Voodooman Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Σενάριο του ποδαριού, από αυτά που γράφονται σε ένα απόγευμα. Διάλογοι σχεδόν για γέλια, σπάνια πετυχαίνει κανείς τόσο προκάτ διαλόγους, λες και είναι ανθολογία κλισέ. Κακών κλισέ. Ακόμη και ο λόγος του πρωταγωνιστή πριν την μάχη ήταν τόοοοσο αδιάφορος. Και η 3D τεχνολογία καλή. Είναι η καλύτερη προσπάθεια που έχω δει ως τώρα, ώρες ώρες ήταν πολύ εντυπωσιακή, δεν το συζητάμε ότι αξίζει αλλά, εξαντλώντας την αυστηρότητά μου, λέω πως έχει πολύ δρόμο ακόμη για να γίνει τέλεια. Αλλά. Η σκηνοθεσία, τα τοπία, η "φωτογραφία", η όλη εικόνα της ταινίας...συγκλονιστική. Πρέπει να δάκρυσα 2-3 φορές στις σκηνές των πτήσεων, τα κυνηγητά στα δάση, τις βουτιές από τους γκρεμούς. Ο άνθρωπος είναι καλλιτέχνης. Βοηθούσε και το 3D, αλλά η αίσθηση της ταχύτητας, η ευαισθησία, η τέλεια απεικόνιση μιας παρθένας φύσης, η, ώρες ώρες, απόκοσμη ομορφιά, δείχνουν ότι ο Cameron έχει όραμα και ξέρει πώς να το υλοποιεί. Οι (πολλές) ελλείψεις και οι αδυναμίες της δεν έχουν καμμιά απολύτως σημασία. Η κορυφαία τεχνικά ταινία που έχει βγει ως σήμερα έχει αστείρευτη ευαισθησία και ψυχή.
firewalker Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Με τα γυαλιά που δίνουν στα Village μπορείς να δεις κάποιο άλλο video; Π.χ. υπάρχουν παραδείγματα για να δω πως τα βλέπεις πριν πάω; Έχω ένα ζευγάρι από αυτά που δίνουν στα village.
sheik Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Ακυρη ερωτηση: Τα στερεογραμματα, μπορει κανεις να τα δει με τα γυαλια αυτα, χωρις να καθεται να εξασκειται με τις ωρες με τα ματια?
Deponakias Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Nα ρωτησω τι τιμες παιζουν στις 3d ταινιες?
Cue Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 12 ευρώ ταρίφα. Για τα Odeon που ξέρω με την κάρτα μέλους έχεις έκπτωση 1 ευρώ, ενώ αν έχεις μαζέψει κάποια "αστέρια" φτάνει στα 4.5 ευρώ.
Kasrith Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Να πω και το bug:p που πρόσεξα: όταν δείχνει τις φωτογραφίες με τους φαντάρους, μέχρι και η φώτο είναι τρισδιάστατη. Και γω ειδα ενα 'bug'. Οταν σκαρφαλωναν τα βραχια, οταν πηγαιναν να παρει τα "φτερα" του, μολις φτασανε στο υψηλοτερο σημειο περνουσε μια σκια στον βραχο. Ε το shadow effect εκανε τρελο jump Τι καθομαι και παρατηρω :lol:
washcloud Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 "We will fight terror with terror" Xαχ. Καλά τα γραφικά (και η καύλα που συνεπήρε και θα συνεπάρει τους γουστάροντες) (εγώ την είδα σε 17άρα CRT, σε streaming - στη γνωστή TS ποιότητα που κυκλοφορεί, και μου ήρκεσε), καλά τα εκατομμύρια που δόθηκαν για να φτιαχτεί, καλά και τα εκατομμύρια που θα γυρίσουν ανταποδοτικά στους δημιουργούς (και όχι μόνο). Αυτή η φρασούλα όμως που δεν περίμενα, ήταν καλή φασούλα. Σε μας δε λέει "τίποτα" - σίγουρα όμως θα γρατσουνίσει αμερικανικά αυτιά, κυρίως νεανικά. Και το καλό είναι πως δεν το κάνει με το στανιό. Nταξ, δε θ' αλλάξει τίποτα από αύριο, αλλά είναι ακόμα ένα λιθαράκι σ' αυτά που άρχισαν να μπαίνουν στη