Προς το περιεχόμενο

jacknut

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε με χαλάει σαν τέλος πάντως εμένα (γι' αυτό είπα "σχεδόν άρπα-κόλλα"). Ίσα-ίσα. Δεν μου άφησε την αίσθηση "μαζεύτε τα να φύγουμε γιατί καλοκαιριάσαμε", όπως όντως γίνεται με πολλές ταινίες (που μάλιστα ξεφεύγουν τελείως στο τέλος, και σακατεύουν και την υπόλοιπη ταινία). Απλά καταλάγιασε τους τόνους μετά την "νίκη", αντί να δώσει έναν απογειωτικό, λυρικό επίλογο. Έστω ρε παιδί μου με το να κλαίνε οι Nάβί τους νεκρούς τους (2 αρχηγούς χάσανε), ή να χτίζουν και πάλι ένα δεντρόσπιτο. Γι' αυτό και έτσι να το αφήσει, δεν τρέχει τίποτα για 'μενα (επειδή όπως έχω πει, το "νόημα" του Avatar είναι τα μηνύματά του, κι όχι η "περιπέτεια"...)

Είναι όμως απλά αυτή η παιδική μαλακία που μας έπιασε όλους (πολλούς τεσπα), και θέλουμε να ξαναδούμε τους Νάβί - θα μας λείψουν κετς...

Μακάρι -αν τους ξαναδούμε- να μην το σκυλομετανιώσουμε.....

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Wash πέρα απο κάθε πλάκα, δεν περίμενα (ειδικά από σένα) να σ'αρέσει και να το επαινείς και τόσο πολύ λες και πρόκειται για ότι πιο επικό έχεις δει... Όσο έβλεπα την ταινία, σκεφτόμουνα ''άρα ο washy γράφει τόσο πολύ στο θέμα επειδή το θάβει συνέχεια ή επειδή του άρεσε?'' Και είχα πειστεί για το πρώτο.

Δημοσ.

Sellers, ξεκίνησα να γράφω 2-3 φορές απάντηση στα "θαφτικά" σου ποστ χθες-προχθες, αλλά δεν ξέρω, δεν το 'χω αυτές τις μέρες... (κουράζομαι και το παρατάω).

Σε γενικές όμως γραμμές, την αδικείς την ταινία.

Ή μάλλον, αδικείς εσένα. Διότι η ταινία ΕΧΕΙ να δώσει, και τα χάνεις.

Κατά τ' άλλα, το Avatar είναι για 'μενα "ταινιάρα",,,γιατί ό,τι έχει κάνει, το έχει κάνει απλά και άμεσα. Κι αβίαστα. Και αυτό έχω χρόοοοοοοοοοοονια να το δω σε ταινία (αναρωτιέμαι αν το έχω καν δει ποτέ........). Μόνο γι' αυτό.

Γιατί κάτι "έπικ", δεν έχει (εκτός από κάτι μικρές στιγμές...).

Ψήσου να την δεις και στο pc κάποια στιγμή, στο χαλαρό. Όχι τώρα, δες την τον Μάρτιο. Σα να μην την έχεις ξανακούσει.

Και είμαι σίγουρος ότι ακόμη και η GI Joe εντύπωση που είχες για τον Quaritch θα σου φύγει.

Δημοσ.

Μισό ρε συ washy.

Δηλαδή όλες οι παρκάτω κλισαδούρες δεν σε εχόχλησαν?

1) Ο κακός επιχειρηματίας -αδερφός της Φοίβη- που δεν τον νοιάζει τίποτα παρά μόνο να εκπληρώσει τον στόχο του. Ένας ανάμεσα στους 1000 απο 1000 άλλες ταινίες. Δεν υπολογίζει θεότητες και δάση σε αντίθεση με τους καλούς επιστήμονες οι οποίοι καταλαβαίνουν και θα σώσουν τους αθώους εξωγήινους.

2) Ο ''δεν υπολογίζω τίποτα'' στρατηγός καρικατούρα με μόνιμα σηκωμένα μανίκια που ο κόσμος καίγεται και πίνει τον καφέ του ενώ πολεμάει, ενώ επιτηδευμένα (δηλαδή πιο επιτηδευμένα δεν έχει) λέει μαλακίες για να γίνει μισητός και απο το κοινό έτσι ώστε όταν τον σκοτώσουν (που θα τον σκοτώσουν δεν παίζει) να χειροκροτήσεις μέσα στην αίθουσα.

3) Η σκηνή που τους ξεσηκώνει όλους (η καρικατούρα) όταν πάνε να κάνουν την τελική μάχη (την ολοκλήρωσα την ταινία τελικά μπας και έχασα τίποτα) που όλοι μαζί φωνάζουν Χιούυυρειιι και πάνε έτοιμοι να παλέψουν. Ρε μλκ σε ξέρω αρκετά καλά. Δεν μπορεί να μην σου 'ρθε για εμετό εκείνη την στιγμή.. Τι διάλολο?

Μια ταινία γεμάτη εφέ και κλισέ. Α ναι και μηνύματα. Ε μην με τρελαίνεις τώρα, για τα μηνύματα πήγες δηλαδή? Και πλήρωσε 5 ευρώ παραπάνω για να δεις τα μηνύματα σε 3D να τα βιώσεις καλύτερα? Δεν πήγες για τα εφέ και τον καινούργιο τρόπο γυρίσματος της ταινίας? Αυτά να τα παραδεχτώ κι εγώ. Όχι τώρα απο το πουθενά, μια ταινία με σενάριο του κιλού και χιλιοχρησιμοποιημένη ιστορία για γέλια, γέμισε με μηνύματα το κοινό. Και θα με θυμηθείς ότι η ταινία είναι γτπ όταν θα γεμίσει με όσκαρ. Γιατί θα γεμίσει, δεν παίζει.

