JohnEngineer Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Επειδή έχω φτιάξει οικοδομή ξέρω απο πρώτο χέρι ότι κάθε οικοδομική εργασία επιτρέπεται απο το νόμο μέχρι τις 3 το μεσημέρι για καθημερινές.. Τώρα αυτό το 2 η ώρα τη νύχτα είναι λίγο ακραίο.. δηλαδή κάτι βρωμάει.. μπορεί να έχει λαδώσει κανέναν να πήρε άδεια (πολύ σπάνιο γιατι στην Ελλάδα δεν υπάρχει διαφθορά, είμαστε ανεπτυγμένο κράτος.. ) αλλά και πάλι περίεργο είναι.. Λές να βρήκαν τίποτε αρχαία στο οικόπεδο? Τώρα για την καταγγελία και τα δικαστήρια δέν θα βγάλετε άκρη.. δηλαδή εδώ δέν βγάζεις άκρη για σοβαρά πράγματα.. διατάραξη κοινής ησυχίας... πούφ..
foufoutios Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας θεωρούνται οι εξής: Α. Κατά τη θερινή περίοδο από 15:00 έως 17:30 και από 23:00. έως 07:00. Β. Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15:30 έως 17:30 και από 22:00 έως 07:30. Θερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα, από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου και ως χειμερινή το χρονικό διάστημα, από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου. just for the record ;-)
Lookouma-des!! Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Με 45 βαθμους εξω δε ριχνεις μπετο την ημερα για κανενα λογο....Δε προκειται να σταθει οχι 4οροφη ουτε παγκακι...Αν γινει κατι τετοιο θα πρεπει πολυ απλα να βρεχεις ολη την εκταση που θα πεσει το μπετο μεχρι την αλλη μερα το ξημερωμα για να μη "σκασει" οπως λεμε....Αλλα τοτε παλι θα ειχες γειτονες να φωναζουν για το νερο κτλ.....
kirileman Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Την ώρα δεν την είχα δει, 2 τα ξημερώματα (2 το βράδυ ή 2 το πρωί που λέει και το σχετικό χωρατό; ) είναι πράγματι ακραίο!!!
foufoutios Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Αυτο που ριχνανε νερο στο μπετο δε σταματησε πριν αρκετα χρονια?
Lookouma-des!! Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Αυτο που ριχνανε νερο στο μπετο δε σταματησε πριν αρκετα χρονια? Μιλαμε για καλοκαιρι και 45 βαθμους.....Χωρις νερο??? Οταν με το καλο γινει μη μπεις καλυτερα μεσα...
alex89 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας θεωρούνται οι εξής:Α. Κατά τη θερινή περίοδο από 15:00 έως 17:30 και από 23:00. έως 07:00. Β. Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15:30 έως 17:30 και από 22:00 έως 07:30. Θερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα, από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου και ως χειμερινή το χρονικό διάστημα, από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου. just for the record ;-) Αυτό foufoutios ισχύει για όσους έχουν συνείδηση και σκέφτονται και τους άλλους. Δηλαδή για ελάχιστους. Δύο πολυκατοικίες γίνανε εδώ που μένω και φεύγανε όταν ρίχνανε πλάκα κατά τις 4 με 5 το απόγευμα. Να την πεις σε ποιον; Στον εργολάβο; Θα πληρώσει στο δικαστήριο ΑΝ κάποιος τον πάει πολύ λιγότερα απ' όσο θα του βγει το τσιμέντο για την πλάκα, τα φορτηγά που θα τη μεταφέρουν και τα μεροκάματα που θα πάρουν τα μαστόρια και οι εργάτες για να τη ρίξουν και να τη στρώσουν μετά. Οπότε για αυτόν, ούτε που τον νοιάζει. Και δε νοιάζει και πολλούς άλλους από τη γειτονιά, τουλάχιστον στη δική μου, που έδειχναν μια αδιαφορία λες και δεν έτρεχε τίποτα. Η αναισθησία σε όλο το μεγαλείο της απ' όλους και θα καθόμουν να κάνω τον κακό; Δεν έδωσα σημασία και τους έγραψα στο @@ μου για να μη γ@μ@ω τη διάθεσή μου. Κάνε αν μπορείς το ίδιο.
foufoutios Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 @Lookouma-des!! Αυτη την εντυπωση ειχα, πως δε χρειαζεται πλεον νερο.. το ειχα ακουσει εργοδηγο @alex89 Ευτυχως στη γειτονια μου τα εχτισαν ολα εδω και καιρο και δεν εχω κανενα λουστη να ριχνει μπετα στις 2 το πρωι ή στις 5 το απογευμα!
