Προς το περιεχόμενο

jacknut

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

washy μηπως ειχε κανα καλο τεμαχιο στο σινεμα η πηγες να την δεις τπτ φτιαγμενος happy κουκουρουκου κλπ?

ps οταν ειναι να ανεβασεις post ανακοινωνε το καπως γιατι ο server δεν την παλευει ρα

:P

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βάλε και καμιά παράγραφο παραπάνω ρε χρυσέ μου άνθρωπε να μας διευκολύνεις και εμάς λιγάκι. Τζάμπα είναι. Γαμώ την προίκα σου γαμώ...

Λοιπόν πρώτον από όλα ΟΥΑΟΥ διότι στην πρώτη σεμνή σου και ταπεινή παράγραφο με βρίσκεις σύμφωνο. Σε όλες τις υπόλοιπες όμως με βρίσκεις φωνήεν.

33821-Clipart-Illustration-Of-A-Cold-Penguin-Mascot-Cartoon-Character-In-A-Hat-And-Scarf-Shivering-And-Surrounded-By-Blocks-Of-Ice.jpg

Πρώτα από όλας να σου πω, πως τα αστειάκια που κυκλοφορούν με την Ποκαχόντας δεν τα είχα δει όταν την πρωτοανέφερα, αλλά η σύκγριση τελικά είναι αναπόφευκτη. Πέρα απο την πλάκα λοιπόν και χωρίς καμία πρόθεση ειρωνίας θέλω να σε ρωτήσω: γιατί όλους αυτούς τους προβληματισμούς στους ξεσήκωσε το Avatar και όχι η Ποκαχόντας? Και θέλω να με απαντήσεις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ σε αυτό, με quote. Δεν ήταν η Ναρούτι πως σκατά την λέγανε ήταν η Ποκαχόντας. Δεν ήταν ο Τζέικ ήταν ο Τζόν Σμίθ ξέρω'γω. Δεν ήταν στην Πανδόρα ήταν στον Αμαζόνιο που σκατά ήτανε. Ο ένας ήθελε πέτρες ο άλλος ήθελε κάτι άλλο. Τι άλλαξε? Η ιστορία? Μάπα η μία, μάπα και η άλλη. Γιατί τα μηνύματα του Αβαταρ που ήταν ένα προς ένα ίδια με τα μηνύματα της Ποκαχόντας περάστηκαν καλύτερα? Επειδή η Ποκαχόντας είναι για παιδιά ενώ το Avatar για ενήλικες? Μην καγχάσω τώρα. Ε λοιπόν σου λέω ότι ΔΕΝ περάστηκαν καλύτερα. Στην χειρότερη περίπτωση, περάστηκαν το ίδιο. Το προμότιον, ο σκηνοθέτης του Τιτανικού, και ο τρόπος γυρίσματος της ήταν αυτός που γάμησε και ως συνήθως το γαμήσι επηρέασε και ΌΟΟΟΟΟΟΛΑ τα άλλα στοιχεία της ταινίας, στα οποία θα τιμηθεί και με Όσκαρ ενώ δεν θα πρέπει. Τόσο λάθος είμαι και δεν το βλέπω?

Πιστεύω αγαπητέ, συνωνόματε και πρώην συνάδελφε washy πως έχεις βγάλει κυριολεκτικά απο την μύγα ξύγκι. Έχεις βγάλει χίλιους δύο σου προβληματισμούς και ανυσηχίες απο μία ταινία που τα είχε όλα αυτά στο κατώτερο βαθμό. Αν τα είχε στο 1 για κάποιο λόγο εσύ τα έφτασες στο 10. Σωστοί προβληματισμοί, σωστές ανησυχίες, λάθος ταινία. Δεν μπορεί κάτι τόσο ρηχό να σου έβγαλε τόσα πολλά. Και η μερίδα ανθρώπων στην οποία ανφέρθηκες και υποστήριξες ότι σε αυτήν αναφέρεται η ταινία, αν είναι τόσο ανίκανη να καταλάβει απο μόνη της τέτοια πράγματα αμφιβάλλω αν θα καταφέρει να φτάσει έναν τόσο ρηχό προβληματισμό στο σημείο που τον έφτασε π.χ το δικό σου το μυαλό. Τι είχαμε τι χάσαμε δηλαδή.