Δημοσ.

Καλά στο pc είναι που δεν θα του φύγει με τίποτα.Άντε για τον gi joe πάει και έρχεται.Τα στρουμφάκια πως θα τα ξεπεράσει άμα δεν τα δει και 3d;:P

Η ταινία ήταν απολαυστικότατη αλλά όχι σαν ταινία.Σαν θέαμα.Το 3d δηλαδή ήταν τελείως χάζεμα,δεν ήθελες να τελειώσει η ταινία.Τα υπόλοιπα όλα ήταν από το πρώτο λεπτό έως το τελευταίο υπερπροβλέψιμα,ξαναειδωμένα(πολλές φορές)-κλασσική ιστορία "κακού" που πάει να βλάψει τους καλούς και ερωτεύεται καλή και παίρνει το μέρος των καλών στο τέλος και πολεμάει τους όμοιούς του κακούς..klain main.

Τώρα από τη στιγμή όμως που η ταινία με κόλλησε εκεί ένα 3ωρο και δεν ήθελα να φύγω δεν γίνεται να την πω κακή.Γαμάτη ήταν.Απλά αν δεν το έβλεπα όλο αυτό το μαγικό 3d δεν παίζει να μην ήμουν από αυτούς που θα γελούσαν μέσα στον κινηματογράφο.

Δημοσ.

την είδα κι εγώ και συμφωνώ σε διαφορετικά πράγματα με τον καθένα και με τον sellers, τα σχόλιά μου:

(τελικά βγήκαν πολλά οπότε βάζω ένα spoiler καλού κακού μη γκρινιάζετε απλά εγώ τα γράφω μαζεμένα και οι υπόλοιποι λίγα λίγα:-))

νομίζω ότι τα περισσότερα σχόλια έχουν γίνει εν θερμώ μέσα στον εντυπωσιασμό και εν καιρώ μάλλον θα αλλάξουν

όσα γράφτηκαν για ταινία της δεκαετίας κλπ δεν στέκουν, είναι ανέκδοτα

είμαι σίγουρος πως οι ίδιοι θα νόμιζαν πως το jurassic park ήταν η ταινία του αιώνα παλιότερα:cry:, δεν τους κρίνω απλά το ίδιο είχε γίνει με τον spielberg παλιότερα

επειδή όμως προβάλεται σε 3d προβολή αξίζει να πάς να τη δεις για αυτό και μόνο

αν το jurassic park έβγαινε σε 3d προβολή τώρα και δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο πάλι θα πήγαινα

η ταινία αυτή καθ' αυτή είναι ένα blockbuster και αν είχατε όρεξη να πάτε cinema τότε και χωρίς την ειδική προβολή θα έλεγα να πάτε για αυτήν ή οποιαδήποτε άλλη

εγώ περίμενα να δω κάτι σε επίπεδο lotr, king kong κλπ και νομίζω πως χοντρά χοντρά ήταν εκεί γύρω και λίγο κατώτερη

μαζί μου είχα αρκετή παρέα με την οποία συμφωνούμε από όσο ανταλλάξαμε δυο κουβέντες στην έξοδο γιατί πιο μετά δεν συζητήσαμε καθόλου για την ταινία

περισσότερο για την 3d προβολή συζητήσαμε

όσα γράφω σχετίζονται και με την ηλικία, αν ήμουν μικρότερος ίσως μου άρεσε περισσότερο, έχει μεγάλη διαφορά το φίλτρο της ηλικίας, δεν είναι θέμα αντίληψης

απλά ο νέος θα αλλάξει άποψη σιγά σιγά όσο μαζεύει εμπειρίες ενώ ο μεγαλύτερος πιο σπάνια

το μεγάλο πλεονέκτημα της ταινίας ήταν ότι έρχεται με 3d προβολή δλδ σε ειδική αίθουσα με '3d' γυαλιά και όποιος δεν το έχει δει αυτό όπως κι εγώ θα του αρέσει πολύ

το να πει κάποιος ότι αυτό το ξεχνάς πολύ σύντομα ίσως ισχύει ίσως όχι αλλά το ίδιο μπορείς να πεις και για οτιδήποτε άλλο οπότε δεν το σβήνω, είναι κάτι ωραίο

το να πεις ότι είναι άσχετο με το πόσο καλή είναι η ταινία βέβαια μάλλον είναι, δεν είναι κριτήριο αυτό γιατί αυτό είναι τεχνική προβολής δεν είναι στο δημιουργικό κομμάτι (ενώ τα fx μέσα στην ταινία είναι στο δημιουργικό)

βοηθήθηκε και μέσα στην ταινία όμως τοποθετώντας σε πολλά σημεία γυάλινες επιφάνειες σε διαφορετική απόσταση που βοηθάει πολύ την ψευδαίσθηση της προβολής

πέρα από την 3d προβολή, για την ταινία ξεχωριστά νομίζω πως υστερούσε και προσπαθούσε επιδεικτικά να τα καλύψει με fx

το σοβαρότερο πράγμα που με πείραξε ήταν ότι παρά τη διαφορετική άποψη των περισσότερων η ταινία δεν 'βλεπόταν' που λέμε όπως έγραψε και ο sellers, δεν είχε ροή