clevercitizen Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Επειδή έχω γεννηθεί σε αυτή τη δουλειά και έχω δει πολλά, έχει τύχει πολλές φορές να γίνεται η σκυροδέτηση αργά το μεσημέρι. Τις περισσότερες φορές δεν είναι επιλογή του εργολάβου. Κλείνεις ραντεβού με την εταιρεία μπετόν στις 12 γιατί δεν μπορεί πιο πριν και σου ρχεται η πρέσα στις 2. Αναπόφευκτα θα ενοχλήσεις τους γείτονες γιατί αποκλείεται να τελειώσεις στις 2.30. Συνήθως ζητούμε την κατανόηση των γειτόνων, άλλωστε οι περισσότεροι έχουν φτιάξει και αυτοί σπίτι και έχουν με τη σειρά τους "ενοχλήσει" τους περίοικους ουκ ολίγες φορές. Μπορείς φυσικά να είσαι προκλητικός σε όποια πλευρά και αν ανήκεις. Μπορείς να είσαι εργολάβος και να μη σέβεσαι τίποτα, μπορείς να είσαι γείτονας και να κάνεις χόμπυ σου την καταγγελία, σε αστυνομία, σε πολεοδομίες, στο δήμο ακόμα και για την εσοχή του κάδου, όπου μπορείς. Γιατί; Γιατί έτσι αποκτά νόημα η θλιβερή ζωή σου. Δυστυχώς συμβαίνουν καθημερινά. Οι δυο λέξεις κλειδιά ΚΑΙ εδώ είναι οι εξής: Σεβασμός και κατανόηση, ακόμα και όταν κάποιες φορές κατ' ανάγκη παραβαίνουμε νόμους και κανονισμούς. Στην σκυροδέτηση πλάκας, πάντως, δεν σταματάμε με καμία δύναμη. Στα θεμέλια ευκολότερα. Συμβουλή, πριν την όποια καταγγελία, συζητήστε σαν άνθρωποι.edit: Βραδιάτικα ρίχνανε μπετόν;.... Εμείς μια χαρά βγήκαμε στο μπαλκόνι μας, τους φωνάξαμε και ευγενικά ρωτήσαμε (αν και φωναχτά για να μας ακουει) πόσο θα πάρει ακόμα, είναι 2. Μας λέει νευριασμένος (!!!) "δέν ξέρω" ε και του λέμε και εμείς "μα εμείς θέλουμε να κοιμηθούμε". Μας απαντάει ακόμα πιο νευριασμένος "έχω άδεια". Ε του λέω και γώ "παίρνω την αστυνομία να δούμε τι άδεια έχεις". έρχονται τα παιδιά, γράφουν στο βιβλίο συμβάντων ό,τι είναι να γράψουν(ο εργολάβος στην αρχή κρύφτηκε στην πυλωτή της πολυκατοικίας μου, αλλά εγώ βγήκα και άναψα τα φώτα και το ποντίκι αναγκάστηκε να βγεί), με παίρνει η αστυνομία και μου λέει "ρίχνουν την πλάκα και δεν μπορούν να σταματήσουν." Να ρωτήσω εσένα που ξέρεις: είναι δυνατόν από τις 4 τα ξημρώματα προηγούμενης μέχρι τις 5 τα ξημερώματα της επόμενης να ρίχνουν την πλάκα??? για 4όροφο κτίσμα 300-350 τ.μ.? 25 ολόκληρες ώρες? Τέλος η μηνυση γίνεται αυταπαγγέλτως για διατάραξη κοινής ησυχίας, είτε η καταγγελία γίνεται επώνυμα είτε ανώνυμα. Αν γίνει επώνυμα ίσως σε καλέσουν για κατάθεση, αυτά μου είπαν από την αστυνομία.
kirileman Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Το ποντίκι, χαχα. 25 ολόκληρες ώρες για 300μ2? Τι διάολο; Επί τόπου το έφτιαχναν το μπετόν αντί να το φέρνουν οι μπετονιέρες; Τελικά θεμέλια ήταν ή πλάκα ορόφου;
clevercitizen Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Το ποντίκι, χαχα. 25 ολόκληρες ώρες για 300μ2? Τι διάολο; Επί τόπου το έφτιαχναν το μπετόν αντί να το φέρνουν οι μπετονιέρες; Τελικά θεμέλια ήταν ή πλάκα ορόφου; Θεμέλια , αφού είναι 3-4 μέτρα κάτω από το επίπεδο που είναι ο δρόμος. Ο εργολάβος πάντως στην αστυνομία έλεγε συνέχεια για πλάκα...
