψης μεταφοράς, ωρών προβολής και που θα βρεις εισητήρια

από άποψης εικόνας λένε πως ίσως το odeon έχει λίγο καλύτερη, ο ίδιος δεν μπορώ να πω αλλά τους πιστεύω

εγώ πήγα στο odeon kosmopolis στην κηφησίας

μια φίλη μου παραπονέθηκε για τα καθίσματα και είπε πως είναι πιο βολικά στο village the mall από ότι στο odeon - εγώ και στα δύο κουράζομαι σε πολλές ώρες αλλά για να το λέει κάτι θα ξέρει

στο odeon δε γίνεται ο χαμός που γίνεται στο village, αλλά και εισητήρια ίσως βρεις πιο εύκολα, οι τιμές στα προϊόντα που αγόρασα (κάτι νερά και chips) δεν ήταν υπερβολικές (αρχικά φοβόμουν να ψωνίσω)

στο odeon έχει το εξής πολύ κουλό, ο διάδρομος είναι στη μέση.. χάνοντας όλες τις θέσεις που βλέπουν καμπάνα.. αν δεν κάνω λάθος στο village είναι normal με 2 διαδρόμους

για τα ster έχω καλή εντύπωση αλλά έχω καιρό να πάω και θα σε γελάσω

-

Γιατί να μην ψαρώσουμε ρε συ oneofthem από την ταίνια , αυτό δεν μπορώ να καταλάβω εγώ. :rolleyes:
και.. γιατί να ψαρώσουμε?:-D

λέω για την περίπτωση που μετά θα αναρωτιώμαστε πως μπήκε η διαφήμιση στο πετσί μας κι δώσαμε 36x ευρώ για κάτι που δεν θα δίναμε αλλιώς

αν τα δίναμε, αν πήγαμε να δούμε και το transformers 3 φορές (που είχε οικολογικά μηνύματα:lol:) είναι σεβαστό

αυτονόητο είναι ότι ο καθένας θα κάνει ότι γουστάρει ελπίζω να μη χρειάζεται να εξηγήσω πως δεν προσπαθώ να επιβάλω σε κανένα τπτ, ούτε να πω αν θα του αρέσει κάτι τελικά εκτός αν με μπέρδεψες με κανέναν της δικτατορίας.. εντάξει με ξάφνιασε λίγο το σχόλιο..

Δημοσ.
ps ψηνομαι να ανεβασω συζητηση-προβληματισμο "τα ζουζουνια και η μεταβιομηχανικη κοινωνικη εξελιξη υπο το πρισμα της θεωρησης κατα Dora the explorer" :P :p :P

Γιατί η Ρόζα η Μπουλντόζα? Που ρίχνει τα δέντρα για να στήσει τις πολυκατοικίες του η κατασκευαστική ''Μπομπ ο Μάστορας.'' :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...