σε μια ταινία 2.40 το ελάχιστο που περιμένεις είναι να έχει ροή

στα υπόλοιπα mega hit ανεξάρτητα αν είχαν πραγματικό ενδιαφέρον, πάντα κάτι γινόταν δεν υπήρχαν κενά σημεία

αντίθετα στο πρώτο κομμάτι του avatar μπορούσαν άνετα να αφαιρεθούν 10 λεπτά όπου δεν γινόταν τπτ εκτός από μια επίδειξη fx σε φάση ντοκιμαντέρ εσκεμμένα μακροσκελείς σκηνές μόνο με εικόνες και βαρέθηκα

δεν περίμενα με τίποτα να την πάθω όπως ο sellers και πραγματικά να βαρεθώ είχα πάει πανέτοιμος για blockbuster και όχι προκατειλλημένος

έχω δει πολλά blockbuster που πέρασα καλά, και χειρότερα bb από αυτό αλλά δεν είχαν τέτοια σημεία τόσο μα τόσο μακροσκελή

τα 3d (δλδ η σχεδίαση του κόσμου και όχι το σύστημα προβολής με τα γυαλιά) ήταν σωστό και στην ποιότητα που πρέπει, normal πράγματα

καινοτομίες κλπ που γράφτηκαν είναι υπερβολές, δεν είχε κάτι καινούριο, σημαντική διαφορά ήταν το budget και η διάρκεια συνεπώς, πράγμα που υπήρχε όμως και στο 2012..

τέρατα και καινούριοι κόσμοι έχουν φτιαχτεί και μελετηθεί με κάθε λεπτομέρεια σε πολλές άλλες ταινίες και video games, για τους πιτσιρικάδες αυτά είναι old news

επειδή ασχολούμαι με το άθλημα προσπαθούσα να καταλάβω τι εννοούσαν οι υπόλοιποι εκτός αν είναι η πρώτη ταινία με fx που είδαν, δλδ στις παλιότερες πρέπει να είχαν μείνει με το στόμα ανοιχτό κανονικά

για τις ερμηνείες έχω να γράψω.. τουλάχιστον στα υπόλοιπα hit υπήρχαν και κάποιες ερμηνείες, εδώ το avatar πιάνει πάτο, επίπεδο heroes η φάση

και μόνο που σε ταινία τέτοιου budget βάζεις ένα στρατηγό βγαλμένο από κωμωδία αυτό τα λέει όλα

πάλι αναλαμβάνουν τη δουλειά τα fx παίρνοντας χρόνο από τους ηθοποιούς

εξαίρεση ίσως αποτελεί η φωνή της κοπελιάς την οποία βρήκα αξιοπρεπή ερμηνεία

για τα νοήματα θα συμφωνήσω με τον sellers και θα διαφωνήσω με τον sf

ίσως είσαι μικρότερος σε ηλικία και για αυτό διαφωνούμε sf, πάντως δεν είναι θέμα εξυπνάδας

στην ταινία δεν διαφωνούμε στο αν υπάρχουν ή όχι μηνύματα

το ίδιο σημαντικά νοήματα μπορείς να δεις από το rambo μέχρι και το downfall

αλλά το πως θα περάσουν τα νοήματα έχει άμεση σχέση με τις ερμηνείες τη σκηνοθεσία και το σενάριο ώστε να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα, εκεί μπορεί να μπερδευτεί κάποιος

πιστεύω αυτό εννοεί και ο sellers και συμφωνώ και με αυτήν την έννοια το λέω και εγώ πως τα νοήματα ήταν για 10χρονα..

όταν πεθαίνει κόσμος οι χαραχτήρες δεν μπορεί να αντιδρούν σαν να παίζουν video game, ε είναι γελοίο το αποτέλεσμα αυτό και συνηθίζεται κυρίως στις αμερικανικές ταινίες, αυτό είναι το μεγάλο μειονέκτημά τους με τις υπόλοιπες που είναι πιο ρεαλιστικές

το σενάριο δεν ήταν αριστούργημα αλλά δεν έχω κάτι αρνητικό εκτός από τη φάση που δε γινόταν τπτ όπως έγραψα πιο πάνω, δεν υπάρχουν απαιτήσεις για το σενάριο για τέτοια ταινία αλλά εντάξει αν το συγκρίνεις με άλλες scifi σίγουρα θα του βάλεις κακό βαθμό

έκλαψα τα λεφτά μου? ε δεν θα το λεγα

ήταν ταινιάρα? όχι με τπτ

θα την ξανάβλεπα στο cinema? όχι, ένα blockbuster ήταν το είδα με το που τελείωσα δεν μου έμεινε στο μυαλό μου (βασικό προσωπικό κριτήριο) δεν θα το έβλεπα ξανά ούτε τσάμπα απλά γιατί το είδα ήδη

αυτή είναι η κριτική μου:lol:

Δημοσ.
Μισό ρε συ washy.

Δηλαδή όλες οι παρκάτω κλισαδούρες δεν σε εχόχλησαν?

1) Ο κακός επιχειρηματίας -αδερφός της Φοίβη- που δεν τον νοιάζει τίποτα παρά μόνο να εκπληρώσει τον στόχο του. Ένας ανάμεσα στους 1000 απο 1000 άλλες ταινίες. Δεν υπολογίζει θεότητες και δάση σε αντίθεση με τους καλούς επιστήμονες οι οποίοι καταλαβαίνουν και θα σώσουν τους αθώους εξωγήινους.

