Προς το περιεχόμενο

MacBook Pro & εξωτερική οθόνη ?

polydoroskatharakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
iMac + Macbook Pro = ο καλύτερος και.... ακριβότερος συνδυασμός!!!!! :-)

Μη βαζεις περιορισμους στα ονειρα: Mac pro(με 2 καλες οθονες) + Macbook Pro!!

:-)

• Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ερώτηση: Η έξοδος mini displayport του Macbook υποστηρίζει audio out? Γενικά σαν προδιαγραφή το displayport έχει έξτρα κανάλια για τον ήχο ή και για USB θύρες (διπλής κατεύθυνσης επικοινωνία). Αναρωτιέμαι αν σε κατάλληλη οθόνη με θύρα displayport υποστηρίζονται κι αυτές οι λειτουργίες. Ή ακόμη, αν γίνεται με έναν αντάπτορα MDP2HDMI να έχω ήχο μαζί με εικόνα σε μια HDTV.

Δημοσ.
Όχι δεν υποστηρίζει audio.

Χμ ναι, εκτός ίσως από την Cinema Display: http://www.apple.com/displays/features.html

Ή μήπως και σ' αυτή ο ήχος πηγαίνει μέσω USB? Μάλλον ναι...

Τα σπαστικά με αυτή την οθόνη είναι 2 πράγματα:

1. Δεν έχει εξωτερικά κουμπιά ή άλλα control. Μόνο από το System Preferences...

2. Η οθόνη ρυθμίζεται μόνο ως προς την κλίση κι όχι ως προς το ύψος της. Απαράδεκτο για μια οθόνη τόσο ακριβή. Φανταστείτε την τοποθετημένη πάνω σε μερικά βιβλία... Απαράδεκτο!

Δημοσ.
Χμ ναι, εκτός ίσως από την Cinema Display: http://www.apple.com/displays/features.html

Ή μήπως και σ' αυτή ο ήχος πηγαίνει μέσω USB? Μάλλον ναι...

Ναι, μέσω του USB.

2. Η οθόνη ρυθμίζεται μόνο ως προς την κλίση κι όχι ως προς το ύψος της. Απαράδεκτο για μια οθόνη τόσο ακριβή. Φανταστείτε την τοποθετημένη πάνω σε μερικά βιβλία... Απαράδεκτο!

Ναι, δεν είναι ό,τι καλύτερο αλλά είναι κι αυτό μέρος του design της. Άλλωστε, μπορείς να βγάλεις την βάση της και αγοράσεις κάποια άλλη βάση ρυθμιζόμενη κατ' ύψος...

Δημοσ.

Χθες το πρωί παρέλαβα το καινούργιο μου MacBook Pro 15'' 2.4Ghs (late 2008 unibody). Αποφάσισα τελικά τη λύση του ΜΒΡ + εξωτερική οθόνη σαν πιο πρακτική και ευέλικτη σε σχέση με το iMac - αν και ακριβότερη.

Αφού τον έβγαλα από τη συσκευασία του και τον καμάρωσα - είναι αριστούργημα αισθητικής - έκανα την πρώτη εκκίνηση και είδα το όμορφο καλοσώρισμα στις διάφορες γλώσσες - κρίμα που δεν έχει τα ελληνικά.

Αφού έπαιξα λιγάκι μαζί του, τον έβαλα να φορτίσει και μετάφερα τα δεομένα μου (έγγραφα, φωτογραφίες, μουσική και προγράμματα) από το hackintosh που είχα στήσει πριν από λίγο καιρό.

Είχα την πρώτη μου πραγματική επαφή με το OS X πριν απο μερικές εβδομάδες που έστησα τον hackintosh, είναι όμως τελικά διαφορετική εμπειρία να δουλεύεις σε genuine Mac.

Θα μεταφέρω τις εμπειρίες μου αφού περάσει ακόμη λίγος καιρός, μου φαίνεται όμως απίθανο να επιστρέψω ξανά στα Windows!

Δημοσ.
Χθες το πρωί παρέλαβα το καινούργιο μου MacBook Pro 15'' 2.4Ghs (late 2008 unibody). Αποφάσισα τελικά τη λύση του ΜΒΡ + εξωτερική οθόνη σαν πιο πρακτική και ευέλικτη σε σχέση με το iMac - αν και ακριβότερη.

Αφού τον έβγαλα από τη συσκευασία του και τον καμάρωσα - είναι αριστούργημα αισθητικής - έκανα την πρώτη εκκίνηση και είδα το όμορφο καλοσώρισμα στις διάφορες γλώσσες - κρίμα που δεν έχει τα ελληνικά.

Αφού έπαιξα λιγάκι μαζί του, τον έβαλα να φορτίσει και μετάφερα τα δεομένα μου (έγγραφα, φωτογραφίες, μουσική και προγράμματα) από το hackintosh που είχα στήσει πριν από λίγο καιρό.

Είχα την πρώτη μου πραγματική επαφή με το OS X πριν απο μερικές εβδομάδες που έστησα τον hackintosh, είναι όμως τελικά διαφορετική εμπειρία να δουλεύεις σε genuine Mac.

Θα μεταφέρω τις εμπειρίες μου αφού περάσει ακόμη λίγος καιρός, μου φαίνεται όμως απίθανο να επιστρέψω ξανά στα Windows!

Έτσι θα το καμαρώνεις κάθε μέρα, είναι σίγουρο. Δες και εδώ να πάρεις ιδέες για το στήσιμο του σκηνικού ;) http://www.usingmac.com/2009/5/2/stunning-mac-setups-3-the-minimalist-effect

Και αφού το ολοκληρώσεις και θές να το μοιραστείς :http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=313854

Καλορίζικο!!

Δημοσ.

