Προς το περιεχόμενο

Οτε και connex tv με fritzbox

ergidis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το προβλημα ειναι το εξης.. Εδω και πολυ καιρο χρησιμοποιω το ρουτερ φριτζμποξ 7140 α. Κανενα προβλημα.. Τωρα ομως αποκτησαμε και κονεξ τβ του οτε.. ΟΜΩς για να λειτουργησει αυτο χρειαζεται ΜΟΝΟ το ρουτερ του οτε (που παρεχεται μαζι στη συσκευασια) Εγω δεν επιθυμω να αντικαταστησω το φριτζμποξ και γιαυτο τηλεφωνησα στην τεχν.βοηθεια οτε αποπου μου ειπαν οτι ειναι δυνατον να λειτουργησι το κονεξ τβ με το φρτζμποξ "αρκει να παραμετροποιησωμε ?????) μια θυρα του φριτζ ωστε να δεχεται το κονεξξ.. Μηπως καποιος γνωριζει πως και εαν γινεται αυτο????

Δημοσ.

Το fritzbox απ' ότι γνωρίζω έχει μια ethernet πόρτα.

Αν την χρησιμοποιήσεις για να συνδέσεις το conn-x TV τότε δεν μένει πόρτα ελεύθερη για LAN σύνδεση με υπολογιστή.

Μόνο wireless (αν έχει).

Από εκεί και πέρα , θα πρέπει να μπεις στο fritzbox (από το web interface που έχει), και να κάνεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις που θέλει το connx-tv για να δουλέψει. Νομίζω default ip έχει την 192.168.0.200 αν δεν την αλλάξεις.

Κάνε ένα ipconfig /all από Command Line σε υπολογιστή που συνδέεται στο internet μέσω του fritzbox, και στο Default Gateway λογικά θα δεις την IP του Fritzbox.

Χτύπα την σε browser και θα σου ανοίξει το interface του fritzbox για να κάνεις τις ρυθμίσεις που πρέπει.

Τις ρυθμίσεις του conn-x tv πρέπει να στις δώσουν από τον ΟΤΕ (ή να σου πουν που θα τις βρεις στο Internet). Δεν τις ξέρω.

Αν δεν καταλαβαίνεις τίποτα από αυτά που ανέφερα παραπάνω, καλύτερα να στήσεις το router του ΟΤΕ (ή να στο στήσουν αυτοί) για να κάνεις τη δουλειά σου.

Ή οπλίσου με υπομονή και δοκίμασε να το ρυθμίσεις μαθαίνοντας (ξεκινώντας από τα παραπάν)ω, διαβάζοντας και τα manuals του fritzbox και του conn-x tv. Συνήθως είναι αρκετά αναλυτικά και βοηθούν αρκετά.

Δημοσ.

το thomson που δινει ο ΟΤΕ ειναι καλουτσικο μηχανακι... γιατι δεν το δοκιμαζεις και εαν για καποιο λογο δεν σου κανει ξαναβαζεις το παλιο σου(δεν θα χασεις τις ρυθμισεις) και ψαχνεις για λυση.

Δημοσ.

Οι ρυθμίσεις για να παίξει το μηχανηματάκι του conn-x TV γίνονται εντός του modem-router και δεν τις αναφέρει πουθενά διότι έρχεται προρυθμισμένο εκείνο που σου δίνουν. Πιθανόν να μην τις γνωρίζουν ούτε στο helpdesk, αφού υποτίθεται πως χρησιμοποιείς τις συσκευές που σου δίνουν. Από το δικό μου που είχα δει αφορούν το port mapping, αν θυμάμαι καλά.

Δημοσ.

Ευχαριστω για απαντησεις.. Λοιπον α)το φριτζμποξ 7140 εχει 4 θυρες Λαν και ειναι και ασυρματο β) ο οτε εχει δωσει το σπηνττατσ 780 ρουτερ γ) επηγα στην σελιδα του φριτζ οπως ειπε ο φιλος κφερ και ισως κατι μπορει να γινει απο κει αλλα νομιζω χρειαζονται πιο πολλες λεπτομερειες.. Και οχι τιποτα αλλο ,,τους πληρωνω και υποχρεωτικη συνδρομη 10 εβρο μηνιεως απο νοεμβριο 08 και δεν βλεπω και τιποτα.. Το φριτζ δουλευει πολυ καλα ασυρματα και ενσυρματα και φοβαμε να ταλλαξω με αυτο του οτε που δεν μου γεμιζει το ματι.......

Δημοσ.

το speedtouch πιστευω οτι θα σε καλυψει σαν ρουτερακι .ειναι αρκετα σταθερο εστω και λιγο πιο αργο απο τα αλλα.

Δημοσ.
το speedtouch πιστευω οτι θα σε καλυψει σαν ρουτερακι .ειναι αρκετα σταθερο εστω και λιγο πιο αργο απο τα αλλα.

Συμφωνώ με τον poulino.

Σε σχέση με το fritzbox, το speedtouch είναι πολύ ποιοτικότερο μηχανάκι.

Ειδικά για το χάλια δίκτυο της Ελλάδας.

Μια ματιά που έριξα στο connx-tv.gr δεν λέει τίποτα για ρυθμίσεις. Απλά λέει ότι το συνδέεις στην 4Η πόρτα Ethernet του router!

Βρήκα αυτό αλλά είναι αρκετά advanced (πρέπει να φτιάξεις VPI σε μια πόρτα του router , την οποία θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά το conn-x tv και να στήσεις και QoS για να δουλεύει χωρίς διακοπές όταν χρησιμοποιείς και το internet).

Προφανώς κάτι τέτοιο θα πρέπει να στήσεις για να παίξει σε δικό σου router.

Αυτό που σου στέλνουν πρέπει να είναι προρυθμισμένο (εκτός αν είναι γίδια τελείως)!

Βάλε αυτά που σου στείλανε, δεν σε βλέπω να βγάζεις άκρη.

Δημοσ.

τα speedtouch του οτε προρυθμισμενα ειναι με custom firmware συνηθως και απλα το περνανε ειναι ολα ετοιμα για αυτους και εσυ δεν μπορεις να πειραζξεις κατι.γενικως το κακο στην ελλαδαειναι οτι πρεπει πρωτα να κοιτας ποσο καλη γραμμη εχεις και μετα να παιρνεις ρουτερ.μπορει πχ το fritz να εχει παραπανω πραγματα αλλα τι νατο κανεις οταν τα μισα καλωδια ειναι χαλια η οταν υπαρχει μεγαλη αποσταση και δεν μπορει να παιξει σταθερα.ειναι σαν ferrari.ωραιο αμαξι αλλα οχι για ελλαδα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...