Προς το περιεχόμενο

jacknut

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να του στερήσει

το Oscar,είναι ότι το όλο στόρυ το χουμε ξαναδεί παλιότερα..

Οπου Πανδώρα βάλτε Βόρεια Αμερική,όπου Navi βάλτε τους Ινδιάνους Σιού,όπου πεζοναύτης Jake Sully βάλε υπολοχαγός Τζων Ντάνμπαρ

κι έχεις το ''Χορεύοντας με τους λύκους''.

ίσως όμως και μόνο αυτό αν είναι ένδειξη ότι είναι το μεγάλο φαβορί..

Θα δούμε..

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
ναι.....κοινως οτι ειμαστε βαρβαροι και νομιζουμε οτι ειμαστε προηγμενοι,ενω οι αλλοι που μας φαινονται ζωα,ειναι οι υπερανθρωποι και οι πραγματικα πολιτισμενοι....

αυτο νομιζω,το καταλαβαινεις και απο το τρεηλερ(το λεει ο Ριμπισι ξεκαθαρα)...

οχι αγαπητε μου,ο ριμπισι στο τραιλερ περιγραφει την πλοκη της ταινιας και τιποτα αλλο.Και πραγματι η πλοκη ειναι κλασικη,ξερουμε το βασικο στορυ της ταινιας ποιο θα ειναι.Ομως απο και υστερα,πας και βλεπεις την ταινια αν θες να δεις πως αφηγειται ο δημιουργος την ιστορια με τον ΔΙΚΟ ΤΟΥ σκηνοθετικο τροπο και τι αλλο εχει να προσφερει η ταινια του στον θεατη.

Διαφορετικα δεν θα χρειαζοταν να βλεπουμε ταινιες,απλως διαβαζουμε 2-3 κριτικες,μαθαινουμε για τι προκειται η ταινια και καθομαστε σπιτι.

Και ρωταω εγω τωρα....και?αυτο ηταν?ενα κατεβατο για να μαθουμε κατι,που υπαρχει σε καθε ταινια με ινδιανους και καουμποηδες,στη ποκαχοντας και γενικοτερα,το ''ψυλιαζομαστε'' απο το δημοτικο οτι ισχυει?

Με ρωτησες μια συγκεκριμενη ερωτηση για το αν η εμφανιση των Ναβι εχει συμβολικο χαρακτηρα.Και εγω σου απανταω συγκεκριμενα πανω σε αυτη την ερωτηση.Με επιχειρηματα σου δειχνω οτι πραγματι υπαρχουν συμβολισμοι πισω απο την εμφανιση τους και τι πρεσβευουν.

Τωρα το πως εσυ ο ιδιος αποδεχεσαι και αντιδρας σε αυτα τα μηνυματα της ταινιας,εχει να κανει το παραμικρο με το περιεχομενο και την καλλιτεχνικη ποιοτητα της ταινιας; Εχει να κανει οτιδηποτε με την ερωτηση που εκανες και με την απαντηση που σου εδωσα;

Kαταρχας δεν υπαρχουν πρωτοτυπα μηνυματα πλεον σε καμια ταινια.Υπαρχουν ομως πρωτοτυπα storytellings.Αυτο ειναι γεγονος.Και αν μια ταινια εχει σπουδαιο περιεχομενο και εξαιρετικη μορφη,τοτε ειναι μια καλη ταινια εωσ και ενα αριστουργημα.Διοτι αυτη ειναι η ουσια της κινηματογραφικης τεχνης,ο σκοπος της.

Ομως αν ειναι να εφαρμοσω την ισοπεδωτικη σου λογικη στο πως θα αντιμετωπιζω προσωπικα τα μηνυματα της καθε ταινιας,τοτε ρε αδερφε και το D9,ειναι μια απολυτα ρηχη και κενη ταινια.Καταπιεσμενοι μαυροι της Νοτια Αφρικης; Ρατσισμος και φυλετικες διακρισεις; been there,done that.Να το υπεραναλυσω; Και στην Ποκαχοντας θιχτηκε το θεμα αυτο.

Ασε που ακομα και αφηγηματικα,το D9 ειναι στην ουσια το Alien Nation με πρωταγωνιστη την Μυγα.Μεγαλη πρωτοτυπια δηλαδη..

