Προς το περιεχόμενο

TELIKA APO POY MPORW NA PARAGEILW EKTOS ELLADOS ??

Palm

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έπεσα πάνω σε μια ιστορία κάποιου που παράγγειλε ένα organizer από Αμερική.

ένα τμήμα του άρθρου: "Με την εισαγωγή του πληροφοριακού συστήματος καταργήθηκαν τα 'μικροδέματα' και όλα τα δέματα περνούν από διασάφηση αδιάφορα από την αξία τους"

Έχει ενδιαφέρον νομίζω. Περιγράφει όλη την ιστορία του εκτελωνισμού. Ακολουθεί link.

Εκτελωνισμός

Δημοσ.

KYRIOI

o ektelonismos apo trites xores den exei stamathsei oute prokeitai pros to paron toylaxiston.

yparxei omos mia xalarothta se mikrodemata me to skeptiko oti grafoun ap exo ti exei pesa h syskeyasia.

etsi loipon an paraggeilo kati kai grafoyn o exo polhths oti exei mesa paixnidi p.x i antallaktiko kata 99% na min to koitaxei kaneis.alloste ta mikrodemata den elegxontai apo to teloneio alla apo mia yphresia toy taxydromeioy an elthei tax'ka kai an erthei me courier apo thn yphresia toy aerodromeioy(poio aystira ekei ta pragmata).

to kalytero einai na zhtate me to taxydromeio apo th makra peira moy na paraggelno mikropragmata apo usa.

apo eok den to syzhtame den elegxetai tipota alloste to fpa einai plhromeno.apo agglia einai xalara ta pragmata an kai einai triti xora.apo singapoore kai japan an grafoun antallaktiko pote den anoigete to dema.

elpizo na fotisa ligo ta pragmata.

shmasia exei na exoume kapoio topic me katasthmata toy exoterikou pou kanoun mail orders kyrios eyr enoshs kai times gia na exoume kalyteri eikona apo tis times ton edo katasthmaton

filika

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote nliokal:</font><hr> Έπεσα πάνω σε μια ιστορία κάποιου που παράγγειλε ένα organizer από Αμερική.

ένα τμήμα του άρθρου: "Με την εισαγωγή του πληροφοριακού συστήματος καταργήθηκαν τα 'μικροδέματα' και όλα τα δέματα περνούν από διασάφηση αδιάφορα από την αξία τους"

Έχει ενδιαφέρον νομίζω. Περιγράφει όλη την ιστορία του εκτελωνισμού. Ακολουθεί link.

Εκτελωνισμός <hr /></blockquote>

Την τελευταία φορά που παρήγγειλα ανεμιστηράκια από Αμερική με αποστολή με courier, μου τα σταμάτησαν κι εμένα στο τελωνείο, αλλά δεν ταλαιπωρήθηκα τόσο ούτε χρειάστηκε να τα διπλοπληρώσω. Κανένας υπάλληλος ή εκτελωνιστής δεν ήταν δύστροπος, το αντίθετο μάλιστα, όλοι ήταν εξυπηρετηκότατοι:

Παρέλαβα τα απαιράιτητα έγγραφα από το γραφείο του Courier στο κτήριο του Τελωνείου και πήγα με το (δωρεάν) λεοφωρείο στο κτήριο της Εταιρίας που κάνει τη διαχείρηση των δεμάτων. Εκεί κάποιος πρόθυμα μου υπέδειξε που ακριβώς να απευθυνθώ, βρήκαν το δέμα και το ανοίξαμε μαζί με ένα τελωνιακό, ο οπόιος μετά συμπλήρωσε τα απαραίτητα έγγραφα. Βλέποντας το περιεχόμενο (τα ανεμηστηράκια) έγραψε την ένδειξη "ατελώς" πάνω στα χαρτιά και με παρέπεμψε στο κτήριο του τελωνείου (πάλι με το λεωφορειο) όπου πάλι πρόθυμα υπάλληλοι και εκτελωνιστές με κατεύθυναν στα 3-4 διαφορετικά γκισέ, ώσπου στο τέλος το έντυπο που κρατούσα δεν μπορούσε να διαβαστεί από τις πολλές σφραγίδες και υπογραφές ;)

Μετά, ξανά πίσω στο άλλο κτήριο, στο ταμείο για την πληρωμή των τελών αποθήκευσης (10-15 ευρώ αν θυμάμαι καλά) και τέλος παραλαβή του δέματος.

Ήταν λίγο χρονοβόρο με όλα αυτά τα πέρα-δώθε στα δύο κτήρια, αλλά μου έκανε εντύπωση τέτοια προθυμία σε δημόσιους υπαλλήλους ;) Σημειώνω, πως έιναι η μοναδική φορά που σταματάνε δέμα μου στο τελωνείο, τα τελευταία 3 χρόνια που κάνω παραγγελίες από εξωτερικό...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...