Με έχει τόσο αποροφήσει η ενασχόλησή μου με το MBP - το έχω πεντέξι μέρες τώρα - που μετά λύπης μου το κλείνω για να πάω για ύπνο ή να κάνω καμμιά άλλη δουλειά ή για μπάνιο! Ευτυχώς που είμαι σε διακοπές δηλαδή!

Ανακαλύπτω όλο και περισσότερο καινούργια πράγματα στο χειρισμό, το interface, τα προγράμματα που υπάρχουν (αν όχι τόσα σε αριθμό όσα στα pc, φαίνονται καλύτερης ποιότητας όμως, πιο καλογραμμένα και πιο αποτελεσματικά. Σε μερικά πράγματα δε, αναρρωτιέμαι πώς δε σκέφτηκαν κι άλλοι τόσο απλές στην πράξη λύσεις. Τα expose, spaces, dock, time machine, είναι ιδιοφυή! (Οκ ξέρω μερικά χαραχτηριστικά του os x υπάρχουν σε πολλές διανομές Linux και πλέον στα τελευταία windows).

Θα ποστάρω το setup μου, αφού εξοπλιστώ με το - μάλλον απαραίτητο για μένα - εξωτερικό monitor.

Δημοσ.

Έχω και εγώ ένα ΜΒPro και αρχικά το χρησιμοποίησα ως το κυρίως υπολογιστή μου συνδέοντάς τον με εξωτερική οθόνη.Με τον καιρό όμως βαρέθηκα να ανοίγω καπάκι, ανοίγω υπολογιστή, φορτώνει MacOS, κλείνω οθόνη, μπαίνει σε sleeping mode ανοίγω καπάκι ξανά, βγαίνει από sleeping mode και έτσι να δουλέψω μόνο με την εξωτερική οθόνη.Το καπάκι ανοικτό γιατί δεν ήθελα να δουλεύει ο υπολογιστής με την οθόνη κολλημένη στο σώμα του ΜΒΡ που ως γνωστόν πυρώνει.Έτσι μετά από μερικούς μήνες πήρα και iMac και έχω τώρα τον τέλειο (πολύ ακριβό) συνδυασμό.

Έχε υπ' όψιν ότι θα κάνεις όλη τη διαδικασία κάθε φορά, αν θες να δουλεύεις με την εξ. οθόνη μόνο.

Δημοσ.
Έχω και εγώ ένα ΜΒPro και αρχικά το χρησιμοποίησα ως το κυρίως υπολογιστή μου συνδέοντάς τον με εξωτερική οθόνη.Με τον καιρό όμως βαρέθηκα να ανοίγω καπάκι, ανοίγω υπολογιστή, φορτώνει MacOS, κλείνω οθόνη, μπαίνει σε sleeping mode ανοίγω καπάκι ξανά, βγαίνει από sleeping mode και έτσι να δουλέψω μόνο με την εξωτερική οθόνη.Το καπάκι ανοικτό γιατί δεν ήθελα να δουλεύει ο υπολογιστής με την οθόνη κολλημένη στο σώμα του ΜΒΡ που ως γνωστόν πυρώνει.Έτσι μετά από μερικούς μήνες πήρα και iMac και έχω τώρα τον τέλειο (πολύ ακριβό) συνδυασμό.

Έχε υπ' όψιν ότι θα κάνεις όλη τη διαδικασία κάθε φορά, αν θες να δουλεύεις με την εξ. οθόνη μόνο.

Nope... Ανοίγουμε το MacBook μας... συνδεδεμένο με την οθόνη... πατάμε δηλαδή το power on... και όταν ανάψει το φως στο μηλαράκι πολύ απλά κλείνουμε το καπάκι του MB... περιμένουμε... και όλα εμφανίζονται στην εξωτερική.

Αν όχι... τότε πολύ απλά δουλεύοντας με 2 μονιτορ κλείνουμε το καπάκι. Θα κλείσει και η εξωτερική. Δεν χρειάζεται πάλι να ανοίξει το καπάκι, απλά πατάμε κάποιο πλήκτρο από το keyboard και επανέρχεται στην εξωτερική οθόνη μόνο.

Δημοσ.
Το καπάκι ανοικτό γιατί δεν ήθελα να δουλεύει ο υπολογιστής με την οθόνη κολλημένη στο σώμα του ΜΒΡ που ως γνωστόν πυρώνει.

Θα υπάρχει λέτε πρόβλημα αν δουλεύω το ΜΒΡ με εξωτερική οθόνη και ΚΛΕΙΣΤΟ καπάκι; Σίγουρα θα ζεσταίνεται αλλά αυτό άραγε είναι πρόβλημα για την οθόνη; Δεν είναι άσχημη η ιδέα να το έχω σετάρει με τη δική του οθόνη σαν βοηθητική και κύρια την εξωτερική, συνήθως όμως οι δυο οθόνες δε μου χρειάζονται.

Δημοσ.

@WizeMan

Ναι, αν θες το καπάκι κλειστό, αλλιώς πρέπει να κάνεις τη διαδικασία που περιγράφω.

@polydoroskatharakis

Κοίτα δε το γνωρίζω, απλώς μου φαίνεται ότι το αλουμινένιο περίβλημα στην πάνω αριστερή πλευρά ζεσταίνεται υπερβολικά και δε ξέρω πόσο καλό είναι να είναι κλειστό το καπάκι.Καλού κακού εγώ το είχα ανοικτό όποτε λειτουργούσε ο υπολογιστής.Απ΄την άλλη το δικό μου είναι αλουμινένιο ΜΒPro 15" 2.66GHz πρώτης γενιάς (το πήρα αρχές Δεκέμβρη).Μπορεί το δικό σου να μη ζεσταίνεται τόσο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...