δεκαετία που τελειώνει. Ένα ακόμα subliminal μηνυματάκι ανακατεμένο με τα των Μακντόναλντς, της Κοκακόλας κλπ, βεβαίως. Τουλάχιστον δεν είμαστε σε μέρες πλήρους μουγκαμάρας κουφαμάρας κι αφασίας. Καλή φασούλα λοιπόν η προτασούλα εκ του κυρίου Κάμερον. Και το έφερε κι ωραία, αργά-αργά, κλιμακωτά. Δεν το πέταξε στην αρχή - κι από 'δω παν κι οι άλλοι. Μη σκοτωθείτε να τρεχάτε (οι λίγο μεγαλύτεροι anwyay) να τη δείτε σε 3ντι, σε 4ντι σε περισσότερα των 2 τεσπα. Βλέπεται και straight. Αξίζει λοιπόν να ειδωθεί (σε ψήνει να τη θάψεις από πολλές μεριές στην αρχή, αδίκως κι υποψιασμένα - αλλά στρώνει γλυκά) - είναι "αρκετά άρτια". Πολλά διάβασα (σε πολλά μέρη) για το "εύκολο σενάριο", την "φτωχή πλοκή" και άλλες τέτοιες πίπες. Μια χαρά είναι για τη "σειρά" της η πλοκή. Και οι διάλογοι και μπλαμπλα - τα πάντα όλα καλά είναι. Εκτός δηλαδή κι αν ψήνεστε να κρατήσετε μόνο παραμύθι, και να βρείτε κάτι για να ξεπεράσετε τον Άρχοντα κτλ. Μαλακία - μην το κάνετε. Μείνετε στο πτωχό-πλην όμως τίμια δωσμένο "marine gets assignment-marine meets girl-marine falls in love with girl and her way of life-marine turns against his superiors", μείνετε στο εύπεπτο "good guys vs guys that gradually turn real badass", μείνετε στα οπτικοακουστικά επιτεύγματα, και σε μια -στην ουσία- λιτή σκηνοθετική παρουσίαση, που δεν σε σπρώχνει (ως είθισται και περίμενα να κάνει σε πολύ μεγαλύτερο κι ενοχλητικό βαθμό) αλλά σε παίρνει από το χέρι και σε μπάζει στο παραμύθι, κι ολ' αυτά για να ακουστεί η φρασούλα που λέγαμε, τη στιγμή που έπρεπε. Στα εξτρά συν, μικρά κερασάκια σπαρμένα. όπως η φάση με τον αρχι-τυπά να έχει λυσσάξει τόσο που ξεχνάει τη μάσκα του (γέλιο & πίκρα), τα χορικά animation που σίγουρα αποδόθηκαν όχι άρπα-κόλα, αλλά ευλαβικά (και σίγουρα έπεσε μελέτη στο τί θα σκαρφιστούνε), και άλλες όμορφιές, όμορφα δωσμένες...
ScarletK Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 ... Εντάξει δεν την ξεχνάει , απλά δείχνει το επίπεδο πειθαρχίας που έχει, στην ουσία είναι η παρουσίαση του χαρακτήρα και τα διαπιστευτήρια-του γιατί είναι το FINAL BOSS!!! Όσο για την ατάκα , όντως είχε κάτι χαζά, και είναι κρίμα που το θεωρούμε δεδομένο πλέον, αλλά έχουμε αποκτήσει φυσική ανοσία στην αμερικάνικη μπούρδα όσο να'ναι, ψωμί κι αλάτι που λένε...Και στην τελική μαρίνια είναι!Όλο κάτι τέτοια δεν λένε?
washcloud Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 ...για ποιά πειθαρχεία και final boss λες; Εγώ πάντως έγραφα για τη φάση που βγήκε χωρίς μάσκα για να πυροβολήσει τους "αντάρτες" όταν κλέβαν ελικόπτερο. Κι έτρεχε μετά από πίσω του ο άλλος να τον προλάβει πριν ψοφήσει πνιγμένος στις αδρεναλίνες του. Περί "ατάκας" που γράφεις, σ' έχασα τελείως.
Voodooman Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Υπήρχε και άλλη, καλύτερη ατάκα, εκείνη που είπε η Rodriguez σε μία φάση, πέρι εκστρατείας "shock and awe". Έτσι και αλλιώς είναι της μόδας πια αυτό στην Αμερική, το να βρίζεις τον Μπους εννοώ. Συνεχίζουν να κάνουν ακριβώς τα ίδια, βρίζοντας όμως τους προηγούμενους.
