Προς το περιεχόμενο

The Official Dexter Season 4 topic

Praetorian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Members
Δημοσ.

Εντάξει, δεν είναι κι άσχημη η σαιζόν μέχρι τώρα. Γενικά μου άρεσε που ο Dexter

παραδέχεται ότι νοιάζεται για την οικογένειά του (όχι ότι ήταν έκπληξη - είχε αρχίσει να φαίνεται από πολύ νωρίς, αλλά είναι σημαντικό το ότι το αναγνωρίζει πια κι ο ίδιος).

Αυτό όμως που δεν θα ήθελα με τίποτα θα ήταν η σειρά να έχει καλό τέλος και ο Dexter να καταλήξει χαρούμενος οικογενειάρχης που στον ελεύθερο χρόνο του τεμαχίζει πτώματα. Ελπίζω αυτή η αδυναμία του να του στοιχίσει και στο τέλος της σαιζόν να αναγκαστεί να κάνει κάποια σημαντική θυσία.

Γενικά δε με χαλάει καθόλου που γίνεται πιο ευαίσθητος - ίσα ίσα που ο χαρακτήρας χρειάζεται να εξελιχθεί και εξελίσσεται.

Αυτό που με χαλάει από ένα σημείο και μετά είναι ότι κάθε φορά τα πράγματα καταλήγουν και του έρχονται βολικά, έτσι που δεν χρειάζεται να κάνει καμιά "ανήθικη" πράξη (για τα δεδομένα του Dexter μιλώντας πάντα). Ακόμα και στη δεύτερη σαιζόν, όπου ο Doakes ήταν η απειλή, δεν χρειάστηκε να "τσαλακώσει" την εικόνα του "καλού" serial killer σκοτώνοντας έναν αθώο, αφού τη βρώμικη δουλειά την έκανε η Λάιλα. Και στην περίπτωση της τρίτης σαιζόν, όπου σκότωσε τον αδερφό του Μιγκέλ (ή κάπως έτσι) που επίσης ήταν ψιλοαθώος, πάλι το έκανε κατά λάθος, ώστε να μπορεί εύκολα να τον "συγχωρέσει" ο θεατής.

Νομίζω πως η σειρά έχει χάσει αυτό το αρρωστημένο κλίμα που έβγαζε η πρώτη σαιζόν, και δεν πιστεύω πως γι' αυτό φταίει το ότι ο Dexter άρχισε να αποκτά αισθήματα - ίσα ίσα που αυτός θα μπορούσε να ήταν και ένας λόγος για να γίνει η σειρά ακόμη πιο αρρωστημένη (με την καλή έννοια πάντα :P).

Αυτό πάντως που παραμένει σταθερό σε όλες τις σαιζόν είναι η πολύ καλή ερμηνεία του Michael C. Hall.

• Απαντ. 344
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αυτό που πιστεύω εγώ είναι πως σε αυτή την season θα μπλεχτεί η οικογένεια του και η Rita θα μάθει την αλήθεια με κάποιο τρόπο. Γιατί πολύ γύρω από αυτό περιστρέφεται

και ήδη έδειξε να τον βλέπει να σπάει φώτα κλπ.

Δημοσ.

Νταξει η 4η σαιζον ειναι καμια 10αρια σκαλες πιο πανω απο την 3η μεχρι στιγμης.

Φοβερο επεισοδιο με ενα τελος απιστευτο.

Ποιος τους πυροβολησε?Τι ακριβως εκανε στον Λαντι μετα?

Δημοσ.

Απο που κι ως που να ειναι ο Αντον?Τι ειναι?Κανας μανιακος που κυνηγαει ζευγαρακια?Η να ακολουθησε την δικια του και να την ειδε μαζι με τον Λαντι και να του εστριψε?Δεν ξερω,πολυ τραβημενο μου ακουγεται.

Εγω πιστευω οτι ηταν ο Τρινιτι καθως ηθελε να τον βγαλει απο την μεση οσο το δυνατον γρηγοροτερα τον Λαντι καθως φοβηθηκε οτι τον ανακαλυψε.Εξ'ου και η σκηνη στο εμπορικο οπου μου φανηκε οτι επεδιωξε την "συναντηση"τους.Πανικοβληθηκε και ηθελε να το ξεκανει γρηγορα πιστευω.Τωρα σιγουρα θ'αναλαβει την υποθεση ο Ντεξτερ πιστευω μιας και ο Λαντι θα τα εχει τιναξει στανταρ.Θα ειναι και μια προκληση μεγαλυτερη γι'αυτον.

