Προς το περιεχόμενο

Software cooling για αποφυγή απότομων shutdown.

stelrp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα παλιό λαπτοπ ACER ASPIRE 1700 το οποίο όταν ζεσταίνεται (ειδικά στον καύσωνα) σβήνει. Δεν έχω δυνατότητα (ο΄θτε τις γνώσεις) για να αλλάξω το σύστημα ψύξης του. Απλά έχω εγκαταστήσει το Hardware monitor και παραολουθώ τις θερμοκρασίες του επεξεργαστή. Γενικά κυμαίνεται από 55 εως 79 βαθμούς !!. Στους 79 βαθμούς σβήνει.

Έβαλα το cpu idle και κάπως βελτιώθηκε η κατάσταση , αλλά και πάλι όταν το στρεσσάρω ανεβάζει θερμοκρασία και ... σβήνει. Με το cpu idle απλά αργεί να φτάσει στην επικίνδυνη θερμοκρασία των 78-79 βαθμών.

Ψάχνω ένα σύστημα software cooling που μόλις φτάσει σε κατάσταση π.χ. στους 72 βαθμούς να στέλνει εντολές στον επεξεργαστή ώστε να τον καθυστερεί μέχρι να κουλάρει. Μέχρι στιγμής το κάνω χειροκίνητα από το πρόγραμμα που δουλέυω (π.χ. πατάω pause στο Winrar όταν συμπιέζω π.χ. ένα DVD - το κάνω μόνο και μόνο για να ελέγξω το cpuidle και το που ζορίζεται η CPU).

Me άλλα λόγια να μην μπορεί να ανέβει η θερμοκρασία πάνω από π.χ. 72 βαθμούς ακόμα και αν πρέπει το computer να λειτουργεί ως Pentium 2 σε απόδοση. ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΒΗΝΕΙ.....

thanx

Δημοσ.

Δοκιμασε να κανεις undervolting και ενα καλο καθαρισμα απο τις σκονες που εχει πιασει μεσα (αν ξερεις πως να το κανεις)

Δημοσ.

To έχω καθαρίσει πλήρως έχω αλλάξει τις πάστες του κλπ κλπ. Από την αρχή που το είχα πάρει έχει το συγκεκριμένο πρόβλημα. ϊσως με το καθάρισμα βελτιώθηκε κάπως. Αλλά είναι απαράδεκτο να σβήνει. Σε συνθήκες καύσωνα με έναν ανεμιστήρα να το φυσάει από κάτω τα πάει καλά.

Βασικά ψάχνω μια πιο αξιόπιστη λύση που θα φρενάρει τον επεξεργαστή μέσω SOFTWARE.

Δημοσ.

Undervolting, σε laptop με P4, δεν παιζει :mad:

Μονο να αντικαταστησεις, με μικροτερο :shock:

[ η με P4 mobile, εαν ειναι "απλος" P4 :shifty: ]

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:03 ----------

Αλλά είναι απαράδεκτο να σβήνει.

Nope, αυτο ειναι το αναμενομενο... :devil:

Δημοσ.

Μπορεις να παρεις μια βαση laptop με ανεμιστηρα οπως προτεινε και ο φιλος πιο πανω..Δες και εδω.

Δοκιμασε να μπεις στο bios και δες αν αλλαζει η προεπιλογη shut down σε περισσοτερους απο 80 βαθμους(85 η 90).

Αν και πιστευω οτι για να σου πιανει τοσους βαθμους ενω το εχεις καθαρισει/αλλαξει παστα κατι θα εχει παιχτει με κανενα ανεμιστηρακι,ριξε μια ματια εαν δουλευουν ολα σωστα...

Δημοσ.

Βασικα, δεν υπαρχει κανενα "μυστηριο" εδω :P

Για να σου χτυπαει 79-80C, πρεπει να ειναι ενας desktop P4,

Οι P4 mobile, δεν ξεπερνουν τους 65C -στo χειροτερo ζορι.

Αλλα, για τους P4 των 82 watt [ :shock: ] ειναι λογικα temps...

Τι μπορεις να κανεις?? Εαν το chipset, ειναι το SIS M 650,

κι οχι το απλο 650, πηγαινεις καρφωτα για P4 mobile (links ^)

[Με μονη προυποθεση, οτι μπορεις να αντικαταστησεις cpu]

To εξοδο σου -max 20 ευρω- θα το παρεις πισω, δινοντας μετα τον τωρινο.

Προσωπικως σε λαπτοπ θα αντικαθιστουσα anytime, desktop P4 με mobile!

Αν το chipset ειναι το 650 αντικατεστησε τον με μικροτερο P4,

για παραδειγμα: καποιον Northwood -μεχρι 2.4- με 400αρι fsb.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...