Προς το περιεχόμενο

New Laptop...

mikelamar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφερομαι για ενα νεο Laptop και θα ηθελα μερικες γνωμες. Ειμαι αναμεσα στα:

http://vaio.sony.gr/view/ShowProduct.action?product=VGN-FW31M&site=voe_el_GR_cons&pageType=Overview&category=VN+FW+Series

και

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1291483

ή κατι αναλογο στα ιδια χρηματα.

Ευχαριστω.

Δημοσ.
Στα Vaio αξίζει ΜΟΝΟ η οθόνη και αν...προσωπικά ποτέ δεν θα αγόραζα, οπότε δεν έχω να σου προτείνω κανένα απο τα 2 :D

Πολύ αυθαίρετο αυτό που λες και δεν το αιτιολογείς κι ολας. Έχω αλλαξει πολλά Vaio μέχρι στιγμής και μόνο καλά λόγια έχω να πω για την ποιότητα κατασκευής τους.

Απο εκεί και πέρα το FW41 είναι μια πολύ καλή επιλογή, αν και θεωρώ αμαρτία να ξεπερνάμε το φράγμα των 1000 ευρω για αγορά laptop. Επίσης λίγη προσοχή και στην οθόνη που διαλεξες...η ανάλυση της ειναι φοβερή για προβολη ταινιων, αλλά ιδιαιτερα δυσχρηστη για καθημερινη οικιακή χρήση (σερφάρισμα, κειμενα κτλ). Το FW41 κυκλοφορεί και σε άλλα configuration (1600x900) και σε τιμες που κυμαίνονται στα 900 ευρώ (πάντα με την ΑΤΙ 4650). Καλή αγορά ότι και αν επιλέξεις...;);)

Δημοσ.

Πήρε ένας φίλος μου το Sony Vaio VGN-FW41M/H και το πήρα για ένα Test Drive ...

Λοιπόν, από το πακέτο και γενικά την κούτα και τα παρελκόμενα ,καταλαβαίνεις ότι έχεις πάρει κάτι φινετσάτο και ποιοτικό!

Αρκετά ελαφρύ για την σχετικά μεγάλη οθόνη που έχει ...(κάπου 3- 3.5 κιλά είναι)

Η οθόνη σε λειτουργία είναι ένα έργο τέχνης! Απίστευτα χρώματα , τρομερή γωνία θέασης και γενικά μπορείς άνετα ν' απολαύσεις HD υλικό! Είναι σαν μια ακριβή HDTV σε σμίκρυνση!

To laptop λειτουργεί σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ... γύρω στους 45 βαθμούς ... και φαντάσου και την ζέστη που έχει αυτές τις μέρες! Ακόμα και σε βαριά χρήση , η θερμοκρασία του είναι σταθερή εκεί γύρω!

Το πληκτρολόγιο είναι πολύ εύχρηστο ! Γενικά σαν ποιότητα όλο το laptop δικαιολογεί τα λεφτά του! (..κάπως)

Από απόδοση , ....φυσάει ...!!! ¨ΟΤΙ πρόγραμμα του φόρτωσα , το άνοιγε σε dt!

Και τα παιχνίδια τρέχουν σε τρελούς ρυθμούς! Του έβαλα 5-6 "ολόφρεσκα" παιχνίδια με πολύ βαριά γραφικά και με μεσαίες προς κανονικές ρυθμίσεις τρέχαν άριστα! Και φυσικά σε συνδυασμό με την τέλεια οθόνη ... απολαμβάνεις να παίζεις! (Με ρυθμίσεις στο μέγιστο , είχε τα κοληματάκια του)

Τα HD αρχεία τα παίζει τέλεια .. και ακόμα πιο τέλεια , η εικόνα που βγάζει με HDMI σε HD TV!! Τo δοκίμασα σε 47 FHD και ήταν απίστευτο το αποτέλεσμα!

Έριξα και το planet earth σε bluray ...και έμεινα....δεν χρειάζονται παραπάνω σχόλια!

*το προ εγκατεστημένο winDVD ΔΕΝ μου δούλεψε , έβαλα το τελευταίο PowerDVD και ήταν ΤΕΛΕΙΟ!!!

*update 2 .. το τελευταιο winDVD 2010 , δουλεύει και αυτό μια χαρά!

Αρνητικά που βρήκα , είναι ...

!)Σχετικά τσιμπημένη τιμή - γύρω στο 1000αρικο θα ήταν καλύτερο!

!)Βρίσκεις drivers για την 4650 με το σταγονόμετρο! Παρ' όλα αυτά , δεν συνάντησα πρόβλημα σε παιχνίδια ή σε σύνδεση με HDMI!

