Προς το περιεχόμενο

The Official Dexter Season 4 topic

Praetorian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ιδεα μου η οντως απο τοτε που ο Dexter και η αδελφη του παντρευτηκαν (in real life!!!) σταματησαν οι ερωτικες περιπτυξεις Dexter-Rita?Mηπως ζηλευει η Deb?:P

• Απαντ. 344
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
πες τα ρε πειτοριαν αγορι μου. Λιγο προσοχη ρε παιδια δωστε στην σειρα γιατι θα τρελαθω με αυτα που διαβαζω. Εχουμε φτασει 4ρτη σεζον και ακομα υπηρχαν ατομα που δεν ειχαν καταλαβει τιποτα απο τον χαρακτηρα του ντεξ (οτι δηλαδη δεν ειναι μονο ενας κενος δολοφονος, αλλα οτι εχει και ανθρωπινη πλευρα και αισθηματα). Οπως ειναι φανερο και οτι η ριτα δεν υπεθεσε αυτο που νομιζες τζουντας για τον ντεξ, αλλα οτι απλα ειχε μια στιγμη τρελας και εριξε μια σε ενα φως.

Για το διαμερισμα θα συμφωνησω οτι με απογοητευσε λιγο ο ντεξ στις δικαιολογιες, αλλα η ριτα δεν ειναι εκτος χαρακτηρα, παντα καταπινε τα προβληματα και αφηνε να την πνιγουν, θυμασαι ποσο ευαλωτη ηταν οταν την γνωρισαμε?? Οταν εχει τραβηξει τοσα και οταν εχει παντρευτει τον ντεξ, εχει κανει παιδι μαζι του και τον αγαπαει, φυσικα θα ειναι πολυ υπομονετικη. Αλλωστε ο ντεξ μπορει να εχει πει καποια ψεματα αλλα δεν την εχει πειραξει σαωματικα, εδω ο πρωην της την βιαζε και την εδερνε και τα υπεμενε

To begin with.. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του.. Άραξε.. Η άποψη σου δεν είναι απαραίτητα σωστή :)

O dex κάθε φορά που πάει να βγάλει συναίσθημα, ΚΑΘΕ φορά τείνει και να αυτοαναιρείται και να το μετανιώνει.. Άλλωστε ελάχιστες φορές (2 μεχρι τώρα) είχε πρόβλημα επάνω στο τραπέζι και η μία ήταν απόλυτα λογική (του πήρε 30 δευτερόλεπτα για να τον ξεκάνει (μπρό) και η άλλη ήταν επάνω σε σύγχισή(χιμένεζ) και ενώ τα πάντα γύρω του πηγαίνανε σκατά..

Τον μιγκέλ που υποτίθεται οτι ήτανε κολλητάρι τον ξεπάστρεψε με περισσή χαρά και χωρίς δισταγμό..

Δεν σου φαίνεται στεγνός δολοφόνος κάποιος που χωρίς κανένα πρόβλημα σκοτώνει τον αδερφό του και τον (ντεμέκ) καλύτερο του φίλο;

Ακολουθεί πιστά και χωρίς υποχωρήσεις τον κώδικα του γιατί αλλιώς θα αναγκαστεί να ικανοποιήσει τις ορμές του σε αθώους...

Ψάχνει να σκοτώσει με πρόσχημα την δικαιοσύνη αλλα κατα τα άλλα οι ορμές του είναι αυτές που τον ωθούν και όχι οτι χέστηκε για την δικαιοσύνη.

Ένας κενός άνθρωπος με δολοφονικές τάσεις που προσπαθεί να κρυφτεί πίσω απο κοινωνικά προσχήματα και patterns...

Η οικογένεια όμως ήταν σημαντική σε αυτό που διδάχτηκε... H deb πάνω απο όλα. Έτσι και η οικογένεια είναι σημαντική και για τον ντέξ.. Πολλές φορές στο παρελθόν είδε στα μάτια των παιδιών που είδαν τους γονείς τους δολοφονημένους και κατάλαβε οτι θα γίνουν σαν και αυτόν... Είδε τον εαυτό του.. Ξέρει οτι αυτό που είναι δεν είναι καλό και δεν θέλει να συνεχιστεί..

Ο καθένας βλέπει στον ντέξ αυτό που θέλει..

Εγώ πάντως συναίσθημα δεν βλέπω.. Και μάλιστα το έχει αποκλείσει πολλές φορές και ο ίδιος στους αυτοδιαλόγους τους..

Ιδεα μου η οντως απο τοτε που ο Dexter και η αδελφη του παντρευτηκαν (in real life!!!) σταματησαν οι ερωτικες περιπτυξεις Dexter-Rita?Mηπως ζηλευει η Deb?:P

Really?? Sick dude :P

Δεν το'ξερά... Περίεργο μου ακούγεται.. Ίχ.. ;p

• Moderators
Δημοσ.

