Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 πήγαινε STER τότε, έχουν 3D όπως έγραψα στο edit
jacknut Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 http://www.villagecinemas.gr/index.asp?a_id=59&parent_id=45 στο Avatar 3D δεν έχει μέσα τo Village της Πάτρας, στο Avatar 2D το έχει...άρα όπως καταλαβαίνεις ψάξε για τα STER http://www.stercinemas.gr/templates/home.aspx σύμφωνα με το banner του site έχουν 3D στην Πάτρα αλλοι αλμπανηδες απο εκει... το ειδα και εγω το μπανερ,πηρα τηλ. πριν απο λιγο να κανω τηλεφωνικη κρατηση για το 3d, αλλα μου ειπαν οτι υπαρχει κρατηση για 3d.........:lol::lol: tsaτσαπατσουληδες ερασιτεχνες ολοι :mad: ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:29 ---------- ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Τηλεφωνησα πριν απο λιγο και επισημα ενημερωνω, στην ΠΑΤΡΑ δεν παιζεται ΚΑΘΟΛΟΥ σε 3D to ΑVATAR και γενικα στα STER CINEMAS δεν παιζεται πουθενα στην Ελλαδα σε 3D
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 shit happens...
disqualified Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Αι στο δ.......λο οι αλμπανηδες....!!:mad::mad:Ολα τα βιλατζ στην ελλαδα εχουν 3d εκτος απο πατρα.. μ αρεσει που καναν ανακαινιση πριν απο λιγο καιρο... village ειναι στο ονομα, κανονικο σινεμα ειναι το Πανθεον. Αληθεια η κινηματογραφικη λεσχη με τις ταινιες καθε πεμπτη υπαρχει ακομα;
antreas18 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Το ster Πατρας εχει 3d αλλα παιζει την χριστουγεννιατικη ιστορια aka a christmas carol.Τραγικο...
Cue Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Απλά μου 'σκασε μία ερώτηση να κάνω μέσα σε όλα. Τέτοιο CGI στα facial expressions έχετε δει πολλές φορές όσοι λέτε ότι δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο? :/
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 δεν νομίζω ότι κάποιος λέει πως δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο τα CGI...
Cue Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Καλά τώρα μη κάθομαι να κάνω quotes. Αν μη τι άλλο η συγκεκριμένη ταινία στο CGI ήθελε να διακριθεί και το κατάφερε. Εξού και οι επεφημίες. Από κει και πέρα με Cameron να σκηνοθετεί, ένα "απλοϊκο" σενάριο για όλες τις ηλικίες, music department, και τις όποιες ερμηνίες να μη την ξυνίζουν, ε ναι, κάνουν ταινία να φαίνεται πολύ μπροστά.
Sellers Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Τέτοιο CGI στα facial expressions έχετε δει πολλές φορές όσοι λέτε ότι δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο? :/ Μπορείς να εξηγήσεις τι είναι αυτό?
washcloud Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Sellers, έχετε διάφοροι πάει να την δείτε, έχοντας συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό, και περιμένοντας επίσης συγκεκριμένα πράγματα - καλή ώρα ο oneofthem στην προηγούμενη σελίδα, που πήγε να δει μια ταινία τύπου LOTR, KK, με περιπέτεια κλπ. Το μάτι κι ο εγκέφαλος έχουν χορτάσει χρόνια τώρα, και δεν αρκεί να κάνει κανείς κάτι που δεν σε κάνει να πεις "τί λε ρε...