JohnEngineer Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 και εγω τα ιδια εχω παθει ομως κατι χειροτερο, εχω αποφασισει τι ρατσα θελω, τι γενος, το ονομα του, απο που θα το παρω, διαφορες πληροφοριες για αυτο, συμφωνουμε οοι στην οικογενεια στην αγορα Αλλα δεν το θελει η μανα μου γιατι λεει οτι δεν εχουμε πολυ χωρο και θα γεμιζει το σπιτι τριχεες>>>αν τελικα παρω ελεγα απο del vento margio η αλλιως πειτε να δειτε www.alldogs.gr ξερει κανεις τιποτα. μου φαινεται καλο παντως! Το σκυλί βγάζει πολύ τρίχα ότι ράτσα και να είναι.. και επίσης δέν έχει την ικανότητα μας να μπορεί να κρατιέται.. όταν θέλει τσίσα του τα κάνει αμέσως.. και κυρίως θέλει χώρο.. επομένως άκου τί σου λέει η μάνα σου και άν θές κάποια τρυφερή παρέα βρές φίλο και άσε το σκυλάκι.. Εγώ έχω ένα πιτμπουλάκι που το έχω μεγαλώσει απο κουταβάκι και του είχα ολόκληρη πυλωτή με τεράστιο κήπο και πάλι ήθελε να βγαίνει έξω μιά φορά τουλάχιστον τη μέρα.. ασε που άκουγα κάθε μέρα τα έξ'αμάξης στην πλατεία απο κάτι καμένες γριες.. με τα εμβόλια του, με το τσιπάκι του με τα ολα του..και πάλι το ζωντανό δέν περνούσε καλα.. Το πήγα τελικά στο χωρίο να κάνει αγροτική ζωή και την έχει καταβρεί.. Εχετε καταλαβει ότι το να πάρεις ένα κουταβάκι είναι σάν να αποκτάς ενα νέο μέλος στην οικογένεια σου.. δηλαδή το κουταβάκι κάποια στιγμή γίνεται σκυλαρος.. και τί κανετε μετά? τα πετάτε στο δρόμο λές και είναι χαρτοκούτια.. Μπορεί να φαίνεται όχι και τόσο τρομερό αυτό για ορισμένους διανοητικά ζώα αλλα αυτό είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις σε ένα πλάσμα.. Ο σκύλος έχει εκπαιδευτεί βιολογικά να εξαρτάται και να επιβιώνει απο τον άνθρωπο, όσο και ο άνθρωπος απο το υπερφυσικο όν που λέμε θεός.. και φυσικά ο άνθρωπος είναι το χειρότερα ζώο στη Φύση.. ΥΓ Έτσι και πιάσω κανέναν να εγκαταλήπει το κατοικίδιο του τον έχω σπάσει στο ξύλο και ας πάω και αυτόφωρο..
UpToDate_ Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Εγώ έχω ένα πιτμπουλάκι Εχετε καταλαβει ότι το να πάρεις ένα κουταβάκι είναι σάν να αποκτάς ενα νέο μέλος στην οικογένεια σου.. δηλαδή το κουταβάκι κάποια στιγμή γίνεται σκυλαρος.. και τί κανετε μετά? τα πετάτε στο δρόμο λές και είναι χαρτοκούτια.. Μπορεί να φαίνεται όχι και τόσο τρομερό αυτό για ορισμένους διανοητικά ζώα αλλα αυτό είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις σε ένα πλάσμα.. Ο σκύλος έχει εκπαιδευτεί βιολογικά να εξαρτάται και να επιβιώνει απο τον άνθρωπο, όσο και ο άνθρωπος απο το υπερφυσικο όν που λέμε θεός.. και φυσικά ο άνθρωπος είναι το χειρότερα ζώο στη Φύση.. ΥΓ Έτσι και πιάσω κανέναν να εγκαταλήπει το κατοικίδιο του τον έχω σπάσει στο ξύλο και ας πάω και αυτόφωρο.. Tα ειπες ολα.
