Προς το περιεχόμενο

jacknut

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για εμένα ο κινηματογράφος είναι η πιο ηλίθια μορφή ψυχαγωγίας.Πας με παρέα για να δεις ταινία μόνος σου.Και αυτό γιατί ΟΚ εγώ μπορεί να μην έχω πρόβλημα με το σχολιασμό(ίσα ίσα που μου αρέσει κιόλας άμα έχει γέλιο) αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που ενοχλούνται και πρέπει να τους σεβαστείς.Τώρα για τις αντιδράσεις του κοινού αυτό έλειπε να καταπιεζόταν κιόλας ο κόσμος εκεί που πάει να διασκεδάσει.Εννοείται ότι αν σε ενοχλούν τα γέλια και τα κλάματα ας κάτσεις καλύτερα σπίτι σου-έχεις πρόβλημα.Όπως επίσης έχει πρόβλημα και όποιος δεν μπορεί να πετάξει τα κουτιά από το φαγητό στον κάδο.

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο θέμα έχει ξανασυζητηθεί. Είμαι βέβαιος ότι ο φίλος που εξέφρασε τον θυμό του πιο πάνω δεν αναφέρεται σε αυθόρμητο γέλιο κατά την διάρκεια μια αστείας σκηνής (αυτό είναι απόλυτα θεμιτό και σεβαστό), ούτε σε κάποιον που έκανε ένα σχόλιο πάνω σε κάτι που είδε μία ή δύο ή τρεις φορές στη διάρκεια της ταινίας.

Υπάρχουν όμως τσογλανάκια που όλοι έχουμε δει, που μιλούν και γελούν καθ'όλη την διάρκεια του έργου, ανεξάρτητα από το τι δείχνει η οθόνη εκείνη τη στιγμή. Ναι, αυτά τα κωλόπαιδα δεν σέβονται τους άλλους γενικότερα. Είναι αυτοί που θα κάνουν μόνιμη φασαρία στο σχολείο, που θα πετάξουν το τσιγάρο από το αμάξι στη μέση του δρόμου κλπ κλπ. Ε, όχι δεν θα κάτσω εγώ σπίτι για να μπορέσουν αυτοί να κάνουν ό,τι γουστάρουν. Αν δεν τους αρέσει η ταινία μπορούν πάντοτε να σηκωθούν και να φύγουν. Αν θέλουν να γελάσουν και να φωνάζουν μπορούν να πάνε σε αμέτρητα άλλα μέρη που κανείς δεν θα τους πει τίποτα, ούτε και θα ενοχλούν.

Δημοσ.

Tελικά απο ότι καταλαβαίνω, στους περισσότερους εδώ μέσα άρεσε η 3D εκδοχή.

Εγώ χαλαρά θα έφευγα απο την 1τη μία ώρα αν δεν είχα παρέα.

Προσωπικά μου άρεσαν τα χρώματα , τα μεγάλα μάτια των όντων της Πανδώρας και ο πολύ σκληρός για να πεθάνει στρατηγός.Α και ο κεντρικός ήρωας έπαιζε αρκετά καλά.

Όλα τα υπόλοιπα τα βρήκα μέτρια εώς αδιάφορα.

Το σεναριο ρηχό ,δεν με έπεισε καθόλου.Οι σκηνές μαχης μετριες χωρίς να οδηγεί κάπου η εξελιξή τους,και οι σκηνές με τις προσευχές μου φανηκαν εως αστείες.

Γενικά δεν ξερω αλλά δεν ταυτίστηκα με αυτά τα πλάσματα και θεωρώ την όλη προσπάθεια της ταινίας ανολοκλήρωτη και μισή.

Μόνο με εφέ πάντως και 3D κόσμους δεν μπορείς να κάνεις ταινία, χρειάζεται και το κατάλληλο σεναριακό - σκηνοθετικό νήμα που δίνει σε μια ταινία υπόσταση και ουσία.Και αυτό έλειπε απο το AVATAR

Δημοσ.