Αυτό δεν το 'χω ξαναδεί". Στο ίδιο στυλ, εσύ περίμενες "πρωτουπία". Κάτι που δεν το είδες ούτε σε ταινία, ούτε σε σειρά κτλ. Κάτι που θα σε συνεπάρει σεναριακά, θα σου ανοίξει νέους ορίζοντες κλπ κλπ. Σωστά; Ε οκ, όλα αυτά τα "πρωτότυπα" ΔΕΝ τα είχε το Avatar. Σύμφωνοι. Κι αν δεις στο thread με τις φωτό, ο firewalker έχει ποστάρει μια "προσαρμογή της ιστορίας του Avatar πάνω στην της Pocahontas". Και ναι, κι εγώ θυμήθηκα βλέποντάς την το Χορεύοντας Με Τους Λύκους που επίσης προαναφέρθηκε, και η φάση με το "ψυχικό λινκ" Μάτριξ μου θύμισε, και εκείνα τα γαμημένα τα κωλο-ρομπότ που μπαίνει ο άλλος μέσα και ρίχνει ζεϊμπεκιές στο λαιμό μου κάτσανε απ' την αρχή, καθώς τα είδα ΠΑΛΙ από τον Κάμερον στο Aliens, και η μιλιταριστική τους εκδοχή μου θύμισε ΚΑΙ Robocop (ED209). Ωραία. Μίλησα εγώ για πρωτοτυπία; Είδατε πουθενά εσείς γραμμένο να διαφημίζει "Avatar, η ταινία φουλ στην πρωτοτυπία"; Άρα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο ζόρι. Δικαίωμά σας βέβαια να το "απαιτείτε", κι όταν δεν το έχετε να σας τη δίνει - αλλά έτσι χάνετε την ουσία αυτήν της ταινίας. Η οποία είναι ότι ο Κάμερον ήθελε να φτιάξει αυτόν τον εξωγήινο κόσμο, όχι για να δώσει μια περιπέτεια. Ούτε για να φτιάξει ένα love story. Γιατί να κάνει τους Νάβί πανήψυλους και μπλε με ουρά; Μια χαρά θα μπορούσε να τους κάνει ανθρωπόμορφους. Έτσι ούτε τα avatars δε θα χρειαζόντουσαν. Θα πήγαινε ο άλλος όπως στης Ποκαχόντας, θα την φυστίκωνε και τέλος. Γιατί να κάθεται να φτιάνει CGI ιστορίες; Έλα όμως που είπαμε ότι η ιδέα του Avatar είναι μια αλληγορία; Το ότι ο άλλος γίνεται ένα με αυτούς, το ότι "μπαίνει στο πετσί τους", εκτός του ότι είναι ένας πολύ όμορφος, είναι κι ένας έξυπνος τρόπος για να περάσει ο Κάμερον το μήνυμα που θέλει. Και είδαμε παρόμοια -οπτικά- πράγματα στο Μάτριξ, οκ. Διαφοροποιείται όμως η φάση από το Μάτριξ. Δεν είναι ούτε το περιβάλλον ίδιο (το ένα ηταν φανταστικό, το άλλο πραγματικό), ούτε ισχύουν οι ίδιες συνθήκες (ο επηρρεασμός που τραβάνε όσοι χρησμοποιούν τα avatars, είναι μόνο ψυχικός. Στο Μάτριξ σε τρώγαν λάχανο κι όλας, άμα λάχαινε). Οπότε, η μία ουσιαστική φάση, είναι η έννοια του avatar. Σκέψου το κι όλας λίγο, ακόμα και ο τίτλος αυτός είναι. Δεν είναι "Pandora", δεν είναι "Νάβί", δεν είναι "Γάτες Μπλε". [Και γίνεται έτσι πιο αληθοφανές το "πέρασμα" του Jake στον κόσμο των "άλλων". Στην αρχή απλά τον έκοφτε να βγάλει χρήμα (μισθοφόροι επί πληρωμή ήταν όλοι εκεί, δεν ήταν φαντάρια), "it pays good" του είπανε, να του κάνουν τις πανάκριβες εγχειρίσεις που θα του γιάτρευαν τα πόδια, και γενικά να κάνει τη δουλειά του εκτελώντας εντολές. Δεκάρα δεν έδινε για τους Πανδωριανούς. Σιγά-σιγά όμως, και "μπαίνοντας στο πετσί τους", κάνοντας ό,τι έκαναν και αυτοί, με τις δυνατότητες που του έδινε το σώμα του avatar, αγάπησε τον κόσμο γύρω του, αυτόν τον τόσο ζωντανό κόσμο, που καμμία σχέση δεν είχε με την ρημαγμένη Γη ("there's no green there"), με τους κατοίκους που δε θα σε σκότωναν "for the paper in your wallet" κτλ...] Ταυτόχρονα, του