Edit : έβαλα τους τελευταίους (9.9) με το Mobility Modder.NET και δουλεύουν ΑΨΟΓΑ!!!:-D

!)Έχει "βάλει"η sony ένα τόνο μ@λακίες προγράμματα και φρουφρού ... ΑΧΡΕΙΑΣΤΑ τελείως ! Μόνο και μόνο για να τρώνε την μνήμη και να προσπαθούν να συνδεθούν στο ίντερνετ! Μιλάμε ότι και αν ανοίξεις , προσπαθεί να χωθεί!!!

Φυσικά υπάρχει εύκολη λύση ... τα βγάζεις ΟΛΑ!!!;)

!)Έχει 3 θύρες usb ..., θα μπορούσε να είχε τουλάχιστον 4!

!)Δεν έχει θύρα e-sata! Δεν έχει ενσωματωμένο TV tuner! Δεν έχει multimedia χειριστήριο (όπως έχουν πολλά άλλα)

Εντάξει , με τόσα λεφτά (1299 ευρώ)... έπρεπε να είχε κάτι!

!) ΟΝΤΩΣ η ανάλυση του δεν είναι και ότι καλύτερο για καθημερινή χρήση ... φαίνονται μικρά τα γράμματα! ΑΛΛΑ αν μεγαλώσεις την γραμματοσειρά (DPI - στα 154), τότε ΟΛΑ καλά!!! :-)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ! ... το laptop τα σπάει!!!! 8.5/10 βαθμολογία από μένα!

Παρ' όλο που δεν ήθελα να πάρω laptop αυτή την περίοδο , το σκέφτομαι πολύ σοβαρά αυτό!!!

Δημοσ.
Πήρε ένας φίλος μου το Sony Vaio VGN-FW41M/H και το πήρα για ένα Test Drive ...

Λοιπόν, από το πακέτο και γενικά την κούτα και τα παρελκόμενα ,καταλαβαίνεις ότι έχεις πάρει κάτι φινετσάτο και ποιοτικό!

Αρκετά ελαφρύ για την σχετικά μεγάλη οθόνη που έχει ...(κάπου 3- 3.5 κιλά είναι)

Η οθόνη σε λειτουργία είναι ένα έργο τέχνης! Απίστευτα χρώματα , τρομερή γωνία θέασης και γενικά μπορείς άνετα ν' απολαύσεις HD υλικό! Είναι σαν μια ακριβή HDTV σε σμίκρυνση!

To laptop λειτουργεί σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ... γύρω στους 40 βαθμούς ... και φαντάσου και την ζέστη που έχει αυτές τις μέρες! Ακόμα και σε βαριά χρήση , η θερμοκρασία του είναι σταθερή εκεί γύρω!

Το πληκτρολόγιο είναι πολύ εύχρηστο ! Γενικά σαν ποιότητα όλο το laptop δικαιολογεί τα λεφτά του! (..κάπως)

Από απόδοση , ....φυσάει ...!!! ¨ΟΤΙ πρόγραμμα του φόρτωσα , το άνοιγε σε dt!

Και τα παιχνίδια τρέχουν σε τρελούς ρυθμούς! Του έβαλα 5-6 "ολόφρεσκα" παιχνίδια με πολύ βαριά γραφικά και με μεσαίες προς κανονικές ρυθμίσεις τρέχαν άριστα! Και φυσικά σε συνδυασμό με την τέλεια οθόνη ... απολαμβάνεις να παίζεις! (Με ρυθμίσεις στο μέγιστο , είχε τα κοληματάκια του)

Τα HD αρχεία τα παίζει τέλεια .. και ακόμα πιο τέλεια , η εικόνα που βγάζει με HDMI σε HD TV!! Τo δοκίμασα σε 47 FHD και ήταν απίστευτο το αποτέλεσμα!

Έριξα και το planet earth σε bluray ...και έμεινα....δεν χρειάζονται παραπάνω σχόλια!

*το προ εγκατεστημένο winDVD ΔΕΝ μου δούλεψε , έβαλα το τελευταίο PowerDVD και ήταν ΤΕΛΕΙΟ!!!

Αρνητικά που βρήκα , είναι ...

!)Σχετικά τσιμπημένη τιμή - γύρω στο 1000αρικο θα ήταν καλύτερο!

!)Βρίσκεις drivers για την 4650 με το σταγονόμετρο! Παρ' όλα αυτά , δεν συνάντησα πρόβλημα σε παιχνίδια ή σε σύνδεση με HDMI!

!)Έχει "βάλει"η sony ένα τόνο μ@λακίες προγράμματα και φρουφρού ... ΑΧΡΕΙΑΣΤΑ τελείως ! Μόνο και μόνο για να τρώνε την μνήμη και να προσπαθούν να συνδεθούν στο ίντερνετ! Μιλάμε ότι και αν ανοίξεις , προσπαθεί να χωθεί!!!

