giwrgos_p Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Γεια σας, Θα ήθελα την βοήθεια σας. Έκανα αίτηση για ιντερνέτ στην Forthnet και μου έδωσαν ένα ασύρματο modem αλλά το pc μου δεν είναι laptop οπότε λέω να αγοράσω κάποιο usb wifi stick αλλά δεν ξέρω ποιο είναι το καλύτερο. Καλύτερες ταχύτητες με σύνδεση με το καλώδιο ή με το usb wifi stick θα πιάνει? Η απόσταση της τηλεφωνικής πρίζας είναι περίπου 10-15 μετρά και μεσολαβούν και κάτι τοίχοι ενδιάμεσα. Αν μπορείτε βοηθείστε. Ευχαριστώ εκ των πρότερων.
kpartsi Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Αν μπορείς να βάλεις ethernet καλώδιο, μην το συζητάς.... Κάνε το έτσι...
giwrgos_p Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Αν μπορείς να βάλεις ethernet καλώδιο, μην το συζητάς.... Κάνε το έτσι... Εχω ακουσει οτι με καλωδιο ethernet δεν χανετε η ταχυτητα οσο μεγαλο και αν ειναι ενω με ο απλο το καλωδιο τηλεφωνου χανενε ειναι αληθεια ή δεν παιζει ρολο το καλωδιο?
poulinos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 me καλωδιο ethernet δεν χανεις ταχυτητα,και ναι ειναι προτιμοτερο να εχεις μεγαλο καλωδιο ethernet παρα να εχεις μεγαλο τηλεφωνικο για πολους λογους.αν για καποιο λογο πρεπει οπωςδηποτε να εχεις μεγαλο τηλεφωνικο τοτε αντικαθιστας το τηλεφωνικο με καλωδιο δικτιου που ειναι twisted και μονοκλωνο.με wi fi ναι ισως εχεις μια μικρη πτωση ταχυτητας εξαρτατε το σημα παντα και τα εμποδια.τωρα usb wi fi sticks θα βρεις linksys,netgear που ειναι μια χαρα μαρκες,level one.
giwrgos_p Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Ωραία να βάλω ethenet καλώδιο αλλά ο splitter δεν θα έχει υποδοχές για 1 κλιπ ethrnet και για δυο απλά τηλεφωνικά καλώδια. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός. Ευχαριστω παντως που ασχολιστε.Το switch τι ειναι?
poulinos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 μαλλον δεν καταλαβες κατι καλα.αν βαλεις ethernet καλωδιο απο το pc μεχρι το ρουτερ τοτε ολα οκ.αν μεγαλωσεις το τηλεφωνικο τοτε οκ απλα δεν στο προτεινω οπως σου ειπα.αν αποφασισεις να χρησιμοποιησεις καλωδιο ethernet για τηλεφωνικο τοτε το κοβεις το μεγαλο το κλιπ που εχει το ethernet rj45 και παιρνεις ενα ζευγαρι = 2 καλωδια απο τα 4 ζευγαρια = 8 καλωδια και το βαζεις σε τηλεφωνικο κλιπακι.στην ουσια απλα κρατας ενα ζευγαρι απο τα 4.απλα δεν υπαρχει λογος να το κανεις αυτο παρα μονο σε συγκεκριμενες περιπτωσεις που δεν σε αφορουν εσενα.εσυ απλα παρε ενα μεγαλο δικτυου και βαλε το ρουτερ διπλα στο τηλεφωνικο πριζακι και μετα ριξε καλωδιο μεχρι το pc σου .ολα αυτα αν δεν θες ασυρατο.
giwrgos_p Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 μαλλον δεν καταλαβες κατι καλα.αν βαλεις ethernet καλωδιο απο το pc μεχρι το ρουτερ τοτε ολα οκ.αν μεγαλωσεις το τηλεφωνικο τοτε οκ απλα δεν στο προτεινω οπως σου ειπα.αν αποφασισεις να χρησιμοποιησεις καλωδιο ethernet για τηλεφωνικο τοτε το κοβεις το μεγαλο το κλιπ που εχει το ethernet rj45 και παιρνεις ενα ζευγαρι = 2 καλωδια απο τα 4 ζευγαρια = 8 καλωδια και το βαζεις σε τηλεφωνικο κλιπακι.στην ουσια απλα κρατας ενα ζευγαρι απο τα 4.απλα δεν υπαρχει λογος να το κανεις αυτο παρα μονο σε συγκεκριμενες περιπτωσεις που δεν σε αφορουν εσενα.εσυ απλα παρε ενα μεγαλο δικτυου και βαλε το ρουτερ διπλα στο τηλεφωνικο πριζακι και μετα ριξε καλωδιο μεχρι το pc σου .ολα αυτα αν δεν θες ασυρατο. Σε ευχαριστςω φιλε poulinos ναι πραγματι δεν ειχα καταλαβει.Τωρα ειναι ολα οκ.To cat6 kai cat7 τι καλωδιο ειναι? To cat5 στο eshop.gr ποσο κανει? Γιατι στο ebay το βρηκα 4 ευρω τα 10 μετρα