Θέλεις ρε συ να πάρω για παράδειγμα αυτήν την ταινία και να κάνω το ίδιο που έκανες εσύ με το Avatar? Τι νομίζεις δηλαδή, ότι μέσα στην βλακεία της δεν θα βγάλω και 2-3 προβληματισμούς? Σοβαρά τώρα!

Δημοσ.

Μία ερώτηση που πιθανότατα να έχει χιλιοειπωθεί, αλλά επειδή δεν ψήνομαι να κάνω search και να φάω κάνα spoiler στην μάπα, μήπως έχετε να προτίνεται σε πιό 3d cinema να δω την ταινία?

village φαληρου, ster, odeon? ή δεν υπάρχει διαφορά?

Δημοσ.
ps οταν ειναι να ανεβασεις post ανακοινωνε το καπως γιατι ο server δεν την παλευει ρα

:P

red_smile.gif

Πάτε μακριά χωρίς να χρειάζεται. Η θεματολογία του Άβαταρ έχει καλυφθεί από

αυτήν την ταινία.

Προσωπικα θεωρώ πως έχει καλυφθεί από

τη σεκάνς

αλλά μπορεί εγώ να ακούω περισσότερα απ' όσα λέει. Οι μεταγενέστερες είναι απλά κάθαρση και η κάθαρση στην τραγωδία ξαλαφρώνει τον θεατή, δεν τον προβληματίζει. Αυτά περί "μηνυμάτων". Έτσι, το "fight terror with terror" και τα λοιπά είναι αναλγητικό μασκαρεμένο ως προβληματισμός κρυμμένος μέσα σε ατάκα. Όποιος το καταλαβαίνει αυτό το κατάλαβε.

Tο άβαταρ είναι κοκακόλα. Λατρεύω την κοκακόλα αλλά είναι 99% νερό με μηδέν θρεπτική αξία.

Και εκεί τοποθέτησα το Άβαταρ στο τοπ1000 του μυαλού μου. Το καλύτερο φιλμ-αναψυκτικό και δεν το λέω υποτιμητικά.

frenzy, τα ξανάπαμε, ναι η θεματολογία του όντως δεν είναι η αποκάλυψη.

So what. Το λιγότερο που θα σου πω είναι "πόσοι άραγε την έχουν δει την συγκεκριμένη ταινία" που παρέθεσες; Οπότε κοινό υπάρχει. Συν το ότι συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί εφ' όσον έχει γυριστεί κάτι, να μην "μπορεί" κάτι άλλο να πιάσει το ίδιο θέμα.

Γυρίστηκε πχ ο King Kong προ μισού αιώνα και βάλε. Έκτοτε ξαναπιάσανε τουλάχιστον 2 φορές το θέμα άλλοι. Με τις παραλλαγές τους, με τις νέες τεχνικές τους κτλ. ΑΝ υπάρχει πουθενά "κακό", είναι στο η επανάληψη να μην έχει να πει τίποτε σύγχρονο, να μην το πει με νέο τρόπο, γενικά στο να είναι πάλι ο Μανωλιός χωρίς καν ν' αλλάξει τα ρούχα του. Γενικά μιλώντας για έναν κεντρικό σκελετό νοημάτων, χωρίς καν να χρειάζεται να μπει στον κόπο κάποιος να αναδείξει διαφορές, σίγουρα μπορεί κανείς να ψάξει και να αναδείξει πάμπολα έργα τέχνης (γραπά, λογοτεχνικά, "παραλογοτεχνικά" ακόμα - έχω στο νου μου αγαπημένο κόμικ named Barbara, δεκαετίας 80, που μοιάζει κατά πολύ στο κόνσεπτ του Avatar) που να έχουν ομοιότητες. Σημαίνει αυτό ότι δεν έχει θέση κάτι νέο, που πατάει στα ίδια μονοπάτια; Το θέμα πρέπει να είναι πόσο καλά υπηρέτησε ή όχι την αναβίωση.