2) Ο ''δεν υπολογίζω τίποτα'' στρατηγός καρικατούρα με μόνιμα σηκωμένα μανίκια που ο κόσμος καίγεται και πίνει τον καφέ του ενώ πολεμάει, ενώ επιτηδευμένα (δηλαδή πιο επιτηδευμένα δεν έχει) λέει μαλακίες για να γίνει μισητός και απο το κοινό έτσι ώστε όταν τον σκοτώσουν (που θα τον σκοτώσουν δεν παίζει) να χειροκροτήσεις μέσα στην αίθουσα.

3) Η σκηνή που τους ξεσηκώνει όλους (η καρικατούρα) όταν πάνε να κάνουν την τελική μάχη (την ολοκλήρωσα την ταινία τελικά μπας και έχασα τίποτα) που όλοι μαζί φωνάζουν Χιούυυρειιι και πάνε έτοιμοι να παλέψουν. Ρε μλκ σε ξέρω αρκετά καλά. Δεν μπορεί να μην σου 'ρθε για εμετό εκείνη την στιγμή.. Τι διάλολο?

Μια ταινία γεμάτη εφέ και κλισέ. Α ναι και μηνύματα. Ε μην με τρελαίνεις τώρα, για τα μηνύματα πήγες δηλαδή? Και πλήρωσε 5 ευρώ παραπάνω για να δεις τα μηνύματα σε 3D να τα βιώσεις καλύτερα? Δεν πήγες για τα εφέ και τον καινούργιο τρόπο γυρίσματος της ταινίας? Αυτά να τα παραδεχτώ κι εγώ. Όχι τώρα απο το πουθενά, μια ταινία με σενάριο του κιλού και χιλιοχρησιμοποιημένη ιστορία για γέλια, γέμισε με μηνύματα το κοινό. Και θα με θυμηθείς ότι η ταινία είναι γτπ όταν θα γεμίσει με όσκαρ. Γιατί θα γεμίσει, δεν παίζει.

1) ο κακός επιχειρηματίας δεν είναι έτσι απλά κακός. Έχει και μια corporation -όπως λέει- από πίσω του, που τον έχει σφίξει -μιας και φαίνεται "απλά να την εκπροσωπεί". Επίσης θυμήσου που ενώ ο Τζέηκ φαίνεται να κάνει τα δικά του, δεν του κόβουν τον πατσά με τη μία, κι ο Selfridge (= o κακός που είπες) "του δίνει ακόμη μια ευκαιρία μιας ώρας". Ούτε την Chris (Γουήβερ) την κολλάει στον τοίχο - το γυρνάει στον "χαβαλέ" και στο ψιλο-δούλεμα όταν αυτή του λέει για ηλεκτροχημικές επικοινωνίες των φυτών της Pandora μεταξύ των. Ακόμα κι όταν ο Τζέηκ πάει να σταματήσει την "αλωνιστική υπερμηχανή", δεν του λέει του οδηγού "πάτα τον" "γάμα τον" "παρ' του τα σώβρακα" τεσπα : "προχώρα, θα φύγει" του λέει. Και μετά "see?". Kαι τέλος, η γνώμη του είναι "να φύγουν, να πάνε αλλού" οι Οματικάγια Νάβί : "Γεμάτο δέντρα είναι εδώ" λέει. Αυτός δεν προτίθεται ν' αφήσει το συγκεκριμένο, που έχει το περισσότερο unobtainium, γιατί οι "flybitten savages" δεν εννοούν να καταλάβουν. Ούτε η "πρόθεσή του" (ούτε και της Εταιρίας πίσω του) είναι να καθαρίσει τους αυτόχθονες.

2) Η φάση με τον καφέ ήταν μάστερπις ρε συ. Πολύ καλή εικόνα.

Κατά τ' άλλα, όπως ξανάπα, ούτε ο Quaritch, είναι ο κακός τύπου...Darth Vader, που όταν κάτι πάει στραβά, πνίγει με μια χεριά ακόμη και τους δικούς του : "ανθρώπινος" είναι, ένας κλασσικός στρατοτυπάς που "protects his own". Ένας μονοκόμματος εθνορατσιστοφασίστας, που απ' τη μια "κάνει τη δουλειά που του δώσανε να κάνει", χωρίς να εξετάζει αν η άλλη πλευρά έχει κάποιο δίκιο (όπως κάνει δλδ κι ο Jake στην αρχή, αλλά μετά,,,,,στρώνει), χωρίς να πονάει τον αντίπαλο, ακόμα κι αν αυτός είναι που είναι ο εισβολέας, ακόμα κι αν οι εμφανείς συσχετισμού δυνάμεων είναι αστείοι (θυμίζοντας έτσι κατά πολύ το ανθρώπινο γένος, που γενικά πρώτα κοιτάει την οικογένεια, μετά το κράτος, μετά το έθνος, και εκεί συνήθως σταματάει). Δεν είναι όμως ο κλασσικός τραγελαφικός/παράφρων κακός που βλέπει κανείς σε παρόμοιες φάσεις. Στον άλλον του τάζει τα πόδια του πίσω. Κι όταν παλεύουνε στο τέλος, του τη λέει, επειδή δεν μπορεί να χωνέψει το ότι ο άλλος "προδίδει τη ράτσα του". Έχει δηλαδή μια αίσθηση δικαίου για τα πράγματα. Δεν είναι απλά "τυφλωμένος" από κακία/συμφέρον. Είναι όμως "ο απόλυτος μαχητής" - το βλέπουμε απ' την αρχή το πως περνάει την κάθε μέρα του, βάρη, εξάσκηση με όπλα...Κι όχι εξωπραγματικά πράγματα. Δεν μας τον πετάει σαν "GI-Joe" καρικατούρα ο Κάμερον.

