Προς το περιεχόμενο

Sound preferences lost

miza

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μέχρι πριν λίγο είχα δυο εργαλεία για τον ήχο στο system->preferences. Το ένα που επέλεγα πια κάρτα ήχου θα είναι η έξοδος και με πιο σύστημα (alsa,oss,etc) και το άλλο που απλά ρύθμιζες ποσο δυνατά να παίζει. Τώρα μου χάθηκε η καρτέλα που επέλεγα πια κάρτα ήχου θέλω να χρησιμοποιείτε. Έκανα ένα update που δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί γιατί κάτι έγινε με το internet,η κάτι παίχτηκε με αυτό, αν και μετά ξανά έτρεχα apt-get και μου είπε ότι κάτι δεν έχει τελειώσει και το έκανε.Τώρα η κάτι παίχτηκε με το update που διακόπηκε η απλά ήταν κάτι που θα γινόταν ούτος η άλλος με το update.

1) Πως μπορώ να το διορθώσω;

2) Γενικά και παλιότερα που δούλευε μια χαρά το tool που δεν βρίσκω πια,όταν άλλαζα κάρτα ήχου από την επιλογή,ο vlc και ο flash player κράταγε την κάρτα με την οποια είχε σαν default την ώρα που bootare το linux. Θα ήθελα να μάθω με την ευκαιρία να ρυθμίζω σωστά τον ήχο μου είχα κοιτάξει το wiki για το alsa αλλα μου είχε φανεί αχανές. Περιμένω τις προτάσεις σας.

3) Ένα άσχετο πρόβλημα που θυμήθηκα απλά για να μην ανοίγω άλλο thread, ενώ έχω επιλεγμένα στο keybord layout και Ελληνικά και Αγγλικά και έχω και συντόμευση,τις πατα και δεν αλλάζει σε Ελληνικά,αν παο και κάνω κάποια αλλαγή στις συντόμευση τους layout μετά πιάνει αλλα μετά από restart πάλι δεν πιάνει. Καμια ιδέα;

Η διανομή μου είναι debian testing με gnome, sorry αν σας μπέρδεψα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο με τις επιλογες του ηχου ειναι το νεο "feature" του gnome 2.26, δεν ειναι προβλημα. Και σε μενα το ιδιο ειναι.

Για τα keyboard layouts πηγαινε με τον προβλεπομενο τροπο του xorg, δηλαδη

>Section "InputDevice"
       Identifier      "Generic Keyboard"
       Driver          "kbd"
       Option          "CoreKeyboard"
       Option          "XkbRules"      "xorg"
       Option          "XkbModel"      "pc105"
[b]        Option          "XkbLayout"     "us,gr"
       Option          "XkbOptions"    "grp:alt_shift_toggle"
[/b]EndSection

Είμαι στο εργαλείο για το sound που έμεινε, και επιλέγω την άλλη κάρτα ήχου αλλα δεν αλλάζει, συνεχίζει να παίζει από την προηγουμενη, τι να κάνω; Θα ήταν ενδιαφέρον από τι στιγμή που φτιάχνουν ένα εργαλείο να δουλεύει κιόλας

Κανε τα παραπονα σου στους gnome developers που επηρεαζονται απο το ubuntu για να κανουν κατι "φιλικο προς το χρηστη" χωρις να δουλευει.

Εχω απο το πρωι που ψαχνω να βρω πως κλεινει το ESD μεσα απο αυτο το μενου, και το κακο ειναι οτι ακομα και οι οδηγιες για ubuntu 9.04 αναφερονται σαν να ειναι στο παλιο μενου!

Δώσε σε κονσόλα

asoundconf list

θα σου εμφανίσει μια λίστα με τις κάρτες ήχου που έχεις στον υπολογιστή σου. Μετά δώσε

sudo asoundconf set-default-car NAME

και στην θέση του NAME θα βάλεις το όνομα της κάρτας που θέλεις να είναι default. Μετά κάνε μια επανεκκίνηση.

Δεν μου βρίσκει καν την εντολή και εννοείς restart του εργαλείου η του pc;

Αν εννοείς του pc δεν είναι και το καλύτερο γιατί η άλλη κάρτα ήχου μου είναι κάτι ακουστικά που τα χρησιμοποιώ συνεχεια, θέλω να μπορώ να εναλλάσσω γρήγορα τις κάρτες.

Δεν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος χωρίς να κάνω restart;

Πανω πανω δεν εχει ενα dropdown menu για να αλλαξεις την καρτα?

Καπου ειχε παρει το ματι μου ενα μεικτη-εργαλειο για τετοιες δουλειες, μαλλον της alsa.

δωσε cat /proc/asound/cards

και βαλε στο /etc/asound.conf τα

pcm.snd_card {

type hw

card 0

device 0

}

οπου snd_card το ονομα της καρτας σου

αν δεν υπαρχει το παραπανω αρχειο δημιουργησε το

Η εντολή που μου λες check2fire μου λέει ότι δεν υπάρχει και όπως λέει και jimp δεν φταίει το car η card.

Αυτό που λέει ο BonJovi,προσπαθώ να ορίσω default το usb αλλα δεν μπορώ.

Οι κάρτες μου

> 0 [CK804          ]: NFORCE - NVidia CK804
                     NVidia CK804 with ALC850 at irq 23
1 [default        ]: USB-Audio - Microsoft LifeChat LX-3000 
                     Microsoft LifeChat LX-3000  at usb-0000:00:02.0-6, full speed

Δοκήμασα κάτι τέτιο αλλά τζίφος.

>pcm.default {
type hw
card 1
device 1
}

Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω... έχω απογοητευτεί τελείως.

παμε κατι αλλο

δωσε cat /proc/asound/modules

δες την λιστα σου και επειτα δινεις

sudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf

βαζεις με σειρα κατω κατω την πρωτη και μετα την δευτερη

δηλαδη

options snd_usb index=0

options snd_intel index=1

δεν ειμαι σιγουρος για την - η _ στο snd

βεβαια για να μην μπλεκεις με default μια καλη λυση ειναι μεσω bios να απενεργοποιησεις την εσωτερικη

δωσε και aplay -l για επιβεβαιωση

παντα χρειαζεται επανεκκινηση για τις νεες αλλαγες

Το θέμα είναι ότι δεν θέλω μόνιμες αλλαγές ή αλλαγές που για να γίνουν θέλουν restart, όπως είπα το usb είναι ακουστικά, τα χρησιμοποιώ και τα δυο αλλα ποτε το ένα και ποτε το άλλο.

Θα το δοκιμάσω πάντως,και θέλω η εναλλαγή να γίνετε γρήγορα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Με το 2.6.30 μου λύθηκε το πρόβλημα, το ορίζω κανονικά από το εργαλείο Sound που έχει στο Preferences. Βεβαια έχω ένα πρόβλημα ακόμα, δεν μπορούν δυο προγράμματα να παίζουν ταυτόχρονα, πχ αν ανοίξω το Amarok και παίζει και μετά ανοίξω το Totem, το totem δεν παίζει και το αντίστροφο αν ανοίξω πρώτο το totem.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...