platongr Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Σκυλί από petshop = σκυλί από puppy mill κατά 99,9% Δεν είναι τυχαίο που όοολα τα σκυλιά από petshops έρχονται από βουλγαρία, ουγγαρία κτλ. Σκυλί από εκτροφέα είναι κατά 99,9% καθαρόαιμο και υγιές. Από επίσημο εκτροφέα όμως, όχι από τον κουμπάρο στο χωριό που έχει ένα λυκόσκυλο και ζευγάρωσε με το θηλυκό του ξάδεφου που "το έχω δει και είναι τούμπανο, έχει μια πατούσα ναααα". Αν πέσει κάποιος στο υπόλοιπο ποσοστό, είτε από petshop, είτε από εκτροφέα, τότε είναι τυχερός/γκαντέμης αντίστοιχα. Τώρα μορφολογικά, σίγουρα, κάποιος που έχει εμπειρία με την συγκεκριμένη ράτσα μπορεί να πει πολλά. Πιο πολλά όμως, μπορεί να πει ένας συγκεκριμένος κριτής που ασχολείται με την συγκεκριμένη ράτσα. Ούτε ιδιοκτήτης, ούτε κτηνίατρος ούτε κανένας.
ManosR Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Platongr είσαι 100% λάθως. Ασχολουμε αρκετά με σκύλους και εκπαίδευση. Εχω ενα γκόλντεν ριτριβερ. Λοιπόν. Ξέρεις τι πέρνεις μόνο αν το πάρεις απο το εξωτερικό. Απο μεγάλα εκτροφεία και πρέπει να πάς αυτοπροσώπος να το διαλέξεις. Στην Ελλάδα πολλά Ελληνικά εκτροφεία που θεωρούντε καλά δηλώνουν γέννες και τα φέρνουν απο ουγγαρία. Γιατί τα σκυλιά δέν έχουν μεγάλες διαφορές. Και εσύ δεν πρόκειται να καταλάβεις τη διαφορά. Που μπορεί να μην υπάρχει κιόλα. Γνώμη μου. Με 530 ευρό πέρνεις απο pet shop γερμανικό κουτάβι με όλα τα χαρτιά, με εγγύηση για τυχόν αρώστια τις πρώτες 10 μέρες, που θα εφθυνόταν τυχόν στο εκτροφείο, κααι με εγγύηση ενώς έτους για τυχόν δυσπλασία. Σε κάθε τετοια περήπτωση σου στέλνουν και δεύτερο κουταβι. Αυτά ξέρω ότι ισχύουν γιατι είμαι μέσα στα πράγματα αρκετό καιρό τώρα. Καλή τύχη στο ψάξιμο και κυνήγα την εγγύηση. Είναι σημαντικό.