Βλεπεις που το παω; Αλλα δεν το κανω,δεν το κρινω ετσι το D9 επειδη θεωρω μια τετοια λογικη ηλιθια.Θα κοιταξω ποσο πετυχημενα η ταινια χρησιμοποιησε την κινηματογραφικη γλωσσα για να πει την ιστορια της και να εκφρασει τα μηνυματα της.Διαφορετικα να θαψω και το D9,και την Ποκαχοντας,και το Χορευοντας,και ποσες ακομη αλλες αναλογες ταινιες που βγηκαν στο παρελθον και που θα βγουν στο μελλον.Ετσι δεν παει;

Κοιτα μαν,ή μαλλον φιλε(γτ ειλικρινα,χωρις να θελω να φανω προσβλητικος ή κατι,δεν πρεπει να εχεις κλεισει τα 18-και πολυ λεω-),αν γιαυτο χτυπιεσαι επι τοσες σελιδες,οκ....αμα το καταλαβες αυτο,απο αυτη τη ταινια και σου αλλαξε τη ζωη,οκ,πασο...μαζι σου...

Ξανα σου απανταω και σου λεω,οτι αυτα που εγραψα αφορουν μονο τον ισχυρισμο σου οτι η εμφανιση των Ναβι δεν παιζουν κανενα ρολο μεσα στην ταινια.Και σου απεδειξα οτι κανεις μεγαλο λαθος.Νομιζω ειναι ξεκαθαρο κατι τετοιο απο το κειμενο μου.

Τωρα απο που εσυ εβγαλες το συμπερασμα οτι σου ανελυα ποιοι ειναι οι λογοι που η ταινια μου αλλαξε την ζωη μου,ενω η απαντηση μου αποσκοπουσε σε διαφορετικο θεμα,μονο εσυ ο ιδιος το ξερεις.

Ακομα και το παραπανω παντως,απλοικο και ψιλοαστειο(αν σκεφτεις οτι μιλαμε για ταινια εκατομμυριων η οποια διεκδικει και ''σοβαρα''(τεσπα,μν μιλησω για το ποσο σοβαρα ειναι τα οσκαρ αλλα οκ) βραβεια) μυνημα,

Γνωμη σου αγαπητε μου.Αυτα τα θεματα που θιγει το Αβαταρ,μπορει να ειναι αστεια για εσενα που καθεσαι στην θαλπωρη του καναπε σου,ειναι ομως πολυ σοβαρα για τους αυτοχθονες ιθαγενεις (και οχι μονο) ολου του κοσμου,που εχουν τραβηξει τα πανδεινα απο τον μεγαλο,λευκο και μη κατακτητη.Εχεις δει πως αντεδρασαν στην ταινια; Ακομα και οι λευκοι τα αναγνωρισανε και τα σεβαστηκανε αυτα τα μηνυματα εξαιτιας της 'λευκης ενοχης' του.

Ας μην το αναλυσω,ηδη εχω ποσταρει καποια λινκς σε προηγουμενα ποστς,γουγλαρε να παρεις και εσυ μια γευση τι εννοω.

καποιος σοβαρος σκηνοθετης θα μπορουσε καλλιστα να το παρουσιασει στη πληρη φιλοσοφικη-ανθρωποκεντρικη του διασταση(οπως εκανε πχ ο Χερζογκ στο Αγγιρε,που το αγγιξε και αυτο το θεμα-και αμφιβαλλω αν εχεις ιδεα γτ μιλαω βσκ),

Ο Χερζογκ εφτιαξε την δικια του ταινια,για να πει τα δικα του με τον δικο του τροπο.

Ο Καμερον εφτιακε την δικια του ταινια,για να πει τα δικα του με τον δικο του τροπο.

Your point was?

Αν σου αρεσει η ταινια του Χερζογκ πιο πολυ,μπραβο σου και καλα κανεις.Σεβαστον και αποδεκτον.Αλλα μην μου λες οτι η ταινια του Καμερον ειναι κακη και ανουσια,διοτι εισαι λαθος και ηδη στο εχω αποδειξει οσο αφορα ενα συγκεκριμενο κομματι της ταινιας.