Δεν σου φαίνεται στεγνός δολοφόνος κάποιος που χωρίς κανένα πρόβλημα σκοτώνει τον αδερφό του και τον (ντεμέκ) καλύτερο του φίλο;

Εννοείς τον χαμένο για δεκαετίες αδελφό του, τον οποίο τον γνωρίζει ουσιαστικά μερικές μέρες και ο οποίος ήταν damaged, serial killer και χωρίς "κώδικα" και αν ζούσε απειλούσε άμεσα τη ζωή της Deb και τη ζωή του Dexter, ανάμεσα σε όλες τις άλλες. Ο Dexter διάλεξε την Deb από τον... Brian και βέβαια έχει τύψεις για αυτό που έκανε. Ένα σημαντικό μέρος της 2ης season είναι το aftermath από αυτό που έκανε ο Dex.

Και το καλύτερο (!) φίλο του, το οποίο επίσης γνωρίζει μερικές μέρες, του οποίου τον αδελφό σκότωσε ο Dexter, και ο οποίος αποδείχθηκε ανισόρροπος, τον πρόδωσε και τον "έδωσε" στεγνά στον skinner. O Dexter τον σκότωσε πριν αυτός σκοτώσει την Laguerta (...).

Νομίζω ότι βλέπεις (βολικά) λίγες παραμέτρους στις υποθέσεις σου.

Δημοσ.

Και τι είναι οι δολοφονίες.. Στραγάλια;

Εφόσον έκανε ότι έκανε στους σεναριακά πιο κοντινούς του ανθρώπους τότε θα το έκανε και σε οποιονδήποτε..

Πραγματικά εκτός απο την ντέμπ και την ρίτα(μάλλον) δεν θα είχε πρόβλημα να σφάξει τον οποιονδήποτε...

Αυτό δεν τον καθιστά στεγνό δολοφόνο; Όλο αυτό το κρύβει και πίσω απο την "επιβολή" του νόμου και μια χαρά...

Το να έχει ψιλοτύψεις επειδή έσφαξε ένα κοντινό του άτομο είναι λογικό.. Δεν τον εμπόδισαν όμως αυτές οι τύψεις να το κάνει και να το ξανακάνει.Ποιό συναίσθημα; Που λέει καμια φορά.. χμμμ σκότωσα τον αδερφό μου.. μλκεία;

Οι τύψεις δεν αναιρούν την πράξη καθαυτή.. Υπάρχει η ανάγκη για αίμα και το ξέρουμε..

Την διοχετεύετει προς "κακούς" τύπους και τον δικαιολογούμε... Ίσως και τον υποστηρίζουμε.

Οπότε απο το συναίσθημα που λέτε του ντέξ γλυτώνει ποιός;

Επίσης ξέρουμε τι θα γίνει αν πχ η ντέμπ σκοτώσει κάποιον αθώο νομίζοντας οτι έχει κανει κάτι στραβό και μπεί έτσι στην λίστα του ντέξ; Για να δούμε..

Δημοσ.

"My name is Dexter, Dexter Morgan. I don't know what made me the way I am, but whatever it was left a hollow place inside. People fake a lot of human interactions, but I feel like I fake them all, and I fake them very well. And that's my burden, I guess."

Όποιος θέλει ας πιστεύει ότι μέσα σε 4 χρόνια ο Dex πήγε από αυτό σε συναισθηματικός χαζομπαμπάς που κάνει και κανένα φόνο που και που.

Το "I miss them" στο προ προηγούμενο επεισόδιο για εμένα δεν σημαίνει και πολλά. Αν μπορούσε να περάσει το διάστημα που έλειπαν χωρίς να κάνει φόνο τότε θα έλεγα, ναι, ο Dex έχει αλλάξει. Αλλά στην ουσία δεν έβλεπε την ώρα να του αδειάσουν τη γωνιά.

tzinos χαλάρωσε. Το ότι ερμηνεύεις εσύ κάτι που βλέπεις κάπως, δεν σημαίνει ότι είναι σωστό ούτε ότι το βλέπουμε όλοι έτσι. Εκτός αν έχεις διαβάσει τα βιβλία και λέει ρητά εκεί ότι κάποια στιγμή ο Dex άλλαξε. Αν όχι τότε enjoy the ride with the rest of us.

• Moderators
Δημοσ.
"My name is Dexter, Dexter Morgan. I don't know what made me the way I am, but whatever it was left a hollow place inside. People fake a lot of human interactions, but I feel like I fake them all, and I fake them very well. And that's my burden, I guess."

Remember Sammy Jankis. Και ο νοών νοείτο ;)

@klainmaingr. Δε θα επαναλάβω αυτά που έχω πει πιο αναλυτικά σε προηγούμενο post. Συνοπτικά. O Dexter είναι serial killer, είναι broken/damaged (δεν μπορεί να ξεφορτωθεί τον Dark passenger) και θέλει να πιστεύει ότι είναι κενός συναισθηματικά. Δεν είναι. Αλλά πείθει τον εαυτό του γιατί το έχει ανάγκη (για να επιβιώσει και για να βρει ισορροπίες).