margaritagr Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Platongr είσαι 100% λάθως. Ασχολουμε αρκετά με σκύλους και εκπαίδευση. Εχω ενα γκόλντεν ριτριβερ. Λοιπόν. Ξέρεις τι πέρνεις μόνο αν το πάρεις απο το εξωτερικό. Απο μεγάλα εκτροφεία και πρέπει να πάς αυτοπροσώπος να το διαλέξεις. Στην Ελλάδα πολλά Ελληνικά εκτροφεία που θεωρούντε καλά δηλώνουν γέννες και τα φέρνουν απο ουγγαρία. Γιατί τα σκυλιά δέν έχουν μεγάλες διαφορές. Και εσύ δεν πρόκειται να καταλάβεις τη διαφορά. Που μπορεί να μην υπάρχει κιόλα. Γνώμη μου. Με 530 ευρό πέρνεις απο pet shop γερμανικό κουτάβι με όλα τα χαρτιά, με εγγύηση για τυχόν αρώστια τις πρώτες 10 μέρες, που θα εφθυνόταν τυχόν στο εκτροφείο, κααι με εγγύηση ενώς έτους για τυχόν δυσπλασία. Σε κάθε τετοια περήπτωση σου στέλνουν και δεύτερο κουταβι. Αυτά ξέρω ότι ισχύουν γιατι είμαι μέσα στα πράγματα αρκετό καιρό τώρα. Καλή τύχη στο ψάξιμο και κυνήγα την εγγύηση. Είναι σημαντικό. εσυ εισαι 1000% λαθος υπαρχουν απατεωνες, υπαρχουν ομως και εξαιρετικοι εκτροφεις στη χωρα μας Με 530 ευρω παιρνεις ενα κουταβι που μοιαζει στη ρατσα που θες και μετα εχεις τρεχαματα με κτηνιατρους(δυσπλασια) και εκπαιδευτες (φοβιες,επιθετικοτητα κλπ) Εγγυηση?τι λες τωρα, τι ειναι το σκυλι σκουπα να την αντικαταστησουν?? Και με τον εκτροφεα μπορεις να κανεις καποια συμφωνια αλλα οχι σαν αυτα που ακουμε απο πετ σοπαδες του στυλ φερτο πισω και θα σου στειλω αλλο puppy mills Φιλικα
ManosR Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δεν μήλησα για τίποτα απόλυτα. Φυσικά και υπάρχουν και πολύ καλα εκτροφεία και το έχουν αποδείξει πολλές φορές. Πρώτο αυτό. Και δεύτερον ποτέ δε μήλησα για αντικατάσταση. Αυτό θα ήταν αισχρό. Απλά σου λέει ο εκτροφέας σου δίνω την εγγύηση για να δείς ότι δέ φοβάμαι για το αν τα κουτάβια δεν είναι σωστά. Σε αρκαία περίπτωση όμως που θα τύχει κάτι, θα σου στείλω άλλο ένα. Δεν υπάρχει αντικατάσταση. Αν είναι δυνατόν! Έχω αφιερώσει πολλά στα ζώα γενικώς και ιδίως στα σκυλιά. Δουλεύω σε pet shop και σε διαβεβαιώ ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες "εκτροφείς" που έχουν στείλει άρωστα κουτάβια. Έχω φάει μέρες και ώρες για να πηγαίνω 3 και 4 φορές τη μέρα για να τους δίνω φάρμακα και να τα τα'ι'ζω με συριγκες. Και δέν είναι καθόλου ευχάριστο θέαμα. Γιαυτό μήν κατακρίνεις ή επικρύνεις τίποτα απόλυτα. Παντού υπάρχουν άνθρωποι που εκμεταλεύοναι την ευαισθησία των φιλόζωον για τα αγαπημενα τους ζώα. Σ'ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να γράψω αυττό το αρθράκι. Φιλικα Μανος
margaritagr Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 οχι την αντικατασταση την εγραψα εγω με αφορμη την εγγύηση που εγραψες επειδη πολλοι πετ σοπαδες λενε σου αρρωστησε το κουταβι οκ φερτο πισω να σου δωσουμε αλλο Υπαρχουν εκτροφεις με τους οποιους κανεις καποιου ειδους συμφωνια για την περιπτωση που το μικρο εμφανισει δυσπλασια και σου λενε ας πουμε θα σου αντικαταστησω το κουταβι ή θα πληρωσω μερος των εξοδων για περιθαλψη κλπ. Αλλα υπαρχουν και αλλοι που δεν το πραττουν, κι αυτο δεν ειναι κακο αν ο εκτροφεας κανει σωστα τη "δουλεια" του. Δηλ. αν οι γεννητορες που χρησιμοποιει ειναι ελευθεροι δυσπλασιας Υπαρχουν ιδιοκτητες πετ σοπ που δε δινουν μια για την υγεια των κουταβιων και αλλοι που τα φροντιζουν οπως εσυ. Απλα αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι τα σκυλακια ως επι το πλειστον ερχονται απο παπι μιλς. Εχω παει σε μεγαλο πετ σοπ και μου λενε αυριο0 θα εχουμε παραλαβη. Και παω τη μερα της παραλαβης και βλε-πω ενα φορτηγο γεματο κλουβες με κουταβακια, για να μοιραστουν σε ολα τα υποκαταστηματα. Τραγικο... Δουλεύω σε pet shop και σε διαβεβαιώ ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες "εκτροφείς" που έχουν στείλει άρωστα κουτάβια ειδες που κι εσυ το εβαλες σε εισαγωγικα? σε καθε κλαδο υπαρχουν "καλοι" και "κακοι" δυστυχως.. Εκτροφεας ο οποιος δινει κουταβι του σε πετ σοπ απλα ειναι δυσφήμιση για το χωρο του. Ο σωστος Εκτροφεας πρεπει να περναει τον υποψηφιο ιδιοκτητη απο ιερα εξεταση πριν του δωσει σκυλο!
