yayawoot Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Κατα τη γνωμη μου προκειται για μαγικη ταινια..αν και δεν ειμαι λατρης των sci-fi επαθα σοκ με την ταινια τοσο απο σεναριο(σε αντιθεση νε την γνωμη πολλων) τοσο και απο εφε..επειδη ομως σκοπευω να την ξαναδω εχω μια απορια..ειμαι λιγο μιοψ και επειδη δεν μπορω να βαλω φακους λογω μιας ευαισθησιας στα ματια μου ειμαι αναγκασμενος να φοραω τα γυαλια μου..ετσι λοιπον αφενως κατα τη διαρκεια της ταινιας κουραστηκα με τα 2 γυαλια πανω μου αλλα επισης προσεξα οτι οταν εβγαζ (επειδη κουραζομουν) τα 3d γυαλια τα χρωματα ηταν εκπληκτικα και η φωτεινοτητα ποκυ καλυτερη!!με τα 3d γυαλια ολα ηταν πιο σκουρα και πιο μουντα..ακομα εχω την εντυπωση οτι οι σκηνες που ηταν πραγματικα εμφανες το 3d ηταν ελαχιστες..ισχυει κατι τετοιο η προκειται για πατατα του cinema??(αθηναιον cinepolis γλυφαδα) Sent from my iPhone using Insomnia.app
john2gr Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Όποιος έχει ευαίσθητο μάτι, σίγουρα θα παρατήρησε το flickering που είναι αποτέλεσμα της τεχνικής που χρησιμοποιήθηκε, το πάντρεμα δηλαδή της 2D με της 3D εικόνας που κάνει το Avatar Στην ουσία, το Avatar συνδυάζει εκπληκτικά 2D και 3D εικόνα/αντικείμενα. Σε αντίθεση με το Final Destination 4 πχ όπου ΟΛΗ η ταινία προβαλλόταν σε 3D (με αποτέλεσμα να μην βλέπεις σωικά αν έβγαζες τα γυαλιά), στο Avatar πολλές σκηνές τις έβλεπες κομπλέ χωρίς τα γυαλιά και μονάχα οι χαρακτήρες/αντικείμενα που είχαν το 3D effect μαζί με τους υπότιτλους φαινόντουσαν χάλια. Όποιος ξαναπάει να το δει ας κάνει αυτό το test PS: Άλλο φτιάχνεται η ταινία με βάση το 3D... κι άλλο προβάλλεται όλη η ταινία σε 3D. Είναι δύο διαφορετικές έννοιες, μην μπερδευτείτε
Luxx Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Πειτε ταινιες που ειχαν περισσοτερα off screen effects και που μπορω να τις δω.
jason_rethymno Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Ξέρει κανείς πόσους μήνες χρειάστηκαν για να γίνει αυτή η ταινία(Avatar)?
jason_rethymno Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Τιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι? Whow!!
LuciferX Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Όποιος έχει ευαίσθητο μάτι, σίγουρα θα παρατήρησε το flickering που είναι αποτέλεσμα της τεχνικής που χρησιμοποιήθηκε, το πάντρεμα δηλαδή της 2D με της 3D εικόνας που κάνει το Avatar Στην ουσία, το Avatar συνδυάζει εκπληκτικά 2D και 3D εικόνα/αντικείμενα. Σε αντίθεση με το Final Destination 4 πχ όπου ΟΛΗ η ταινία προβαλλόταν σε 3D (με αποτέλεσμα να μην βλέπεις σωικά αν έβγαζες τα γυαλιά), στο Avatar πολλές σκηνές τις έβλεπες κομπλέ χωρίς τα γυαλιά και μονάχα οι χαρακτήρες/αντικείμενα που είχαν το 3D effect μαζί με τους υπότιτλους φαινόντουσαν χάλια. Όποιος ξαναπάει να το δει ας κάνει αυτό το test PS: Άλλο φτιάχνεται η ταινία με βάση το 3D... κι άλλο προβάλλεται όλη η ταινία σε 3D. Είναι δύο διαφορετικές έννοιες, μην μπερδευτείτε Aυο το παντρεμα ισως να μην ηταν και οτι καλυτερο.Γιατι αν παρατηρησατε βλεπαμε καθαρα τις φιγουρες και γυρω ηταν καπως πιο θολα.Στην αρχη νομιζα οτι ειχαν θολωσει τα γυαλια αλλα αφου τα σκουπισα 100 φορες,παλι τα ιδια...
Moderators Praetorian Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Γιατι αν παρατηρησατε βλεπαμε καθαρα τις φιγουρες και γυρω ηταν καπως πιο θολα. Αυτό γίνεται συχνά για να δείξουν που βρίσκεται το focus μιας σκηνής, και όχι μόνο στο avatar.
sheik Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Υ.Γ:Γιατι στο Αvatar ειδες να σου ρχεται κανενα αντικειμενο πανω σου?Εγω δεν ειδα Αμετρητες φορες
Fidelio Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Πάντως εσκεμμένα η ταινία δεν περιείχε αντικείμενα να έρχονται κατα πάνω σου. Σκοπός είναι να είσαι παρατηρητής του όλου σκηνικού. Η αίσθηση οτι έρχονται κατα πάνω σου διάφορα μάλλον εξυπηρετεί ταινίες τρόμου περισσότερο ή μια παραγωγή που στηρίζεται μόνο στο 3D εφέ, έχει γνώμονα μόνο αυτό δηλαδή. Για όσους το είδαν και στην αιθ.2 στο mall (Real D ) και στην αιθ.11 του cosmopolis (Dolby 3D ) διαπίστωσαν διαφορές; Καλή χρονιά να μας μπει , παρεπιμπτόντως ..
BaLsAmoMenos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 βλεπαμε καθαρα τις φιγουρες και γυρω ηταν καπως πιο θολα. Σε ολες τις ταινιες, μα σε ολες, υπαρχει αυτο. Καλα δεν το εχεις προσεξει μεχρι τωρα ?
LuciferX Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Το εχω παρατηρησει,αλλα στο 3D κανει μπαμ και κουραζει .Ειδικα στην αρχη μεχρι να προσαρμοστει το ματι...
Salvation Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Οι καλύτερες ταινίες της δεκαετίας, σύμφωνα με το περιοδικό TIME http://troktiko.blogspot.com/2009/12/blog-post_8489.html
Billys636 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 H ταινια ψηφιστηκε απο το περιοδικο Time, μεσα στις 10 καλυτερες της δεκαετιας που φευγει edit: με προλαβε ο Salvation!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 τραγική η λίστα πάντως (ακόμα και για το lotr)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.