Γιατί πάντα γίνεται σάλος με τέτοιες παπαρίτσες? 300, Lord Of the rings και τώρα αυτή η μαλακία. (Γούστα φυσικά, υποκειμενική γνώμη, μπλα μπλα μπλα και όλα εντάξει μην μ'αρχίσετε με τα γνωστά). Με κουράζει όταν προβλέπω μια ταινία και μετά απλά περιμένω να τα δω να γίνονται κιόλας. Δεν άντεξα πάντως ως το τέλος. Μου την έδινε κι όλας ο στρατηγός βγαλμένος απο τους Τζι Αι Τζο και όλες αυτές οι ελεινές αμερικανίστικες μαλακίες με τις ''ατάκες'' στις πιο άκυρες στιγμές. Και φίσκα ο κιν/φος για αυτήν την τρισάθλια μαλακία τίγκα στα εφέ. Και 12 ευρώ το εισητήριο. 4 ευρώ έξτρα η τρίτη διάσταση. Διάσταση και τετράευρο πάει? Που να ζούσαμε και σε κανένα 20-διάστατο σύμπαν δηλαδή. Το κώλο θα μας πιάναν

.

Οποιος δεν έπιασε το μήνυμα να μη πω ΤΑ μηνύματα που περνάει η ταινία ειναι προφανώς ηλίθιος οπως και μια γνωστή μου που την ειδα να βγαίνει απο την αίθουσα και μου λεει ωραία εφε...

Μάλιστα αρα και ντοκιμαντέρ να της έβαζες θα σου έλεγε κοίτα να δεις πως τα φτιάχνουν :eek:

Οπως ειπες όμως γούστα ειναι αυτά εσυ όταν βλέπεις τα εφε εγω δια μαγιάς βλέπω κατι παραπάνω ίσως το νόημα.

Βλέπε Matrix...Ταινία εφέ ε? ας γελάσω.

Φιλικά..

Δημοσ.
Οποιος δεν έπιασε το μήνυμα να μη πω ΤΑ μηνύματα που περνάει η ταινία ειναι προφανώς ηλίθιος οπως και μια γνωστή μου που την ειδα να βγαίνει απο την αίθουσα και μου λεει ωραία εφε...

Μάλιστα αρα και ντοκιμαντέρ να της έβαζες θα σου έλεγε κοίτα να δεις πως τα φτιάχνουν :eek:

Οπως ειπες όμως γούστα ειναι αυτά εσυ όταν βλέπεις τα εφε εγω δια μαγιάς βλέπω κατι παραπάνω ίσως το νόημα.

Βλέπε Matrix...Ταινία εφέ ε? ας γελάσω.

Φιλικά..

Πρώτον το ''είναι προφανώς ηλίθιος'' με το ''φιλικά'' δεν πάει. Το επίπεδο της ταινίας είναι πανάθλιο, και τα μηνύματα που ήθελε να περάσει τα καταλαβαίνει και ένα 10χρονο με διανοητική καθυστέρηση, διότι είναι τα γνωστά ρηχά αμερικάνικα μηνύματα που μονίμως θέλουν να περάσουν τέτοια έργα. Τέτοια μηνύματα δεν αξίζουν 160 λεπτά ανούσιας ιστορίας, προβλέψιμης μέχρι και στην τελευταία λεπτομέρεια. Όποιος δεν κατάλαβε ότι αυτός θα πάρει το μέρος των εξωγήινων τελικά, ότι οι ''κακοί'' θα καταφέρουν εν μέρει τον στόχο τους, και ότι οι εξωγήινοι τελικά θα πάρουν αποτελεσματική εκδίκηση είναι προφανώς ηλίθιος. (Ειδικά το τελευταίο κομμάτι δεν το είδα στο σινεμά γιατί έφυγα, το φαντάστηκα και τελικά επειβεβαιώθηκα). Δεν κάνω καν τον κόπο να το βάλω σε σπόιλερ διότι το προς τα που θα πάει το στόρυ φαίνεται απο τα 10 πρώτα λεπτά της ιστορίας. Όλα αυτά + την ξενέρα που με πιάνει όταν ακούω ''Πηγάδι Της Ζωής'', ''Δέντρο Των Ευχών", ''Εποχή των Τραγουδιών'' και άλλα τέτοια χιλιοειπωμένα πράγματα με κάναν να μισήσω την ταινία που το ήξερα ότι δεν έπρεπε να πάω να την δω.