Περί προβληματισμού, απλά θα πω ότι εμένα με "προβλημάτισε". Κι ας μ' έχουν προβληματίσει ήδη από παλιά άλλες ταινίες, άλλα βιβλία, τα δελτία ειδήσεων και τα ντοκυμανταίρ, και η ίδια μου η σκέψη με μόνη την όποια γνώση ιστορικών γεγονότων.

Το "προβλημάτισε" βέβαια σημαίνει, ότι μου ξαναέφερε ένα ζήτημα με ωραίο τρόπο, εκεί που χολόσκαγα τί θα γίνει ας πούμε με την οικονομική κρίση, ή με την νέα σαιζόν στη Φόρμουλα Ένα. Και το έκανε με τρόπο που με έπεισε. Και την αξιολόγησα (την ταινία) ως αξιόλογη.

Το περί αναλγητικού, ωραία, το βλέπεις έτσι. Εγώ πάλι καθόλου. Κι όπως και προφανώς δεν είσαι ο μόνος στον κόσμο που το καταλαβαίνει ως τέτοιο, έτσι δεν είμαι ούτε εγώ ο μόνος που το καταλαβαίνει ως μια πολύ ωραία κορύφωση της ιστορίας στο συγκεκριμένο σημείο, για να πετάξει αυτήν την πολύ συγκεκριμένη σπόντα. 'Η οποία ατάκα, ιστορικά, έχει βαρύτητα τύπου "δεν ξέρω με τί όπλα θα γίνει ο Γ'ΠΠ, αλλά ξέρω ότι ο Δ'ΠΠ θα γίνει με πέτρες και ξύλα" "εν οίδα ότι ουδέν οίδα" "αγαπάτε αλλήλους" κλπ, έστω κι αν ήταν αρνητικής σημασίας.

Βάλε και καμιά παράγραφο παραπάνω ρε χρυσέ μου άνθρωπε να μας διευκολύνεις και εμάς λιγάκι. Τζάμπα είναι. Γαμώ την προίκα σου γαμώ...

Λοιπόν πρώτον από όλα ΟΥΑΟΥ διότι στην πρώτη σεμνή σου και ταπεινή παράγραφο με βρίσκεις σύμφωνο. Σε όλες τις υπόλοιπες όμως με βρίσκεις φωνήεν.

33821-Clipart-Illustration-Of-A-Cold-Penguin-Mascot-Cartoon-Character-In-A-Hat-And-Scarf-Shivering-And-Surrounded-By-Blocks-Of-Ice.jpg

Πρώτα από όλας να σου πω, πως τα αστειάκια που κυκλοφορούν με την Ποκαχόντας δεν τα είχα δει όταν την πρωτοανέφερα, αλλά η σύκγριση τελικά είναι αναπόφευκτη. Πέρα απο την πλάκα λοιπόν και χωρίς καμία πρόθεση ειρωνίας θέλω να σε ρωτήσω: γιατί όλους αυτούς τους προβληματισμούς στους ξεσήκωσε το Avatar και όχι η Ποκαχόντας? Και θέλω να με απαντήσεις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ σε αυτό, με quote. Δεν ήταν η Ναρούτι πως σκατά την λέγανε ήταν η Ποκαχόντας. Δεν ήταν ο Τζέικ ήταν ο Τζόν Σμίθ ξέρω'γω. Δεν ήταν στην Πανδόρα ήταν στον Αμαζόνιο που σκατά ήτανε. Ο ένας ήθελε πέτρες ο άλλος ήθελε κάτι άλλο. Τι άλλαξε? Η ιστορία? Μάπα η μία, μάπα και η άλλη. Γιατί τα μηνύματα του Αβαταρ που ήταν ένα προς ένα ίδια με τα μηνύματα της Ποκαχόντας περάστηκαν καλύτερα? Επειδή η Ποκαχόντας είναι για παιδιά ενώ το Avatar για ενήλικες? Μην καγχάσω τώρα. Ε λοιπόν σου λέω ότι ΔΕΝ περάστηκαν καλύτερα. Στην χειρότερη περίπτωση, περάστηκαν το ίδιο. Το προμότιον, ο σκηνοθέτης του Τιτανικού, και ο τρόπος γυρίσματος της ήταν αυτός που γάμησε και ως συνήθως το γαμήσι επηρέασε και ΌΟΟΟΟΟΟΛΑ τα άλλα στοιχεία της ταινίας, στα οποία θα τιμηθεί και με Όσκαρ ενώ δεν θα πρέπει. Τόσο λάθος είμαι και δεν το βλέπω?