ScarletK Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 ...για ποιά πειθαρχεία και final boss λες; Εγώ πάντως έγραφα για τη φάση που βγήκε χωρίς μάσκα για να πυροβολήσει τους "αντάρτες" όταν κλέβαν ελικόπτερο. Ε ναι λέω απλώς ότι οι σκηνές του είχαν σκοπό να τον σεβαστείς ας πούμε σαν αντίπαλο.Είναι ένα πολύ decent ορκι όπως και να το κάνουμε. Περί "ατάκας" που γράφεις, σ' έχασα τελείως. Για το we will fight terror with terror βρε. Κι έτρεχε μετά από πίσω του ο άλλος να τον προλάβει πριν ψοφήσει πνιγμένος στις αδρεναλίνες του. ΧΧΑΧΑΧΑ :lol:
Sorath Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 12 ευρώ ταρίφα.Για τα Odeon που ξέρω με την κάρτα μέλους έχεις έκπτωση 1 ευρώ, ενώ αν έχεις μαζέψει κάποια "αστέρια" φτάνει στα 4.5 ευρώ. Όπως επίσης, αν πας Τετάρτη, το 2ο εισιτήριο το παίρνεις δωρεάν
washcloud Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Για το we will fight terror with terror βρε. Το κατάλαβα για ποιά ατάκα, αλλά δεν κατάλαβα τί ακριβώς εννοούσες με την ανάλυση που έκανες. Τεσπα. Υπήρχε και άλλη, καλύτερη ατάκα, εκείνη που είπε η Rodriguez σε μία φάση, πέρι εκστρατείας "shock and awe".Έτσι και αλλιώς είναι της μόδας πια αυτό στην Αμερική, το να βρίζεις τον Μπους εννοώ. Συνεχίζουν να κάνουν ακριβώς τα ίδια, βρίζοντας όμως τους προηγούμενους. Να πω την αλήθεια, δεν ξέρω τί ακριβώς συμβαίνει στην Αμερική τον τελευταίο καιρό - πάντως για 'μενα το συγκεκριμένο, μιας και δεν επρόκειτο για "ευθεία βρισιά" (βρισιά ούτε γι' αστείο δηλαδή), και μιας και όπως έγραψα εκστομίστηκε στην ώρα του (και δεν δόθηκε κανενός είδους συνέχεια), συν το γεγονός ότι ειπώθηκε "απ' το πρώτο βιολί", και μάλιστα "καθώς έβγαζε λόγο" (έναν κατά τα άλλα "νορμάλ" λόγο δε), μου κάνει να έχει άλλη αξία (και όντως, ήταν καλή και η "υπενθύμιση", από την -όχι τυχαία, μάλλον- μεξικαν-ονομασμένη Ροντρίγκεζ...). Όπως είπα, δεν στο "επιβάλλει" (σε βαθμό όπως πχ σε μια βρισιά να πεις "ωχ μωρέ, μαλακίες τώρα..."). Δε θα το βγάλω και λογοτεχνικό αριστούργημα - αλλά η εν λόγω ατάκα προέκυψε εν μέσω μιας δραματουργικής κορύφωσης, και γι' αυτό τον λόγο ίσως κουδουνίσει περισσότερο σε κάποια αμερικανικά αυτιά. Ή τουλάχιστον, έχει.........potential (περισσότερο από ένα ξερό κράξιμο δηλαδή) να πείσει (αν και από κάτι που πήρε κάπου στην Imdb το μάτι μου, παίζει οι πολύ αμερικανόκαυλοι να έχουν σπαστεί έως αρκετά με την φάση/φράση...)
Cue Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Όπως επίσης, αν πας Τετάρτη, το 2ο εισιτήριο το παίρνεις δωρεάν Αυτό νομίζω αν έχεις πιστωτική από Alpha Bank μόνο.
o_magazatoras Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 ... plzzzzzz,ένα spolier alert για τη διόρθωση του τίτλου,ή αν δεν είναι εφικτό,ο καθένας να μην δημοσιοποιεί μέρος της (σιγά την) υπόθεσης (δηλαδή...),βάζοντας την επισήμανση σπόϊλερ στα post του... Περιμένω να τελειώσουν οι γιορτές,να σταματήσει δηλαδή η κίνηση στους σινεμάδες,να πάμε να το δούμε (με τη κυρούλα παρέα) 3d. Χάνει πάάάάρα πολύ σε ts,e.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.