δίνει αυτό τη δυνατότητα, να το εξυψώσει τεχνικά, οπτικά, με την CGI ιστορία, και να εισάγει ένα νέο οπτικό υπερθέαμα, βασισμένο σε ανθρώπινες ερμηνείες, κι όχι απλά "κινούμενα σχέδια". Μοιάζει η όλη φάση με την της Ποκαχόντας; Η σεναριακή βάση είναι παρόμοια; Πολύ ωραία! Βάλε απ' τη μια μεριά το animation που ήταν αυτή, και απ' την άλλη το Avatar. Συγκρίνονται; Καμμία σχέση. Πήρε κάτι και όχι απλά το βελτίωσε - το εκτίναξε; ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; Συνχίζουμε όμως με τα "μηνύματα", διότι δεν το έστησε στη Γη, δεν ήταν ο Αμαζόνιος, οι άλλοι δεν ήταν "οι γνωστοί Αμερικάνοι". Κι όμως πίσω από την όλη φάση, ΑΥΤΑ βλέπει κανείς. Τα βλέπει όλη την ώρα, ως μία "αυτοκριτική". ΑΛΛΟ ωραίο κομμάτι δηλαδή. Δεν είναι ταινία από Ρώσους. Από Αμερικάνους είναι. Και πόσους άλλους Αμερικάνους θα είχε "χάσει", αν έκανε μια ταινία που θα έβλεπες ορδές Αμερικανών να μπουκάρουν στον Αμαζόνιο, και να πετάνε σπόντες για τους "πρώην" πλανητάρχες. Υπέροχα λοιπόν συνεχίζεται το αλληγορικό παιχνίδι, καθώς τα πάντα εξελίσσονται "αλλού", και οι αναφορές ΔΕΝ είναι ευθείες (...εδώ και ΕΤΣΙ ακόμα, βγήκαν "ξύπνιοι" Αμερικάνοι και είπαν "αντιαμερικάνικη φάση!". Τη διέκριναν την "πουστιά", και πού το πήγαινε ο Κάμερον. Ε πώς να μην την διακρίνουν, μπαμ έκανε. Όπως άλλοι όμως -μιλάμε πάντα για Αμερικάνους- δεν το έχουν "νιώσει" πως τους θίγει τον...πατριωτισμό. Της πόπης γίνεται παγκοσμίως σε μπλογκς, σε φόρουμς κτλ με το συγκεκριμένο. ΤΕΛΕΙΟ ήταν να το "φέρει" έτσι όπως το έφερε. Και ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ πρωτοτυπία. Όχι όμως πρωτοτυπία για να γουστάρει το μάτι, και να κορεστεί το αίσθημα για περιπέτεια. Άλλου είδους πρωτοτυπία ήταν, και της αξίζουν μπράβο. Γι' αυτό και δεν "γίνεται" να δεις το Avatar, σαν self-serving περιπέτεια. Αυτή είναι η διαφορά του απλά να "κερδίσουν οι καλοί", απ' το να περάσουν μηνύματα κάνοντάς το. Στον απλά "παραμυθένιο" κόσμο του LOTR, η "νίκη επί του κακού", δεν έχει παρά τον γενικό σκοπό της ικανοποίησης του θεατή που τάσσεται...παραδοσιακά με "τους καλούς". Στο Avatar η νίκη ΠΡΕΠΕΙ να έρθει (κι όχι να μας ψαρώσει με τον αφανισμό των Νάβί, όπως περίπου θα γούσταρε να δει η evabb), για να περάσει το μήνυμα "αντισταθείτε". Αντισταθείτε στους παρανοϊκούς που ξεχωρίζουν ράτσες, αντισταθείτε στους αχόρταγους που σας χρησιμοποιούν όπως θέλουν, και ρημάζουν τη ζωή γενικά, το περιβάλλον. Δεν είναι περιπέτεια που ο στόχος είναι απλά να σε ψαρώσει με απροσδόκητο τέλος, που εσύ βρε Sellers κάθεσαι και περιμένεις. Καταλαβαίνεις τώρα πόσο λάθος είναι να λες "α τον μαλάκα....νόμιζε πως είναι πιο έξυπνος από μένα...Το 'ξερα ΠΩΣ θα τελειώσει!".........; Και πάλι όμως, ακόμα κι έτσι, καθαρίζει ο Κάμερον 3 "βασικούς" απ' τους "καλούς", και δυο επίσης βασικούς απ' τους Νάβί....Και τους ρημάζει και γενικώς......Πολλοί νεκροί, και από τα ζώα με τα οποία είχαν δεσμό, και το "αιώνιο" δεντό-σπιτό τους, ρημάδι........