Δημοσ.

Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται.

Το επίπεδο τις ταινίας ειναι κορυφαίο αλλα ετσι ειναι ο αρχάγγελος ελληνάρας τα γνωρίζει ολα και σε ολα ειναι ειδικός.

Και κατι ακόμα οπως σου ειπα και πριν δεν κατάλαβες το μηνυμα που περνάει η ταινία αρα είσαι και εσυ σαν τη γνωστή μου που βγήκε έξω απο το σινεμά και ειπε χμμ ωραία εφε.

Αν το lion king σου φάνηκε κάποτε παιδικό εγω θα σου πω οτι ακομα και αυτο περνάει μηνύματα αν δεν εισαι στη θέση να τα δεις δεν σου φταίει κανείς σε αυτο.

Πάντως πολύ θα ήθελα να μάθω ποιες ειναι η αγαπημένες σου ποιοτικές ταινίες....

Δημοσ.

καλα αυτα με τα ποπκορν και τα σουβλακια δεν ειναι τιποτα,μπροστα στις πιτσες και τις μπυρες που ειχε φερει ενας στο Mall cinema παλια....

Παντως εγω απο οτι ξερω η δουλεια των ταξιθετων δεν ειναι μονο να σου δειχνουν την θεση σου,αλλα και να διωχνουν θεατες που δημιουργουν προβλημα κατα την διαρκεια προβολης της ταινιας.

τουλαχιστον απο οτι βλεπω στο εξωτερικο,ετσι κανουν.

Δημοσ.
Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται.

Το δικό μου μήνυμα έκανες quote όμως.

Κακώς κάθομαι και σου γράφω γιατί δεν διαβάζεις το μήνυμα μου. Ας είναι.

Λέω:

Το επίπεδο της ταινίας είναι πανάθλιο, και τα μηνύματα που ήθελε να περάσει τα καταλαβαίνει και ένα 10χρονο με διανοητική καθυστέρηση, διότι είναι τα γνωστά ρηχά αμερικάνικα μηνύματα που μονίμως θέλουν να περάσουν τέτοια έργα. Τέτοια μηνύματα δεν αξίζουν 160 λεπτά ανούσιας ιστορίας, προβλέψιμης μέχρι και στην τελευταία λεπτομέρεια.

Αυτό σημαίνει ότι κατάλαβα τα μηνύματα της ταινίας. Ωστόσο επιμένεις:

Και κατι ακόμα οπως σου ειπα και πριν δεν κατάλαβες το μηνυμα που περνάει η ταινία αρα είσαι και εσυ σαν τη γνωστή μου που βγήκε έξω απο το σινεμά και ειπε χμμ ωραία εφε.

Οπότε πάμε μια ακόμα:

Τα μηνύματα της ταινίας ήταν απλοικά. Δεν θέλει ιδιαίτερο επείπεδο να τα καταλάβεις. Δεν είναι δηλαδή κανένα αξιόλογο επίτευγμα το να τα κατανοήσεις, όπως προφανώς νομίζεις. Τα κατάλαβα. Όλοι μέσα στο σινεμά τα κατάλαβαν. Ήταν ρηχά και χιλιοχρησιμοποιημένα. Η ιδιοφυία του Κάμερον δεν μας είπε κάτι καινούργο. Μας είπε κάτι παλιό και με απλό τρόπο για να το κατανοήσουν όλοι. Ως γνωστόν στο Χόλιγουντ δεν αρέσκονται στα πολύ βαριά και με ψάξιμο πράγματα για αυτό και φροντίζουν όλα να είναι ξεκάθαρα έτσι ώστε το μέσο αμερικάνικο (αλλά και γενικά) κοινό να καταλάβει τα πάντα χωρίς ιδιαίτερη κούραση. Ελπίζω μετά απο αυτό να κατάλαβες ότι κατάλαβα και ότι δεν είμαι σαν την γνωστή σου που δεν κατάλαβε, αλλά σαν έναν δικό μου γνωστό που κατάλαβε.

