Προς το περιεχόμενο

Zyxel 661HW & "καρφίτσωμα" ip σε pc

Dark_Sage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα,

εχω το εξής ρούτερ:

Zyxel 661HW

σε αυτο το ρούτερ συνδέονται 2 υπολογιστές.

ενας desktop & ένα laptop

το πρόβλημα μου ειναι πως οποιος συνδεθει πρωτος στο ρούτερ παίρνει την ip 192.168.1.33 και ο επόμενος την . . .34

το πρόβλημα ειναι με τα ports κτλπ επειδη την μια το pc μου εχει την 33 την άλλη το 34 και εχω προβλημα

θα ηθελα να μου πειτε πως θα μπορουσα στο desktop pc να βάλω την 192.168.1.33 μόνιμα

ευχαριστω πολυ παιδια

• Super Moderators
Δημοσ.

ένας τρόπος είναι να παίξεις με καρφωτές IPs

δεύτερος τρόπος είναι να πας στο web config του router για το DHCP και να θέσεις συγκεκριμένες IPs στις MAC addresses των NICs του desktop και του laptop

είναι στο menu Network->Lan , καρτέλα Client List , εκεί υπάρχει ο πίνακας στον οποίο κάνεις reserve IP & Mac

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
an kai καλυτερα καρφωτες ip

εγω παλι οσο παιζω με καρφωτες IP δε μου δουλευει το bandwith management.

Απτην αλλη βαζω το DHCP στην επιλογη server και να δινει IP με βαση τη mac και δεν μου δουλευει.

Οποτε εχω μεινει στην σιγουρη και ασφαλη λυση με τις καρφωτες IP, χωρις bandwidth management.

Δημοσ.

Πες μου ακριβως το μοντελο του Router.

Συγκεκριμενα εαν βλεπεις στο κουτι την ενδειξη (TR-069)

Επειδη βλεπω οτι σου συμπεριφερεται ψυχοπαθητικα κανε τα εξης:

Παρε backup τις ρυθμισεις που εχεις ( Maintenance>Tools>Configuration>Backup)

Kανε Hard Reset (Πατα το reset στο πισω μερος μεχρι ν' αναψουν ολα τα Leds)

Kανε Login (Default ip:192.168.1.1 psswd:1234)

Kανε restore το backup που εκανες πριν (Maintenance>Tools>Configuration>Restore)

Ποτε μη βαλεις σ' αυτον τον Router στις ρυθμισεις NAT ή απο Firewall (Security > Firewall > Rules > Customized Services) μεγαλο Port Range..

Δημοσ.

Prestige 660H-61

Βασικα ειχα ακολουθησει και καποιες οδηγιες απο ενα ελληνικο forum και το αποτελεσμα ηταν να κολλησει και να το επαναφερω με hard reset. Δηλαδη στο DHCP εβαλα την επιλογη None (ετσι ελεγε οτι πρεπει να κανω ωστε να παιξω με mac και IP) και μετα δεν μπορουσα να συνδεθω με το router με καμια δυναμη, οπως επισης δεν ειχα και καθολου internet.

Επισης το ping στην 192.168.1.1 επεστρεφε με time out, ενω το κορυφαιο ηταν οτι εκανα κανονικα ping και εβλεπα τα αρχεια του αλλου υπολογιστη στο LAN, πραγμα που σημαινει οτι pc με pc επικοινωνουσαν μεσω του router, ενω pc με router και pc με internet δεν επικοινωνουσαν.

Το μεγιστο range που εχω ορισει σε NAT και Firewall ειναι 2 ports.

Οπως και να χει 3 χρονια τωρα ειμαι υπερευχαριστημενος απο το router αυτο, αλλα εχει ενα θεματακι με τα settings του.

Δημοσ.

δες για firmwaRE update.β.αν κλεισεις τον dhcp απλα θελει μετα καρφωτες ip για να μπεις στον ρουτερ.τωρα αυτο για το bandwidth manager τι να πω.το να κλεισεις τον dhcp για να παιξει το band...manager και αυτο με τις Mac μοιαζει εξωφρενικο.το κακο ειναι οτι δεν βγαζζουν και συχνα firmware για αυτο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...