function Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Παίδες καλημέρα, Επειδή είμαι λίγο άσχετος με το χρηματιστήριο, και σκέφτομαι να αρχίσω να γίνομαι πιο σχετικός, θα ήθελα τη δική σας βοήθεια πάνω σε κάτι που για εσάς μπορεί να ακουστεί αστείο. Στο site της ναυτεμπορικής, όταν πηγαίνεις στην επιλογή ΧΑΑ, βλέπεις την κίνηση (ανοδική-καθοδική) της κάθε μετοχής και δίπλα ένα ποσοστό που χαρακτηρίζει αυτή την κίνηση. Το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει την άνοδο/κάθοδο της μετοχής τη συγκεκριμένη ημέρα, ή γενικά από κάποια προκαθορισμένη μετοχή? Ευχαριστώ
mistral Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Δεν δίνεις και το link για να είμαστε σίγουροι σε τι αναφέρεσαι; Αν εννοείς στην παρακάτω σελίδα που δείχνει σημερινές τιμές.. http://www.naftemporiki.gr/markets/ase_stream.asp ..τότε αφορά την σημερινή διακύμανση με βάση την τιμή ανοίγματος και την μετέπειτα διακύμανση της τιμής Αναλογεί δηλαδή στην τιμή που βλέπεις στην πρώτη στήλη αλλά σε ποσοστό. Βασικά στις αγοραπωλησίες μετοχών το ποσοστό είναι που σου δίνει πραγματική εικόνα. Συμβουλή: παίξε εικονικά πρώτα για να καταλάβεις πως παίζεται το παιχνίδι.
function Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Ακριβώς αυτή τη σελίδα εννοώ. Όταν λες εικονικά, πως γίνεται αυτό?
mistral Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Ακριβώς αυτή τη σελίδα εννοώ. Όταν λες εικονικά, πως γίνεται αυτό? Ξεκινάς να «αγοράσεις» μια μετοχή σήμερα χωρίς να πληρώσεις Υποθέτεις ότι αγόρασες ας πούμε 100 μετοχές της ΕΤΕ. Και περιμένεις να δείς την εξέλιξη της μετοχής. Αφού έχεις θέσει εξ αρχής κάποια όρια για τις συναλλαγές σου «αγοράζεις»και «πουλάς» χωρίς να κάνεις κανονικές συναλλαγές μέσω της χρηματιστηριακής σου. Τις κάνεις στο σπίτι σου σε ένα excel για παράδειγμα. Χωρίς κανονικό χρήμα. Αυτό εννοώ εικονικές συναλλαγές. Δεν δίνεις πραγματικές εντολές αγοράς και πώλησης αλλά υποθέτεις ότι έδωσες. Και αυτό για να ελέγξεις αφενός αν μπορείς να πειθαρχήσεις στον εαυτό σου ως προς τα όρια ζημιών και κέρδους που θα έχεις θέσει - αν δεν μπορείς καλύτερα ξέχνα το χρηματιστήριο - όπως επίσης και στα χρονικά όρια που έχεις την υπομονή να περιμένεις σε περίπτωση εγκλωβισμού σε μια τιμή που δεν έχεις ούτε κέρδος ούτε ζημίες. Εκτός και θέλεις να ξεκινήσεις κάνοντας πολύ μικρές αγορές των 10 π.χ. μετοχών για να έχεις μια πιο πραγματική εικόνα και την πραγματική εμπειρία του χάνω ή κερδίζω. Φαντάζομαι πως θα έχεις online κωδικό και θα κάνεις μέσω internet της συναλλαγές σου μόνος σου επειδή έχουν και λιγότερες προμήθειες έτσι.
function Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Πολύ καλή η ιδέα σου. Μόλις εχθές την έθεσα σε εφαρμογή. Κανά δυο ερωτήσεις ακόμα: 1. Μπορώ να ανοίξω χρηματιστηριακό λογαριασμό σε μια τράπεζα και να μου δώσει κωδικό ώστε να μπορώ να κάνω τις συναλλαγές μου on line? 2. Αν υποθέσουμε ότι αγοράζω μετοχές στις 11:30 το πρωί, μπορώ να πουλήσω στις 11:35 (δηλ. με λίγα λόγια ότι ώρα θέλω)? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:54 ---------- Επίσης, η προμήθεια που πληρώνεις κάθε φορά (είτε online είτε τηλεφωνικά) είναι πάνω στα κέρδη/χασούρα εκείνης της στιγμής που πουλάς, ή πάνω στο συνολικό ποσό που έχεις μέσα στον χρηματιστηριακό σου λογαριασμό?