Το επίπεδο τις ταινίας ειναι κορυφαίο αλλα ετσι ειναι ο αρχάγγελος ελληνάρας τα γνωρίζει ολα και σε ολα ειναι ειδικός

Χμ. Εγώ που τα γνωρίζω όλα, κατέληξα πως το επίπεδο είναι άθλιο και μπήκα στην κατηγορία του Αρχάγγελου Ελληναρά που τα γνωρίζει όλα. Εσύ που κατέληξες ότι η ταινία είναι κορυφαία, ανήκεις σε κάποια άλλη κατηγορία? Η μήπως το να γράψεις μια θετική άποψη σε αυτό το θέμα είναι αποδεκτό ενώ για να γράψουμε μια αρνητική πρέπει να ανοίξουμε άλλο θέμα με τίτλο ''Avatar: θάψτε το'' στο οποίο θα κάνουμε quote όλα τα μηνύματα που το θεοποιούν και θα τα ειρωνευόμαστε ως λανθασμένα.

Πάντως πολύ θα ήθελα να μάθω ποιες ειναι η αγαπημένες σου ποιοτικές ταινίες....

Γιατί?

Η λίστα των δικών μου ποιοτικών ταινιών, ξαφνικά θα κάνει το avatar και ποιοτική ταινία? Γιατί όλοι όσοι υπερασπίζεσται μέτρια ταινιάκια χωρίς κάτι το ιδιαίτερο θέλετε να μαθαίνετε τι βλέπει ο άλλος και θεωρεί τα πρώτα χαζά?

• Super Moderators
Δημοσ.
Παντως εγω απο οτι ξερω η δουλεια των ταξιθετων δεν ειναι μονο να σου δειχνουν την θεση σου,αλλα και να διωχνουν θεατες που δημιουργουν προβλημα κατα την διαρκεια προβολης της ταινιας.

τουλαχιστον απο οτι βλεπω στο εξωτερικο,ετσι κανουν.

είναι νόμιμο όμως αυτό? αν πέσει μήνυση από πλευράς "αδικημένου" θεατή τι είναι πιθανότερο να συμβεί?

Δημοσ.

10 ευρω η ταινια, 2 ευρω ενοικιαση εξοπλισμου. εχω την αποδειξη

πηγα και εγω χτες στο οντεον. αν υποθεσουμε οτι εγω εχω δικα μου 3d γυαλια μπορω να μην νοικιασω τα γυαλια της odeon και να δω την ταινια με 10 ευρω;

λογικα ΟΧΙ διοτι μετα που μοιραζαν τα γυαλια ουτεπου κοιταγαν αν εχει ο καθενας την αποδειξη ενοικιασης.

οποτε ας αφησουμε τα περι λογικης τιμης για την ενοικιαση γυαλιων. 12 ευρω ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ χρηματα.

Δημοσ.
είναι νόμιμο όμως αυτό? αν πέσει μήνυση από πλευράς "αδικημένου" θεατή τι είναι πιθανότερο να συμβεί?

μηνυση με 200 μαρτυρες εναντιον του,λιγο δυσκολο να κανει.εκτος και αν ειναι τοσο πολυ γαιδουρι.

για ελλαδα δεν ξερω τι λεει ο νομος,στην αμερικη και αγγλια παντως ξερω οτι το κανουν.και οχι μονο στο σινεμα,αλλα και σε αγωνες στα σταδια,σε συναυλιες κτλ

μαλιστα εβλεπα ενα ντοκυμανταιρ πριν 10 χρονια που σε καποια αμερικανικη πολιτεια,επειδη ειχαν μεγαλο προβλημα με την βια στα γηπεδα στους αγωνες baseball,ειχαν φτιαξει ενα συστημα με καμερες και ειχαν βαλει σε μια αιθουσα στο γηπεδο,εναν επισημο δικαστη.μολις καποιος θερμοαιμος φιλαθλος παρεκτρεποταν,τον βουταγε η ασφαλεια,τον πηγαινανε στον δικαστη,ο δικαστης του εδειχνε το βιντεο απο την καμερα,και αν δεχοταν την ενοχη του,του εδινε ενα προστιμο και τον εστελνε σπιτι του,διαφορετικα τον εστελνε σε κανονικη δικη.και το συστημα αυτο δουλεψε,ειχε πεσει η βια αρκετα.

