Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Radeon HD4770

dimitristzavi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπέρα,

αγόρασα πρόσφατα νέο επεξεργαστή, μητρική και καρτα γραφικών:

motheboard:gigabyte GA-M61PME-S2P

cpu:athlon 64 X2 7750

pci-E: Radeon HD4770

Δεν έχω από τότε καθόλου σήμα από την κάρτα.Υπέθεσα ότι φταίει η onboard.Το bios δεν μου επιτρέπει οριστική απενεργοποιηση, αλλά έχει ώς επιλογή την απενεγοποίηση αν έχεις κουμπωμένη pci-E.To slot δουλεύει γιατί με το που συνδέω την κάρτα πέρνει τροφοδοσία το ανεμηστηράκι της.To τροφοδοτικό μου είναι 650W.Δοκίμασα και με άλλο dvi καλώδιο αλλά τίποτα.Η κάρτα πήγε στη αλυσίδα από όπου τηα αγορασα και μου απάντησαν μετά από έλεγχω ότι δουλέυει.

Έχει κανείς κάποια λύση;

Δημοσ.
της εχεις δωσει την επιπλεον τροφοδοσια που χρειαζεται ετσι;..

για κανε ενα cmos

Εννοείται.Και 2-3 reset στο BIOS.Το μόνο που δεν έχω κάνει είναι να βάλω αλλη κάρτα καθώς η παλιά έχει καεί...

Δημοσ.

Δοκιμασε και αλλη οθονη αν δε σου κανει κοπο.

Καποτε που ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα , τελικα εφταιγε η οθονη.

Αυτο εγινε απο τοτε που αγορασες τα πραγματα ? Τα εστησες και δεν εχεις σημα στην οθονη ?

Δημοσ.

Κάπου στο bios πιθανότατα θα εχει επιλογή αν θα χρησιμοποιείς την onboard ή την pciex.

Σύνδεσε για λίγο την οθόνη στην onboard βάλε να ξεκινάει απο την pciex και θα είσαι ok λογικά.

Αμα ακούς τον ήχο εκίνησης τον win και δεν εχεις οθόνη μάλλον αυτό θα παίζει.

Δημοσ.

Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τη συγκεκριμένη μητρική. Η λύση ήταν αλλαγή κάρτας γραφικών με μια άλλη που είχα.

Δεν υπάρχει επιλογή για πλήρη απενεργοποίηση της onboard. Όταν έβαζα το monitor στην onboard πολλές φορές μετά από επανεκκίνηση έστελνε το σήμα στην κύρια. Έβαζα το καλώδιο στη θύρα της κυριας και έπαιρνε σήμα από την κύρια. Μετά απο επανεκκίνηση μου το γύριζε ξανά στην onboard. Ότι κι αν δοκίμασα τα ίδια. Γενικά είχε μια τάση να στέλνει σήμα στη θύρα που δεν έχω συνδεδεμένο το monitor

Tο συγκεκριμένο πρόβλημα μου το έκανε με μια gecube 1950pro. Αλλάζοντας την με μια asus 4670 λύθηκε το πρόβλημα

Αλλιώς ίσως να φτιάξει με αναβάθμιση firmware. Στείλε στην gigabyte ένα email και πες για το πρόβλημα που έχει η κάρτα και ότι το έχουν συναντήσει και άλλοι

edit: η δικιά μου ήταν η GA-G41M-ES2L για 775 αλλά μάλλον το προβλημα είναι παρόμοιο. Σε αυτή τη περίπτωση δεν είναι θέμα chipset, onboard, η κάρτας γραφικών αλλα κάποιο bug στις μητρικές gigabyte, του bios ή hardware

Δημοσ.

[οφτοπικ]Τι μου θυμησατε τωρα...σε MSI 915PL δεν μπουταρε το γαμημενο πουθενα με την onboard καρτα δικτυου ενεργοποιημενη...υστερα απο 3-4 bios update εφτιαξε...

Για αρχη βγαλε την καρτα και δοκιμασε αν παιρνει κανονικα σημα το Monitor Μονο με την onboard πανω...

Μετα δοκιμασε κανα bios update και ταυτοχρονα στειλε και ενα e-mail στην giga...:-)

Δημοσ.

H onboard δουλεύει κανονικά, όπως και η οθόνη.Έτσι δουλεύω μέχρι στιγμής.Από thn ΑΤΙ μου απάντησαν απλά πως πρέπει να απενεργοποιήσω την onboard (χαίρω πολύ!).Στη Gigabyte δεν έχω στείλει ακόμα mail, αλλά σο site της (το οποίο έκανα φύλο και φτερό) δεν αναφερει παρόμοια προβλήματα

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:28 ----------

Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τη συγκεκριμένη μητρική. Η λύση ήταν αλλαγή κάρτας γραφικών με μια άλλη που είχα.

Δεν υπάρχει επιλογή για πλήρη απενεργοποίηση της onboard. Όταν έβαζα το monitor στην onboard πολλές φορές μετά από επανεκκίνηση έστελνε το σήμα στην κύρια. Έβαζα το καλώδιο στη θύρα της κυριας και έπαιρνε σήμα από την κύρια. Μετά απο επανεκκίνηση μου το γύριζε ξανά στην onboard. Ότι κι αν δοκίμασα τα ίδια. Γενικά είχε μια τάση να στέλνει σήμα στη θύρα που δεν έχω συνδεδεμένο το monitor

Tο συγκεκριμένο πρόβλημα μου το έκανε με μια gecube 1950pro. Αλλάζοντας την με μια asus 4670 λύθηκε το πρόβλημα

Αλλιώς ίσως να φτιάξει με αναβάθμιση firmware. Στείλε στην gigabyte ένα email και πες για το πρόβλημα που έχει η κάρτα και ότι το έχουν συναντήσει και άλλοι

edit: η δικιά μου ήταν η GA-G41M-ES2L για 775 αλλά μάλλον το προβλημα είναι παρόμοιο. Σε αυτή τη περίπτωση δεν είναι θέμα chipset, onboard, η κάρτας γραφικών αλλα κάποιο bug στις μητρικές gigabyte, του bios ή hardware

Θα δοκιμάσω με update στο firmware και βλέπουμε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...