jimarass Δημοσ. 24 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2009 Παιδιά θέλω να πουλήσω ένα καταναλωτικό προιόν πχ στην Ινδία. Ας πούμε μαστοίχα. Πως το κάνω για να είμαι νόμιμος? 1) Μπορώ να αγοράσω πχ 1000 κομμάτια λιανική τιμή και να τα στείλω σε μαγαζάτορες εκεί ή πρέπει να κάνω έναρξη επιχείρησης? 2) Αν απαιτείται έναρξη, μπορώ να αγοράσω τα 1000 κομμάτια χονδρική? 3) Αν απαιτείται έναρξη και δεδομένου ότι μιλάμε για μικρό τζίρο, τουλάχιστον αρχικά, αφού θα είναι δοκιμαστικό στάδιο, πρέπει να πληρώνω πχ ΤΕΒΕ? Ποια είναι τα πάγια έξοδα που πρέπει να υπολογίσω εξαρχής? Λογικά έδρα θα έχω το σπίτι που μένω...
DeViAnT_Puppet! Δημοσ. 24 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2009 Πολύ χονδρικά μπορείς να κάνεις άμεσες εξαγωγές ή έμμεσες εξαγωγές Έμμεσες εξαγωγές που μάλλον είναι αυτό που θες να κάνεις γίνεται ως εξής: 1.Να βρεις έναν εγχώριο εξαγωγέα έμπορο που θα αγοράζει να προϊόντα που εσύ παράγεις και θα τα εξάγει στο εξωτερικό για λογαριασμό σου. Με αυτόν τον τρόπο δεν μπαίνεις και σε μεγάλες διαδικασίες. 2. Να συνεργαστείς με εξαγωγικό πράκτορα, ο οποίος αναζητεί και βρίσκει πελάτες στην αλλοδαπή και φυσικά παίρνει προμήθεια γι αυτό. 3. Με εξαγωγικό οργανισμό, που μπορεί να είναι είτε κρατικός είτε κοινοπρακτικός φορέας που αναλαμβάνει τις εξαγωγές των προϊόντων ενος παραγωγικού κλάδου. Άμεσες εξαγωγές μπορείς να κάνεις με ίδρυση υποκαταστήματος στο εξωτερικό ή τοπικό τμήμα εξαγωγών, είτε με εύρεση αντιπροσώπων στην ξένη χώρα που ενδιαφέρονται να αγοράσουν το προϊόν σου και να το πουλήσουν εκεί, είτε να συνεργαστείς με κάποιους περιοδεύοντες πωλητές που κλείνουν δουλειές εκεί κτλ. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να κάνεις εξαγωγές αλλά μάλλον δεν σε ενδιαφέρουν προς το παρόν, αυτά πολύ χονδρικά!
antonisid Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Αν εισαι γραμμενος σε καποιο επιμελητηριο μπορεις να ρωτησει εκει για να εισαι νομικα καλυμμενος , αλλα και για να μαθεις τι διαδικασιες χρειαζονται.
automatistisgr Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 βρές κάποιον που κάνει πχ παραγωγή μαστίχας .. και πές του να πάρεις προμήθεια..εσύ θα του βρήσκεις τους πελάτες και αυτός θα κάνει τα υπόλοιπα..αλλιώς μπλέξιμο το πράμα το είχα ψάξει και εγώ..αν εσύ μπορείς να του δίνεις πελάτες , μετά θα τα βρείτε στο τι ποσοστό θα παίρνεις απο τις πωλήσεις του
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.