Hlapatsas Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Καλησπέρα. Ξέρει κανείς πως βγάζουμε το χρώμμα από ενα ρούχο το όποιο προήλθε από άλλο κατά την διάρκεια της πλύσης στο πλυντήριο; Έχω μία μλπούζα πράσινη και τωρα έχει πάνω της ροζ κυλίδες οι ο οποίες διαφένονται θολά. Επίσης πείτε καμιά συμβουλή για σωστό πλύσιμο στο πλυντήριο για να αποφεύγονται τέτοια λάθη.. Μην με ρωτήσετε από τι χρώμα ρούχο έγινε γιατί δεν το γνωρίζω..
teo64x Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Για να αποφεύγονται τα λάθη, μπορείς να δοκιμάσεις να πλένεις ένα χρώμα τη φορά.
Hlapatsas Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Δηλαδή αν έχεις ας πούμε μία μπλούζα χ χρώματος, μια ψ χρώματος και μια ζ θα τις πλένεις αναγκαστικά στο χέρι; Εννοείται ότι μέσα σε αυτά το χρώματα δεν συμπεριλαμβάνονται το μαύρο και το άσπρο.
insomniaK Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Επίσης, οι οδηγίες χρήσεις όλων των πλυντηρίων αναφέρουν τους συνδυασμούς ρούχων που πλένονται μαζί. Ακόμα υπάρχει μία παπαρίτσα στα σουπερ μάρκετ που τη βάζεις μέσα στο πλυντήριο όταν πλένεις το ουράνιο τόξο και απορροφά τα χρώματα. Για να ξεβάψεις τα ρούχα, δεν έχω κάτι συγκεκριμένο αλλά ο διαβολάκος του λεκέ έχει ένα εκατομμύριο προϊόντα, ε κάτι θα σου κάνει...
Hlapatsas Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Ακόμα υπάρχει μία παπαρίτσα στα σουπερ μάρκετ που τη βάζεις μέσα στο πλυντήριο όταν πλένεις το ουράνιο τόξο και απορροφά τα χρώματα. Μιλάς μάλλον για την χρωμοπαγίδα, την έχω ούτως ή άλλως.. Για οδηγίες χρήσης του πλυντηρίου δεν παίζει, πείτε καμιά συμβουλή να κάνουμε δουλειά.
teo64x Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Δηλαδή αν έχεις ας πούμε μία μπλούζα χ χρώματος, μια ψ χρώματος και μια ζ θα τις πλένεις αναγκαστικά στο χέρι;Εννοείται ότι μέσα σε αυτά το χρώματα δεν συμπεριλαμβάνονται το μαύρο και το άσπρο. Εγώ τα έχω όλα μαύρα και γκρι.
klainmaingr Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Εγώ πάλι τα βάζω όλα μαζί στους 30 και δεν είχα (φτου φτου) ποτέ μου πρόβλημα. Ούτε ξεβάφουν τα ρούχα ούτε θαμπώνουν τα χρώματα ούτε τπτ... Αυτα φυσικά σε ρούχα τα οποία δεν έχουν σοβαρούς λεκέδες. Με υγρό απορρυπαντικό το οποίο μπαίνει μέσα στον κάδο απευθείας... Αυτά.. Τώρα να βγαίνει το χρώμα.. Δύσκολα μου έρχεται κάτι.. Αν το ξαναπλύνεις άμεσα σε μεγάλη θερμοκρασία μήπως; Δεν ξέρω.. Εικασίες.
grigas Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 πιθανότατα να στην "έκαψε" το απορρυπαντικό...με υγρό ή με σκόνη έπλενες?
user12 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Εγώ τα έχω όλα μαύρα και γκρι. Ωραια συμβουλη εν ολιγης αλλαξε ολη την ντουλαπα σου αλλιως καθαριστηριο :lol:
Hlapatsas Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 πιθανότατα να στην "έκαψε" το απορρυπαντικό...με υγρό ή με σκόνη έπλενες? Με σκόνη έπλενα, πρώτη φορά το ακούω αυτό..
zoya Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Σε μεγάλα super-markets θα βρεις κατι μαλακίτσες που αφαιρούν το ''κολλημένο'' χρώμα... Δεν το ΄χω τεστάρει ποτέ να σου πω αποτελέσματα, ίσως βοηθήσει...
MsquitoPrincess Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Βασικά σε υψηλές θερμοκρασίες τα χρωματιστά συνήθως ξεβάφουν. Άρα πρώτον, βάζουμε χαμηλή θερμοκρασία. Υπάρχουν τώρα κάποια ρούχα που γενικά ξεβάφουν ακόμα και σε χαμηλή θερμοκρασία. Το δοκιμάζεις με λίγο απορρυπαντικό στο χέρι και βλέπεις. Αν και εφόσον ξεβάφει, όπως πχ, το ροζ που ξέβαψε και έβαψε την πράσινη, προφανώς και το πλένεις στο χέρι. Α,και λογικά,μετά από κάμποσα πλυσίματα, θα φύγει το χρώμα. Πάρε κάποιο λευκαντικό για χρωματιστά όμως =ρ
Draculina Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Βασικά σε υψηλές θερμοκρασίες τα χρωματιστά συνήθως ξεβάφουν.Άρα πρώτον, βάζουμε χαμηλή θερμοκρασία. Υπάρχουν τώρα κάποια ρούχα που γενικά ξεβάφουν ακόμα και σε χαμηλή θερμοκρασία. Το δοκιμάζεις με λίγο απορρυπαντικό στο χέρι και βλέπεις. Αν και εφόσον ξεβάφει, όπως πχ, το ροζ που ξέβαψε και έβαψε την πράσινη, προφανώς και το πλένεις στο χέρι. Ακριβώς!! 30 βαθμοί ή κρύο νερό για τα χρωματιστά. Και αν έχεις καινούριο ρούχο πάντα 1η πλύση στο χέρι να δεις αν βγάζει χρωμα. Οντως εχει στο σουπερ μάρκετ προιόντα για αυτήν την περίπτωση, κάνε μια δοκιμη... Η ύστατη λύση πάντως είναι να βάλεις το ρούχο στη χλωρίνη και να το κάνεις άσπρο εντελώς (δούλεψε σε κροκί tshirt με καλά αποτελέσματα).
parsifal Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Εγώ πάλι τα βάζω όλα μαζί στους 30 και δεν είχα (φτου φτου) ποτέ μου πρόβλημα. Ούτε ξεβάφουν τα ρούχα ούτε θαμπώνουν τα χρώματα ούτε τπτ... Και στους 40β. C, προσωπικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Μέχρι εκεί όμως!
Garnele Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Η προαναφερθείσα παπαρίτσα ή μαλακίτσα, γνωστή στους κύκλους των νοικοκυρών και ως χρωμοπαγίδα, κάνει δουλειά πάντως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.