Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με χρηματόδοτηση σπουδων σε Σκωτία και Γερμανία

s_aint

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, η αλήθεια είναι πως παρακολουθώ για καιρό το site insomnia, και πολλές φορές μου έχει δώσει τα φώτα του. Θα ήθελα να με βοηθήσετε/ πείτε την γνώμη σας σε ένα θέμα σχετικά με τη πραγματοποιηση ενος μεταπτυχιακό που θα με ενδίεφερε να κάνω. Ενδιαφέρομαι για ένα Μsc στην Σκοτία και συγκρκριμένα στο Edinburgh Napier Uni, και συγκεκριμενα πάνω στο destination management

ο κλαδος μου είναι τα ξενοδοχειακά. Έχω τελείωσει την Α.Σ.Τ.Ε.Ρ στην Ρόδο, για όσους δεν γνωρίζουν είναι η μόνη ξενοδοχειακής κατάρτισης σχολή στην Ελλάδα, εισάγεσαι με Πανελλήνιες και χαρακτηρίζεται τριτοβάθμια. Πέρισυ, έκανα κατάταξη και στα ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τουριστικών επιχειρησέων, για μια πιο ολοκληρωμενη και σφαιρική κατάρτιση και εκπαίδευση καθώς το πρώτο πτυχίο μου δεν έχει να κανει γενικά με τον τουρισμό αλλά ειδικεύεται με το ξενοδοχειακο κλάδο και μας/με περιορίζε πολύ. Eπειδή απο τα ΤΕΙ τελειώνω Φεβρουάριο, πρώτα ο Θεός, αναρωτιόμουνα αν θα μπορούσα να βρω κάποιο αγγλοφωνο master στην Γερμάνια ή στην Αυστρία καθως ήθελα να συνδίασω και την εκμάθηση γερμανικών, αφου οι ξενες γλώσσες είναι ότι πιο σημαντικό για μας που ασχολουμαστε με τον τουρισμό. Σε μια έρευνα μεσα απο τα daad.de που έχουν μια πολυ ευχρηστη και ευκολη μηχανη ανάζητησης για ευρεση του μεταπτυχιακού, προπτυχιακού, ρισερτς κτλ είδα οτι όλα τα μαστερ στο desti management είναι πολυ μεγαλης διαρκειας , 2 χρονια και δεν δινομαι για τόσα έξοδα.. Παρόλα αυτά είπα να κάνω ένα ταχύρυθμο πρόγραμμα-πλύσης εγκεφάλου στα γερμανικά, τον Αυγουστο Σεπτέμβριο και μισό Οκτώβρη και να το μοιράσω σε περιοχές με σκοπό να δω τα πανεπιστήμια απο κοντά και να μιλήσω με 2-3 ανθρώπους για να έχω μια πιο ολοκληρωμενη αποψη.

Για την ιστορία το ταχυρυθμο πρόγραμμα το ξεκίνσα στην Αυστρία τον χειμώνα, αλλά με το που έκλεισα τον πρώτο κύκλο μαθημάτων, μάζεψα τα λιγοστά μπογαλάκια μου και auf widersehen . Η Βιεννη ειναι παγωμένη, είχε τρομερό κρύο -8,-9, τα πανεπιστημια του κλαδου μου ήταν σαν γραφεία-εταιρειες παραθρησκευτικής οργάνωσης και οι Ελληνες φοιτητες με τους οποιους μιλησα , δεν ήταν ευχαριστήμενοι-Επιπέδο σπουδών, καθηγητς στον κοσμο τους-καθηγητες που δεν ειχαν καμια προσωπικη επαφη με τους σπουδαστες και τελος τεράστια ύλη..