DrLo Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Τις κάνεις στο σπίτι σου σε ένα excel για παράδειγμα. Χωρίς κανονικό χρήμα. Αυτό εννοώ εικονικές συναλλαγές. Νομίζω γίνεται και μέσα από το site της Ναυτεμπορικής και μάλιστα αρκετά καλά.
mistral Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 1. Μπορώ να ανοίξω χρηματιστηριακό λογαριασμό σε μια τράπεζα και να μου δώσει κωδικό ώστε να μπορώ να κάνω τις συναλλαγές μου on line? Σαφώς. Σε κάποια χρηματιστηριακή τράπεζας εννοείς προφανώς. Σου ζητάνε κάποια χαρτιά να συμπληρώσεις και σου δίνουν κωδικό του ΧΑΑ για online συναλλαγές μαζί με κάποιους άλλους δικούς τους κωδικούς για να συναλλάσεσαι 2. Αν υποθέσουμε ότι αγοράζω μετοχές στις 11:30 το πρωί, μπορώ να πουλήσω στις 11:35 (δηλ. με λίγα λόγια ότι ώρα θέλω)?[color="Black" Αν βρείς να αγοράσεις στην τιμή που θέλεις στις 11:30 και αν βρεθούν αγοραστές να αγοράσουν στην τιμή που θέλεις να πουλήσεις στις 11:35 και βέβαια μπορείς. Χαλαρά. Πρακτικά πάντως να ξέρεις πως δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα προϋποθέτοντας βέβαια πως αποσκοπείς στο να έχεις και ένα κέρδος και όχι να δουλεύεις για να κονομάει προμήθειες η τράπεζα. [/color]Επίσης, η προμήθεια που πληρώνεις κάθε φορά (είτε online είτε τηλεφωνικά) είναι πάνω στα κέρδη/χασούρα εκείνης της στιγμής που πουλάς, ή πάνω στο συνολικό ποσό που έχεις μέσα στον χρηματιστηριακό σου λογαριασμό? Στην αγορά η προμήθεια προστίθεται στο συνολικό κόστος αγοράς. Δηλαδή αν η μετοχές που αγόρασες αξίζουν 2.000 € και η προμήθεια είναι 20 € την στιγμή της εντολής αφαιρούνται απ τον συνδεδεμένο λογαριασμό σου 2.020 €. Στην πώληση αφαιρούνται οι προμήθειες απ το συνολικό ποσόν που είναι να εισπράξεις. Αν δηλαδή πουλάς για παράδειγμα 150 μετοχές των 20 € και είναι να εισπράξεις 3.000 € απ την πώληση στον λογαριασμό σου θα πιστωθούν 3.000 - προμήθειες = 2.980 € περίπου. Γνώριζε πως στην πώληση οι προμήθειες είναι κατά τι περισσότερες απ την αγορά λόγω ενός φόρου. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:29 ---------- Νομίζω γίνεται και μέσα από το site της Ναυτεμπορικής και μάλιστα αρκετά καλά. Σαφώς. Δημιουργείς εικονικό χαρτοφυλάκιο με κωδικό. Δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς την διαδικασία αλλά το είχα κάνει παλιότερα. Υπάρχουν και άλλα sites χρηματιστηριακά που σου δίνουν τέτοια επιλογή Στο παρακάτω link π.χ. δημιουργείς χαρτοφυλάκιο εικονικών συναλλαγών στην Καθημερινή http://financial.kathimerini.gr/?page=portfolios_login
coolman Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Καλύτερα μην πάς μέσω e-banking κάποιας τράπεζας. Αν το ψάξεις σοβαρά το θέμα θα δείς ότι χρειάζεσαι και άλλα πράγματα όπως εντολές stop loss, εντολές με όριο κτλ. Δεν ξέρω αν υπάρχουν τράπεζες που δίνουν τέτοια πράγματα. Επίσης ψάξε τις προμίθειες που παίρνουν. Κυμαίνονται από 0,30% έως 1% (τράπεζα Πειραιώς). Επίσης δές ποιά είναι η ελλάχιστη προμίθεια (τυπικά 5-6€) Δες επίσης τι έξοδα διαχείρισης χρεώνουν ετησίως. Πολύ σημαντικό επίσης είναι να μπορείς να ακυρώνεις την εντολή σου αν το μετανοιώσεις. Στην Πειραιώς βάζεις μεν online αλλά πρέπει να τους πάρεις τηλ. να την ακυρώσεις. Γενικά δεν ξέρω αν αξίζει να πάς μέσω τράπεζας αν και έχω ακούσει πολλούς που πρωτιμούν την Eurobank. Αν τελικά ψάχτείς για χρηματιστηριακή δες τι πλατφόρμα υποστηρίζουν για εντολές μέσω Internet. Στην Ελλάδα είναι πολύ δημοφιλές το ztrade.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.