Το "κόμπλεξ" του είναι που δεν αποδέχονται οι ντόπιοι την ανωτερότητά του στρατού του και δεν την κάνουν - αλλά χάνει άνδρες από επί μέρους επεισόδια με αυτούς. Ε και τότε είναι που σκυλιάζει (κάποιος πρέπει να του θυμίσει ότι αυτός και τ' αφεντικά του τα ξεκίνησαν όλα, βέβαια). Οκ, δεν λέω πως τον έχει φτιάξει και αγαπητό - σε καμμία περίπτωση όμως κραγμένα μισητό (κατί που επίσης συνήθως γίνεται στις ταινίες : οι κακοί είναι από εξωπραγματικά έως,,,κωμικοτραγικά κακοί).

Οι δε "μαλακίες" που λες πως λέει -και εδώ δώσε βάση- δεν είναι "απλά μαλακίες". Είναι από τα μηνύματα του Κάμερον, που χτυπιέμαι να λέω : σοβαρά δε μου είχε κάνει πολλή αίσθηση ο Quaritch, μέχρι να τον βάλει να δίνει εκείνο τον λόγο πριν την μαζική επίθεση, και να μιλάει περί "terrorism". EKEI φαίνεται πόσο "χρησιμοποιεί" τους χαρακτήρες και τις καταστάσεις, για να περάσει μηνύματα. Και δεν το έκανε χρησιμοποιώντας λόγια τύπου "we'll fuck those motherfuckers in the ass - YO". Πουθενά δεν ακούς τέτοιους διαλόγους (ΑΥΤΕΣ είναι οι αμερικανιές, που λες), για να χάσεις πάσα ιδέα. Αντίθετα, σε φέρνει πολύ κοντά στην πραγματικότητα λόγων του Cheney και του Bush (ακόμα και του Schwarzkopf). Γι' αυτό και το θέμα δεν είναι ο ρόλος, αλλά να κάνεις αυτήν ακριβώς τη σύνδεση πίσω απ' τον ρόλο. Σημασία έχει τί συμβολίζει ο τύπος.

3) ...το είπα και πριν : μόνο ως καρικατούρα δεν παρουσιάζεται. Πχ ως ένας άλλος Πάττον, μισό-τρελλος.

Το δε "Hοοοrayyyyy!" που λες, μπας κι εννοείς εκείνο το "yeah!yeah!" που "πέταξε" ένας ΜΑΥΡΟΣ "φαντάρος"; Αν ναι, όχι μόνο εμετός δε μου 'ρθε, αλλά και μπράβο στον Κάμερον για την σημειολογία (την ανάλυση της σκηνής νομίζω την έχω κάνει στο......υπερσέντονο της περασμένης βδομάδας :P).

Tέλος, όσον αφορά "τους δυο κακούς", να τονίσω επίσης το ότι : αν και ξεκινάει "γρήγορα" η ταινία, και η αναφορές στο background γίνονται επί τροχάδην (και χρειάζεται να την ξαναδεί κανείς), μην ξεχνάμε ότι βρίσκονται ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ (6 νομίζω) στην Pandora. Δεν σκάσανε "χθες". Και με το καλό προσπάθησαν να τους πάρουν τους Νάβί, και σχολεία να τους φτιάξουν, και φάρμακα κι άλλες πίπες μπλαμπλαμπλα να τους δώσουν για να τους "κάνουν δικούς τους"............αυτοί όμως χαμπάρι. Και στο μεταξύ γήινοι σκοτώνονται (και σκοτώνουν) κτλ. Οπότε, το ξαναλέω, δεν σκάσανε έτσι απλά με τσαμπουκά στην Pandora και πηδάνε. Κι ο Jake με το που αριβάρισε, 3 ολάκερους μήνες του δώσανε να κάνει δουλειά, να τους πείσει να τζάσουν. Ε, ΑΥΤΑ ΟΛΑ, δεν τα 'χω εγώ ξαναδεί αλλού. Σόρι. Συνήθως όταν οι κακοί σκάνε, απαιτούν πίπα-κώλο illico presto.

Στη φάση με την Pandora, "έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι", για τους "κακούς". Κι αυτό τους κάνει "νορμάλ", κι όχι καρικατούρες. Και το "νορμάλ" είναι που έχει την ουσία, για να περαστούν τα μηνύματα.

Γι' αυτό και ο Quaritch παρουσιάζεται ως ο τύπος που πιστεύει πως "ολ' αυτά δεν έχουν νόημα πια, δοκιμάσαμε τα πάντα, από 'δω και πέρα μόνο με τη βία θα βγάλουμ' άκρη".

Και για νιοστή φορά : σε TS (κάμερα δλδ) ποιότητα στο σπίτι την είδα. Πουθενά δεν πήγα. Ίσως γι' αυτό να μπόρεσα να επικεντρώσω τόσο στην ιστορία.......δεν ξέρω (οι συνθήκες του σινεμά πρέπει να είναι πολύ καλές, για να μην κάνεις κεφάλι).