Πιστεύω αγαπητέ, συνωνόματε και πρώην συνάδελφε washy πως έχεις βγάλει κυριολεκτικά απο την μύγα ξύγκι. Έχεις βγάλει χίλιους δύο σου προβληματισμούς και ανυσηχίες απο μία ταινία που τα είχε όλα αυτά στο κατώτερο βαθμό. Αν τα είχε στο 1 για κάποιο λόγο εσύ τα έφτασες στο 10. Σωστοί προβληματισμοί, σωστές ανησυχίες, λάθος ταινία. Δεν μπορεί κάτι τόσο ρηχό να σου έβγαλε τόσα πολλά. Και η μερίδα ανθρώπων στην οποία ανφέρθηκες και υποστήριξες ότι σε αυτήν αναφέρεται η ταινία, αν είναι τόσο ανίκανη να καταλάβει απο μόνη της τέτοια πράγματα αμφιβάλλω αν θα καταφέρει να φτάσει έναν τόσο ρηχό προβληματισμό στο σημείο που τον έφτασε π.χ το δικό σου το μυαλό. Τι είχαμε τι χάσαμε δηλαδή.

Θέλεις ρε συ να πάρω για παράδειγμα αυτήν την ταινία και να κάνω το ίδιο που έκανες εσύ με το Avatar? Τι νομίζεις δηλαδή, ότι μέσα στην βλακεία της δεν θα βγάλω και 2-3 προβληματισμούς? Σοβαρά τώρα!

εεε με το "ζόρι" κάθομαι ήδη και γράφω ρε συ.............Και νταξ', δε λέω πως έχεις άδικο, ο σεβασμός σε όσους...ψυχαναγκαστούν να με διαβάσουν, πάει περίπατο -χωρίς βέβαια να γίνεται αυτό σκοπίμως- αλλά δεν είμαι για πολλά πολλά.....Χμ.

Περί...Ποκαχόντας : κοίτα, μην το πάμε στο τί κυκλοφοράει στο web, για το τί θάψιμο μπορεί να γίνει, σε οποιαδήποτε περίπτωση. Μυαλά τζετ υπάρχουν πολλά, τα εργαλεία τα έχουν, και μπορούν να ξεφτιλίσουν ό,τι γουστάρουν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Και μόνο και για τον χαβαλέ. Εγώ δε θέλω να μπλέξω με τέτοιες λογικές όμως - γιατί και υπερασπιστικά μπορεί κανείς να πει η Ποκαχόντας είναι του 95, το Avatar το έγραψε ο Κάμερον, λέει, το 94, και άντε βγάλε άκρη αν κάποιος έκλεψε ποιόν, και ποιός ποιόν. Δε με κόφτει. Για 'μένα το θέμα είναι ότι κατ' αρχάς μιλάμε για δύο διαφορετικά "έργα".