kirileman Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Είσαι σίγουρος ότι μπορείς να ξεχωρίσεις τα θεμέλια (δηλαδή τις βάσεις, πέδιλα κλπ) από μια πλάκα οροφής υπογείου πχ; Μπορεί κάλλιστα να έχει και δύο υπόγεια κάτω από το επίπεδο του εδάφους. Τέλος πάντων, ότι και να είναι δεν μπορούν να σκυροδετούν μες τα άγρια μεσάνυχτα. Μη τρελαθούμε. Λογικά δεν θα ξαναγίνει.
kage Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Επειδή έχω γεννηθεί σε αυτή τη δουλειά και έχω δει πολλά, έχει τύχει πολλές φορές να γίνεται η σκυροδέτηση αργά το μεσημέρι. Τις περισσότερες φορές δεν είναι επιλογή του εργολάβου. Κλείνεις ραντεβού με την εταιρεία μπετόν στις 12 γιατί δεν μπορεί πιο πριν και σου ρχεται η πρέσα στις 2. Αναπόφευκτα θα ενοχλήσεις τους γείτονες γιατί αποκλείεται να τελειώσεις στις 2.30. Συνήθως ζητούμε την κατανόηση των γειτόνων, άλλωστε οι περισσότεροι έχουν φτιάξει και αυτοί σπίτι και έχουν με τη σειρά τους "ενοχλήσει" τους περίοικους ουκ ολίγες φορές. Μπορείς φυσικά να είσαι προκλητικός σε όποια πλευρά και αν ανήκεις. Μπορείς να είσαι εργολάβος και να μη σέβεσαι τίποτα, μπορείς να είσαι γείτονας και να κάνεις χόμπυ σου την καταγγελία, σε αστυνομία, σε πολεοδομίες, στο δήμο ακόμα και για την εσοχή του κάδου, όπου μπορείς. Γιατί; Γιατί έτσι αποκτά νόημα η θλιβερή ζωή σου. Δυστυχώς συμβαίνουν καθημερινά. Οι δυο λέξεις κλειδιά ΚΑΙ εδώ είναι οι εξής: Σεβασμός και κατανόηση, ακόμα και όταν κάποιες φορές κατ' ανάγκη παραβαίνουμε νόμους και κανονισμούς. Στην σκυροδέτηση πλάκας, πάντως, δεν σταματάμε με καμία δύναμη. Στα θεμέλια ευκολότερα. Συμβουλή, πριν την όποια καταγγελία, συζητήστε σαν άνθρωποι.edit: Βραδιάτικα ρίχνανε μπετόν;.... μονο που οι γειτονες δεν θα κερδισουν τιποτα αμα χτιστει η οικοδομη νωριτερα ή γενικοτερα αλλα μονο θα χασουν ,ενω ο εργολαβος... επιπλεον οταν στην μεση μπαινουν οι ρητρες κ τα φραγκα δεν υπαρχει περιπτωση να συζηταγε σαν ανθρωπος...ξερει οτι θα παει στα δικαστηριο για 1000ε κ στα @@ του,το μονο που δεν θα θελε ηταν αυτοφωρο γι αυτο κ κρυβοταν... απο τα λιγα που ξερω, ειναι οτι αυγουστο σταματανε οι περισσοτερες οικοδομες λογο ζεστης κ διακοπων που θελουν να κανουν οι εργολαβοι
clevercitizen Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 ]Είσαι σίγουρος ότι μπορείς να ξεχωρίσεις τα θεμέλια (δηλαδή τις βάσεις, πέδιλα κλπ) από μια πλάκα οροφής υπογείου πχ;[/b'] Μπορεί κάλλιστα να έχει και δύο υπόγεια κάτω από το επίπεδο του εδάφους. Τέλος πάντων, ότι και να είναι δεν μπορούν να σκυροδετούν μες τα άγρια μεσάνυχτα. Μη τρελαθούμε. Λογικά δεν θα ξαναγίνει. Όχι!!!!!!............
Chris_85 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 μονο που οι γειτονες δεν θα κερδισουν τιποτα αμα χτιστει το σπιτι νωριτερα ή γενικοτερα αλλα μονο θα χασουν ,ενω ο εργολαβος...επιπλεον οταν στην μεση μπαινουν οι ρητρες κ τα φραγκα δεν υπαρχει περιπτωση να συζηταγε σαν ανθρωπος...ξερει οτι θα παει στα δικαστηριο για 1000ε κ στα @@ του,το μονο που δεν θα θελε ηταν αυτοφωρο γι αυτο κ κρυβοταν... απο τα λιγα που ξερω, ειναι οτι αυγουστο σταματανε οι περισσοτερες οικοδομες λογο ζεστης κ διακοπων που θελουν να κανουν οι εργολαβοι Σωστος ο συμφορουμιτης...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.