Κλισέ, ποιό κλισέ βρε Sellers; Ότι ο Jake αντί για "cool!" ας πούμε, λέει "οutstanding!"; ( αλήθεια, πώς το μετέφρασαν τα μεταφραστικά αστέρια; :-) ). Ρε θα με κάνεις να κάνω βιντεάκι με ποτ-πουρί μη-κλισέ στιγμές κι ατάκες............Μη να σε χαρώ, και θα μου βγει η Παναγία να το κάνω.......

Όσο για το σε ποιούς κατάφεραν και διείσδυσαν τα μηνύματα απ' όσουν την είδαν και θα την δουν παγκοσμίως,,,,,,,δεν ξέρω. Το θέμα είναι πως δομικά, εκεί είναι, υπάρχουν, κι έχουν δοθεί εξαιρετικότατα μάλιστα.

Περί Όσκαρ : δεν ξέρω τί σημαίνει για 'σενα η φάση τους. Χθες είδα (επιτέλους και 'γω) το "Million Dollar Baby", κι ακόμα αναρωτιέμαι γιατί πήρε τα 4 που πήρε, αντί να πάρει τα 3 μου. Το να φορτώσουν κάτι με Όσκαρ όμως, δε μου λέει και το ανάποδο : το ότι είναι κάτι κακό (και ο Τιτανικός του Κάμερον πήρε πολλά, σαν ιστορία δε μου είπε μία, ο ΝτιΚάπριο μου τη δίνει που υπάρχει - αλλά η κινηματογράφιση και τα εφφέ ήταν όντως φανταστικά). Πολλά παίζουνε με τα περίφημα Όσκαρ, γι' αυτό και δε με αφορούν, είτε αναδείξουν κάτι, είτε το ξεχάσουν.

Δημοσ.
1) ο κακός επιχειρηματίας δεν είναι έτσι απλά κακός. Έχει και μια corporation -όπως λέει- από πίσω του, που τον έχει σφίξει -μιας και φαίνεται "απλά να την εκπροσωπεί".

Όταν είπα ότι είναι ο κακός επχιειρηματίας χιλιάδων άλλων ταινιών εννοοούσα όλα αυτά που γράφεις απλά βαρέθηκα να τα γράψω εγώ. Τι νομίζεις δηλαδή ότι κάτι από όλα αυτά είναι πρωτότυπο? Όλοι οι κακοί επχιειρηματίες έχουν απο πίσω τους εταιρίες (μην ξεκινήσω με το τι γίνεται στις αμερικάνικες σειρές) και δίνουν και ευκαιρίες στους πρωταγωνσιτές όπως πολύ σωστά αναφέρεις:

Επίσης θυμήσου που ενώ ο Τζέηκ φαίνεται να κάνει τα δικά του, δεν του κόβουν τον πατσά με τη μία, κι ο Selfridge (= o κακός που είπες) "του δίνει ακόμη μια ευκαιρία μιας ώρας".

επειδή υπάρχει και πιο κακός στην ταινία. Αυτός:

dennis_quaid_gi_joe_photo.jpg

Ουπς, σόρυ αυτός είναι απο τους Gi Joe. :P

Αυτός:

avatar-stephen-lang-as-colonel-quaritch.jpg

Ούτε την Chris (Γουήβερ) την κολλάει στον τοίχο - το γυρνάει στον "χαβαλέ" και στο ψιλο-δούλεμα όταν αυτή του λέει για ηλεκτροχημικές επικοινωνίες των φυτών της Pandora μεταξύ των. Ακόμα κι όταν ο Τζέηκ πάει να σταματήσει την "αλωνιστική υπερμηχανή", δεν του λέει του οδηγού "πάτα τον" "γάμα τον" "παρ' του τα σώβρακα" τεσπα : "προχώρα, θα φύγει" του λέει. Και μετά "see?". Kαι τέλος, η γνώμη του είναι "να φύγουν, να πάνε αλλού" οι Οματικάγια Νάβί : "Γεμάτο δέντρα είναι εδώ" λέει. Αυτός δεν προτίθεται ν' αφήσει το συγκεκριμένο, που έχει το περισσότερο unobtainium, γιατί οι "flybitten savages" δεν εννοούν να καταλάβουν. Ούτε η "πρόθεσή του" (ούτε και της Εταιρίας πίσω του) είναι να καθαρίσει τους αυτόχθονες.

Εντάξει αυτά δεν είναι ανάγκη να μου τα λες. Τα κατάλαβα κι εγώ και μάλιστα πριν καλά καλά τα δω σε μια ταινία η οποία υποστήριζει ότι είναι φαντασίας. Τι σόι φαντασία είναι αυτή? Πέρα απο την πλάκα σε 2 ταινίες μόνο μπόρεσα και μάντευα τι ακριβώς θα γίνει μετά, η μία ήταν αυτή και ή άλλη αυτή η τρισάθλια μαλακία http://www.imdb.com/title/tt0443649/ την οποία σε προκαλώ να την δείς και να μου πεις με το χέρι στην καρδιά αν διακρίνεις και σε αυτήν τα ίδια μηνύματα πάνω κάτω που βρήκες και στο Avatar.

2) Η φάση με τον καφέ ήταν μάστερπις ρε συ. Πολύ καλή εικόνα.

Όποιος και αν είσαι, βγες απο τον λογαριασμό του washy τώρα.

Απο πότε τέτοιου είδους αμερικανιές ρε συ έγιναν μάστερπις? Σοβαρά τώρα γιατί κοντεύω να τρελαθώ σε αυτό το θέμα.