Κι αν ακόμα η Ποκαχόντας δεν ήταν κινούμενο σχέδιο, αλλά ταινία κανονική, με ηθοποιούς και τα ρέστα, πάλι έχουμε το ζήτημα του να χειριστεί κάποιος μια κεντρική ιδέα διαφορετικά, και πόσο καλό είναι το αποτέλεσμα. Αν για 'σένα όμως το Άβαταρ δεν είνα παρά μια κόπια του Κάμερον που πάτησε πάνω στην Ντίσνευ, ό,τι και να γράψω εγώ ή άλλος, δεν πρόκειται να το δεις αλλιώς. Και το θέμα είναι πως ΕΧΩ γράψει. Και περί διαφορών των ακόμα. Και πόσο διαφορετική αξία έχει το μήνυμα "μπαίνω στο πετσί του άλλου".

Και θέλω να με απαντήσεις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ σε αυτό, με quote

ΣΕ απαντάω, πως απ' ό,τι θυμάμαι, η Ποκαχόντας είχε κάνει αίσθηση τότε, για τα αντιρατσιστικά και οικολογικά της μηνύματα. Και λοιπόν; Δεν άλλαξε ο κόσμος από τότε, οπότε μη ξαναδώ άλλες παρόμοιες μούφες; Τα είπε όλα η Ντίσνευ επί του συγκεκριμένου, οπότε δε θέλω να ξαναδώ άλλες κόπιες; Δεν σε καταλαβαίνω.

Επίσης, μάπα λες η μια, μάπα η άλλη. Τί ακριβώς δηλαδή σε χαλάει στην Ποκαχόντας; Τί θα ήθελες να δεις; Μια επανάληψη/επιβεβαίωση της πραγματικότητας, για να μη σου φανεί μάπα; Ότι οι λευκοί έκτοτε ξεσκίσανε τους ινδιάνους;

Και ναι, εκτός του ότι γενικά άλλη φάση το κινούμενο σχέδιο, το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ δεν είχε τις δυνατότητες για να αγγίξει περισσότερο από παιδιά, σε γενικές γραμμές. Και μάλιστα όχι με έναν ιδιαίτερα δημιουργικό τρόπο. Δεν το λέω τυχαία, μιας και έχει περάσει πολύ κόμιξ και κινούμενο σχέδιο σχεδόν 35 χρόνια τώρα από τα μάτια μου.

Το σενάριό του που ήταν ότι πιο δυνατό είχε σαν δημιουργία, έχασε κατά πολύ απ΄τη δυναμική του, λόγω της συγκεκριμένης οπτικοποιημένης του απόδοσης.

Και μην τρελλαίνεσαι, τα "έργα" δεν αλλάζουν τον κόσμο - και κυρίως όχι άμεσα. Εμπνέουν.

Για τα δε Όσκαρ, ξαναείπαμε, δεν με αφορούν. Μόνο ενδεικτικό λόγο αποτελεούν για 'μένα, για να πει κάποιος να δώσει προσοχή σε κάτι που ΙΣΩΣ αξίζει. Οπότε οι λόγοι γαι τους οποίους θα πάρει ό,τι θα πάρει, μου είναι αδιάφοροι. Αν εσένα σε "πονάει" το ζήτημα, και σου τη δίνει που θα ακούς "α, το Άβαταρ, που πήρε τόσα Όσκαρ", από εμένα μια φορά δεν θα το διαβάσεις. Αν θα διαβάσεις κάτι, θα είναι η επί μέρους γνώμη μου μεθ'...αναλύσεως, για το αν βρήκα κάτι καλό ή στραβό.

Το περί ξυγκιού μύγας : τσουκ.

Το να κοιτάω με το μικροσκόπιο, τη στιγμή που εσύ κοιτάς με το τηλεσκόπιο ("...ωπ! ΝΑ μια Ποκαχόντας, μετα συγχωρήσεως! Ρε άντε γειαααά!"), είναι νομίζω ό,τι πιο σωστό, για να αναδείξει κανείς τί υπάρχει και τί όχι. Αλλιώς πάμε σ' αυτό που προϋπώθηκε από άλλον, πως το Avatar είναι "περιπέτεια". Μυγοξύγκιασμα θα έκανα, αν σου έλεγα πως με βάση τα νταχτιρντί του Jake και της Neytiri, το Avatar είναι...ερωτική ταινία.