βεβαια εκει μιλαμε για πολιτισμενες και οργανωμενες κοινωνιες,οχι για τριτοκοσμικες χωρες οπως η Ελλαδα.

Δημοσ.

True story πάντως, σε σινεμά μετά απο παράπονα θεατών οι υπεύθυνοι πετάξαν έξω καμιά δεκαριά γύφτους που δεν το είχαν βουλώσει στιγμή. Μετά επιτέλους ησυχάσαμε.

• Super Moderators
Δημοσ.
μηνυση με 200 μαρτυρες εναντιον του,λιγο δυσκολο να κανει.εκτος και αν ειναι τοσο πολυ γαιδουρι.

μήνυση για τι πράγμα? έκανε κάτι παράνομο?

μαλιστα εβλεπα ενα ντοκυμανταιρ πριν 10 χρονια που σε καποια αμερικανικη πολιτεια,επειδη ειχαν μεγαλο προβλημα με την βια στα γηπεδα στους αγωνες baseball,ειχαν φτιαξει ενα συστημα με καμερες και ειχαν βαλει σε μια αιθουσα στο γηπεδο,εναν επισημο δικαστη.μολις καποιος θερμοαιμος φιλαθλος παρεκτρεποταν,τον βουταγε η ασφαλεια,τον πηγαινανε στον δικαστη,ο δικαστης του εδειχνε το βιντεο απο την καμερα,και αν δεχοταν την ενοχη του,του εδινε ενα προστιμο και τον εστελνε σπιτι του,διαφορετικα τον εστελνε σε κανονικη δικη.και το συστημα αυτο δουλεψε,ειχε πεσει η βια αρκετα.

δεν είναι το ίδιο πράγμα όμως με την περίπτωση που συζητάμε...

Δημοσ.
πηγα και εγω χτες στο οντεον. αν υποθεσουμε οτι εγω εχω δικα μου 3d γυαλια μπορω να μην νοικιασω τα γυαλια της odeon και να δω την ταινια με 10 ευρω;

λογικα ΟΧΙ διοτι μετα που μοιραζαν τα γυαλια ουτεπου κοιταγαν αν εχει ο καθενας την αποδειξη ενοικιασης.

οποτε ας αφησουμε τα περι λογικης τιμης για την ενοικιαση γυαλιων. 12 ευρω ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ χρηματα.

στο Μall το εισιτηριο ειναι 12ε ιδια τελικη τιμη δηλαδη.η διαφορα ομως ειναι οτι τα γυαλια ειναι καινουργια,μεσα στο κλειστο σακουλακι τους,και οχι χρησιμοποιημενα οπως τα δινουν στο Odeon.δεν εχει σημασια που τα καθαριζουν.και φυσικα δεν σε αφηνουν να τα παρεις μαζι σου,για να τα φερεις την επομενη φορα και να γλυτωσεις τα 2ε.μεγαλη γυφτια.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:42 ----------

μήνυση για τι πράγμα? έκανε κάτι παράνομο?

αν πέσει μήνυση από πλευράς "αδικημένου" θεατή τι είναι πιθανότερο να συμβεί?

θα μας τρελανεις; :lol:

• Super Moderators
Δημοσ.
θα μας τρελανεις; :lol:

o αδικημένος (τα "" μπήκαν για ειρωνία) είναι αυτός που θα φάει πόδι από την αίθουσα, όχι οι υπόλοιποι...

αν αυτός κάνει μήνυση στο cinema επειδή τον πέταξαν έξω, ενώ έχει πληρώσει εισητήριο, χωρίς να έχει κάνει κάτι παράνομο τι είναι πιθανό να συμβεί? ok προφανώς είναι γαϊδουριά αυτό που κάνει, αλλά έχουν το δικαίωμα σε μια τέτοια περίπτωση να τον πετάξουν έξω χωρίς να του δώσουν πίσω τα λεφτά του?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...