Προς το περιεχόμενο

Crossfire με διαφορετικές nvidia γίνεται, και πως?

dancer_69

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, πρόσφατα αγόρασα μια μητρική (DFI Lanparty P45 DK T2RS +) η οποία αν έχω καταλαβει σωστά υποστηρίζει 2way crossfire.

Σκέφτηκα λοιπόν, μαζι με τη Νvidia 9500GT 512ΜΒ που χρησιμοποιούσα ως τώρα, να βάλω και μια παλαιότερη 7300. Δοκίμασα να τις συνδέσω με το καλώδιο γεφύρωσης που είχε η μητρική, αλλά όταν φορτώνει το λειτουργικό και μάλλον κατά τη διάρκεια που γίνεται η ανίχνευση για οδηγό για την 7300, εμφανίζεται η γνωστή μπλέ οθόνη και το σύστημα επανεκκινεί. Αν βγάλω το καλώδιο το σύστημα λειτουργεί κανονικά. Γίνεται να συνδεθούν οι κάρτες μεταξύ τους? Και αν ναι, χρειάζεται να κάνω κάτι περισσότερο? Μήπως χρειάζεται να συνδεθούν και με τη μητρική ή το τροφοδοτικό για παροχή ρεύματος? Στο μανουαλ της μητρικής αναφέρει ότι καλό ειναι να συνδεθούν για μεγαλύτερη σταθερότητα, αλλά ότι θα λειτουργήσουν ούτως ή άλλως. Η μητρική έχει βέβαια δύο τετράπηνες υποδοχές για την κάθε PCI express θύρα, αλλά δεν έχω αντίστοιχα καλώδια. Επίσης και το τροφοδοτικό(enermax500w) έχει καλώδιο για PCI express, αλλά δεν υπάρχει αντίστοιχη υποδοχή στη μητρική για αυτό.

Δημοσ.

Έχεις μπερδευτεί μάλλον... Crossfire κάνεις με κάρτες γραφικών της ATI και όχι της NV. Η μητρική σου υποστηρίζει crossfire, επομένως με 2 κάρτες ΑΤΙ μπορείς να το πραγματοποιήσεις.

Δημοσ.

Αύτο ανακάλυψα μόλις και εγώ, αφού έψαξα αρκετά. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ασχοληθεί καθόλου στο παρελθόν με παρόμοια θέματα, και από τη στιγμή που δεν αναφερόταν πουθενά στο μάνουαλ ότι υπάρχει διαχωρισμός, υπέθεσα ότι δεν παίζει ρόλο. Μετά από αρκετό ψάξιμο κατάλαβα ότι προκειται για δύο διαφορετικές αλλά όμοιες τεχνολογίες (SLI -> nvnidia, CROSSFIRE -> ati) και η μίξη απαγορεύεται. Αν και κάπου διάβασα ότι γίνεται και αν μία και μία, στο Crossfire αν θυμάμαι καλά. Πάντως γενικά δεν υπάρχουν, ή τουλάχιστον εγώ δεν τις έχω βρει ακόμη, ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με ποιές συνδέσεις επιτρέπονται, και ποιες όχι.

Ευχαριστώ πολύ πάντως για τη γρήγορη απάντηση.

Δημοσ.
μπορεις να κανεις μιξη....ati ως κυρια και η nvidia μονο για τα physics...

μια απορια

αυτο που ειπες σε τη χρεισημευη δεν καταλαβα

Δημοσ.

καποια παιχνιδια χρησιμοποιουν τη μηχανη Physx την οποια εχει δικαιωμα μονο η nvidia να χρησιμοποιεισει στις καρτες τις. Οποτε με μια ATi "χανεις" γραφικα στο αναλογο παιχνιδι...(υπαρχει μια λιστα στο nzone με το ποια ειναι αυτα) Το τι ειναι τα Physx το λεει η λεξη...(αυτο που ειχα γραψει πριν)

• Super Moderators
Δημοσ.
καποια παιχνιδια χρησιμοποιουν τη μηχανη physics την οποια εχει δικαιωμα μονο η nvidia να χρισιμοποιεισει στις καρτες τις.

Physx θες να πεις μιας και είναι trademark ενώ το Physics είναι απλά η ορολογία...

Δημοσ.

Μη λέει ο καθένας ότι του κατεβαίνει ρε παιδιά, μπερδεύετε περισσότερο τα πράματα.

Crossfire = Ati + Ati GPUs

SLi = Nvidia + Nvidia GPUs

Και στο Crossfire, και στο SLi, οι κάρτες που θα χρησιμοποιούντε πρέπει να είναι ίδια μοντέλα μεταξύ τους. Για παράδειγμα, μια 4850 θα κάνει Crossfire με μια 4850. Μια GTX260 θα κάνει Crossfire με μια GTX260. Το μόνο που μπορεί να αλλάξει μεταξύ τους είναι οι κατασκευάστριες εταιρίες. Μπορεί δηλαδή η μια κάρτα να'ναι της Asus, και η άλλη της MSI, αρκεί πάντα να'ναι το ίδιο μοντέλο.

Δημοσ.

Και στο Crossfire, και στο SLi, οι κάρτες που θα χρησιμοποιούντε πρέπει να είναι ίδια μοντέλα μεταξύ τους. Για παράδειγμα, μια 4850 θα κάνει Crossfire με μια 4850.

Crossfire μπορείς να κάνεις και με διαφορετικές κάρτες. (crossfireX)

Δεν γίνονται όλοι οι συνδιασμοί, αλλά υπάρχει ένας πίνακας συμβατότητας κάπου...

Edit: ο πίνακας.

CF_combo_chart_Nov08.jpg

Δημοσ.

Η 4870X2 μπορεί να μπει σε CrossfireX με μια ίδια, ή με μια 4870.

Η 4850X2 επίσης με μια ίδια, ή με μια 4850.

Στην ουσία το ίδιο είναι, αφού μπορείς να συνδιάσεις κάρτες του ίδιου πυρήνα. Δεν σου δίνει παραπάνω επιλογές με λίγα λόγια.

Δημοσ.

Όντως, δεν είχα δώσει βάση στον πίνακα, είχα την εντύπωση πως στην 4χχχ σειρά παίζουν κι άλλοι συνδυασμοί.

Δημοσ.
Η 4870X2 μπορεί να μπει σε CrossfireX με μια ίδια, ή με μια 4870.

Η 4850X2 επίσης με μια ίδια, ή με μια 4850.

Στην ουσία το ίδιο είναι, αφού μπορείς να συνδιάσεις κάρτες του ίδιου πυρήνα. Δεν σου δίνει παραπάνω επιλογές με λίγα λόγια.

Xωρις να ειμαι ο γνωστης...Ετσι οπως τα λεει ο πινακας:4850 μπορει και με 4870(χ2) και με 4830(εκτος απο 4850(χ2)που νταξ το ξερουμε)

Το κοκκινο ειναι η δυνατοτητα crosfireX και η τελιτσα η προτεινομενη συνθεση για crossfire(ή λεω μλκς και μονο η τελιτσα δινει τη δυνατοτητα?Αν κανω λαθος παντως ο πινακας ειναι γτπ σχεδιασμενος :-D...)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...