Προς το περιεχόμενο

LaTeX

Steven

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω το εξής πρόβλημα και θα ήθελα μια βοήθεια.Θέλω να γράψω 2κομμάτια κειμένου και να είναι το ένα δίπλα στο άλλο.Χρησιμοποιώ το enviroment minipages αλλά δεν στοιχείζονται τα δύο κομμάτια με τίποτε.Το ένα θα είναι λίγο πιο πάνω από το άλλο.Καμία ιδέα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Έχω το εξής πρόβλημα και θα ήθελα μια βοήθεια.Θέλω να γράψω 2κομμάτια κειμένου και να είναι το ένα δίπλα στο άλλο.Χρησιμοποιώ το enviroment minipages αλλά δεν στοιχείζονται τα δύο κομμάτια με τίποτε.Το ένα θα είναι λίγο πιο πάνω από το άλλο.Καμία ιδέα;

Αν εννοείς ότι θέλεις να γράψεις κάτι και να φαίνεται όπως τα επιστημονικά άρθρα το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να το βάλεις σαν option στην εντολή documentclass... δηλαδή:

\documentclass[twocolumn]{...}

Εγώ πάλι δεν μπορώ με τίποτα να περάσω εικόνα μέσα στο κείμενο μου... ξέρει κανείς ποια είναι η σωστή διαδικασία; Ακολουθώ αυτόν τον οδηγό άλλα παίρνω συνεχώς μήνυμα λάθους.... Any ideas???:-)

• 1 χρόνο αργότερα...

Καλημέρα,

Παιδιά χρειάζομαι να γράψω ελληνικά στο tex μου για διπλωματική. Έχω το TexMakerX 1.9.9a. Μπορώ να το κάνω με αυτό η χρειάζομαι κάποιο άλλο;

Ευχαριστώ

Για να γράψεις ελληνικά στο latex αρκεί μια δήλωση όπως η παρακάτω:

\documentclass[11pt,a4paper,greek,notitlepage,twoside]{article}

\usepackage[english, greek]{babel}

\usepackage[iso-8859-7]{inputenc}

....

Στο κείμενο που γράφεις τώρα, πρέπει πριν την αρχή του ελληνικού κειμένου να εισάγεις τον προσδιορισμό \greektext και αντίστοιχα πριν την αρχή του ξενόγλωσσου κειμένου, τον προσδιορισμό \latintext.

π.χ.

\greektext Ελληνικό κείμενο

\latintext English text.

• 2 μήνες μετά...

Είναι εύκολο να μου πείτε πως να μου αναγνωρίζει τα ελλήνικα γράμματα στο texmakerx μου στα snow leopard;

Τι πρέπει να γράψω; Μπορείτε να μου επισυνάψετε ένα αρχείο γιατί είμαι καινούριος...

Επίσης, ξέρει κάποιος αν υπάρχει τρόπος να μετατρέψω ενα αρχείο γραμμένο στο pages σε latex χωρίς να το ξαναγράψω όλο;

Ευχαριστώ

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλημέρα.

Εγώ χρησιμοποιώ το TextMate ως editor και είμαι ευχαριστημένος.

Από Pages σε LaTeX η λύση είναι copy/paste σαν απλό κείμενο και μετά μορφοποίηση.

Οι εικόνες θα πρέπει να περαστούν ξεχωριστά.

φιλικά,

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...