ΔΕΝ είναι αυτό θεμιτό αρκετά, για να μην πει κανείς πως "τους έβγαλε στον αφρό"; Στο παρατσάκ ήρθανε, μέχρι που "η ίδια η φύση εκδικήθηκε". Άλλο μήνυμα πάλι αυτό.... Ναι, τα έχουμε ξαναδεί ολ' αυτά, σαν βασική ιδέα δηλαδή. Και σε κόμικ, και τα καταλαβαίνουμε και μόνοι μας. Προσωπικά όμως, ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΚΙ ΩΡΑΙΑ ΔΩΣΜΕΝΑ, πρώτη φορά. Και αυτό είναι η ουσία του Avatar: Αυτά που ήθελε να περάσει, τα περνάει τόσο σωστά, τόσο ωραία, κι ΑΠΛΑ (κι ο Neo στο τέλος του Matrix παέι να περάσει με το κλείσιμο ένα μήνυμα "ενάντια στον μηχανικό τρόπο ζωής" - αλλά άμα πετύχω τον Ρηβς καμμιά μέρα, θα τον μαπίσω, για 'κεινη τη βλακεία που "εξαφανίζεται" "πετώντας" ως Σούπερμαν....). Ε έχει διαφορά ρε πούστη μου. Έγραψες ότι "οι κακοί δίνουν ευκαιρίες-το 'χεις ξαναδεί" - "πού είναι το πρωτότυπο". Πάλι με την "πρωτοτυπία" το πας βέβαια,,,,,αλλά οκ. Αυτή τη φορά, απλά θα πω πως εγώ δεν το έχω δει. Γενικά οι κακοί είναι καρικατούρες, που αντί να τους μισείς, μισείς το σκηνοθέτη για την ευκολία. Μου κάνει μάλιστα εντύπωση πως είσαι με αυτή την εντύπωση. Και δε με νοιάζει καν αν είναι πρωτότυπο-ή μη. Πάνω απ' όλα με νοιάζει που αυτός ο τρόπος παρουσίασης "κακών", μου κάνει καλύτερος. Ναι, θα με χάλαγε αν οι κακοί του Avatar ήταν απλά σιχαμένοι ανεγκέφαλοι. Το ότι (και πάλι) ο Quarich σου θύμιζε GI-Joe, βλέπω δεν μπορείς να το ξεπεράσεις. Εγώ πάντως ότι το ρομπότ του θύμιζε Aliens και Robocop, το ξεπέρασα και πήγα παρακάτω.... (...και ήταν και ΚΑΛΥΤΕΡΟ). Τα πήρες με το μάστερπις. Ε τί να σου πω αν δεν μπορείς να δεις τον σαρκασμό στη συγκεκριμένη σκηνή, ή να εκτιμήσεις το timing... Επίσης, εγώ ως "αμερικανιές", καταλαβαίνω όχι αυτά που σαρκάζουν - αλλά αυτά που υποστηρίζουν κάτι παρόμοιο. Παρ' ολ' αυτά, η όλη ματιά του Κάμερον στον Quaritch δεν ήταν περιπαικτική. Τον αντιμετώπισε σοβαρά. Τί να σου πω άλλο; Κάτσε και δες την ξανά, τρέχοντας την κι επικεντρώνοντας μόνο σ' αυτόν (...μόνο μη μου πεις μετά, "ε οκ, δεν τον αντιμετώπισε σαν καρικατούρα - ΟΜΩΣ δεν ήταν κάτι πρωτότυπο" ). Το 10Κ ΒC είχα αρχίσει να το βλέπω (πρέπει ν' άντεξα κανένα του μισάωρο), και κρίνοντας το ως σκουπίδι το παράτησα. Δε νομίζω ν' αλλάξει η γνώμη μου, και δε νομίζω να έχει καμμία σχέση με το Avatar. ΑΝ τύχει και ψηθώ να ξαναμπώ στη βάσανο,,,,,I'll let you know πάντως). Ναι βρε Sellers, κι επειδή κι εγώ άκουσα παρόμοιους λόγους όταν ήμουν μέσα στα Ίμια, να κράξω το SP ως "μη πρωτότυπο". Ωχχ.............. Βρε το θέμα είναι ένα : δεν έχω ξαναδεί ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ, να τα λέει ολ' αυτά μαζεμένα, σε στυλ σπόντας, στους ίδιους τους Αμερικάνους, και να το δίνει με τόσο ωραίο τρόπο. Τελευταία καλή "σπόντα" που θυμάμαι, είναι 20+ χρόνια πριν με το "They Live" του Carpenter. Όσο για το "πολύ άργησε" : θυμάσαι τί λέω συένεχεια; Το θέμα είναι "πώς το φέρνει" ο Κάμερον. Και το 'χω πει απ' το πρώτο ποστ μου εδώ, νομίζω : το φέρνει πολύ ωραία. Όμορφα. Γλυκά. Τόσο όμορφα και γλυκά που είχα ξεχαστεί μαζί με τον Jake κι εγώ, που πέταγε στα βουνά και στις χαράδρες. ΕΣΥ αναρωτιέμαι γιατί δεν ξεχάστηκες, και περίμενες με το δάχτυλο στην σκανδάλη να φωνάξεις "ΝΑΤΟ! ΤΟ 'ΞΕΡΑ!"