ManosR Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Υπάρχει αυτό που λες. Στα σοβαρά και μεγάλα εκτροφεία σε Γερμανία Γαλλία κ.τ.λ. αν δεν πας αυτοπροσώπως δε σου δίνουν κουτάβι. Αλλά και το δικό μου που το πήρα απο το pet μια χαρα μου βγήκε. Είχα το άγχος δεδομένου του τί συμβαίνει αλλά ήταν μιά χαρά. Τίποτα δεν είναι απόλυτο. Επίσης το να κρατάς σκύλο stock στο μαγαζί είναι απαράδεκτο. Συμφωνω απόλητα. Θέλω να πιστεύω ότι δουλεύω στο 2% των pet shop που δουλεύουν σωστά στην Ελλάδα. Και σε πληροφορώ ότι το κέρδος είναι ελάχιστο ισα που τα βγάζουν περα τα παιδιά που το έχουν για το λόγο οτι προσπαθούν όσο μπορούν να το δουλεύουν σωστά. Αλλά δεν είναι έτσι όλοι...
margaritagr Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Υπάρχει αυτό που λες. Στα σοβαρά και μεγάλα εκτροφεία σε Γερμανία Γαλλία κ.τ.λ. αν δεν πας αυτοπροσώπως δε σου δίνουν κουτάβι. Αλλά και το δικό μου που το πήρα απο το pet μια χαρα μου βγήκε. Είχα το άγχος δεδομένου του τί συμβαίνει αλλά ήταν μιά χαρά. Τίποτα δεν είναι απόλυτο. Επίσης το να κρατάς σκύλο stock στο μαγαζί είναι απαράδεκτο. Συμφωνω απόλητα. Θέλω να πιστεύω ότι δουλεύω στο 2% των pet shop που δουλεύουν σωστά στην Ελλάδα. Και σε πληροφορώ ότι το κέρδος είναι ελάχιστο ισα που τα βγάζουν περα τα παιδιά που το έχουν για το λόγο οτι προσπαθούν όσο μπορούν να το δουλεύουν σωστά. Αλλά δεν είναι έτσι όλοι... χαιρομαι που το δικο σου ειναι καλα!κι ευχομαι να ειναι μεχρι τα βαθια του γεραματα ο δικος μου εχει χρειαστει μεχρι τωρα 2 εγχειρησεις..ειμαι παθουσα Τιποτα δεν ειναι απολυτο εχεις δικιο.Οι πιθανοτητες ομως αλλαζουν Τετοια εκτροφεια υπαρχουν κι εδω οχι μονο στο εξωτερικο
ManosR Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Το ξέρω. Και μάλιστα εδώ στο Ρέθυμνο υπάρχει "εκτροφέας που βγάζει 5 στα 6 κουτάβια με δισπλασία και συνεχίζει να ζευγαρώνει το κακόμοιρο το θυλικό κάθε 6 μήνες. Αυτοί είναι για κρέμασμα. Δεν είναι κακοί εκτροφείς..Δεν είναι καθόλου εκτροφείς. Είναι άσχετοι και ασυνήδητοι..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.