poulinos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 http://en.wikipedia.org/wiki/Category_6_cable http://en.wikipedia.org/wiki/Category_5_cable το 6 ειναι και για 10 gigabit δικτυο ενω το 5 ειναι max 1 gbit.το 6 ειναι λιγο πιο δυσχρηστο θελει διαφορετικα κλιπακια.δεν εχω πατσαρει ποτε τετοια κλιπακια οσο θυμαμε.cat5 φερνει και το πλαισιο ετοιμα.γενικως το χυμα ειναι πιο φτηνο.την κοθλουρα 300 μετρα 80 ευρω νομιζω χωρις να ειναι shielded.den einai τρελα ακριβο γενικα.αν το φτιαξεις εσυ προσεχε πως θα βαλεις τα Klip και θελει εργαλειο για να μπουν.εχουν συσκεκριμενα χρωματα για να μπουν
giwrgos_p Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 http://en.wikipedia.org/wiki/Category_6_cablehttp://en.wikipedia.org/wiki/Category_5_cable το 6 ειναι και για 10 gigabit δικτυο ενω το 5 ειναι max 1 gbit.το 6 ειναι λιγο πιο δυσχρηστο θελει διαφορετικα κλιπακια.δεν εχω πατσαρει ποτε τετοια κλιπακια οσο θυμαμε.cat5 φερνει και το πλαισιο ετοιμα.γενικως το χυμα ειναι πιο φτηνο.την κοθλουρα 300 μετρα 80 ευρω νομιζω χωρις να ειναι shielded.den einai τρελα ακριβο γενικα.αν το φτιαξεις εσυ προσεχε πως θα βαλεις τα Klip και θελει εργαλειο για να μπουν.εχουν συσκεκριμενα χρωματα για να μπουν Αυτο εδω κανει? http://cgi.ebay.com/15M-50-FT-RJ45-CAT5-CAT5E-Ethernet-LAN-Network-Cable_W0QQitemZ270330389061QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item3ef0f26245&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12|66%3A2|39%3A1|72%3A1234|293%3A1|294%3A50
poulinos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 μια χαρρα κανει.και το switch ειναι σαν ενα πολυπριζο που απλα ενωνεις ολα τα pc σου πανω για να επικοινωνουν μεταξυ τους.βγαινει με 5 ports 8 ports 12 ports 24 ports.πχ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616062
giwrgos_p Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 ok σε ευχαριστω θα το συνδεσω με το ethernet γιατι πιστευω οτι αν το εχω ασυρματο να χανει ταχυτητα.
kpartsi Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 ok σε ευχαριστω θα το συνδεσω με το ethernet γιατι πιστευω οτι αν το εχω ασυρματο να χανει ταχυτητα. Δεν είναι τόσο η ταχύτητα, όσο η σταθερότητα.... Θα έχεις πάντα σταθερή και συνεχής πρόσβαση στο ρούτερ σου ανεξάρτητα αν έχεις λίγα ή πολλά ρουτερ στην περιοχή σου, αν σου κάνουν παράσιτα ή όχι, αν ο απέναντι αποφάσισε να το παίξει ραδιοπειρατής, αν ο διπλανός σου έχει κινέζικο κινητό ή όχι, αν ο συναγερμός παρκαρισμένου αυτοκινήτου εκπέμπει σε παράνομες συχνότητες ή όχι..... Το είδα και αυτό.... Κινέζικο κινητό με ενσωματωμένη τηλεόραση να μπλοκάρει τα wifi δίκτυα στο τετράγωνό μου.... Μια ο κάτοχός του το απενεργοποίησε και διαπίστωσε ότι το δικό του δίκτυο πήγαινε βολίδα... Μας ειδοποίησε και όντως όλα τα δίκτυα του τετραγώνου δούλευαν τέλεια από εκεί που σερνόντουσαν... Σε ένα φίλο μου του έτυχε παρόμοιο περιστατικο αλλά με συναγερμό αυτοκινήτου....
poulinos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δεν είναι τόσο η ταχύτητα, όσο η σταθερότητα.... Θα έχεις πάντα σταθερή και συνεχής πρόσβαση στο ρούτερ σου ανεξάρτητα αν έχεις λίγα ή πολλά ρουτερ στην περιοχή σου, αν σου κάνουν παράσιτα ή όχι, αν ο απέναντι αποφάσισε να το παίξει ραδιοπειρατής, αν ο διπλανός σου έχει κινέζικο κινητό ή όχι, αν ο συναγερμός παρκαρισμένου αυτοκινήτου εκπέμπει σε παράνομες συχνότητες ή όχι..... Το είδα και αυτό.... Κινέζικο κινητό με ενσωματωμένη τηλεόραση να μπλοκάρει τα wifi δίκτυα στο τετράγωνό μου.... Μια ο κάτοχός του το απενεργοποίησε και διαπίστωσε ότι το δικό του δίκτυο πήγαινε βολίδα... Μας ειδοποίησε και όντως όλα τα δίκτυα του τετραγώνου δούλευαν τέλεια από εκεί που σερνόντουσαν... Σε ένα φίλο μου του έτυχε παρόμοιο περιστατικο αλλά με συναγερμό αυτοκινήτου.... οι λυσεις 2.α.ο καλος κατασκευαστης για αυτο εβαλε στον ρουτερ την δυνατοτητα να αλλαζεις καναλι.β.χωνεις 1 watt ενισχυτη και γινεσαι εσυ ο πειρατης του τετραγωνου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.