Κατά τ' άλλα, όπως ξανάπα, ούτε ο Quaritch, είναι ο κακός τύπου...Darth Vader, που όταν κάτι πάει στραβά, πνίγει με μια χεριά ακόμη και τους δικούς του : "ανθρώπινος" είναι, ένας κλασσικός στρατοτυπάς που "protects his own". Ένας μονοκόμματος εθνορατσιστοφασίστας, που απ' τη μια "κάνει τη δουλειά που του δώσανε να κάνει", χωρίς να εξετάζει αν η άλλη πλευρά έχει κάποιο δίκιο (όπως κάνει δλδ κι ο Jake στην αρχή, αλλά μετά,,,,,στρώνει), χωρίς να πονάει τον αντίπαλο, ακόμα κι αν αυτός είναι που είναι ο εισβολέας, ακόμα κι αν οι εμφανείς συσχετισμού δυνάμεων είναι αστείοι (θυμίζοντας έτσι κατά πολύ το ανθρώπινο γένος, που γενικά πρώτα κοιτάει την οικογένεια, μετά το κράτος, μετά το έθνος, και εκεί συνήθως σταματάει). Δεν είναι όμως ο κλασσικός τραγελαφικός/παράφρων κακός που βλέπει κανείς σε παρόμοιες φάσεις. Στον άλλον του τάζει τα πόδια του πίσω. Κι όταν παλεύουνε στο τέλος, του τη λέει, επειδή δεν μπορεί να χωνέψει το ότι ο άλλος "προδίδει τη ράτσα του". Έχει δηλαδή μια αίσθηση δικαίου για τα πράγματα. Δεν είναι απλά "τυφλωμένος" από κακία/συμφέρον. Είναι όμως "ο απόλυτος μαχητής" - το βλέπουμε απ' την αρχή το πως περνάει την κάθε μέρα του, βάρη, εξάσκηση με όπλα...Κι όχι εξωπραγματικά πράγματα. Δεν μας τον πετάει σαν "GI-Joe" καρικατούρα ο Κάμερον.

Το "κόμπλεξ" του είναι που δεν αποδέχονται οι ντόπιοι την ανωτερότητά του στρατού του και δεν την κάνουν - αλλά χάνει άνδρες από επί μέρους επεισόδια με αυτούς. Ε και τότε είναι που σκυλιάζει (κάποιος πρέπει να του θυμίσει ότι αυτός και τ' αφεντικά του τα ξεκίνησαν όλα, βέβαια). Οκ, δεν λέω πως τον έχει φτιάξει και αγαπητό - σε καμμία περίπτωση όμως κραγμένα μισητό (κατί που επίσης συνήθως γίνεται στις ταινίες : οι κακοί είναι από εξωπραγματικά έως,,,κωμικοτραγικά κακοί).

Χωρίς ίχνος ειρωνίας, δες το 10000 BC. Και αν πεις ότι έτυχε πες μου να σου φτιάξω μια λίστα με ταινίες με τέτοιους κακούς και πιο σύνθετους αν θές κι'όλας.

Οι δε "μαλακίες" που λες πως λέει -και εδώ δώσε βάση- δεν είναι "απλά μαλακίες". Είναι από τα μηνύματα του Κάμερον, που χτυπιέμαι να λέω : σοβαρά δε μου είχε κάνει πολλή αίσθηση ο Quaritch, μέχρι να τον βάλει να δίνει εκείνο τον λόγο πριν την μαζική επίθεση, και να μιλάει περί "terrorism". EKEI φαίνεται πόσο "χρησιμοποιεί" τους χαρακτήρες και τις καταστάσεις, για να περάσει μηνύματα. Και δεν το έκανε χρησιμοποιώντας λόγια τύπου "we'll fuck those motherfuckers in the ass - YO". Πουθενά δεν ακούς τέτοιους διαλόγους (ΑΥΤΕΣ είναι οι αμερικανιές, που λες), για να χάσεις πάσα ιδέα. Αντίθετα, σε φέρνει πολύ κοντά στην πραγματικότητα λόγων του Cheney και του Bush (ακόμα και του Schwarzkopf). Γι' αυτό και το θέμα δεν είναι ο ρόλος, αλλά να κάνεις αυτήν ακριβώς τη σύνδεση πίσω απ' τον ρόλο. Σημασία έχει τί συμβολίζει ο τύπος.

Ο ''λόγος'' του Quaritch είναι ο καθιερωμένος αμερικανίστικος λόγος που ακούγεται σε κάθε αμερικάνικη ταινία που σέβεται τον εαυτό της και είναι ο ίδιος λόγος που το Σάουθ Πάρκ σατυρίζει απο τις πρώτες κι'όλας σεζόν του. Συμπέρασμα: ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ. Όταν το είδα στην ταινία είπα: επιτέλους, πολύ άργησε. Αν δεν με πιστεύεις, όταν (ή αν) βγει σίκουελ πάμε μαζί και θα σου δηιγηθώ την ταινία πριν καλά καλά περάσει το 20λεπτο της. Και θα σου πω και τα μηνύματα της.

Κλισέ, ποιό κλισέ βρε Sellers; Ότι ο Jake αντί για "cool!" ας πούμε, λέει "οutstanding!"; ( αλήθεια, πώς το μετέφρασαν τα μεταφραστικά αστέρια; :-) ). Ρε θα με κάνεις να κάνω βιντεάκι με ποτ-πουρί μη-κλισέ στιγμές κι ατάκες............Μη να σε χαρώ, και θα μου βγει η Παναγία να το κάνω.......