BTW το καναλι της βουλης ειχε το Φιτσκαρλαντο πριν κανα διωρο.Και δεν εχω ιδεα για τι μιλαω βσκ.

αλλα εδω,αυτο στο δινουν απο το τρεηλερ ολοτελα,και χρησιμοποιητε ως προφαση για απλα μια ταινια με εντυπωσιακα εφε και μπαμ μπουμ...ουτε δικαιολογει την πληθωρα χτυπητων κλισε και το flat των χαρακτηρων..ουτε καν δλδ...ακομα και ολο το κατεβατο σου-που ομολογουμενος ειναι μια ομορφη κοινωνιολογικη αναλυση των εννοιων αυτων- ειναι 100 φορες πιο ουσιαστικο,απο αυτο που ειδα εγω...

..λεει ο κυριος που δεν πηρε καν χαμπαρι τον ρολο της εμφανισης των Ναβι μεσα στην ταινια.μαλιστα.

Επισης ΔΕΝ εκανα κοινωνιολογικη αναλυση των εννοιων.Ελεος.Που το ειδες αυτο το πραμα; Μιλησα εγω για το τι σημαινει σαμανισμος και ποια ειναι η θεση του στον κοσμο; Τι σημαινει Ινδουισμος και την σχεση του με την κοινωνια; Ανεπτυξα πουθενα αυτες τις εννοιες;

Το μονο που εκανα ειναι να σου εξηγησω τι νοημα κρυβεται πισω απο μια εικονα,που στην προκειμενη περιπτωση ειναι η εξωτικη εμφανιση των Ναβι.Και η οποια αυτη η εικονα αποτελει μια απο τις αμετρητες εμπνευσμενες σκηνοθετικες μαεστριες του Βασιλια,για να πει την ιστορια που θελει και να περασει τα μηνυματα του.

Αυτο ειναι η τεχνη του Κινηματογραφου.Να φτιαχνεις τεχνη μεσα απο τις κινουμενες εικονες.Γιαυτο εγω γελαω με κατι σχολια οπως οτι το Αβαταρ εχει κακη σκηνοθεσια,διοτι αυτοι που τα λενε ειναι ανιδεοι.

τεσπα,οκ,γκοτ ιτ,αντε και με την νικη του ''Βασιλια'' τωρα....

Το μονο που μενει να πω,ειναι οπως ηταν αναμενομενο,απεδειξες γιατι ειναι χασιμο χρονου να καθομαι να γραφω σεντονια προκειμενου να πω την γνωμη μου για το Αβαταρ.Αλλα με ρωτας,αλλα ανταπαντας.Και οχι μονο αυτο,δεν εκατσες καν να σκεφτεις αυτα που εγραψα,παρα μονο χρησιμοποιησες τα αναμενομενα double standards προκειμενου να αποκυρηξεις αφοπλιστικα την οποιαδηποτε αξια της ταινιας,για να εξασφαλισεις το "δικιο" σου.Αυτο αγαπητε μου ειναι ευκολη δουλεια,ο καθενας μπορει να την κανει,και εγω στο δικο σου σεντονι για το D9,μπορουσα απλως να πω: ε και;

τεσπα καληνυχτα

υγ.και αν καποιος επρεπε να ρωταει για ηλικιες εδω μεσα,αυτος ειμαι εγω.αλλα ειμαι αρκετα σοβαρος για να μην κανω κατι τετοιο.

Δημοσ.

Ok,got your point,τωρα οντως νιωθω ετοιμος να φυγω απο τη θαλπωρη του καναπε μου και να υπερασπιστω τις αδικιες που εκαναν οι λευκοι στους μαυρους...μαθαμε πως το αβαταρ ειχε και καλλιτεχνικη υποσταση λοιπον....λολ, δεν πηρα λεει χαμπαρι,αυτο που ειχα καταλαβει απο το τρεηλερ και μονο(και μετα ειδα,μεσα απο μια καρακλισεδουρα να σχεδον γελοιοποιητε..)....το Φιτσκαρλαντο το ειχα δει και γω πως προβαλεται,διαβαζω και γω το προγραμμα,ναι,μπορω:)

Tεσπα,νοημα δεν βγαινει,καλα περασα,γελασαμε,καλη επιτυχια φετος σε πανελληνιες και εκθεση,τοχεις νομιζω πολυ....καμια φορα αμα εχεις χρονο,δες καποιες απο τις παλιες ταινιες του Καμερον εστω,ωστε τουλαχιστον τοτε να ξερω γτ τον λες Βασιλια και να μην χαζογελαω τωρα,οπωτε το ακουω...κισεζ..