Τώρα λοιπόν πάω εναμιση μήνα Βερολίνο και έναμιση μηνα Φρανκφούρτη, αποκαρδιωμένη σχετικα γιατί τα μόνα πανεπιστημία με 2-3 εξαμηνα έχουν τρομερα υψηλα για μένα και το πορτοφόλι της οικογενειας μου δίδακτρα. Αναγκαστικά πρέπει να κάνω 4 εξάμηνα για ένα Ma με φτηνα διδακτρα (500 το εξάμηνο). Τώρα θα μου πείτε, καλα ρε saint το ενα εξαμηνο σε μάρωνε.. Και δεν θα χετε δικιο, απλά δουλεύω σαιζόν και επειδη τα προγραμματα ξεκινανε σε εαρινο εηξαμνο, μου δίνει την δυνατότηα να δουλέψω το καλοκαίρι . Για μενα θα ναι προβλημα άλλος ένας χρόνος να μείνω έξω, και απο θέμα χρημάτων και απο θέμα οτι δεν θελω να εξαφανιζομαι απο την αγορά και τέλος καλώς η κακώς 6 μήνες εκει είναι 5 χιλιαρικα χοντρικά και άλλα 8.000 που βγαζουμε εμεις οι ξενοδοχουπαλληλοι την σαιζον τη οποια αν την δουλεψω την χάνω και δεν δικαιουμε και ανεργία!

Απο οτι έχω παρακολουθησει δεν υπαρχει κάποιος απο αγγλοφωνο Uni της γερμανίας, οπότε δεν μπορώ να ρωτήσω κάτι.. Αν κάποιος ομως έχει καμια απορία σε γερμανικο πανεπιστημιο, που τυχαινει να ειναι παν. που έχω προγραμματισει να επισκφετώ, τότε μπορεί να με ενημεωσει και με χαρα να τον βοηθησω.

Για υποτροφία στο daad μίλησα. Έχει βγει και η σχετική προκηρυξη στο http://www.daad.gr. Πιο πολλες πιθανοτητες εχω ομως να κερδίσω το ΤΖΟΚΕΡ που δεν επαιξα παρά να την πάρω. Για διευκρινισεις παλι pm.

Αξιζει να σας πω οτι στον χώρο μου, τα Μαστερ απο Η.Β. εχουν χάσει την αίγλη τους και αυτά που πραγματικά ξεχώριζουν είναι

α.Σκωτία

β.Δανία

γ.Γερμανία

δ.Ελβετία

Την Δανία την απορίπτω λογω κρύου, την Ελβετία λόγω οτι η μάνα μου έχει ανάγκη ΚΑΙ τα 2 της νεφρά και δεν γίνεται να το πουλήσουμε...οπότε μας μένει η Σκωτία.

Έτσι ψάχνωντας στον φίλο μας τον γκουγκλη και αφου πρώτα ενημερώθηκα απο σας σε ένα άλλο θέμα για χρηματοδότηση κάποιων μεταπτυχιακών από το saas μου σημιουργήθηκαν οι εξεις απορίες. (OΛΑ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ SAAS ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ:

http://www.student-support-saas.gov.uk/student_support/special_circumstances/postgrad_list.htm#qmu )

ΠΡΩΤΑ πας, ΓΡΑΦΕΣΑΙ και μετά την παίρνεις την υποτροφία? Σε τι ποσοστό καλύπτει το saas? Ποιον μπορώ να ρωτήσω, το πανεπιστήμιο ή το saas για το πόσα ατομα χρηματοδοτουν ανα master. Δεν με νοιαζει η στατιστική, απλά θέλω να δω πόσες ελπίδες έχω..

Επίσης, αν εγω γραφτω απο νωρίς, ισχυροποιώ την θέση μου για μια υποτροφία?

Υπάρχουν περιορισμοι του στυλ, κοπηκες σε μαθημα κόψε το λαιμο σου και βρές τα λεφτά να μας τας επιστρέψεις όπως μου παν οι φοιτητες στην Βιέννη?

Υπάρχει κάποιος που την πήρε αυτή την υποτροφία και μπορεί να με ενημερώσει εκ των έσω τι καλύπτει και ποιους καλύπτει?

Παίζει θετικό ρόλο το άριστο ΤΟΕFL στο να πάρω την χρηματοδοτητση?

Ευχαριστώ προκαταβολικά,συγγνώμη για το μεγάλο πόστ, ήθελα να είμαι αναλυτική για να βοηθήσω ίσως και άλλου όπως τόσο καιρό εσείς βοηθουσατε εμενα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...