Το αν είναι ρηχή η όχι, μάλλον πρέπει να καθίσουμε μαζί σ' ένα δωμάτιο τα δυο μας, ώσπου τελικά κάποιος απ' τους δυο να πείσει τον άλλον για το αντίθετο. Γιατί σηκώνει πολύ περισσότερη ανάλυση και "αποδεικτικά στοιχεία", από όσα μέχρι τώρα "ενδικτικά στοιχεία" μπορεί να έχουμε αναφέρει. Όμως, από τη στιγμή που όπως είπα, εσύ δεν θέλεις καν να ξεκολλήσεις από την Ποκαχόντας, αναρωτιέμαι τί νόημα έχει. Βρε μέχρι παραδείγματα σου έδωσα, πως κι εγώ όχι μόνο δεν ψήθηκα στην αρχή, αλλά ήμουν κι εγώ με την σκανδάλη στο χέρι. Κι εσύ καν δεν είπες να πεις, όταν σου πρότεινα "κάτσε πρώτα και ξαναδές την σπίτι, ήσυχα κι ωραία", "ναι ίσως να πρέπει να το κάνω αυτό".

Αντίθετα συνεχίζεις τσιτωμένος να λες πως "δεν ανέχεσαι να σου βγάζουν ταινιάρα το τίποτα - που θα το φλομώσουν και στα Όσκαρ και τρελλαίνομαι!" :P.

Τεσπα.

Παρεμπιπτόντως, ποτέ δε γράφω είτε για να βγάλω τα μάτια του κόσμου με σεντόνια :P, ούτε για να "πείσω κανέναν". Πάνω απ' όλα γράφω γιατί μου βγαίνει, και για να νιώσω ότι αυτά που είχα να πω τα είπα, και παρακάτω ό,τι θέλει ας γίνει.

Και ό,τι είχα να πω σε 'σενα, μάλλον τα είπα.

Ψήσου πάντως να το έχεις στην άκρη του μυαλού, ότι για να "επιμένω στο δικό μου τον νταλκά", μπορεί και να κάνω καλά, και κάποια στιγμή "το 1" να το πας παραπάνω, βλέποντας το με παρόμοιο τρόπο.

Επίσης, γενικά οι βαθμολογίες είναι φάουλ για 'μενα, αλλά έτσι για "ενδεικτικούς λόγους" (και τρέχα γύρευε μετά τί σόι ανάλυση σηκώνει η κλίμακα),ας πούμε το Avatar (περί ουσίας και μηνυμάτων κτλκτλ) θα του έδινα ένα 8, ένα 9 ίσως, με βάση το 10άρι που είπες.

"1", το θεωρώ από τραγικό έως............<βάλε λέξη>.

(περί "μερίδας ανθρώπων" που λες, σε γενικές γραμμές καταλαβαίνω πως για 'σένα η λέξη "επηρρεασμός" ακούγεται κενή. Μέγα λάθος)

Δημοσ.

Ρε μανία με την επανάληψη! ΡΕ οι 7 σαμουράι του κουροσάβα να γυριζότανε σήμερα ... ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΙΓΚΑ ΣΤΑ ΚΛΙΣΕ!

Γαμώ την ποκαχόντας σας γαμώ :P λολ

Δημοσ.

Μια αντιεξουσιαστική ελεγεία

frenzy, τα ξανάπαμε, ναι η θεματολογία του όντως δεν είναι η αποκάλυψη.

So what.

So that. Τη θεματολογία συζητάτε, όχι το ουάου φάκτορ.

Και ως προς τη θεματολογία αν συνοψίσω τα σεντόνια σου σε μια πρόταση, αυτή θα είναι: "το μέτριο δεν είναι κακό".

Συμφωνώ :-(

Δημοσ.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ AVATAR AΠΟ JACKNUT:

Την ειδα χθες την ταινια σε 2d και εννοειτει οτι οτι πω θα ειναι η καθαρα προσωπικη αποψη και εκτιμηση γραφωντας εις τα παλια μου των υποδηματων οτι αλλο εχει ακουστει γενικα και οπως φαινεται και απο το θρεντ που ξεκινησα οντας λατρης του Καμερον εις το τετραγωνο!!!!.