Οσο για τον ντεξτερ δεν περιμενα να τελειωσουν την υποθεση με την αστυνομικινα τοσο γρηγορα σε ενα επεισοδιο.Διαφωνω με Τζινο που ηθελε να την αφησει?Εκτος οτι ειχε κανει οτι ειχε κανει μετα δεν θα ηταν λιγο αβολη η κατασταση μετα απο αυτα που ειχε γινει ηδη?Τι,θα υπηρχε συναδερφικη(psycho) φιλια και κατανοηση?

Δημοσ.

Φιλε speedy αυτο που λες ειναι το λογικο και φυσιολογικο.Μονο που εδω μιλαμε για σειρα με ανατροπες και αναπαντεχες εξελιξεις!:)

Δημοσ.

speedy δεν ενοουσα

να την αφησει μετα που φτασανε σε αυτο το σημειο (δηλαδη στο κρεβατι που την σκοτωνει), αλλα να της ειχε βρει καποια ελαφρυντικα προτου φτασουν εκει. Να ειχε δει τον πονο της και την απελπισια της. Και απο την αλλη εγω δεν καταλαβα σαν επεισοδιο αποδειξε απολυτος την ενοχη της, προσπαθησε ναμας κανει να την συμπαθησουμε, τελικα υπεφερε αυτη η οχι? με μπερδεψε.

Δημοσ.
Φιλε speedy αυτο που λες ειναι το λογικο και φυσιολογικο.Μονο που εδω μιλαμε για σειρα με ανατροπες και αναπαντεχες εξελιξεις!:)

Ισως πραγματι να κανω λαθος και να μας οδηγει ετσι για να κανει το twist μετα στην αποκαλυψη του ενοχου.Περιμενω με αγωνια το επομενο καθως το τελευταιο με εχει σε αναμμενα καρβουνα.

Τζινο

Ο Dexter της το αναγνωρισε οτι την "επνιγε" η οικογενεια της και της ειπε αν θυμαμαι καλα οτι την καταλαβαινει,αλλα οσο να'ναι εσπασε των κωδικα του Ντεξτερ και επρεπε να πληρωσει.

• Members
Δημοσ.
speedy δεν ενοουσα

να την αφησει μετα που φτασανε σε αυτο το σημειο (δηλαδη στο κρεβατι που την σκοτωνει), αλλα να της ειχε βρει καποια ελαφρυντικα προτου φτασουν εκει. Να ειχε δει τον πονο της και την απελπισια της. Και απο την αλλη εγω δεν καταλαβα σαν επεισοδιο αποδειξε απολυτος την ενοχη της, προσπαθησε ναμας κανει να την συμπαθησουμε, τελικα υπεφερε αυτη η οχι? με μπερδεψε.

Εγώ πιστεύω ότι η όλη φάση έγινε για να φτάσει ο Dexter στο σημείο να παραδεχτεί ότι νοιάζεται για την οικογένειά του και για κανέναν άλλο λόγο.

Είναι άλλωστε μια τακτική που ακολουθεί η σειρά από την πρώτη σαιζόν - όλα γίνονται με επίκεντρο τον Dexter κι ό,τι γίνεται, γίνεται για να μας αποκαλύψει κάποια πράγματα για τον ίδιο περισσότερο κι όχι τόσο για τους υπόλοιπους

Δημοσ.

YEAH!!

Άργησα πολύ να την αρχίσω την σειρά αλλα κατάφερα να δώ τα πάντα όλα σε 3 εβδομάδες σχεδόν..

ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ...

Τώρα για το τελευταίο επεισόδιο...

Προφανώς δεν είναι ούτε ο Άντον ούτε ο Τρίνιτυ.. Ο τρίνιτυ είναι πολύ "οργανωτικός" για να σκοτώσει κάποιον έτσι για το γμτ.. Σκοτώνει με βάση την παράνοια του. Ο Λάντι (ο οποίος σίγουρα δεν την γλύτωσε) δεν είχε να κάνει με καμία τριάδα...

Είναι προφανώς οι vacation killers και σε αυτούς θα γυρίσει αρκετά η σειρά (μέχρι να τους δούμε στο τραπέζι του Ντέξ).

Τώρα για το άν μάθει κάτι η Ρίτα.. Αν μάθαινε κάτι τέτοιο η Ρίτα θα τελείωναν όλα... Είναι πολύ λίγη για να αντέξει κάτι τέτοιο. Αν όμως η Ρίτα μάθαινε.. Και δέν ήταν με τον Ντέξ.. Τότε θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να βγεί απο τη μέση.. Κάτι το οποίο γενικά δεν βλέπω να γίνεται μιας και όλα τα πόστερ κτλ της σειράς έχουν να κάνουν με το γιό του...