Δημοσ.

αλλος ενας τυπικος νεοελληνας που καταληγει στην ειρωνια για να υπερασπισει τον εγωισμο του,παρα να κατσει να ακουσει εστω και λιγο την αντιθετη αποψη.κατα τα αλλα αναρωτιομαστε γιατι σαν εθνος παμε κατα διαολου.δεν πειραζει.

υγ.μην μπαινεις στον κοπο να μου την πεις παλι,you got my point,i got yours,we are done.

ουτως η αλλως θα πεταχτουν και οι αλλοι να ριξουν απο λιγο δηλητηριο.προς θεου.

Δημοσ.

Ναι, πολύ αστείο.

Που θα πάει troll στο troll θσ το κλείσω το κωλοθέμα και πλέον θα μιλάμε μόνο για αξιόλογες ταινίες.

Δημοσ.

Που θα πάει troll στο troll θσ το κλείσω το κωλοθέμα και πλέον θα μιλάμε μόνο για αξιόλογες ταινίες.

Και πολυ αργησε...

Δημοσ.
αλλος ενας τυπικος νεοελληνας που καταληγει στην ειρωνια για να υπερασπισει τον εγωισμο του,παρα να κατσει να ακουσει εστω και λιγο την αντιθετη αποψη.κατα τα αλλα αναρωτιομαστε γιατι σαν εθνος παμε κατα διαολου.δεν πειραζει.

υγ.μην μπαινεις στον κοπο να μου την πεις παλι,you got my point,i got yours,we are done.

ουτως η αλλως θα πεταχτουν και οι αλλοι να ριξουν απο λιγο δηλητηριο.προς θεου.

Είπαμε, γίνεσαι χαζός υπερασπίζοντας μια χαζή ταινία, όλοι έχουμε κωλοτρυπίδες εεεεεμ άποψη αλλά δεν την υπερασπιζόμαστε έτσι, άλλωστε δεν γίνεται να έχει δίκιο κ εμείς άδικο. (είμαστε περισσότεροι, obey !!)

• Moderators
Δημοσ.
Είπαμε, γίνεσαι χαζός υπερασπίζοντας μια χαζή ταινία, όλοι έχουμε κωλοτρυπίδες εεεεεμ άποψη αλλά δεν την υπερασπιζόμαστε έτσι, άλλωστε δεν γίνεται να έχει δίκιο κ εμείς άδικο. (είμαστε περισσότεροι, obey !!)

Tα θεεεεεεελει ο κωλαρακος σου,τα θελει!

Ετοιμασου να αυτοακυρωθεις για μια ακομα φορα...(περιμενε,ερχεται!Παλιohater!):lol::lol:

Να προτεινω κατι εγω?Υπαρχει ενα ωραιοτατο κουμπακι ψηφου κατω δεξια.Δεν αρχιζουμε να το χρησιμοποιουμε περισσοτεροι?

Δημοσ.
Tα θεεεεεεελει ο κωλαρακος σου,τα θελει!

Ετοιμασου να αυτοακυρωθεις για μια ακομα φορα...(περιμενε,ερχεται!Παλιohater!):lol::lol:

Γουέλ γιού νόου...ξέρεις πόσο πολύ συμπαθώ τα γκρούπιζ έτσι; :Ρ

Δημοσ.
Να προτεινω κατι εγω?Υπαρχει ενα ωραιοτατο κουμπακι ψηφου κατω δεξια.Δεν αρχιζουμε να το χρησιμοποιουμε περισσοτεροι?

Το χρησιμοποίησα... :devil: :P

Οι αλήτες... Σε ψήφισαν θετικά και θάψαν το αστειάκι μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...