Φυσικά υπάρχει εύκολη λύση ... τα βγάζεις ΟΛΑ!!!;)

!)Έχει 3 θύρες usb ..., θα μπορούσε να είχε τουλάχιστον 4!

!)Δεν έχει θύρα e-sata! Δεν έχει ενσωματωμένο TV tuner! Δεν έχει multimedia χειριστήριο (όπως έχουν πολλά άλλα)

Εντάξει , με τόσα λεφτά (1299 ευρώ)... έπρεπε να είχε κάτι!

!) ΟΝΤΩΣ η ανάλυση του δεν είναι και ότι καλύτερο για καθημερινή χρήση ... φαίνονται μικρά τα γράμματα! ΑΛΛΑ αν μεγαλώσεις την γραμματοσειρά (DPI - κάπου στο 150), τότε ΟΛΑ καλά!!! :-)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ! ... το laptop τα σπάει!!!! 8.5/10 βαθμολογία από μένα!

Παρ' όλο που δεν ήθελα να πάρω laptop αυτή την περίοδο , το σκέφτομαι πολύ σοβαρά αυτό!!!

Θα μπορουσες να μου προτεινεις κατι αλλο στα ιδια η και λιγοτερα χρηματα;

Δημοσ.

Εγω παντως ψηνομαι για το http://vaio.sony.gr/view/ShowProduct.action?product=VGN-FW31M&site=voe_el_GR_cons&pageType=Overview&category=VN+FW+Series'>http://vaio.sony.gr/view/ShowProduct.action?product=VGN-FW31M&site=voe_el_GR_cons&pageType=Overview&category=VN+FW+Series

για 2 λογους, πρωτον γιατι το βρικα στο site της Sony ενω το αλλο οχι, που σημαινει οτι ειναι πιθανοτατα πιο νεο μοντελο απο το αλλο και δευτερον γιατι το αλλο το εχει σε προσφορα το Πλαισιο, πραγμα που με προιδεαζει αρνητικα εν μερη και με κανει σκεφτομαι το λόγο.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:43 ----------

Εγω παντως ψηνομαι για το http://vaio.sony.gr/view/ShowProduct.action?product=VGN-FW31M&site=voe_el_GR_cons&pageType=Overview&category=VN+FW+Series

για 2 λογους, πρωτον γιατι το βρικα στο site της Sony ενω το αλλο οχι, που σημαινει οτι ειναι πιθανοτατα πιο νεο μοντελο απο το αλλο και δευτερον γιατι το αλλο το εχει σε προσφορα το Πλαισιο, πραγμα που με προιδεαζει αρνητικα εν μερη και με κανει σκεφτομαι το λόγο.

Επισης καποιος μου ειπε οτι τα Vaio δεν επισκευαζονται Αθήνα...ξερει κανεις τπτ γι'αυτο!!!

Δημοσ.

Επισης καποιος μου ειπε οτι τα Vaio δεν επισκευαζονται Αθήνα...ξερει κανεις τπτ γι'αυτο!!!

Το μοναδικό service point της VAIO στην Ευρώπη βρίσκεται στο Βέλγιο. Αν ποτέ σου χαλάσει το λαπτοπ έρχεται εταιρεία κουριερ με έξοδα της SONY στο σπίτι σου και το παραλαμβάνει σε ειδική συσκευασία. Περίπου μια εβδομάδα αργότερα το λαπτοπ θα βρίσκεται πίσω στο σπίτι σου και πάλι με κούριερ.

Δημοσ.
Το μοναδικό service point της VAIO στην Ευρώπη βρίσκεται στο Βέλγιο. Αν ποτέ σου χαλάσει το λαπτοπ έρχεται εταιρεία κουριερ με έξοδα της SONY στο σπίτι σου και το παραλαμβάνει σε ειδική συσκευασία. Περίπου μια εβδομάδα αργότερα το λαπτοπ θα βρίσκεται πίσω στο σπίτι σου και πάλι με κούριερ.

Πωωω ωραια φαση μηπως γινεται να με παρουν και εμενα μαζι...

Τελικα τι να κανω να παρω Sony ή HP ποια εχουν τα λιγοτερα προβληματα;

Δημοσ.
Πωωω ωραια φαση μηπως γινεται να με παρουν και εμενα μαζι...

Τελικα τι να κανω να παρω Sony ή HP ποια εχουν τα λιγοτερα προβληματα;

Χωρίς δεύτερη σκέψη θα πρότεινα SONY.

Δημοσ.
εξαρτ'αται για ποιά μοντέλα ακριβώς ενδιαφέρεσαι! Πες μας και θα σου πούμε τη γνώμη μας.

Απο 1000 εως 1300 ευρω δινω...με blue ray 4gb ram και τουλαχιστον 350gb HD

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...