Η ταινια δεν ειναι η καλυτερη ολων των εποχων,ουτε μπαινει στις 10 καλυτερες ολων των εποχων ουτε ειναι η καλυτερη ταινια του Τζιμακου του Καμερον.Ειναι ομως απο τις καλυτερες τις ΕΦΕΤΙΝΗΣ χρονιας οπερ και σημαινει οτι αν προταθει για οσκαρ ταινιας η σκηνοθεσιας θα ειναι σωστο.

Ειναι ομως η πρωτη, η καλυτερη και μοναδικη μεχρι σημερα και μοναδικη απο οτι φαινεται και στο μελλον (δηλαδη τα επομενα 15-20 χρονια,που δημιουργει και παρουσιαζει στο σελιλοιντ τοσο αριστοτεχνικα και εκπληκτικα εναν ολοκληρο κοσμο.Και αυτο ειναι ουσιαστικα το ΜΕΓΑ ΣΥΝ τησ ταινιας: η περιηγηση και εξερευνηση που βαζει ο Καμερον να κανει ο θεατης στον κοσμο που δημιουργησε.Γνωστος για τη μεγαλομανια και τρομερη τελειομανια ο Τζιμ πριν απο 10 χρονια εφτιαξε απο την αρχη ενα ολοκληρο κανονικο πλοιο.Τωρα φτιαχνει απο την αρχη εναν ολοκληρο κοσμο με δικη του χλωριδα πανιδα,ζωικο και φυτικο βασιλειο,ανθρωπους ,με δικη τους γλωσσα παραδοσεις και πολιτισμο.

Και αυτο ειναι εκπληκτικο στην ταινια.Υπαρχουν σκηνες που θυμιζουν πινακα ζωγραφικης.ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΠΛΑΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΦΩΣΦΩΡΙΖΟΝΤΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ,που δεν εχει ξανααποτυπωθει στο σινεμα.

Επισης επειδη γραφονται πολλα για σεναριο της πλακας,απλοικο,οτι δεν υπαρχει.Εμενα η αποψη μου ειναι ακριβως αντιθετη:εγω πραγματικα ουτε που καταλαβα ποτε περασαν κοντα 2,5 ωρες οπως συνεβει και στην παρεα μου.ΝΕΡΑΚΙ,αλλα πραγματικα ΝΕΡΑΚΙ.Και αυτο τι σημαινει:Σημαινει καλο σεναριο που ξεδιπλωνεται με αριστοτεχνικο τροπο στην οθονη.Σεναριο δεν ειναι απλως μονο η ιδεα,πχ μια ερωτικη ιστορια,αλλα και η ιδεα μαζι με το πως ξεδιπλωνεται απο το δημιουργο,πως αναπτυσσει τους χαρακτηρες,αν αυτοι οι χαρακτηρες προκαλουν συναισθηματα στο θεατη (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ),πως συχρονιζεται το ξεδιπλωμα των χαρακτηρων με το υπολοιπ σεναριο,κτλ.

Και αυτο ,προσωπικη αποψη,ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΛΟΙΚΟ Η ΠΡΟΧΕΙΡΟ Η ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ.

Η ταινια δεν αγγιζει το μεγαλειο και την τελειοτητα σε ολα τα επιπεδα του Τιτανικου,ομως ειναι μια πολυ καλη προσπαθεια.

ΣΥΝ:η εκπληκτικη απεικονιση και παρουσιαση της Πανδωρας απο τον Καμερον,ο τροπος που ξετιλυγεται το σεναριο,το love story.