........ Και στο sequel να πάμε - αλλά με έναν όρο : δε θα μου πεις ΤΙΠΟΤΑ από πριν, θα τα γράψεις όλα σ' ένα χαρτάκι, και θα μου το δώσεις μετά το τέλος της ταινίας. Κι αν έχεις πέσει μέσα, θα κεράσω τα σουβλάκια. Αν δεν έχει πέσει, θα κεράσω τις μπύρες. Κι αν δεν φροντίσεις να χαλαρώσεις και να δώσεις βάση σε όλα τα υπόλοιπά της, από το 20' μέχρι το τέλος, θα τα πληρώσεις εσύ και τα δυο. ...Με τον όρο "κλισέ", αντιλαμβάνομαι -ξεκάθαρα, πλέον- πως η επανάληψη οποιουδήποτε σκηνικού σου φέρνει αλλεργία. ...Κανόνισε να φτάσεις στο σημείο που θα λες "γαμωτ, αυτοί μιλάνε! Έχω ξαναδεί ηθοποιούς να μιλάνε! Τι κλισέ!"............ ...για 'μενα πάντως το "κλισέ", πρέπει εκτός από επανάληψη, να είναι και σαν απόδοση, "κονσέρβα", "καρμπόν" κτλ...Έχω για παράδειγμα δει κι άλλες σκηνές στη ζωή μου (ακόμη και προσωπικές μάλιστα.....) όπου η γκόμενα "σαλταίρνει", και μετά άντε να την συνεφέρεις... Ε η συγκεκριμένη με τη Νeytiri, είναι αυτό ακριβώς που λέω τόσες σελίδες : πολύ λιτά δωσμένη, χωρίς υπερβολική "τρέλλα" (σενάριο/σκηνοθέτης), με μια ελκυστική ερμηνευτική απόδοση (πολύ ενισχυμένη βέβαια από τα γραφικά.......). Δε χορταίνω λέμε να τη βλέπω, να προσέχω τις κινήσεις, τη γενική γλώσσα του σώματος, τις κατά ριπάς αλλαγές εκφράσεων του προσώπου, το γατοκλαψιάρικο της φωνής της Saldana ακόμα (" η πολεμίστρια που λύγισε όταν ένιωσε να τσαλαπατιέται η εμπιστοσύνη που έδειξε, και άρχισε να κλαψουρίζει σαν κοριτσάκι και μετά να φουντώνει" κτλ...), το τί γίνεται στο background (πχ Weaver)... Θεατρικά, ένα από διάσπαρτα μικρά διαμαντάκια που εκμαίευσε ο Κάμερον... ...Kι όμως, εγώ την εκτίμησα, και μιλάω γι' αυτή, χωρίς να την έχω δει 3D...........Λες να είμαι ο μόνος; Βασικά, θυμήθηκα τον εαυτό μου όταν είχα δει την Αμελί στο σινεμά, όταν είχε βγει. Πωωωω τί είχε ακούσει η παρέα μου (και μέσα στο σινεμά ακόμα ). Μίδροι και των γονέων....... Κάτι τέτοια έλεγα κι εγώ καλή ώρα, όπως εσύ για το Avatar... "Έλλειψη πρωτοτυπίας!" "η διαφήμιση τα κάνει όλα!" "τα έχω ξαναδεί αυτά!" "βαρέθηκα να προσπαθούν να με ψαρώσουν με τα εφφέ!" "μας δουλεύουν!".............και μετά από κάτι χρονάκια, την είδα ήσυχα-ήσυχα μόνος, στο pc, και από τότε είναι στη λίστα με τις αγαπημένες μου......
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 there we go again... (οεο)
washcloud Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 ...και μετά μου λες, ήθελες να με χορτάσεις και "live"... * Sellers, o Kιού εννοεί την τεχνική αποτύπωσης των εκφράσεων των προσώπων των ηθοποιών, σε computer animated graphics (και το πόσο πετυχημένη υπήρξε)
disqualified Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 ηρωας οποιος κατσει να το διαβασει αυτο washcloud
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 ...και μετά μου λες, ήθελες να με χορτάσεις και "live"... don't worry, μιλάω και εγώ πολύ, μην κοιτάς που βαριέμαι να γράφω σεντόνια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.