Το συναίσθημα και η ανθρωπιά είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Ένας serial killer δεν είναι απαραίτητα αναίσθητος.

Δημοσ.
Το συναίσθημα και η ανθρωπιά είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Ένας serial killer δεν είναι απαραίτητα αναίσθητος.

Πόσες δολοφονίες ανθρώπων μπορεί να αντέξει ένας μη αναίσθητος άραγε; Ας μην ξεχνάμε και τους Doakes / Prado Jr. για των οποίων τον θάνατο είναι υπεύθυνος και εκτός από ένα "Ουπς! Βρε δε γα..." δεν είδαμε τίποτα που να θυμίζει ανθρώπινη αντίδραση.

Ουσιαστικά ο Dexter παρουσιάζεται σαν ένας Trinity v2.00, απλώς είναι πιο ευπαρουσίαστος και τον "αγαπά" κανείς ευκολότερα βλέποντας τι έχει περάσει (συν το γεγονός ότι το target group του είναι αποβράσματα). Τα όποια αισθήματα του περιορίζονται σε 2-3 πρόσωπα. Δεν τον λες και αρκουδάκι της αγάπης όμως.

• Moderators
Δημοσ.
Πόσες δολοφονίες ανθρώπων μπορεί να αντέξει ένας μη αναίσθητος άραγε;

Ένας μη αναίσθητος serial killer θέλεις να πεις. Όχι ο οποιοσδήποτε.

Ας μην ξεχνάμε και τους Doakes / Prado Jr. για των οποίων τον θάνατο είναι υπεύθυνος και εκτός από ένα "Ουπς! Βρε δε γα..." δεν είδαμε τίποτα που να θυμίζει ανθρώπινη αντίδραση.

Δεν ήταν ακριβώς έτσι. Για τον Doakes ήταν πολύ πιο περίπλοκο το θέμα (ο Dex ΔΕΝ ήθελε να τον σκοτώσει αλλιώς θα ξεμπέρδευε άμεσα), ο Doakes ήταν σοβαρή απειλή για αυτόν και στην τελική... τον σκότωσε η Leila.

Για τον Prado Jr. ήταν ατύχημα και θυμάμαι -αμυδρά- ότι αυτό το λάθος του τον παίδεψε αρκετά και τον προβλημάτισε (στα πλαίσια του I am a serial killer βέβαια). Ουσιαστικά ήταν το έναυσμα για τα γεγονότα της 3ης season. Σε καμιά περίπτωση δεν ήταν αντίδραση του στυλ "δε γα....".

Δεν τον λες και αρκουδάκι της αγάπης όμως.

Φυσικά και δεν τον λες. Δεν είπαμε από το ένα άκρο να πάμε στο άλλο. Υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα.

• Moderators
Δημοσ.

Πάρα πολύ καλό επεισόδιο. Και έχει και κάποια ιδιαίτερη αξία, υπό το φως της πρόσφατης συζήτησής μας εδώ :devil:

Δημοσ.

Εγω παλι αναμενω πως και πως το επομενο, το trailer στο τελος απλα ηταν epic!!

παντως πολυ επιπολαιος ο dexter σχετικα με τον φωτογραφο, δεν εκανε σωστο research βιαστηκε πολυ, εκει που εφευγε μονος του ο βοηθος απο το στουντιο φαινοταν οτι κατι δεν παει καλα, δεν ψιλιαστικε οτι μπορει να ειναι αυτος ο δολοφονος?

Δημοσ.

Φτιάξε το spoiler σου γιατί θα σε βρίζουν σε λίγο :P.

Κατά τ' άλλα συμφωνώ, φάνηκε από νωρίς ότι θα γινόταν η μαλακία.. Μάλλον αυτό θέλει να δείξει, το άγχος που του προκάλεσε η οικογένειά του και τον ανάγκασε να βιαστεί και να φερθεί επιπόλαια.

Δημοσ.

Παρα πολυ καλο επεισοδιο. Η 4η σαιζον -θα το λεω και θα το ξαναλεω- ειναι δε ξερω κι εγω ποσα σκαλοπατια πανω απο την 3η. Τρομερη δουλεια, μπραβο στους συντελεστες.

Ας μου θυμησει καποιος, γιατι μου εχει μεινει η εντυπωση οτι ο Ντεξ εχει

ΞΑΝΑσκοτωσει αθωο στο παρελθον?

Δημοσ.

ωχ αναποδα το σποιλερ :P

@ sheik Nαι στην 3η σεζον τον αδεφο του μιγκελ (η οπως τον ελεγαν) ,αλλα εκει ηταν ατυχημα

εδω εχουμε καθαρα μαλακια απο βιασυνη, πλεον δεν εχει τον χρονο να μελετησει σωστα το καθε θυμα του , και απο οτι ειδα στο trailer θα εχει το ιδιο προβλημα και ο trinity με τον Λαντυ , θα βασανιζονται και οι 2 απο τις τυψεις τους, με αποτελεσμα να γινουν κολητοι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...