Το πιο πιθανό τέλος για μένα είναι να συνειδητοποιεί ο Ντέξ οτι ο γιός του είναι ίδιος για κάποιο λόγο με αυτόν και να το μαθαίνει τον "κώδικα", ή απλά στο τέλος να γίνεται κάτι εξωφρενικό και όταν ο γιός του είναι ξερωγώ 5 να σκοτώνει κάποιος την Ρίτα μπροστά του.. ;)

H σειρά είναι άψογη.. Τώρα δεν ξέρω εκει που έβλεπα 2-3 την ημέρα πως θα περιμένω μέχρι την επόμενη εβδομάδα ;p

Τα βιβλία απο όσο ξέρω είναι 4... Οπότε φέτος τελειώνει και η σειρά;

Δημοσ.

δεν νομιζω και δεν θελω ο γιος του ντεξτερ να εχει τα ιδια "προβληματα". Η σειρα εχει κανει φανερο οτι ο χαρακτηρας του ντεξτερ διαμορφωθηκε απο την τραυματικη εμπειερια με την μανα του και απο τον κωδικα του χαρυ. Δεν ηταν κατι γενιτικο, δεν ηταν κατι εμφυτο, οποτε γιατι να μεταδωθει στον γιο του? Στα υπολοιπα συμφωνο, οπως και οι περισοτεροι νομιζω, ολοι βαζουμε διακοποσκωτοστρες 1τους, τρινιτι 2ρο και αντον 3το και προσωπικα δηνω ελαχιστες ελπιδες στον 2ρο και τον 3το.

Οσο για την ριτα, παλι διακρινω οτι εχετε υπερβολικη βιασυνη στο να ανακαλυψει καποια σκοτεινη πλευρα του ντεξ. Τον ειδε να σπαει μια λαμπα, οχι να σφαζει κανενα, φυσικα και δεν ειναι κατι σοβαρο για να υποψιαστει οτιδηποτε. Απλα και τα προμο το κανανε να φαινετε σημαντικο σημειο της υποθεσης στο επομενο επεισοδιο. Αλλα για να το κανουν αυτο, σημενε οτι σιγα σιγα θα ανακαλυπτει μικροπραγματακια που θα δημιουργουν προβλημα και μενει απλα να δουμε που θα το πανε, αλλα ειναι πολυ νωρις για φουλ αποκαλυψεις.

οσο για το τελος, εγω θελω τρελα διλληματα, θυσιες και αναληψη ευθυνων και τιμωριες, καλος χρυσος ο ντεξ, αλλα δεν λεει η σειρα αν την γλυτωνει για παντα και εχει τελος ευτυχισμενο

Δημοσ.

Εγώ μίλησα για τη Ρίτα επειδή μέχρι στιγμής τονίζουν πολύ το θέμα "οικογένεια". Και ήδη τον είδε με τα ρούχα "εργασίας" να σφάζει μια λάμπα :P. Δεν ξέρω αν προτρέχω πολύ, αλλά το cliffhanger του season finale το φαντάζομαι με τη Ρίτα να τον βρίσκει πάνω από πτώμα με κάνα πριόνι στο χέρι..

οσο για το τελος, εγω θελω τρελα διλληματα, θυσιες και αναληψη ευθυνων και τιμωριες, καλος χρυσος ο ντεξ, αλλα δεν λεει η σειρα αν την γλυτωνει για παντα και εχει τελος ευτυχισμενο

Θα συμφωνήσω με αυτό απόλυτα. Μην το καταντήσουμε όπως στο House που κάθε φορά σώζει έναν στο επεισόδιο, ε κι εδώ να σφάζει έναν σε κάθε επεισόδιο. Όχι ότι δε μ αρέσει το House, προς θεού..

• Moderators
Δημοσ.

Λόγω δουλειάς, και κάπως messed up προτεραιοτήτων καταφέρνω να δω τα δύο τελευταία επεισόδια μια Κυριακή αφού προβληθούν. Είδα ότι γράψατε αρκετά οπότε επιφυλάσσομαι να σχολιάσω πιο αναλυτικά αφού διαβάσω που έχει πάει η κουβέντα, δεδομένου ότι θα βρω και τον ελεύθερο χρόνο να επεκταθώ ;)

Για την ώρα θα πω πως μέχρι τώρα μου αρέσει η πορεία που το πηγαίνουν, και δεν βρίσκω σχεδόν καμιά ιστορία ή υπο-ιστορία βαρετή. Εκτός ίσως από τον χαρακτήρα του Άντον.

Επίσης σήμερα μαθαίνω πως ως bonus για τη σειρά ξεκινούν από σήμερα animated webisodes υπό τον τίτλο "Early Cuts" από το Showtime. Διάρκεια 1-2 λεπτά το καθένα. 4 κεφάλαια, συνολικά 12 επεισόδια.

Επίσημο site

Κυρίως θέμα είναι η εξέλιξη των ...τεχνικών του Dexter για τα θύματά του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...