Ειλικρινά τώρα θες να στα μαζέψω? Θα το κάνω:

1) Αυτός ερωτεύεται μία, αυτή η μία τυχαίνει να είναι η κόρη του ''βασιλιά'' και της ''βασίλισσας''. (10000 BC, Ποκαχόντας)

2) Αυτός είναι αρχικά με τους κακούς τελικά καταλαβαίνει και πάει με το μέρος των καλών όπου θα πάρει και εκδίκηση. (Ποκαχόντας, το 90% της DIsney)

3) Αυτός ενώ δεν έχει κάνει εκπαίδευση τα κταφέρνει πολύ καλά.

4) Η Αννα Λουσία του Λοστ, ενώ έπεφτε με το αεροπλάνο και πέθαινε είπε ''Συγνώμη Τζέικ''. (Ανατριχίλα)

Και επειδή βαριέμαι να γράφω κι'άλλα πάρε μια συλλογική προσπάθεια και με το χέρι πάλι στην καρδιά πες μου πόσα βρήκες:

Τα 250 ηλιθια πραγματα που μας διδασκει το Χολιγουντ

Περί Όσκαρ : δεν ξέρω τί σημαίνει για 'σενα η φάση τους. Χθες είδα (επιτέλους και 'γω) το "Million Dollar Baby", κι ακόμα αναρωτιέμαι γιατί πήρε τα 4 που πήρε, αντί να πάρει τα 3 μου. Το να φορτώσουν κάτι με Όσκαρ όμως, δε μου λέει και το ανάποδο : το ότι είναι κάτι κακό (και ο Τιτανικός του Κάμερον πήρε πολλά, σαν ιστορία δε μου είπε μία, ο ΝτιΚάπριο μου τη δίνει που υπάρχει - αλλά η κινηματογράφιση και τα εφφέ ήταν όντως φανταστικά). Πολλά παίζουνε με τα περίφημα Όσκαρ, γι' αυτό και δε με αφορούν, είτε αναδείξουν κάτι, είτε το ξεχάσουν.

Το Avatar αξίζει να πάρει όσκαρ για τα εφέ του. Οκ. Απο εκεί και πέρα θα πάρει και άλλα 5-6 για πράγματα που δεν είναι μόνο και μόνο διότι έπεσε τόσο πολύ διαφήμιση και ο κόσμος ασχολήθηκε μαζί του. Όπως συμβαίνει με οτιδήποτε έχει πολλά εφέ μέσα του. Τα εφέ δεν με συγκινούν. Τα παραδέχομαι αλλά δεν μου δημιουργούν αυτό το κάτι που δημιουργούν στους υπόλοιπους. Για αυτό μπορώ και βλέπω καθαρά. Πίσω απο τα εφέ και τα 3D και τα ανθρωποειδή και όλα αυτά η ταινία ήταν μία ακόμα ταινία στην τεράστια λίστα της. Αν δεν είχε όλα τα προηγούμενα που προανέφερα (και αν δεν την σκηνοθετούσε και ο σκηνοθέτης του Τιτανικού) δεν θα μιλούσαμε τώρα για αυτήν.

Δημοσ.

Σημερα θα παω τελικα να δω το AVATAR.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Στην Πατρα παιζεται σε 3D h ταινια στο Village Πανθεον;Στο STER;

Pηρα τηλεφωνο στο Village αλλα εχουν βαλει τηλεφωνητη αυτοματα και λενε μονο το πραγραμμα των ταινιων.

SOS SOS!!

Δημοσ.
Σημερα θα παω τελικα να δω το AVATAR.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Στην Πατρα παιζεται σε 3D h ταινια στο Village Πανθεον;Στο STER;

Pηρα τηλεφωνο στο Village αλλα εχουν βαλει τηλεφωνητη αυτοματα και λενε μονο το πραγραμμα των ταινιων.

SOS SOS!!

Τουλάχιστον σύμφωνα με το site του village, στην Πάτρα δεν έχει 3D.
  • Super Moderators
Δημοσ.

http://www.villagecinemas.gr/index.asp?a_id=59&parent_id=45

στο Avatar 3D δεν έχει μέσα τo Village της Πάτρας, στο Avatar 2D το έχει...άρα όπως καταλαβαίνεις ψάξε για τα STER

http://www.stercinemas.gr/templates/home.aspx

σύμφωνα με το banner του site έχουν 3D στην Πάτρα

Δημοσ.

Γενικά συμφωνώ με Σελερς, η ταινία είναι ένα οπτικό υπερθέαμα, ως εκεί, δεν πρόκειται για κάποιο κινηματογραφικό αριστούργημα και δεν προβληματίζει παραπάνω από το να μουρμουρίσεις: "τι έχουν φτιάξει οι πούσ...δες!" Τα υπόλοιπα στοιχεία της σούπας υπάρχουν στις μίνιμουμ αποδεκτές ποσότητες. Το σίγουρο είναι ότι βλέπεται ευχάριστα, να μην πω ότι ξαναβλέπεται!

Δημοσ.
http://www.villagecinemas.gr/index.asp?a_id=59&parent_id=45

στο Avatar 3D δεν έχει μέσα τo Village της Πάτρας, στο Avatar 2D το έχει...άρα όπως καταλαβαίνεις ψάξε για τα STER

Αι στο δ.......λο οι αλμπανηδες....!!:mad::mad::mad::mad:

Ολα τα βιλατζ στην ελλαδα εχουν 3d εκτος απο πατρα..

μ αρεσει που καναν ανακαινιση πριν απο λιγο καιρο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...