MEIΩΝ:To δευτερο κομματι της ταινιας με τη δραση που ειναι πιο αδυναμο,η εντυπωση οτι ο Καμερον θα ηθελε να παρουσιασει πολλα περισσοτερα πραγματα,ισως να κανει την ταινια διλογια η τριλογια αλλα με κοστος 200.000.000 μονο η μια τι τριλογια να φτιαξεις;

BAΘΜΟΛΟΓΙΑ : 8/10 η 4/5

Δημοσ.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΡΟΜΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΜΕΓΙΣΤΟΥ SELLERS ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ AVATAR AΠΟ JACKNUT:

Χα χαχ χα χαχαχ... Μλκ τα σπας. Αλήθεια... :cry::cry::cry:

Ειδικά το προσοχή με πέθανε.

Δημοσ.
So that. Τη θεματολογία συζητάτε, όχι το ουάου φάκτορ.

Και ως προς τη θεματολογία αν συνοψίσω τα σεντόνια σου σε μια πρόταση, αυτή θα είναι: "το μέτριο δεν είναι κακό".

Συμφωνώ :-(

Με τον Sellers συζητούσαμε κάτι περισσότερο από την θεματολογία.

Και ως προς τη θεματολογία, συνοψισμένο ό,τι σχετικό μέσα απ' τα σεντόνια μου σε μία πρόταση, είναι:

"Συμφωνώ πως η Ποκαχόντας είχε την σύγχρονη κινηματογραφική πρωτιά και δημοσιότητα αλλά αυτό δε λέει κάτι".

Συνοψισμένη δε η όλη μου γνώμη για το Άβαταρ, εκφράζεται τέλεια από την τελευταία παράγραφο του προηγούμενού μου ποστ.

washy μηπως ειχε κανα καλο τεμαχιο στο σινεμα η πηγες να την δεις τπτ φτιαγμενος happy κουκουρουκου κλπ?

Ρε πόσες φορές θα πω πως την έχω δει ήσυχα-ήσυχα σπιτάκι μου, με (σχετικά καλή) εικόνα βουτηγμένη από κάμερα (TS κτλ) ;

Εσείς φτιαχτήκατε με τα θρηντιά, και κάνετε όπως με τους γάρους : άλλος γελάει, άλλος χαλαρώνει, άλλος φρικαίρνει

• Members
Δημοσ.

Το αστείο θα είναι να πας κάποια στιγμή να τη δεις σε 3D και να αλλάξει η γνώμη σου προς το χειρότερο

(εγώ στο μεταξύ ακόμα δεν έχω πάει να το δω, αλλά ο σχολιασμός του jacknut με έπεισε :lol:)

Δημοσ.

Άντε, πάνε, γιατί μιας και δε νομίζω να την φτύσεις, και μιας και σ' ακούει ο Sellers, να πεις καμμιά καλή κουβέντα, μπας και χαλαρώσει με την πάρτη της :P

Δημοσ.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ. ΔΩΣΤΕ ΒΑΣΗ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ QUOTE, ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ...:

(εγώ στο μεταξύ ακόμα δεν έχω πάει να το δω, αλλά ο σχολιασμός του jacknut με έπεισε :lol:)

Όχι σοβαρά τώρα να πας, και μετά να έρθεις εδώ να γράψεις κριτική. (Σύντομη ε, μην σε παρασύρει ο άλλος ο σεληνιασμένος)

Άντε, πάνε, γιατί μιας και δε νομίζω να την φτύσεις, και μιας και σ' ακούει ο Sellers, να πεις καμμιά καλή κουβέντα, μπας και χαλαρώσει με την πάρτη της :P

ΑΑΑΑΧΧΧΧ... ααααχ!!! (Σε στυλ γιαγιάδων)

Δαγκώνω την γλώσσα μου μη πω τίποτα κακίες. :X :devil:

Δημοσ.

Ρε παπαρίδη, τί σεληνιασμένος.........Εσείς με σεληνιάζετε.

Η ταινία είναι σούπερ.

Όμορφη, στρωτή, χωρίς υπερβολές, ωραίο σενάριο, με τα μηνύματά του, ωραία σκηνοθεσία, καλές ερμηνείες, η τεχνική αποτύπωσης του πραγματικού κόσμου σε γραφικά γαμεί και δέρνει, όλα καλά :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...