lelis1983 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Πολύ καλή ταινία...Πολλά συγχαριτήρια στο σκηνοθέτη και σεναριογράφο.
dark_banishing Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Με δυο λόγια. Πολύ καλή ταινία, αξίζει να τη δεις. Απ την άλλη, από τις top ταίνιες, στον πολύ πάτο. Ούτε με σφαίρες στο τοπ τεν της δεκαετίας. Για το 3d. Καλή φάση ως τεχνολογία αλλά τα γυαλιά με κουράζουν. Σε άλλες ταινίες με κούραζε και το ίδιο το 3d, αλλά σε αυτήν ήταν οκ.
kirileman Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Η αλήθεια την οποία οφείλω να παραδεχτώ είναι το ότι δεν θυμάμαι στο Άβαταρ αυτή τη σούπερ επική σκηνή που θα μου σηκώσει την τρίχα κάγκελο διανθισμένη από την κατάλληλη μουσικάρα. Χόρτασε το μάτι μου αλλά όχι όλο μου το είναι, ένα πράγμα. Υποθέτω ότι αυτό [ame] [/ame] θα κάνω πολύ καιρό να το ξαναδώ, κάτι αντίστοιχο εννοώ (η οποία μάλιστα είχε ακολουθήσει αυτή τη σκηνή [ame] [/ame]).Ντάξει, πολλά ζητάω μάλλον.
skiabox Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Δε θυμασαι γιατι περιεχει μονο super επικες σκηνες και τιποτε αλλο!
kostool13 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Καλά ειδικά στο δεύτερο βίντεο εκεί που o witch-king σηκώνει το σπαθί και αυτό φλέγεται - όλοι οι fantasy nerds πρέπει να τελείωσαν... (κι εγώ μαζί)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 βέβαια και άλλοι "nerds" που έχουν διαβάσει το book θα τραβάνε τα μαλλιά τους μιας και δεν παίχτηκε ποτέ κάτι τέτοιο στο βιβλίο
antonl Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Δε θυμασαι γιατι περιεχει μονο super επικες σκηνες και τιποτε αλλο! Θα συμφωνήσω με τον kirileman. Σε καμία φάση δεν ένιωσα στο avatar την ανατριχίλα που αισθάνθηκα με το παραπάνω βιντεάκι (ακόμα και τώρα που το ξαναείδα). Ναι υπήρχαν κάποιες κορυφώσεις, συγκινητικές στιγμές ίσως αλλά "super επική σκηνή" δεν είδα. Να ρωτήσω κάτι με την ευκαιρία. Δηλώνω ότι δεν κατέχω και πολλά από 7η τέχνη. Μια ταινία κρίνω πως μου αρέσει μόνο και μόνο απ αυτά που είδα στο πανί (εννοώντας πως δεν ψάχνω για νοήματα, τι θέλει να περάσει ο σκηνοθέτης - που οκ σαν τι να θέλει να περάσει δηλαδή), τα συναισθήματα που μου δημιούργησε και το πόσο κατάφερε να με κάνει να ταυτιστώ με κάποιον χαρακτήρα (συνήθως τον πρωταγωνιστή) ίσως. Το avatar γιατί αποτελεί (ή θα αποτελέσει) σταθμό στην ιστορία του κινηματογράφου/κορυφαία ταινία των Χ τελευταίων χρόνων; Το μεγάλο του θετικό, κατά τη γνώμη μου, ήταν τα σκηνικά κι ο κόσμος του αλλά φαντάζομαι πως δεν είναι μόνο αυτό. Ποιο/α άλλο είναι το ατού του που το κάνει να ξεχωρίζει τόσο πολύ;
kostool13 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 βέβαια και άλλοι "nerds" που έχουν διαβάσει το book θα τραβάνε τα μαλλιά τους μιας και δεν παίχτηκε ποτέ κάτι τέτοιο στο βιβλίο γι'αυτό είπα fantasy nerds γενικά και όχι lotr nerds άλλωστε αν θέλει κανείς να τραβήξει τα μαλλιά του με σκηνικά της ταινίας που δεν έπαιζαν στα βιβλία, μπορεί να το κάνει σε άλλες χίλιες περιπτώσεις, και πολύ πιο ουσιαστικές (elves defending helm's deep, anyone?)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 kostool13, δεν με πείραξαν πράγματα που δεν έβαλαν, με πείραξαν τα αλλαγμένα πράγματα που έβαλαν (γιατί τα βίασαν)
Fidelio Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Ποιο/α άλλο είναι το ατού του που το κάνει να ξεχωρίζει τόσο πολύ; Το πως επέδρασε σε μένα ή σε σένα ή στον γείτονα , η ταινία δεν έχει καμία αξία να το εξετάσουμε, εντάξει έφαγα , έφαγε και ο ..γείτονας κόλημα , end of discussion. Αλλά είναι άξιο παρατήρησης το γεγονός οτι είχε παρόμοια απήχηση , από όσο καταλαβαίνω από συζητήσεις και reviews , σε πολύ μεγάλο κομμάτι του πλυθησμού. Κατα την γνώμη μου όλα τα στοιχεία που αναφέρεις , για ταύτιση ,για το στήσιμο κτλ είναι αρκετά για να το εξηγήσουν. Δεν χρειάζεται δηλαδή να υπάρχει απαραίτητα κάποιο μυστικό συστατικό της συνταγής, είναι αυτό που είναι. Και το γεγονός οτι όντως προκάλεσε τόσο θαυμασμό και εντύπωση σε πολλούς, κάνει τελικά το πακέτο ξεχωριστό. Ούτε το 3d ήταν , ούτε το CGI , ούτε η αλληγορία του , αλλά όλα μαζί.. δεν ξέρω αν με 'πιάνς .
kostool13 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 kostool13, δεν με πείραξαν πράγματα που δεν έβαλαν, με πείραξαν τα αλλαγμένα πράγματα που έβαλαν (γιατί τα βίασαν) Μα και εγώ σε αυτό ακριβώς αναφέρομαι... στις μεταφορές από βιβλία σε ταινίες πάντα δικαιολογούνται κάποιες απώλειες. Αλλά σκηνικά όπως τα ξωτικά να σκάνε στο Helm's Deep για βοήθεια ή το ιπτάμενο Νάζγκουλ να κοντεύει να αρπάξει το Φρόντο με το δακτυλίδι στην Οσγκίλιαθ και να το διώχνει ένα βέλος από το Φαραμίρ... είναι και άκυρα και δεν προσφέρουν κάτι. Τουλάχιστο το σκηνικό Witch King vs Gandalf προσδίδει τρελό cool factor, χωρίς να προσβάλλει κάτι από τα βιβλία. Τέλος πάντων, οι όποιες ανακρίβειες στη συγκεκριμένη τριλογία συγχωρούνται γιατί γενικά πρόκειται για έπος.
antonl Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 [...]Κατα την γνώμη μου όλα τα στοιχεία που αναφέρεις , για ταύτιση ,για το στήσιμο κτλ είναι αρκετά για να το εξηγήσουν. Δεν χρειάζεται δηλαδή να υπάρχει απαραίτητα κάποιο μυστικό συστατικό της συνταγής, είναι αυτό που είναι. Και το γεγονός οτι όντως προκάλεσε τόσο θαυμασμό και εντύπωση σε πολλούς, κάνει τελικά το πακέτο ξεχωριστό. Ούτε το 3d ήταν , ούτε το CGI , ούτε η αλληγορία του , αλλά όλα μαζί.. δεν ξέρω αν με 'πιάνς . Σε πιάνω νομίζω Ήταν ένα ισορροπημένο «πακέτο». Ένα συν ακόμα είναι πως δεν έκανε κάποια κοιλιά παρά τη μεγάλη της διάρκεια. Αλλά οκ, μετά απ τον πανζουρλισμό και τους ηδονισμένους cinefil και μη, περίμενα ότι θα ήταν και κάτι ακόμα που χάνω. Ίσως να φταίει το ότι πήγα να τη δω έχοντας υπόψη όλο το ενθουσιώδες κλίμα που την περιέβαλε. Εγώ απλά θα την θυμάμαι σαν την πρώτη 3D ταινία που είδα και όχι σαν την ταινία της 20ετίας (ναι, γούστα είναι αυτά ).
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Τουλάχιστο το σκηνικό Witch King vs Gandalf προσδίδει τρελό cool factor, χωρίς να προσβάλλει κάτι από τα βιβλία. υπάρχει τέτοιο σκηνικό μέσα στο βιβλίο μιας και ο μόνος που περνάει την πύλη είναι ο Witch King (δεν μπαίνουν ούτε Orcs ούτε Trolls) με το άλογο όχι πάνω στο Fel Beast, αλλά όχι και να χέζεται πάνω του ο Gandalf τέλος με τα offtopics
kx5 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Θα συμφωνήσω με όσους κατακρίνουν λιγάκι το σενάριο. Θεωρώ ότι δεν είναι κάτι το φοβερό - πρωτότυπο, ενώ είναι γεμάτο κλισέ. Παρόλα αυτά η ταινία είναι πολύ καλή και σίγουρα αξίζει για σινεμά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.